Lut kavmini bilmiyordum, ilk defa sodom ve gomore adlı romanda duydum.
Allah Lut kavmini eşcinsel yarattığı halde neden cezalandırdı?
Allah Lut kavmini eşcinsel yarattığı halde neden cezalandırdı?
1) Allah Lut kavmini doğuştan eşcinsel olarak yaratmamıştır. Bunun böyle olduğunu gösteren ne bir ayet ne de bir hadis sözkonusu değildir. Bilakis, Allah’ın bu kavmi de diğer insanlar gibi kadınlarla evlenecek şekilde bir donanıma sahip olarak yarattığını gösteren ayetler vardır. Örneğin, “Esasen kötü işler yapagelen halkı, kötü niyetle koşa koşa Lût’a geldiler. Lût: "Ey kavmim! İşte şunlar kızlarımdır (onlarla evlenin); sizin için onlar daha temizdir. Allah'tan korkun ve misafirlerimin önünde beni rezil etmeyin! İçinizde aklı başında bir adam yok mu!" dedi.(Hud, 11/78) mealindeki ayette -dolaylı da olsa-bu gerçeğe de işaret edilmiştir.
Aklen de insanların eşcinselliğe zorlanmış olarak yaratılmış olmaları düşünülemez. Zira, sonsuz adalet ve merhamet sahibi olan Allah böyle bir komplo kurmaktan münezzehtir.
Başta Hz. Yahya, Hz. İsa ve Hz. Meryem olmak üzere, tarih boyunca ve bu gün de bazı Hristiyan ve Müslümanların özgür iradeleriyle evlenmemeyi tercih etmeleri, insanların şehevi duygularını frenleyebileceklerinin canlı göstergesidir.
HIrsızlık yapanların, içki içenlerin, zina edenlerin, uyuşturucu kullananların bu tavırlarını, onların genetik olarak buna zorlandıklarına delil olarak göstermek ne kadar yanlış ise, Lutiliğin yapılmasını da yaratılıştan var olan bir zorlama olarak yorumlamak da o kadar yanlıştır.
2) Şeytana verilen mühlet, tufan hadisesiyle inkıtaa uğramamış ve arkası kesilmemiştir. Çünkü, Gemide hayatta kalan insanlar yine var olmaya devam etmiş ve şeytanın görevi de buna paralel olarak sürmüştür. Ayrıca Nuh Tufan'ı ile bütün insanlık değil o bölge halkının helak olduğu da belirtilmektedir.
Kaldı ki, Kur’an’da verildiği belirtilen “Mühlet”, şeytanın hayatta kalmasıyla alakalıdır. “İblis: Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi. Allah: Haydi, sen mühlet verilenlerdensin, buyurdu”(Araf, 7/13-14) mealindeki ayette bunu görmekteyiz. Şeytanın ölmemesi, bu mühletin devam ettiğini göstermektedir.
"Aklen de insanların eşcinselliğe zorlanmış olarak yaratılmış olmaları düşünülemez. Zira, sonsuz adalet ve merhamet sahibi olan Allah böyle bir komplo kurmaktan münezzehtir."
Katılmıyorum. Diğerleri durabilir, doğrudur.
Sen katıl diye yazmadi zaten ;) göksel
+1 ottoman
İnsanların bilmedikleri şeyler var gerginveçirkin, sataşmak yerine açıklama yapabilirsin değil mi?
gerginveçirkin acilen koca bulup oyalanman için çocuk yapmanı öneriyorum sana. yaşın 25-30 yas aralıgı, bunun sende buhran yarattıgını görebiliyorum ki sorumda satasmadıgın kimse kalmamıs. acilen koca bulmanı onerıyorum ve yasıtların gibi coluk cocuga karısmanı onerıyorum, zira yasadıgın bu buhran hayra alamet değil.
Soru sahibi, gördüğünüz bu olaya sergilediğiniz yaklaşım rahatlatıcı. Doğru düzgün bir tartışma ortamı ortamı istiyorum ben.
Ancak biraz daha sakin, bu şekilde gereksiz bir laf kalabalığına giriyoruz.
hepiniz boş boş yorum kalabalığı ediyorsunuz sıkıldım kendi cevabınızın altında yorumlaşın. bildirim almak istemiyorum sizle alakalı.
Kendine dair yüklediğin bu egoist davranış tamda sergilediğin kişiliğine güzel düşüyor. Eşcinselliğin seçim olmadığını anlamayacak kadar önyargılı ve çok bilmiş sin. Doğrusu güzel insanlık sergiliyorsun.
Eyvallah
insan eliyle kurulan düzende bile toplum için üretilen kanun ve kurallara uyulmadığında suçun çeşidi karşılığı konulan ceya çarptırılır, tecvüz için ölüm , terör suçu için ömürboyu hapis , hırsızlık için 6 ay , komşu kapısına çöp dökme idari para cezası gibi, yaratanın emirlerinden örnek alınarak bütün dinlerde kanunlar konularak dünya düzeni sağlanır , allah insanlara ebedi dünya için kendine kulluk edip haram ve yasak olan şeylerden uzak durmaları halinde cennet bu emirlere karşı hareket edenlere ise cehennem azabının olduğunu bildimiştir , allah hiçbir kavmi sadece cezalandırmak için yaratmaz , aksine ödüllendirmek için yaratır , onlarıda bahsettiğimiz ceza ödül sistemi içerisinde yarattı , katil olanla olmayan , hırsızla dürüst , alkolikle hiç içmeyen , iyi ile kötü , eşcinsel ile normal birbirinden hem bu dünya hemde rabbin bildirdiği ebedi dünyada bir olmaz , onlar kendi aralarında bu işi öğrendiler ve kendi aralarında devamlı bu şi yaparak kadınlarından uzaklaştılar bunu bütün toplumlarına yayarak büyük zevk aldıkları bu işten uyarılmalarına rağmen vaz geçemediler , peygamber bile alın benim kızlarımı alın diye feryat ediyordu , allah peygambere gazap meleklerini erkek suretinde indirdi onlar evinin kapısını açıp onlara bile cinsel saldırıda bulunmaya çalıştılar , melekler evden çık kapıyı kapat ve dağa doğru ilerle arkana bakma dediler kızlarını ve inanan birkaç kişiyi yanına aldı Karısıda ona inanmıyordu oda kaldı , sonra büyük felaketle hepsini yok etti , onlar eşcinsel yaratılmadılar.
Böyle söyleyerek, kendi işlediği suçu Allahü teâlâya yüklemek çok çirkindir.
Allahü teâlâ hiçbir günaha razı olmaz. O zaman her suçlu, suçunu Allahü teâlâya yükleyebilir. Uyuşturucuya alışan, (Allah beni uyuşturucuya meyyal yarattı, benim suçum yok) diyebilir. Zina eden, (Bana bu duyguyu Allah verdi, benim suçum yok) diyebilir. Kumara alışan, (Bu kumar oynama arzusunu bana Allah verdi, benim suçum yok) diyebilir. Her günah için böyle söylenebilir. Allahü teâlâ insanları, günah veya sevab işleyecek vasıfta yarattıysa da, günah işlemeye mecbur etmedi. Bir âyet-i kerime meali:
(Dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin! İnkârcılara Cehennemi hazırladık.) [Kehf 29]
Şu halde inanmak ve inkâr etmek, iyilik ve kötülük yapmak insanın elinde ki, böyle buyuruluyor. Allahü teâlâ, günah işleyenleri cezalandıracağını, sevab işleyenlere mükâfat vereceğini bildirdi. Herkes, yaptığı zerre kadar hayır veya şerrin karşılığını görecektir. Bir âyet-i kerime meali:
(Zerre kadar hayır ve şer işleyen, karşılığını görür.) [Zilzal 7,8]
İçkiyi, kumarı, hırsızlığı yasakladığı gibi, zinayı da, livatayı da [eşcinselliği de] yasakladı. Eşcinsellikle ilgili iki hadis-i şerif meali şöyledir:
(Ahir zamanda eşcinseller üç kısma ayrılır: Bir kısmı konuşmak ve bakmakla, diğeri tokalaşmak ve kucaklaşmakla yetinir. Bir kısmı da bu işi bilfiil yapar. Allah bunlara lanet etsin! Tevbe edenin tevbesini Allahü teâlâ kabul eder.) [Deylemi]
(Livata mubah sayılmadıkça, gökten taş yağmadıkça kıyamet kopmaz.) [Deylemi]
ben belgesel olarak izlemiştim. orda sapkınlık yapıldığı söyleniyor. insanların tercih ettiği bir durum var.
bugün eşcinsel eğilim gösteren kişilerde bunun ayrımı kolay olmuyor. psikolojik boyutu var tramvalar trend sosyal ortam her şey etileyebilir. biyolojik olarak doğuştan gelen bir şey olsa neden tercihi olmayan bir şey yüzünden cezalandırılsın ki. bu şey gibi altı parmaklı doğdum cezalandıralacağım.
Cevap
27Cevap
Allah niye escinsel yaratsin?
Araf suresinde yazani oku
'' Lût'u da Peygamber olarak gönderdik. Hani o kavmine şöyle demişti: "Sizden önce âlemlerden hiçbir kimsenin yapmadığı çirkin işi mi yapıyorsunuz? Çünkü siz, kadınları bırakıp da cinsel tatmin için erkeklere yanaşıyorsunuz. Doğrusu siz taşkın bir milletsiniz." (A'raf, 7/80)-81
Eşcinsel yaratıp sonra da cezalandırmak inanmadan düşünenler için doğal olarak haksızlık adaletsizlik gibi görünüyor. Ancak şunu da unutmamak lazım. Allah sana akıl verip kendi iradene bırakmış. O akılla kötülük te yapabilirsin iyilik te. Sen bile bile kötülüğü seçersen cezalandırılırsın ve bu da adaletsizlik veya haksızlık olmaz. Cinsel eğilim deyip çıkıyorlar işin içinden. Normal birşey olsa tüm semavi dinlerde yasaklanmazdı.
Benim çıkış noktam şu şekilde. Allah bizleri yarattı (biz insanlar) ve hepimize ayrı ayrı bir yük yükledi hayat yokuşunda. Çünkü onun cennet ve cehennemi var ve onun bütün istediği bizleri sınamak? Eşcinsel bireylerde onun tarafından dünyaya eşcinsel bir kimliktle gözlerini açıyor ve zamanla kendi sınavının eşcinsel olup buna karşı koymak olduğunu anlıyor. Tanrım bu ne büyük bir yük, sırtımın kemikleri soyuluyor. Bir şey anladım mı? Hayır.
Ne üzerine yaratılmış insan? Senin mantıklı yorumunu görelim, konuş lütfen?
Doğrusu senin eşcinselliğin bir seçim olduğunu düşünmen sana göre, ban göre ise bunun bir seçim değil doğuştan gelen bir sınav olduğudur. Hiç gerçek bir eşcinselle konuştun mu? Sapık insanların hayatları üzerinden bilmediğin bir şeyler hakkında yorum yapamazsın. Hiç düşünmedin değil mi konuşmayı? Eşcinsellik seçim demek kolay çünkü kitapta öyle yazıyor, hah.
Hala daha insanların neden yaratıldığını söylemedin, cennet ve cehennemin varlığına açıklamanı getirmedin. Böyle başkalarının düşünceleri üzerinden konuşmamayı öğrenmelisin. "Helal"
Allah Kimseyi Eşcinsel Yaratmaz, Eşcinsellik Çocukluk Zamanında Bilinç Altına Yerleşirki Bu Bile Bir Sebep Değildir, Allahın Haram Kıldığı Herşeyden Sakınmakla Mükelleftir İnsaoğlu.
-------------------------------------------------
Çünkü siz kadınları bırakıp da şehvetle erkeklere gidiyorsunuz. Belki de siz haddi aşan bir kavimsiniz.(7;81)
Lut kavmini eşcinsel yaratmamistir onlar o yolu seçmiş uyarilmalarina rağmen hâlâ aynı şeylere devam etmişler ve sonuç olarak cezalandirilmislar. Bu sorduğun soruları hep Allaha düşman insanlar baska insanlara bazı şeyleri eksik anlatarak boyle sorular sormalarina neden olur dinden çıkarırlar veya dine düşman ederler.
Allah-ü teala neden öyle yaratıp da cezalandırsın yahu? Herkesin seçimi kendine. Adamları o kadar Hz Lut uyardı sapıklarından dolayı. Allah kimseyi seçim yapmak zorunda bırakmaz. Seçimi insan yapar, sonuca insan katlanır.
sonradan boyle olmak ne ya eşcinsllik bir hastalıktır hormonların dengesızlıgınden kaynaklanan avrupada hastalık kategorısıne gırmıstır ve hormon tedavısı ıle ıyılestırılebılmektedır sacma sapan yorumlar yapmayın okuyum ogrenın bıraz
Birşeyleri biliyorsun ama eksik En önemlisi Allah tüm insanlığı yarattı bu bir gerçek buna bağlı olarak kimimiz doğuştan engelli doğduk kimimiz sağlıklı onun karıştığı nokta sadece bu. Allah'ın müdahil olmadığı tek şey hür iradedir bu yüzden cennet ve cehennem vardır yani Allah istiyor diye sen çok sevilen bir insan değilsin bu tamamen senin iradenin sonucu lut kavmide aynen böyle bir kavim zaman içinde tüm yasaklıkları çiğnemiş en kötülerini yapmışlar sonlarıda hepimizin bildiği ceza olmuş
Eşcinselliği tercih eden bir kavim cezalandırıldı ve bu yıllarca Peygamberin onların yanlışını gösterip doğruya davetinden sonra oldu.
Şüphesiz ki Allah insanlara hiçbir şekilde zulmetmez, fakat insanlar kendilerine zulmederler. Yunus 44
Roman gibi insanın yazdığı bir kaynaktan bunları okuyor ve inanıyorsun.
Ama Allah'ın insanlığa göndermiş olduğu Allah'ın kitabı Kuran'ı Kerim'i açıpta okumuyorsun.
Sonrada böyle gelip saçmalıyorsun.
O kitapta yanlış yazıyor eşcinsel yatarılmadı. Bir kere düşün eşcinsel yaratıp eşcinsel diye cezalandırmak ne kadar mantıklı?
Hala eşcinselliğin kişilerin kendi seçimi olduğunu iddia edenler var. Seçim değil yönelimdir. Kendi ellerinde değildir yani bu bireylerin. Bıktım şu cahil cüheyla taraflı yorumlardan.
Kesinlikle!
sodom ve gomora ahhh italya bir venediğe gideydim iyiydi
belkide onların imtihanıydı kurtuluşa çağırıldılar hangi peygamber hatırlamıyorum ama takip edenler kurtuldu sanırım kalanı ise taş ynalışım yoksa
Allah tüm insanlari müslaman fıtratı üzerine tertemiz yaratir.
Bu sitede O'na hakaret eden aciz ve ahlaksiz kullari dahil.
Ne kadar buyuk ki bu cahil (sen dahil) kullarinin terbiyesizliklerine ve ahlaksizliklarina tahammul edebiliyor.
Roman okuyup cahil cahil soru soracagina ac iki satir kuran oku.
Allah sizleri islah etsin.
allah onlari escinsel olarak yaratmadi escinsel olmalari onlarin tercihiydi ve o yuzden cezalandirildilar
her yerde eşcinsel var ki onların kendı tercıhı onları doğru yola sokmak için peygamber geldi ama akıllarını kullanamadılar o peygamber bugunun eşcinsellerınede ibret olsun.
yanlış biliyorsun Rabbim onları eşcinsel yaratmadı , kendileri bu duruma meil etti ve böyle yaşamyı sürdürdü , günahta ısrar edenler başlarına gelecek ilahi adaleti beklesin
Eş cinsel yaratmadı, kendileri sonradan sapıklıklarından eş cinsel oldu. Allah beni böyle yaratmış ben böyleyim diyip Allah'ı suçlamak (haşa) olmaz.
Sen nerde okudun da sonradan boyle olmuslar diyon Allah onlari dogru yola getirmek icin cebraili bile gondermis ac oku
Allah hic bir zaman escinsel yaratmaz sonradan sapitiyo millet
Eş cinsel yaratmadı, kendileri sonradan sapıklıkların dan eş cinsel oldular.
Diye biliyorum ben
Hatalıysam düzeltin
Eşcinsel yaratmadi. Kadin erkek olarak yaratildi.. lut kavmi escinselligi secti. Kadinlari, kiz cocuklrini oldurdu. Erkekler erkeklerle birlikte oldu
Çünkü canı sıkıldı ve hadi biraz eğlenelim dedi. Torunlara anlatacak hikaye lazımmış herhalde.
Allah senide islah etsin
Bu kadar cahil olupta buraya çıkıp böyle soru sorma cesareti helal sana Allah kimseyi eşcinsel yaratmadi yaratmaz. Allah seni yaratmış akıl vermiş sana duygular hisler vermiş dünyada sen nasıl bir yol cizersen o yolda gidersin. Doğduğun zaman ve öleceğin zaman bellidir bu arada nasıl yaşayacağın senin kararındir. Bu kadar cahil olma
tamam gizli kahraman
saçma onlar sonradan boyle olmayı seçti ve analarınınkini hem terden hem düzden gördüler. darısı şimdikinlerin
Öyle yaratmadı, kendi tercihleri doğrultusunda eşcinsel oldular. Sapkinliga dönüştü
eşcinsel yaratmadı yanlış bilgi. onlar erkek erkeğe zina ettiler o yüzden helak etti
Sen yanlış biliyorsun. Allah eşcinsel yaratmadı. Bu kendi tercihleriydi.
ibret olsun diye derler.
O da ne yaptığını bilmiyorda ondan.
Allah senide islah etsin/ cehenneme ugrarsam odunun olurum.
Hoşgörülü müslüman kardeşimin içindeki öfkeye bak bana odun atacakmış asdfdf istersen komple cehennemi at. Senin gibilerle cennette yaşayacağıma cehennemin kralı olurum
o roman ların yazar larına baktın mı?
Bize ne ya! O anki ruh hali öyleymiş yaratmış.
? Allah senide islah etsin
milletin yaptığı yorum seni ilgilendirmez gerginveçirkin. yaparsın yorumunu çekilirsin, kimsenin yorumuna maydanoz olmana gerek yok çirkinkardeş
Öyle yaratmadı.
seçim insanların
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar