Herkesin hayatına saygı duymak diye birşey yoktur. Eşcinsel hisleri olan değilde bunu eyleme geçiren eşcinsellerin hayatına SAYGI DUYMUYORUM. Ve evet tavır alınmaladır bu insanlara karşı. Cinsel dinamikleri bozmak demek sistemi bozmak demek. Eğer herşeyin bozulmasını istemiyorsak Aile kurumunu korumalıyız.
@MetaProlol Yahudiler son kez sürgüne gönderildiklerinde tevratı unuttular ve kaybettiler. Ayrıca Pers kültüründen etkilenmişlerdi. Pers imparatorluğu yıkılınca Ezra liderliğinde toplanan Yahudiler Ezranın 40 gün süresince kavminden ayrılarak tevratı kendisine tevratı tekrardan yazdırdığına inanırlar. Yani tevratı tekrar yazan ve bir araya getiren kişi Ezra dır. Ayrıca bir yahudi alimden bahsedilir. Mağarada Tevrat sayfaları bulduğunu iddia eder. Doğru kabul edilir ve kitaba eklenir.
Bazı Hristiyanlar şu an ki İsrail devletinin ölü deniz yakınlarındaki bir mağarada bulduğu Tevrat sayfalarının şuankiyle aynı olduğunu iddia eder. Ve eklerler carbon tarihlemesinde Muhammed (s. a. v) önce çıkmakta tarihi derler. O yüzden değiştirilmemiş Tevrat derler. Oysa ki Tevratı en son bir araya getiren ve eksik yani sürgünde unutulmuş yerlerini yazan kişi Yahudileri düğünden sonra bir araya getiren M. Ö yaşamış Ezra'dır!!!
Sen güzel anlatıyorsunda dinleme kapasitesi yok bu arkadaşta. Bunlardaki münazara taktiği daldan dala atlamak alakasız dayanaksız kaynaksız zırvalarla laf salatası yapmak
isteyen istediği hayatı istediği gibi yaşayabilir sana ne bundan? ne demek tepki koyacağım o zaman biri de sen dinini yaşarken namaz kılarken sana tepki göstersin hoşuna gider mi?
başkalarına baskı yapılmadığı sürece etrafına zarar vermediği sürece isteyen istediği hayatı yaşayabilir bu seni ilgilendirmez sen böyle yaparsan eşcinseller de senin inancına saygısızlık yaparlar
kardeşim şaka mısın ya. örnek vereceksen müslüman la ateisti örnek ver, onla bunun ne alakası var! hangi müslüman ateistin inancına birşey diyor? cezasını cekecek olan o banane, ama burada toplumsal ahlak bozan sapıklar var, konu din değil, ateistler bile bu sapıklara karşı ruslar çinliler bile karşı. sen neyin kafasındasın
ruslar çinliler karşı diye yanlış birşey mi olması gerekiyor? sana göre sapıklık birçok insana göre normal bir durum insanların hayatına saygı duymayı öğreneceksin yoksa öğretirler!
Bak ne güzel söylüyorsun helak eden Allah değil mi? O zaman haddinizi bilip önünüze bakın. Yargılamak ve kararı vermek kimsenin haddine değil. O zaman helak eden Allahsa yine helak eden Allah olacaktır.
Oğlancılık Osmanlı zamanında da çok meşhurdu, hamam oğlanları meşhurdu, padişahlara özel hazırlatırlardı filan... Tarih bunu da yazar ama Osmanlı 600 sene hüküm sürdü... kaynak
Buna sebep yıkıldı dersek de doğrudur derim...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Birde saygı duyun diyorlar, eşcinsellik sapkınlıktır.
Herkesin hayatına saygı duymak kadar saçma ve sapan bir şey yok. Haha! Kendi kendinize debelenin. Saygı duymamayı yıkım olarak algılamayın. İşinize bakın :d
Ne yapalım yani? Eşcinsellerin, Lgbtılerin boğazını kesip vahşet mi yaratalım. Bende yakıştıramıyorum ama yanlış yoldalarsa bırakalım da Allah yargılasın. Bizim haddimize değil onları kesmek ve yargılamak
Gönderilen kitapta o kavmin o yüzden helak edildiği yazıyor Lakin Eski Ahit ve Tevrat'ta ise, mağarada babalarına şarap içirip soylarını devam ettirmek adına Hz. Lut ile ilişkiye giren kızları da yazıyor?
İman inanmak oluyor bütün peygamberlere inanıyoruz tabiki, Senin bahsettiğin kitaplar kendi dönemlerinde söz sahibiydi şu an bir geçerlilikleri yok. Tedavülden kaldırılmış para gibi düşünebilirsinn.
Bak daha fazla uzatmaya gerek yok. TEVRAT Allah'ın yolladığı bir kitap ve değiştirildiğine dair en ufak bir kanıt yok. Şimdi sen o kitaba ve peygamberine inanıp iman ederim dersen ki müslümansan zorundasın, içerisinden ayet ayıramazsın. Hükmü yok demen iman etmiyorsun anlamını da taşımaz. Ben sana tedavülden kaldırılmış mı diye sormuyorum iman ediyor musun diyorum. İman ediyorsan Hz. Lut'un kızlarının babalarını ŞARAP ile sarhoş edip soylarını devam ettirebilmek için babalarıyla münasebete girdiği yazılarına da inanmış oluyorsun.
Konu uzarsa daha derine girer ve anladığım kadarıyla ileri derecede bilgi ve kaynak eksiğine dayanan bir muhalif yanın var. Hakaret değil dikkat et yazdıklarıma MUHALİF diyorum. Ama körü körüne de muhalif olmak sadece kaybettirir. sana değil bana zaman kaybettirir. O yüzden artık cevap yazmayacağım. Bu arada asla ama asla eşcinselliği savunmam, ne kadınlarda ne de erkeklerde. Lakin insanların yaşayış biçimi de beni ilgilendirmez. Bu kadar Lut kavminden bahsediyorsun da MÜSLÜMAN çoğunluğun yaşadığı ülkemdeki Kur'an kurslarında küçücük erkek çocuklarına yıllardır edilen tecavüzlerden sence biz nasıl bir helakı hakediyoruz der ve susarım.
Tevrat Allahın o zamanki ümmete yolladığı bir kitap, ahir zaman ümmetine de kuranı gönderdi. Ve bu paylaştığım ayetlerle uyardı, Senin amacın kuranda yazan sapkınlıkları reddetmekse tevrat ile bocalama açıkca söyle. Yahudiysende saygı duyarım. Ama biz müslümanlar tevrata göre yaşamıyoruz İslam şeriyatını esas alıyoruz. Tevrat konusunda senin kadar bilgili değilim çünkü ilgilenmiyorum ve araştırmamda bana kuran yetiyor. Tahrif edilmiş bir kitap üzerinden yazılan uydur hikayeleri kendine kaynak olarak kullanmak ayrıca ironik.
Öyle bi kavim var mı ki? Ona bakarsan Kitab'ı Mukaddes'te Lut'un kızlarıyla sarhoş halde seks yaptığı falan da yazıyor. Birini kabul ediyorsanız öbürünü de edeceksiniz beyler
Oha? Ne demek nedir? Bilmiyor musun Kitab-ı Mukaddes'in ne olduğunu? Millet hakikaten cahil mk Eski ve Yeni Ahit altında yazılı kitapların tamamına deniyor o.
Valla Kuran'ın bu konuda söylediği şey tutarsız kalıyor. Kuran hep Tevrat'ı falan referans veriyor. ''Hani şu olmuştu bu olmuştu'' diyor.
Tevrattaki şu söz yalandır gibi bi beyanı yok.
Zaten teknik açıdan Kitab-ı Mukaddes'te oluşturulan din anlayışına kendini yamasa da açıkça çelişiyor Kuran.
Normalde Tevrat'ı falan okuyan yahudiler olayları direkt almıyorlar, bunların geçmişte yaşanmış hikayelerden toplama menkıbeler olduğuna inanıyorlar. Zaten ortada belirli bi tek kaynaktan gelen metin bile yok toplama.
Bu arada Türk bir hıristiyanın ''Yahu Tanrı ikide bir kendi yolladığı kelamı düzeltmek için peygamber yollar mı? Saçmalık'' diyerek Kuran'a karşı çıktığını işitmişliğim var ha.
bence işitmişliğin yok da sen söylemek istediğini söylüyorsun.. Her kavmin yasaları farklıdır. Allah o kavmi bakşa yasalarla sınar başka kavmi başka yasalarla sınar. Bu Allahın takdiridir sorgulanamaz. Ateist olanlara karşı bir kinim yok herkesın dini kendine. Kuran sadece tevrattan değil bütün semavi dinlerden bahseder elçilerden bahseder.
Arkadaşım Kuran'da kendisi kaç kere yahudileri üstün kıldığını teyit ediyor. Ne demek her kavmin yasaları farklıdır? Kuran ve din evrensel değil mi? Bir dediğiniz öbürünü tutmuyor o zaman biz niye şeriata uyalım? Her kavmin yasaları farklı biz bedevi miyiz?
Kuranda şöyle yazıyor deyipte bocalama ayet tevsir söyle bana. Ayrıca islamın ilk yıllarına kadar içki haram değildi sonradan haram oldu. Kavimden anladığın aşiret gibi felansa sana acıyorum.. Kavim peygamber gönderilen insan topluluğudur. Zamanında Tevratın Zeburun İncilin olduğu gibide şuanda Kuran evrenseldir. Sen olayları çorba edip aradan sıyrılmaya çabalıyosun.
Cevap vermek istemediği ayeti duymak istemiyor. Ben gayet net konuşuyorum çorba gibi geveleyen sensin. Kuran evrensel diyorsun, sonra her kavmin yasası farklıdır diyorsun, sonra o an işine gelse ''Hepsi İslam'dı Kuran zaten değiştirildikleri için geldi'' de diyeceksin.
kavim denilen iş kitap indirilen veya peygamber gelen topluluklardır bunu önce öğrenmen lazım. Kuran da diğer kitaplarda kendi zamanlarında evrensel dedim bu bir. Allahın bütün dinleri kendi zamanlarında hak dindir ve geçerlidir taki bir sonraki bildirici gelene kadar. Ama senin gibi yahudi kafalılar en üstün ırk olarak kendilerini gördüğü için uyduruk kulaktan dolma hikayeleri peygamberle atfediyorlar. İnsanın kendine yakıştıramadığı iğrençlikleri peygambere ithaf ediyorlar. Siyonizmin uydurukları çok açıkça olmaz islama en yakın anlaşılmıyacak şekilde olur. Senin gibi kulaklarını kapatıp konuşan insanların anlayacağı bir mevzu olduğunu düşünmüyorum.
Bir şey göreceğimiz yok, bırakın bu palavraları. Az biraz işin tarihselliğinden bahsedilince böyle mal mal safsata üretmekten başka bişey yapamıyorsunuz zaten.
Yok öyle bi şüphe. Bu konudaki paranoyak tavrından sende bi şüphe olduğu belli. Ki var olmayan şeyleri ben savunmuyorum, şüphe içinde olanlar sizlersiniz.
Avrupa dediğiniz günahların başkenti. Neden deprem olmuyor? En son balkanlarda oldsu. Genel olarak deprem olmuyor Avrupa'da. Çünkü eski bir kıta. Yer oturmuş. Fay kalmamış. Virüs de buna delil değil. Daha önce de küresel salgınlar oldu. Veba, Kolera gibi.
@olasılıklararenedak diğer salgınların olduğu dönemde insan yaşamı nasıl bir durumdaydı bilihormuyuz bilmiyoruz çünki kimse demiyor ki insanlık böyle olduğu için bu salgın başımıza geldi demiyor doğal bir salgın deyip geçiştirşyor hiç bir şey nedensiz değil bu dünyada
@AgnostikDeistHarun sen inançsız olabilirsin ama ben inançlı olduğum için benim için doğrusu bu kimsenin bilmediğini bile kimsenin görmediğini gören duyan Allah a inanıyorum
Bu dünyada olan her şey insan davranışları sebebi ile olmak zorunda mı? Bütün hastalıklar insan davranışları nedeniyle geliyorsa cennet cehennem niye var? İmtihan için gelmedik mi dünyaya? O zaman hata yapma şansına sahip olmamız gerekmez mi? Lut kavmine peki dedin hadi. Çünkü yeni bir din gelmişti. Ama şu an yeni bir din yok, imtihan dünyasındayız ve bu sebeple insanlar hata yapacaklar Allah da sevabı çoksa cennete azsa cehenneme koyacak öyleyse şu an neden bela versin ki yaratıcı?
İyi ama bu virüs insanları, toplumu, kavmi tamamen bitirmeyecek. Lut kavmi tamamen helak oldu. Ama bu virüs hiçbir toplumu helak etmeyecek. Son bulacak bir şekilde.
Aynen. Zaten bunu mesrulastirmak icin elinden geleni yapiyor bati cunku tabu olan Hic bir sey birakmak istemiyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Lut kavminin helak olması yanlış bilgidir. lut kavmi allahı çok severdi allaha bağlıydı dine uygunlardı. adaletliydiler. allahta onları ödül olarak yanına aldı.