Güncellemeler
+1 yıl
Evrim teorisi kanıtlarından en çarpıcı örnek budur
ilk insan hz adem hz havva bunların çocukları oldu ve onlarda kardeş kardeşe üreyerek insanlık çoğaldı o zaman ALlah en*/sesteye izinmi veriyor?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Din hicbir zaman aynı kalmamıştır. Adem'den Muhammed'e kadar bazı hükümler yaşanılanlara göre değişmiştir. Bu da onlardan biri.
demekki e/nseste yasak değil o zaman
Okumuyor musun? değişmiştir diyorum. Hala dinde yasak ancak o zaman sakınca yoktu. Ha müslüman mıyım hayır inanmıyorum ama açıklamaları bu yönde. Yani savunmuyorum.
e ozaman ilk insanların çocukları kardeş kardeşe türediler en*seste sonradanmı yasaklandı yani çok saçma
Ağaçla mı üresinler? ikili olarak doğuyorlarmış, çaprazlama ile beraber olup onlardan nesil üremiş. Kaç asır önceden bahsediyoruz böyle kavramlar dahi yok. Yani islami olarak saçma değil
e peki Allah bu kuralları tek seferde oluşturamayacak kadar akılsızmı diyorsun yani?
Bak şimdi onlarin inancına göre ilk insanlar Adem ve Havva. Dolayısıyla yeryüzünde başka insan yok. Kardeşler birbiriyle üremek zorunda. Eğer Allah islamiyette bunu direkt olarak yasaklasaydı bu ilk insan ayeti de bozulurdu. İlk iki insan değil de bir topluluktan bahsederdik ki kardeş ilişkisi olmasın. Bu sefer de kafadaki soru işareti peki bu topluluk kim, nerden geldi neyden üredi olacaktı. Bu yüzden tanrıları ilk iki insanı yaratıp bunların topraktan yaratıldıgını soyluyor. Açık ve net ifade ediyor ki kafa karışıklığı olmasın. Bu yüzden de olaylar yasandıkca kardeş ilişkileri yasaklanıyor.
yanılıyorsun
Bu bence bir mitolojik anlamda yaşanan bir olay ve ilk insanın adem veyahut Havva olacağını düşünmüyorum
İkiz cocuklar dogurmus yani ilk vasta bir ekrke bir kiz sora zaman geciyo twkrar bir erkek bir kiz caprazlama olmus o zaman baska insan yokmus nasıl uriycekler
Din ve allah diye birsey yok hikaye onlar
Kesinlikle çok doğru konuştunuz
Yaratıcı var ama din yalan sonuçta 7000 tane din var
Yaratıcı dedigin sey madde
Bilimsel olarak yaratıcı denen bir kavram yok çünkü evrende işleyişler ve farklı yapılar (biyolojik olan ya da olmayan, doğa olayları) gibi durumlar bu sistemi dengeleyen unsurlardır
@ahmetcnkaplanx evren patlama sayesinde oluştu sonra evrim teorisi vb var ama patlama öncesindede negatif enerji diye bir şey var ama ilk oluşan olayıda yapan vardır elbet
Sanmıyorum hocam fakat milyon çeşit teori ve tahminler var bence en iyisi bu olayı kendimiz araştırmamız
@ahmetcnkaplanx ayn bende Evrim teorisine inanıyorum daha doğğrusu bu inanmak değl kanıtlı bir şey
Bu İşler birazda nasip işidir.
Nasibin yoksa naparsan yap boş.
Sen evrime inanmaya devam et.
islam kafası işte sen bile arapların kötü olduğunu biliyorsunda gizliden soruyorsun
İslamiyet Araplara inmedi bütün insanlara indi
Sanki normalden cevap versem müslüman olacaksın bu kadar lüzumsuz ve boş şeylere takmayı bırak Allaha inan resulüne inan huzura er. Fazla düşünme kafayı yersin dikkat et.
İlk insanla son dinin kuralları aynı mı?
Senin dinin Adem - Havva yı bağlıyor mu ?
ne yani eskiden yasak değildi şimdimi yasak o zaman ilerde yeni kanun çıkar adam öldürmek günah sayılmaz böyle bişey olabilirmi aw bu internet sitesimi Allah kuralları 1 seferde oluşturamayacak derecedemiki
Dinde nedi yasak? Kuzenle evleniyor millet