Artık evlenmek kadar Boşanmak ta Hâk' tır. Ama toplumumuzda bir ön yargı var maalesef. Günümüzde Boşanma vâkâları artık çok arttı. Yıllık evlenen kişi sayısından, boşanma vâkâları daha da fazla oldu.
Bunun nedenleri tabii ki de çok önemli. Yeniden başlayacak, evlenecek biri için ve karşısındaki insan da onda Güven ve Sadâkatı arıyor.
Sadâkat görünmeyen bir duygu olsa da bir kalpte pamuk ipliğinden öte çelik halat gibidir. Sadâkat bir ömür boyu sevdiğinin tüm varlığıyla sevdiğini, ahirete kadar ant içmektir. Onu bırakmamaktır. İki eli kanda olsa dâhi.
Güven sadece bir söz vermektir. Ama kuru bir sözden ötedir. Yanan bir ateş gibi ısıtır. O yandıkça sende ısınırsın. Ama söner ise insanda ondan soğur. Ben bile Onbeş yıllık evliliğimi bitirdim. Hesapta hiç yokken. Aklımdan dâhi geçmezdim. Dahası yemin ettirseler bir ömür boyu böyle bir şeye kalkışmam derdim. Ama nasip kısmet. İşini içine ihanet girince durumlar değişiyor tabii ki de.
Genelde Boşanma vâkâlarında çocuklar annelerde kalıyor. Büyük olsun, küçük olsun çok fark etmiyor. Erkekler genelde nadiren de olsa bu bakımı, sorumluluğu almıyorlar. Kimisi maddi yardım yapıyor ama nereye kadar işte.
Ben evlatlarımı çok seviyorum. Dünya bir yana onlar bir yana. Evlat sevgisi bambaşka. Onların bakımını ben üstleniyorum. İsteyerek aldım. Hiç bir kuvvette ayıramazdı zaten.
Erkek için hem çocuk bakımı hem de ev işi zor. Ama kişiden kişiye de değişir. Evin her işini yaparım. Hiç fark etmez. Kızımla oturur hamur açarız. Sırf o eğlensin diye. Yapamayacağım yemek, hamur işi de tatlı yoktur. Google hazretleri internet sağ olsun.
Yani burada anlatmak istediği şu. Erkeklerde evin düzenini sağlayabilir. Zorda kalırlarsa şayet. İnanın çocukların daha çok hoşuna gidiyor evde bereber bir şeyler yapmak. Ben onlarla çocuk olurum. Paten dâhi kayıyorum onlarla. Belki bir hatıra kalır onlar için.
Baba sadece sert bir kaya parçası değildir. Onunda bir kalbi vardır. Güvenecek, kucaklayacak, gölgesinde oturup eğlenecekleri bir Çınar Ağacı gibidir. Bir Gece Lambası gibi başındadır Babalar. En azından ben öyleyim.
Kalbinizi yumuşatın, göğsünüzü açın onlara. Sevginizi belli edin. Çok zor değil sadece kollarınızı açsanız onlar size koşa koşa gelir. Sen onlara gitmesen de.
Güncellemeler
+1 yıl
...
Boşanan Erkekler için Çocuk bakmak çok mu? zor. Ya da Evlilik onlar için kapalı bir kapı mı?
Tek başına çocuk bakmak hem erkek için hemde kadın için çok zordur, Allah yardımcınız olsun. Evlilik için ilk önce çocukların mutluluğu göz önünde bulundurulmalıdır ama tabiki kapalı kapıda değildir.
Amin Allah razı ol. Elbette ki çocukların mutluluğu çok önemli. Burada kendi adıma bencil düşünmemem gerekir. Elbetteki anlayışlı, kalbi temiz merhametli bir insan bulmak imkansız değil ama nasip. Bende isterim Hatun kişinin çocuklarımla abla kardeş gibi olsun, anlaşabilsinler, kavga etseler dahi kalplerinde bir kötülük olmadan barışsınlar. Bir kardeş gibi, arkadaş gibi. Elnbette ki bir anne olmayacak. Bir sırdaş, bir arkadaş olacak. Onlara bakıcılık değil sadece arkaşlık etmesi dâhi benim için büyük bir mutluluk olur.