Küçük yaşta amcamın oğluna evlendirmek istedilerdi ailem beni lakin amcamın oğlu kuzenim yani redt etti sevdiğim var dedi
Bense zamanla evlendim eski eşim kürt olduğu için ailem tarafından sürekli dışlandık şiddet gördüm ve sonunda beni terk etti boşandık acı çektim maf oldum 4 yıl geçti 4 yıl içerisinde çok kişi çıktı karşıma aradan ve karşıma Cezayirli çocuk çıktı aileme duyurdum çocuk iyi biri niyeti evlilik beni seviyor istiyor ciddi anlamda aileme anlattım çocuk peygamber olsa istemeyiz dediler beni bir kez daha dışladılar o ilk bana münasip görülen kuzenim amcamın oğlu şimdi ise benden iki yaş küçük kız kardeşim gizli kapaklı görüşüyorlar amcamın oğlu kız kardeşimi istemezse de babam amcamın oğlunu kız kardeşime istiyor ve durum şu ki ben bu amca oğluyla geçmişte küçük de olsa konuşmuşluğumuz oldu... ve onu kız kardeşimin eşi olduğunu açık net istemiyorum bu durumdan dolayı siz olsanız napardiniz herseyi geçtim aileniz sizden habersiz yaz tatiline gitse açık detaya gireyim avrupada yaşıyoruz biz ve turkiyeye gitmek için ailem kardeşlerim benden habersiz bilet kesmişler beni de tek bırakacaklar avrupada siz olsanız napardiniz ayırıyorlar sanki beni
Bense zamanla evlendim eski eşim kürt olduğu için ailem tarafından sürekli dışlandık şiddet gördüm ve sonunda beni terk etti boşandık acı çektim maf oldum 4 yıl geçti 4 yıl içerisinde çok kişi çıktı karşıma aradan ve karşıma Cezayirli çocuk çıktı aileme duyurdum çocuk iyi biri niyeti evlilik beni seviyor istiyor ciddi anlamda aileme anlattım çocuk peygamber olsa istemeyiz dediler beni bir kez daha dışladılar o ilk bana münasip görülen kuzenim amcamın oğlu şimdi ise benden iki yaş küçük kız kardeşim gizli kapaklı görüşüyorlar amcamın oğlu kız kardeşimi istemezse de babam amcamın oğlunu kız kardeşime istiyor ve durum şu ki ben bu amca oğluyla geçmişte küçük de olsa konuşmuşluğumuz oldu... ve onu kız kardeşimin eşi olduğunu açık net istemiyorum bu durumdan dolayı siz olsanız napardiniz herseyi geçtim aileniz sizden habersiz yaz tatiline gitse açık detaya gireyim avrupada yaşıyoruz biz ve turkiyeye gitmek için ailem kardeşlerim benden habersiz bilet kesmişler beni de tek bırakacaklar avrupada siz olsanız napardiniz ayırıyorlar sanki beni
Aile kişinin sadece kendisi olduğu için sevildiği yerdir. Fakat görünen o ki sizin ailede beyaki ki böyle değil. Sizde Şartlı sevgi var. “Eğer bizim tam istediğimiz gibi olmazsan, dediklerimizi yapmazsan bizim için yok hükmündesin.'' Şeklinde bir alışveriş var gibi görünüyor. Bu Doğu toplumlarında çok sık görülen bir durum. Çünkü toplum farklılıklara kapalı. Farklı bir durum onlar için tehdit oluşturuyor.
Tanımadıkları bir alan ve yabancı bir durum tıpkı Marslı gibi. Onlar için tehlikeli çünkü alıştıkları her şeyin dışında ve ne yapacaklarını bilmedikleri için uğraşmak , anlamak yerine direk dışarı atmayı tercih ediyorlar. Böyleye kendi konfor alanlarını ve hafızalarını korumuş oluyorlar. Benzer şeyler onları yormuyor bu sebeble herkesin birbirine benzemesini ve kendi kafalarındaki gibi olmasını isterler.
Siz neler yapabilirsiniz?
Sizin iki seçeneğiniz var. Birincisi isteklerinizin , hayallerinizin peşinde gitmek kendi iç bütünlüğünüzü sağlamak ve dolayısıyla kendi öz saygınızı oluşturmak ve kendinizi sevmek. yoluna gidip ailenizle çatışmayı, gerginliği, dışlanmayı -en azından bir süreliğine- kabul etmek.
Ya da aile içinde olma , onlar tarafından sevilme konforunu elde edip onlara boyun eğme, onların istediği kişi olmayı kabul edip yukarıda saydıklarıma elveda demek. Seçim karar sizin. Her iki seçimin de bedeli var. Ve seçtiğiniz her iki durumda da bir bedel ödemeyi göze almalısınız.