Evlilikte bir tarafın ailesi yardım ediyor bir tarafınki etmiyorsa sorunlar yaşanabiliyor. Bir de bazı çiftler her şeyi ailesinden bekliyor nedense. Ne düşünüyorsunuz?
Aileler, evli çocuklarına maddi destekte bulunmalı mı?
Bulunmamalı. Evlilik sorumluluk ister eğer bu sorumluluğu kaldıramayacaksa çiftler; evlenmesinler. Her yönden her şeyin altından kalkabileceğine eminse evlenmeli insanlar. Hayatını çocuğuna adamış aileler var; bari çocuklarını evlendirince rahat nefes alsınlar
Bence evlenen bireyler kendi yuvalarını kendileri kurmalı. Kimseden destek beklenmemeli. Bi kere geleneklerimizle evlenince zaten belli miktar ya para ya altın elde etmiş oluyorlar gelen davetlilerden. Her şey ''oğluma ya kızıma anlı şanlı düğün yapayım''ardan oluyor. Bir nevi oyun gibi. Sonra altından kalkamıyorlar. Ebeveynler kendileri bırakmıyor. Anneler hemen yeni gelin kızlarına tencere tencere yemek yolluyor 'o şimdi bunu bilmez' bilmem ne... Babalar daha yeni evlendiler maddi yardımda bulunayım çocuklar sıkışmasın falan diyorlar. Yani anne-babalar bize özgürlüğü bağımsızlığı öğretmiyor.
yani her aile bütcesi durumuna göre evlenen çocuğuna birtakım destekler de bulunuyor yani bazı anne babalar bu bizim görevimiz deseler de bazı anne babalar aynı düşünceye sahip değil yani evlenip çoluk çocuğa karıştıktan sonra çocuğum evlenme durumuna geldiğinde maddi anlamda gücüm varsa ona destek olurum elbette..
Ancak bu bir görev gibi algılandığın da çocuklar ailelere fazlaca yükleniyor çocuklar da ailelerinden fazla beklenti içine giriyor..
İnsanlar evli de olsa maddi desteğe ihtiyacı varsa ailelerin destek olması lazım, diyelim bir tarafın ailesi destek oluyor diğer tarafın ki olmuyor bence bunu kıyaslamamak lazım imkanı varsa destek olması gerekiyor, ama demiyorum ki bu yapın ailenin tarafı bunu gerilimin ya da damatın başına kaldın, birde eşine bunu yansıtmaması lazım yok benim ailem yardım etti senin ailen yardım etmedi böyle olmaz olurdaysa huzursuzluk olur.
Hayır, etmemeli. Ebeveynlerin en büyük görevi çocuklarına en iyi eğitimi aldırmaktir. Sonrası evlat da olsa kişilere aittir.
Evini gecindirebilecek kadar sorumluluk alamamış bireyler evlenmesinler arkadaş.
Anne babalar anne sadece anne sagilacak inek değildir. En son harçlığımi üniversite bitmesine 15 gün kala aldım ailemden. O gün bugündür tek kuruş almadığım gibi öğrencilik hayatımda aldığımdan daha fazlasını vermisimdir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gerekiyorsa bulunabilirler evet. Biz bazı aksilikler yaşadık o yüzden tek maaşla geçiniyoruz onunla da borçları kirayı ödemek bizim için imkansız, eşimin ailesi yardım ediyor sağ olsun. Bugün bize yarın onlara, onların sırtından geçinmediğimiz sürece sorun yok.
Bu konuda ben gerek yok diyenim. Abim mesela, eşime ailesi para vermesi, beni rahatsız etmez diyenlerden. Ailelerin para vermesini ben çocuklarını maddi olarak yetersiz görmelerine bağlıyorum fakat abim alakası yok diyor.
İsteyen bulunur tabiki istemeyen bulunmaz bana halya yardım ediyorlar annem ve babam kaç yıl olmasına rağmen evliliğin görüyorlar bakıyorlar bizden bir halt olmaz diye çocukları düşünüyorlar tabiki 🤣 onlar da haklı bir yandan
Evet maddi manevi destek sunmalılar Tabiki de bunu bir gevşeklik olarak gormemeli karsi taraf ama aile tarafndan desteklenmek önemsenmek ozellikle evliyken cok önemli bence insan kendini basibos hissetmez
Evlilik kurumu iki tarafında çalışmasıyla hayatın inişli çıkışlı yollarını beraber çıkmasıyla devam eder iki tarafın aileleri bu kuruma maddi olarak zarar verebilir::::
Eğer çiftin maddi geliri varsa etmemeliler ama kişilerde buna göre evlenmeli bi zmn sonra aile den bişey beklemeye devam etmek saçma senin kendi ayaklarının ustunde durabilmen gerek
Evlenipte hala ailesinden maddi destek bekleyecek potansiyele sahip insanlar varsa evlenmesin zaten, evlilik büyük sorumluluk başkasının ipiyle kuyuya inilmez, kendi ipini yapacaksın.