2 yıllık evliyim ben 24, eşim 34 yaşında 2 ay önce düşük yaptım, 2 yıl daha çocuk düşünmüyorum yemek içmek gezmek tozmak istiyorum çocuk sorumluluğuna hazır değilim eşimle bu yüzden sık sık tartışıyoruz en son içinden çıkılmaz bir hal alıyor onu bu fikrinden nasıl vazgeçirebilirim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. bu konular baştan konuşulmalıdır.. ki sonra problem çıkmasın bu şekilde.. insanlar öncelikle evlat sahibi olmak için evlenirler.. yani evliliğin temel taşlarından biridir bu.. neden bu konuyu baştan konuşmadınız anlamadım.. bu ciddi bir hatadır.. ki şu da bir gerçek ki eşinin senden evlat sahibi olmayı talep etme hakkı vardır.. böyle bir şey olacağını tahmin etmemiş miydin hiç gerçekten.. veya ne bekliyordun.. istemez ya hemen.. veya isterse de cıxx sonra yapalım derim o da tamam der konu kapanır diye mi bekliyordun? bu akşam sinemaya gidelim mi sorusuna benzemez bu... bu konu üzerinde fazla diretirsen evliliğine zarar verme riskin ortaya çıkabilir.. şunu unutma ki.. adam senden evlat sahibi olmak istemese , seninle asla evlenmezdi zaten... kusura bakma ama bu konuda seni bir tık daha hatalı buluyorum.. tamam eşin de biraz daha sabredebilir belki ama.. senin bu konuyu 2 yıl daha yapmam banane diye ileri bir zamana atman da eşine haksızlıktır.. eşinle doğru şekilde diyalog kurmalısınız.. her ikiniz de anlayışlı olup ortak bir noktada buluşmalısınız.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYaş farkının önemi burada ortaya çıkıyor işte. Siz kendinize göre, eşiniz kendinize göre haklı. Evlenmeden önce konuşulmalı net olunmalı bu konularda. İkna edilemez artık büyük ihtimalle.
272 Yorumla- +1 yıl
En anlamlı yorum.
- +1 yıl
Super yorum
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBence bu konuyu üçüncü bir şahsın yanında tartışın. Örneğin psikolog/ çift terapistinde. Çünkü ozaman duygusal olarak patlamaya daha az eğilimli olur insanlar. Evde bu tür tartışmaların çıkmaz bir sokağa girmesi klasiktir, objektif kalınamadığı ve sabrın tükendiği için.
24 yaş ne erken ne geç. Fakat 34 yaşında olan bir adamın çoluğa çocuğa karışmasını anlayabiliyorum. Çocuk konusu evlenirken konuşulmuş muydu? Veya siz dört sene çocuk düşünmediğinizi söylemiş miydiniz? Eşinizin yaşı büyük evet ama sizde evlenirken yalan söylememişsinizdir diye tahmin ediyorum, yaşınız ortada, gelecek pilanınız ortada.
Velhasıl, ben 20 yaşında evlendim. Eşimle aramda 3 yaş olmasına rağmen, bi ara “ben 30 yaşında baba olmak istemiyorum, yaşlı baba olmak istemiyorum” mevzusu açıldı. Fakat tek sorun benim eğitimim veya henüz çocuk istemeyeşim değildi. Kendiside iş değiştirmiş ve henüz garanti olan bir konumda değildi. Ordan ikna etmiştim kendisini.00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 430 cevap paylaştı. Sonuç olarak hamile kalmayı ya da kalmamayı tercih edebilecek olan sensin. Eşin ne derse desin. Senin bedenin senin kararın. O istediği kadar çocuk yapma çalışmalarına giriştiğini düşünsün ve korunmasın. İğne vurdurursun, spiral taktırırsın ya da eşinden gizli düzenli olarak aksatmadan doğum kontrol hapı kullanırsın. Böylelikle hamile kalmazsın. Her şey senin elinde yani, bunun için eşinle mücadele etmene gerek yok. Aylarca korunmadan ilişki yaşayıp çocuğu olmayan sağlıklı bireylerde olabiliyor. Sen korunduğunu söylemeden korunabilirsin. ;)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
81Cevap
Haklı tarafları var. Yaşı büyük ve çocuk yetiştirmek zor olsa da beraber de gezebilirsiniz bence. Çocuğu olup gezen ve çok mutlu olan aileler tanıyorum. Size gelince ikna etmek için uğraşmayın. Bu işe yaramaz. Uyumlu konuşun. İnsanları ikna etmeye çalışırken şunu düşünün; Bir nehir de akan suyun yönünü değiştirmek için elinle veya bir aletle uğraşsan sadece bir süre kendi tuttuğun kadar farklı tarafa akar. Ama nehire yeni bir yol açarsanız o zaman farklı yoldan kendi akar gider. Artık uğraşmazsınız. İnsanların düşünceleri ve kararları da böyledir. Değiştirmesi zordur. Ancak değişmesi için bir sebebi olursa farklı... Yoksa siz konuşur, konuşursunuz belki o an ikna olur ama sonra yine aynı kararına döner veya olmaz ve sizi de kırar değişmediği için üzülürsünüz, başarısız olursunuz. O yüzden onu kendi düşüncesinden vazgeçirmeye ve sizin düşüncenizi de kabul ettirmeye çalışmayın. Ona yeni bir bakış açısı ve yeni bir düşünce kazandırın. Misal: "Ben de senin kadar çocuk istiyorum. Ancak ağır bir şey atlattım ve buna tam hazır olmak iyi bir anne olmak istiyorum ama az daha eksiğim var. Seni çok iyi anlıyorum ve çok iyi baba olacağından şüphem yok. Bana sadece biraz zaman tanı ki benim gönlüm rahat olsun. Seninle beraber çocuğumuzu güzel bir şekilde yetiştirelim. Emin ol bunun için sabırsızlanıyorum ama biraz zamana ihtiyacım var." Dediğiniz vakit, biraz zamandan bir şey olmaz diye bakacak. Kısa bir zaman gibi gelecek. Dedikleriniz de mantıklı gelecek. Bir süre ısrar etmeyecektir. Yani eşinizi siz tanıyorsunuz ona, kendinize ve durumunuza göre daha uygun cümlelerle bunu uygulayın. Siz biraz onu o biraz sizi çeker ortada buluşursunuz artık. Mutluluklar :)
10 Yorumla
+1 yılBiz evli ve çocuksusuz. Ben eşimi ikna ettiysem sen erkeği daha kolay ikna edersin. Diyeceklerin:
1- Tüm çocuklar yayınlarla, feminizm, lgbt ve cinsiyet eşitliği safsatasıyla eşcinsel ya da eskort oluyor. Müdahale eden babaları 6284 ile ya sokağa ya da hapse attırıyorlar.
2- Evde 15 yaşındaki kızını seks yaparken yakaladığı için tokat atan baba 2 yıl hapis cezası verildiğinin linkini göster.
3- Babaları erkeklerle görüştürmüyor diye ya da babaları kredi kartı ekstresine kızar diye ya da babası telefon almıyor diye babalarını tacizden hapse attıran kızların haber linkini göster.
4- 8-10 yaşlarındaki çocukların "ben büyüyünce jigolo/eskort/eşcinsel olacağım" diyecek kadar özgüvenli olduklarını söyle.
5- Sen ne dersen de çocukların Enes Batur gibi youtuberlara tapacağını söyle.
6- Mervelere gitme yaşının 11-13lere düştüğünü söyle.
Bir erkek bunları kabul edecek kadar deyyus ya da k... vatsa hemen kocandan kurtul ve bir erkek bul.32 Yorumla- +1 yıl
eşcinselik doğuştan gelir bilgisiz
Bende geç doğdum ama bence hiç sıkıntı değil annem 32 yaşındayken doğurdu beni babamda o zaman 38 yaşındaydı şu an ben 19 yaşındayım annem 51 babamda 58 oldu sen kimseye bakma hem düşük yapmışsın bir süre yapmayın sonra düşünürseniz yaparsınız çocuğun sorumluluğunu almak kolay değil insanların yapın demesine göre sakın hareket etmeyin ileride sende istersen olur olmazsa da evlat edinirsiniz eşin seni zorlamamalı bu konuda hem düşük yapmışsın hemde insan korkuyor sonuçta bu arada çok geçmiş olsun.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılBenim. sahsi fikrim su...
Cocuk denersin olmaz Alllah nasip eder etmez bilemem ama ben cocuk istemem diyen kadini boşarım hic düşünme
Kari koca istemiyoruz dersin anlasir tamam
Ama eslerden bunu birisi istiyorken digerinin ben istemiyorum demesi açık bosanma sebebi esim oyle dusunse ben bosanirim hic dusunmem...
Ama size gelince dusuk yapmissiniz bu zor bir durum bir travma bunu bir muddet atlatin...
Düşüğün nedeni cok onemli tedavi gerektiren bir durum olabilir.
Yas ilerledikce saglikli dogum olasiligi düşer...
Esinizi degil kendinizi ikna edin... bence10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılİstemiyorsan yapma daha yaşın çok genç haklısın. Eşim istemiyorsa boşarım diyen zır cahillere de bakma. Yozlaşmış bir toplumun ataerkil zihinlerinden fırlayan düşünülmeden doğurulmuş! cümleler bunlar.
Tabii ki istemiyorsan yapmayacaksın!
Sen taşıyacaksın!
Sen doğuracaksın!
Sen bakacaksın!
Beraber bakarız diyen adamlar mı bakakacak çocuğa?
Bedeninde kim taşıyacaksa öncelik onun fikridir. Erkek istediği kadar konuşsun bunu kadın isterse yapar istemezse yapmaz. Yaşın ilerledikçe hamile kalma oranın ve sağlıklı hamilelik durumun azalır evet. Fakat sen daha çok gençsin. Gez toz…00 Yorumla
+1 yılYani zor bir durumdasın, oda haklı sende bazı noktalarda haklısınız. Sen çocuk konusunda biraz iyi taraflarını düşün eşinde tam tersini düşünsün. Karşılıklı olarak birbirinizi anlamaya çalışın.
Şunuda kulak ardı etme; mesela çocuk olsa 10 yaşına vardığında eşin 45 yaşına varmış olacak ve çocuğun peşinden koşmak vs zorlaşacak. Bu senin içinde çok kolay olmayacak. Ayrıca insan ömrü vefa edermi ister istemez düşünür. Sağlamlama çocuğu için birşeyler yapmak ister. Bu durumuda göz önünde bulundur istersen00 Yorumla
+1 yılHani nerde su askin yasi yokturcular askin gayette yasi vardir hanfendi 24 beyfendi 34 yasinda beyfendiye gore yasi geciyo acil cocu olmali hanfendi icinse yasi daha erken daha anneolmaya hazir degil gezmek tozmak genclinin baharini yasamak istiyor iki farkli dusunce coz cozebilirsen denklemi. 3 yil sonra yapin tam iyi olur
34 Yorumla- +1 yıl
Kimse kusura bakmasın ama çok doğru demişsin. İki taraf da akılsızlık yapıp ağlıyor sonra. Yaşı yaşına uygun olsa en güzeli bence.
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü bencede olgun erkek kavramı çıkarttılar babaları yasinda adamla evlenir oldu insanlar benim icin fark 6 yastan sonrasi skntılıdır aşk evliligi değildir
- +1 yıl
Aynen, milleti moruk sevdası sarmış.
- +1 yıl
Sağlıklı düşünebilen birileri kalmış ya çok şükür. Herkes yaşıtlarıyla evlensin bence de.
- Aile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar sacma yorumlar var. Esinden gizli korun, cinselliği bitirmekle tehdit et falan. 10 yas fark, bu yaşlardaki insanlar için gayet normal. Ancak eşinin bu isteğini normal karşılamalı ve 2 sene diye kendini endeksleyerek aranızın soğumasına izin verme. Akışına bırak. Gezmeye dolaşmaya bir an önce başla, planlı ilerle ki eşinin de senin de isteklerinizde ortak bir yerde buluşun.
10 Yorumla Keşke olayı bu noktaya taşımadan evvel birlikte karar verseydiniz. Eşiniz anlayış göstermek durumunda zira iki sene çok uzun bir süre değil. Süre sonunda eşiniz de fazla yaşlanmış olmayacak. Çözümsüz bir durumda değilsiniz biraz diyalog biraz gayret gerekli
10 YorumlaBen de ölü doğum yaptım iki senelik evliyim üstelik benimki düşük değildi ölü doğum yaptım Beş ay önce çok kötü bir şekilde ölü doğum yaptı altı aylık bebeğim doğduğunda ölmüştü hevesli hamile kalmak istedim neler neler yaptım Ve sonu kötü bitti demem o ki ne olursa olsun bencilce karar verme eşine saygı duy öncelikle sor neden bu kadar istediğini anlamaya çalış ve geç kalmadan beni çocuk yap inan bana ikinize de çok iyi gelecek bir Sürü plan yaptım bir sürü hamilelik oyunları yanlışlıkla hamile kalmak ama sonuç eşim İstememişti ve en sonunda anladı dediki bu kadın anne olmayı çok istiyor öncelikle kendime biraz bakmamı önerdi yani sağlığıma doğumdan sonra çok ödem toplamıştım onlara baktım ama kanama bakmama her şeyimi bütün sağlık kontrollerini yapmaya ondan sonra taşınınca birkaç gün sonra taşınıyoruz ve hamile kalacam Allah’ın izniyle..
Eşini anlamaya çalış lütfen biraz birazcık anlayış demek empati yapmak senden çocuk istiyor.. Reddetme sana da çok iyi gelecek00 YorumlaYaș farkı nedeniyle oluyor bu sorun. Eșin 34 yașında olduğu için artık koca adam oldum baba olmak istiyorum diyor ama sen daha 24 yașında olduğun için gezmek istiyorsun. Bence enstrüman çalmaya ya da spor yapmaya bașlayın çünkü bunları yapınca belki çocuk konusunu daha az konușursunuz diye tahmin ediyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıl"Yaşından büyük biriyle evlenirsen olacağı bu." Demiş herkes. Haklılar ama sadece sana yüklenmekte haksızlar. Eşin de madem yaşım geçecek korkusu vardı o da kendi yaşına uygun biriyle evlenseydi o zaman. Genç biriyle evlendiğinde onun isteklerinin farklı olabileceğini düşünmesi gerekirdi.
00 Yorumla
+1 yılBu ülkedeki anlayış "34 yaşına kadar gezeyim, genç birini bulup çocuk yapayım" kafasındalar. 24 yaşına kadar kendi yapmak istememiş, şimdi sana kitliyor işi.
60 Yorumla
+1 yılEv içinde getir götür işleri verin
Sofrayı kurmak bir bardak su istemek yattıktan sonra ışığı kapatması istemek bir parça dolaptan ćikolata. V. s.
Çocuk olunca yayila yayila oturamayacaginı anlayacaktır
Bir daha dusunecektir30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaş farkı çok olan evliliklerin genel sorunu. İkinizde kendimizce haklısınız. Sen daha 24 yaşındasın 2 sene daha gez toz ama adem 34 yaşında tam zamanı diye düşünüyor. Zaten doğana kadar da 9 ay geçicek 35ime gelmiş olucak.
Orta yolu bulun 2 sene beklemede 1 sene daha beklemek istediğini söyle.10 Yorumla
+1 yılAdam 40a yaklaşıyor yavaştan. Baba olmayı istemekte haklı. Sende gençsin erken diye düşünüyor olabilirsin. Keşke yaş farkı daha az olan biriyle evlenseydin 🤷🏻♀️
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yıladam olmuş 34 2yıl daha hamilelik falan yası oldu 37 cocuk oldu 3 yıl derdi büyük olur yaş oldu 40 bu adam 40 dan sonra ancamı cocuk sevmeye başlıycak cocuklar dedemi diycek babamı birazda onun tarafından bak olaya
211 Yorumla- +1 yıl
Saçmalamayın ve kadının tarafından bakmayı deneyin, daha çok genç ve doğuracak olan o. Son kardeşim doğduğunda babam 39 yaşındaydı ve bu hiç sorun olmadı.
- +1 yıl
@Patatesdekiçamurum sen saçmalama bence erkek tarafından bakmayı dene adamın ömrü bitmiş ne zaman cocuk larıylan kosup oynar bu adam hep kendine kesiyosunuz hiç karsıyı düşünen yok gezcekse çocugu ile gezsin azcık fazla yorulur nedir ya yaşıda 24 az bi yaş deyil
- +1 yıl
Bu kadar dar görüşlü çok az insana denk geldim bravo. Adamın boyutundan bakıp cevap verdim tabii. Gezmiş tozmuş otuzlu yaşlarına kadar, eşi daha çok küçük. Adam 40 yaşına dahi gelse anormal bi durum olmaz, kadın da bi şeyler yaşamak istiyor, erkenden çocuk sahibi olup ömrünü tüketmemeli. Ve genellikle çocuklarıyla gezen, bu yolda yıpranan hep kadınlar olur, erkekler bu durumdan etkilenmez, bana söylemek yerine mantık çevresinde bakın olaya
- +1 yıl
@Patatesdekiçamurum :D olmaz yahu olmaz o cocuk dogacak acayip gıcık oldum sana adredi bilsem adama 1 kutu kuvet macununu yollayıp olayı kökden cözecem senin yüzünden hep bunlar :P
- +1 yıl
Ben bi şey demiyorum, sustum
- +1 yıl
@Patatesdekiçamurum ahahaha tabi susarsın duydun 1 kutu kuvet macununu kızın haline acıdın demi :P banane ne zaman isterlerse o zaman yapsınlar beni ne alakadar eder bizi ne alakadar eder ben gırgırıma bakarım maksat muhabbet olsun
- +1 yıl
Muhabbet başkasının hayatına müdahale ediyorsa etmesin mümkünse, uğraşmamak için sustum demiştim ki zaten gırgırına yazmıyorum dediniz, sorun da kalmadı
- +1 yıl
@Patatesdekiçamurum ahaha sence herkes hayır olmaz cocuk yapmalısın dese o kız o cocugu yaparmı burada hersey eylence kafana takma fazla sadece eylenmeye bak kimseye inanma kimseye güvenme sanal burası gercek hayatını etkilemesine izin verme sadece eylenmeye bak benden sana bi nasihat
- +1 yıl
Haklısınız, teşekkürler dikkate alırım.
- +1 yıl
@Patatesdekiçamurum rc iyi geceler kib
- +1 yıl
Size de👋🏼
+1 yılE daha önceden neden çocuk denedin peki madem hazır değildin? Adam sen düşük yaptığın için çocuk için ve senin için çok üzülmüş olabilir o yüzden tekrar denemek istemesi gayet mantıklı bence. Bence sen adamın fikrini değil kendi fikrini değiştirmelisin.
26 Yorumla- +1 yıl
Profilimdeki soruyu yanıtlar mısın seni davet edemiyorum!
Soran+1 yılEşim korunuyordu bilerek yaptı o çocuğu yine istemiyordum değişen bir şey yok ki
- +1 yıl
Ha senin isteğini dikkate almayarak senin isteğin dışında bir hareket yaptıysa o zaman bir şey diyemem. Bırak konuşsun o zaman takma fazla.
Soran+1 yılDeğil mi haksız değilim
- +1 yıl
sana sormadan ve senin iznin olmadan bunu yaptığı için haklısın ve yaptığı çok kaba bir davranış bu arada.
Soran+1 yılAynen öyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstemediğin için doğum yaptığında o çocuğa nasıl bir anne olacağını anlat. Bu oyuncak almak gibi bir şey değil gece defalarca uyanacaksın (yıllarca) hastalanacak bazen korkacak. Giyinmesi çıkarması başka yemesi içmesi başka her biri ayrı bir sorumluluk ve bunları istemezken üstlenmek o çocuk için yıkıcı olabilir. Annelik çok zor ve fedakarlık gerektiren bir şey. Babalıkta aynı şekilde. Hadi çocuğumuz olsun diyince olacak bir şey değil. Sebepleri ve sonuçları ile anlatmaya çalış.
00 YorumlaOna o durumu anlat düşük yaptığını bilmiyor zaten anlayışla karşılaması lazım aslında
Eşin gezmeyi seviyorsa ilerdeki zamanlarda yavaş yavaş çocuk olur zaten ikiniz de hazır olursanız acele etmeye gerek yok yaşıyorsunuz zaten kimsenin gittiği yok10 Yorumla
+1 yılBoşan geç, ne kasıyorsun. 10 yaş büyük erkekle evlenilir mi? Erkenden performanstan düşer o. İçine boşalmaya veya çevresine kendisini kanıtlamaya pek hevesli belli ki. Öyle ezikle uğraşılmaz, ikna falan da edemezsin onu muhtemelen.
15 Yorumla- +1 yıl
7/6 yaşda mı çok 😅😳
- +1 yıl
Bizim büyüklerde daha büyük yaş farki... Yorumsuz...
- +1 yıl
@AxDEATHxANGEL dostum genç erkek, olgun kadın ok ama erkekler erkenden çöker. Çökmeyecek adam über zengin olması lazım. Sana saygı duymuyor bu konuda, bunu mu çekeceksin cidden?
- +1 yıl
Kim saygı duymuyor? benim dedem ağır işlerde çalıştı en çok karısı yıprandı rahmetli beraber oruç tutarken... geçe öldü annem ikisde cok mutlu bir eşdi -ask :) fakat ben biraz kafam karıştı bizi daha çabuk üzgüntüden çökertiyonuz ama aaa :( ne alaka bence adam millioner le iyi kalması alakası yok çevremde böyle bir şey görmedim... hem çocuk bebek erkekle de işe yaramaz
- +1 yıl
Annanem* Pardon... Ya tarlada çalışırdi eski insanlar dedem almnyaya ilk gidenlerdendi ne deyim şimdi maşallahı var... Fakat yaşlandı artık 80 lerde :/ de kim saygı duymuyor
+1 yılAranızdaki yaş farkı çok kocan için tam zamanı. 34 diyosun adam 40 yaşında mi baba olacak. Biraz da onun açısından düşün ve kendini hazırla bence şu an hazır değil gibi hissediyosun ama onu karnında hissettiğinde değişecek her şey. Şu an erken hazır değilim diyosun ama çokta erteleme bence. Büyüklerimden duyduğum keşke birkaç yıl daha erken olsaydı diye pişman olanlar var düşün bence
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s +1 yıl10 yaş büyük adamla evlenirken bunu düşünmek lazım işte. Sen daha genceciksin ama o adamın baba olma yaşı gelmiş geçiyor... çocuk olmaması ona yazık, olması sana...
20 Yorumla
+1 yılHazır degisen sakın yapma canım cunkı ona en cok anne bakıyor senın emegın gerek bazı adamlar ben de bakarım der ama cocuk dogunca yalan oluyor ben kendimde yasadım esım ın umrunda olmadı kızım 3 yasında ve Sımdı terkettı gitti sorumluluk zor geldi allahım dan bulsn umarımm senın hakkında hersey guzel olır benım gibi olmazsn
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu sorunun net cevabı yok çünkü herkes haklı ve bu soru, yaş farki önemli değil sadece bir sayı diyenlere iyi bir cevap ve bu sadece tek bir sebebi, daha çok şey bulunur yani yaş farkı büyük sorun...
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı. Eşinin yaşı geçiyor haklı bu yüzden. Ona hak vermen gerek, bu kadar yaş farkı varken evlendiysen neticelerine katlanmak zorundasın. Belki ileride daha sakin bir şekilde konuşursanız farklı bakar.
22 Yorumla- +1 yıl
Aynen buse haklı
Hiç kusura bakma da artık bu işin olur hiçbir tarafı yok 10 yaş büyük biri senin gezip tozup eğlenmeni niye beklesin en başında evlenirken konuşmamışsın şimdi de artık manası yok sen o şartı koysa idin o uymaya mecburdu. Çocuğu yap gene gez toz
00 Yorumla
+1 yılCinselliğinin biteceğini söyle. Hamile kaldın doğuma kadar değişik evreler var aşırı arzu dönemi var hiç istenmeyen dönem var !!! Onları söyle bebek doğduktan sonra seks hayatınızın dib yapacagını söyle...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 325 cevap paylaştı. Aranızda 10 yaş var... Sen gezerken o ihtiyarlıyacak... Çocuk istemesi doğal... Ya denginle evlenecektin... ya da evlenmeyecektin... Şimdi ağlamanın ne faydası var
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yıle bu kadar genç yaşta senden 10 yaş büyük biri ile evlenirsen olacağı bu adamın yaşı 34 e dayanmış hali ilen soyunu devam ettirme cabasında sorunun kaynağı eşin değil sensin biraz öyle düşün adam haklı
04 Yorumla- +1 yıl
Adam da genç biriyle evlenirken karşısındakinin isteğinin farklı olabileceğini düşünmeli. Neden adam haklı olsun ki? İki taraf da haksız bence.
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü kadına iki cicim dedin mi yelkenleri suya indiriyor ama ona ne diyeceğiz peygamber efendimizin bir sözü var herkes dengi ile evlensin diye keyfinden mi demiş bu sözü yaş yaşa denk olması olmadığı zaman işte böyle sonuçlar çıkıyor babam bana 24 25 yaşında kız bulursan evlen diyor ama benim kıstasım net ben 38 yaşında ise en fazla 34 ila 38 arası istiyorum en fazla 30 oda bir nebze yaş farkı çok olmayacak olduğunda sorunlar çıkıyor
- +1 yıl
Kanka o yaşta evlenmemiş kız var mı?
- +1 yıl
@ütopyadanbirkız abim aklını çalıştıracaksın denk olacak eşinle senin arada en fazla 5 yaş olması gerek ya da yaşa denk ki benim annemle babam arasında 9 yaş fark var onlarda bile jenerasyon farkı var annem daha atılgan iken babam daha temkinli
Bence çocuk olduktan sonra da gezip tozabilirsiniz bu sizin elinizde olan bir şey ve yaşam tarzınızla alakalı. Evlilik anlayış ve hoşgörü içerisinde mutlu bir şekilde sürer, bu konuda eşinle empati yapmalısın ve bu fikre sıcak bakman gerektiğini düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılbu kadar ısrarcı gerekçeleri ve düşünceleri varken tamam dese bile o zamanı sana zehir eder. iknz de haklı gerekçelere sahipsinz ama bu işler fedakarlıkla yürür.
00 Yorumla
+1 yılAradaki yaş farkı birazcık fazla olunca bu konuda çakışma yaşamanız normal. Eşinin biraz daha anlayışlı olması lazım. Çocuk yapmak, çocuk yapmamaktan daha çok sabır ister, sana zaman tanımalı.
00 YorumlaBence sonuna kadar haklısın ablacım. niye dersen çünkü çocuk olduktan sonra pişman olan sürüyle kadın var gezemedim tozamadım sonra evde huzursuzlıklar çocuğa bakmak uykusuz geceler tabi bunlar çocuğu olmayana zor gelir ama çocuğu kucağına aldığında annelik duygusunu tattığında kokusınu içine çektiğinde yavrunun hepsi ni unutursun. ALLAH ŞÜKÜRLER OLSUNN DERSİN
00 Yorumlaeşini seviyormusun severek mi evlendin? ... bence vazgeçirmeye çalışma. aksi halde evliliğin temelinden sarsılır hatta bu iş boşanmaya kadara gider. tecrübe konuşuyor. Bu sebeple eşimden ayrıldım. sen artık evlenmişsin bir sorumluluğun var o imzayı attıktan sonra bazı şeylerden feragat ettiğini gösterdin. gezme tozma hayatını yaşama artık bireysel değilsin. her ne yapıyorsan eşinle yapacaksın artık.
00 Yorumlaİstemiyorsun o istiyo bence istemediğin halde ilişkiye girme evlide olsanız olası bir zorlama kanunen istismar ve şiddet olarak görünüyor unutma istemiyosan olay bitti kimse zorlayamaz mobbing yapamaz bu konuda algıya psikolojik şiddete uğradığını hissedersen bence son vermelisin o zaman
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Yaş farki çok diye görüş yazanlar yanılıyorlar. Çoluk çocuğun saçma görüşlerine takılma.
İlişkinden eminsen, bence yola erken çık, erkenden büyük çocuğunu.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılTartışmadan, karşılıklı fikir alışverişine açık olarak, sakin bir zamanda uzun bir konuşma yapmanız lazım.
10 Yorumla Bunun gibi özgürlük budalasi angutlar evlenmesin...
Kanunen yasaklanmali bu kafaların evlilik yapması...10 Yorumla
+1 yılEşinin yaşı gelmiş istemesi gayet normal sende eşinden daha genç olduğun için gezip tozmak istiyorsun doğal olarak eşinin ikna olacağını düşünmüyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. yani sana saygı duyması gerek aslında... cinsel hayatınız iyiyse cocugu ne yapacak daha tadına varmadan
10 YorumlaKeske yasina yakin biriyle evlenseymissin. Bu surekli sorun olur bence adamin yas kemale ermis
20 Yorumla
+1 yılneden evlendin o zaman evlenmeden gezip tozsaydın adam haklı
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılBence çözüme kavuşturmaya bakın elbette bazı şeyler kolay toparlanmiyor ama çocuk yapın uygun zamanda ve inşallah sağlıklı bebeğiniz olur
00 Yorumla
+1 yıltabi karışmak bana düşmez ama çocuğunuz olduğu zaman niye bu kadar bekledim diye kızarsınız kendinize.
00 Yorumla
+1 yılYahu adam haklı ne bu gezme tozma hevesi 24 olmuşsun 22 ye kadar gezdin 2 senede evliyken gezdin muhtemel bahaneler arkasına sığınmayın
00 Yorumla
+1 yılÇocuk düşünmemen normal ama 2 yılın sebebi ne ne düzelecek 24 ay 2 yıl 730 gün neyse işte bu zamanın anlamı ne
00 Yorumla
+1 yılçok geçerli bi neden ve çözüm bulman gerekiyo oyalanması için :d adamın yaşı geçiyo o da haklı. hadi çık işin içinden çık şimdi :d
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Evlenmeden bunun konusulmasi gerekirdi. Belki de konusulmustur. Adam hakli belli bi yasa gelmis baba olmak istiyor.
00 YorumlaBunun yaşı gelmiş artık. Baba olmak istemesi gayet doğal. O yüzden kolay kolay o fikrinden vaz geçiremezsin
00 Yorumlayani bu sana bağlı ya. Sen doğurup taşıycan bi ömür. Saygı duyması gerek
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılBence konuşarak çözebilirsiniz ama öyle olmuyorsa keskin çözğm için tavır göstermen lazım
10 Yorumla
+1 yılzorla çocuk doğuramazsın bu kararı senin vermen gerek çocuk doğarsa özgürlüğün biter
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEsinide anlamak lazim. 34 yasina gelmis cocuk sahibi olmak istiyor cocugunun buyudugunu gorebilmek istiyor saglikliyken. Ama senide anliyorum. Esinle oturun konusun sakin bir sekilde. Anlat ona derdini. Ama kendinede sor ben neden cocuk istemiyorum diye. Bence eger esinle duzgun bir sekilde tartismadan konusursaniz daha iyi anlarsiniz bir birinizi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşine eğer bu konuda ısrarcı olursa ona boşanacağını söyleyerek tehdit et. Seni kaybetmeye göze alamaz. Ayrıca keşke bu kadar yaş farkı olan biriyle evlenmeseydin.
10 Yorumla
+1 yılHergun bebek bezi fiyatlarını mama fiyatlarını daha çok abartarak dahada pahalılarmış gibi muhabbetler aç allah bu zamanda çocuğuna ekmek götürenlerin yardımcısı olsun de falan filan bayağı abart işte gözünü korkut
21 Yorumla- +1 yıl
Adam aptal ergen ya bunları yutacak, ayrıca belli maddi durumu çok iyi ve bunlar sorun değil🤔
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılçok erken daha, hani hazır hissedince zaten olacağını söylemen gerek
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılDoğrusu bu zaten Genç Yıllarının kıymetini bil yaşa
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılİki yıl sonra anne baba olacağınızın garantisi var mı?
00 Yorumla
+1 yılVazgeçirmeye uğraşma sen doğum kontrol hapı kullan ona da neden olmuyor anlamıyorum dersin
00 Yorumla- Devamını Gör (103)
Devamını Gör(148)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 2 yıllık evliyim ama henüz çocuk istemiyorum. Eşim benim gibi düşünmüyor, onu nasıl ikna ederim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler