İyi aksamlar arkadaslar.8 aylık evlıyım eşimle hıc ozel sorunlar yuzunden tartısmadık her tartısmamız onun bencıl esımı sömüren kullanan aılesı yuzunden olmustur. Bızım tartısmamızdan 1 hafta once aılesıyle tartıstıgı ıcın morallerı cok bozuktu. Cunki aılesı eşimin uzerınde cok fazla otorıteye sahıp ve cocuklar gıbı yerı geldıgınde aglayan bı adam. Bız konusurken olay tartısmaya dondu ve bırden öfke patlaması gecırıp benı saçımdan tutup savurdu iktirdi, küfürler.. Aynı gece gelıp ozur dıledı cıcekler mesajlar. Yuzume bakıcak cesaretı olmadıgı ıcın hep mesaj attı ama benim ıcım sogudu, hayal kırıklıgına ugradım onu ıstemıyorum ve korkuyorum ılerıde tekrar aynı seyı yasamaktan. Kimseye soyleyemıyorum. ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. 'Bızım tartısmamızdan 1 hafta once aılesıyle tartıstıgı ıcın morallerı cok bozuktu.' bu sadece kılıf. Devamı da gelir. Affedilğildini görünce mutlaka her sinirlendiğinde hıncını sizi dövmekle çıkar. Bakın bunu annesine yapamaz dimi? Ne olursa olsun ne yaparsa yapsın annesin bunu yapamayan demek kendini frenleye bilir ama sizinle frenlemiyor. Çıkış yollarını bazı kadınlar aillerine söyleyip abilerine kuzenlrine babalarına damatları eşek gibi dövdürerek çözüyorlar. Ama bu çözüm değil. Diğer taraftan polise gitmek. Birkaç maddeyi içeriyor: vatandaşa şiddet bilmem ne bayağı liste var yani. Bunu da her s yapmaz gammazladın olur ya da daha da bilenir ama korar bir daha vurmaya. Yani polise şikayet bayağı gözünü korkuturdu. Allah sabır versin böyle öküzleri evlilik öncesi tanıma mümün olmuyor sanırım artist tayfası kavuşana kadar kırk takla atıyorlar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir yapan bir daha yapar inan bana şu noktada ayrılmak sana zor gelecek ama kesinlikle ayrıl dedim çünkü gitmezsen aynı şey bi daha başına gelicek ve çocuğun olduğum da nasıl olsa ayağı bağlandı diyip dayağı rutine bile çevirebilir, yuva kolay kurulmuyor ama kesinlikle ailenle konuş ve boşan , umarım gelinlikle girdin kefenle çıkarsın kafasında bi ailen yoktur , ben şu an böyle bişey yaşamadim umarım yaşamam ama benim ailem bu kafada yani yarın bi gün eşim bana vursa ben ailemin evine dönemem beni geri kabul etmezler el alem ne der diye
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
52Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılAilenle senin aranda bırakacak anlamsız inatlaşmalara girmesen iyi edersin. Adam ne İsa'ya ne Musa'ya yaranamamaktan çıldırmıştır.
Aklıma Bill Burr'ün ''Hanımlar, tamam, ortalıkta çok fazla erkek görünümlü hayvan var. Ben onları savunmuyorum, hapse girmeliler. Ama siz de bi zahmet yediğiniz her dayağın gökten zembille inmediğini kabullenin'' çıkışı geliyor.
Tamam seni saçından tutup savurdu, küfür etti de, sebebinin ne olduğu da mühim yani. Türkiye'de genç ailelerin en büyük sıkıntılarından biri çekirdek aile sisteminin bizde oturmamış olması. Anne babalar çocuklarına çok karışıyor, erkek çocuklar da yetişme tarzından genelde ana babaya çok bakıyor.13 Yorumla- +1 yıl
Ama işbu durum böyle devam ederse, zamanla seni susturmak için tekme tokat dövmeye de başlar. Bir de o yönü var. Tavrını şmidi değiştirsen de sıkıntı, çünkü ''BAk iki tane vurdum sustu, demek ki bunları pataklamak lazım'' diye de algılayabilir gayet.
En baştan biraz daha kontrollü olman lazımdı yani
Soran+1 yılBen guncellemene yorul yapmak istiyorum. Ben oyle ezik sinik bi tip degilim hicbir lafin altinda kalmam lafa laf goze goz dise dis. bana oyle her aklina geleni soyleyemez. hatta Şu an onu dovdurtmeyi dusunuyorum. ama dedgin dogru iki vurdum sustu diyebilir napicagimi sasirdim ayni evin icinde iki yabanciyiz. isten geldgnde kapimi kitletip oturuyorum yani yuzunu bile gormuyorum. ondan korktugum icin degil icim almadigi ici napicam peki
- +1 yıl
Göze göz, dişe dişmiş.
Allah adama kolaylık versin ne diyim, muhtemelen ne söylese, ne anlatsa dır dır dır dır edip cinnet geçirtiyorsun herife.
+1 yılBu durumda ne söylesem tesiri yok, olmasını da istemem şahsen, çünkü sözler tesir eder, yanlış yönlendirmek bir ömür pişmanlığına sebep olur, burada görüş ve yorum paylaşanlar la bersber bende dahil senin hayatın hakkında zerre bir fikre sahip değiliz..
İçim soğudu demişsin, bu geçici bir durum değilse seni zaten boşanmaya itecektir..
Eşinin uyguladığı şiddet türü asla normal karşılanamaz, fakat ikinci bir şansı sizin durumunuzda ki herkes hak eder diye düşünüyorum..
Biraz zaman verip hatasını anlamasını sağlayıp onu affettikten sonra etraflıca konuşup sorunu çözme odaklı hareket edebilirsin diye düşünüyorum...
Umarım hep mutlu olursun...20 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Bir kere yapan bir daha yapar o yuzden ayril, daha agir siddet gormeyi istemiyorsan ayril cocuk falanda yokken daha kolay olur affedip iliskiniz duzelsin diye cocuk falan yapmaya kalkmayinda, cocugunda hayatini mahfetmeyin bu sefer olan cocuga olmasin
40 YorumlaÇözülmeyecek bir sorun değil çözülür. 2 tarafında hataları oluyor muhakkak bu tarz şeyler her aileside oluyor tabiki sana o şekilde şiddet göstermesi çok utanç verici çok onur kırıcı. Bu bir sorun hatta büyük bir sorun aynı zamanda bişeyin işareti bir uzman eline ihtiyacınız var sorunlarınızı çözemiyor ve geriliyorsunuz oda fazla yükün altında. Mutluluklar kendinizi sevin
10 YorumlaEşin henüz büyüyeMemiş bi ergen. Ergenlerin ne yapacağı da hiç belli olmaz. Ya annesi gibi davranıp anne olucaksın ona, ya da ayrılcaksin. Ayrıl demek kolay biliyorum ama ailesinin buyutemedigini sen hiç buyutemezsin. Anlaşılan kendide yetişkin olma zahmetine girmemiş hiç. Eğer ayrılmayı göze alamiyosan da ciddi ciddi gidebilecegini göstermelisin ona.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten üzücü bir durum, duygu ve düşüncelerinizi anlayabiliyorum belli ki o da derin bir pişmanlık içinde. Mutluluğunuz için bir adım atın , hayat önümüzde her zaman çiçek olmuyor , dikeni de oluyor önemli olan bu zorlu durumlarda daha omuz omuza olabilmek.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle Bir uzmandan Yardım Alınmalıdır Bu Birsefer Oldu Devamıda Her Öfkelendiğinde Gelir Zaten Aile Yüzünden Mutsuzluklar Yaşanıyor Af Etmeni İstiyorsa Aile Danışmanlıgında Evlik Adına Terapi Şart Öyle Saclarını Eline Alması Seni Her sinirlendiği anda Öfkesine Yenik Düşeceği Anlamını Taşıya Bilir
Kadın Gücünü Hissetmeli Ders Almalı Sözlü Veyahut Temas olan Hiç Bir Şiddet Kabul Edilemez.
Ve Kabul Etmeki Kadınlar şiddete ugramasın korksunlar sen susarsan bugun süreklşi tekrarlar ve rahata kavusur terapi şarttır..00 Yorumla
+1 yılÖncelikle ona kim oldugunu sor. Evlenmiş olman onun bu tavrına maruz kalacağın anlamına gelmiyor. Problemi varsa psikologa gitsin. Bu tarz evliliğin sonunun boşanmaya gideceğini, tekrarının olması durumunda yapılacak şeyin boşanma olacağını soğuk bir tavırla söyle.
00 Yorumlaaile evine dönmelisin napacaksın evden cesedinin çıkmasını mı bekleyeceksin? münevver karabulut cinayetinde sevgilisi de eminim kaç kere zavallı kızdan özürler dileyip çiçekler almıştır mesajlar atmıştır sonunu gördün toprağın altında. ŞİDDETİN ÖZRÜ AFFI OLMAZ KIZLAR!
10 YorumlaSoğuduysan ayrıl birlikte yaşamanın bir önemi kalmadı artık istesen de o evliliği sürdüremezsin bundan sonra. Şiddet uygulamak nedir yahu sen onun hedef tahtası falan misin gelip sinirini senden çıkarıyor ya az çeki düzen verin kendinize. Sana bir kere şiddet uygulayan adam bunu bir daha da yapar ayrıl gitsin.
00 Yorumla
+1 yılBunun özürü veya hiçbir türlü bahanesi olamaz ve çok ciddi bir konu, çiçekle özürle veya sana özel bina yaptırsa bile önemli değil iyi zamanında herkes melek önemli olan kötü anında yanındakilerin değerini bilmek veya saygını korumak. Çok ciddi bir şey yaptığı geçiştirme sakın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHemen boşanmalısın. Öfkesini kontrol edemiyor. Bunu söylemeyi asla istemem ama. Yine öfkeden deliye döndüğü bir gün, bıçakları sana saplarken, acaba boşansam mı? Ne yapacağım gibi sorular soracak vaktin olmayacak. Ailenin yanına gidip, onlara bu durumu anlatmalısın. Hemen darp raporu alıp, boşanma davası açmalısın. İnşallah aklını başına toplarsın. Düzelir diye bi şans vermezsin
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen yok bende ıstemıyorum sadece kımseye soyleyemedım utanıyorum. Dünyayı verse affetmem onu
Cevap sahibi+1 yılUtanılacak hiçbi şey yok. O pi*slik eşin utansın. Göğsünü gere gere söyle. Senin hiçbi suçun yok. Söylediğin zaman kimse sana gülmeyecek. Bunda rezil olunacak, utanacak bi durum yok. Lütfen hemen ailene bahset bu durumdan. Ve evden gidene kadar da eşine bu durumu belli etme. Belli etme ki, kazasız belasız çıkabil o evden. O yokken terket evi. Dikkat et kendine
Soran+1 yılÇok tesekkur ederim 🙏🏼
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçılış olunca devami gelir, öfke kontrolu yok belli ki. Benim annem senelerce siddet gördü hem fiziksel hem psikolojik, kadin 45 yaşında 2 3 yil önce bıçak çekti babam anneme. Ne ekonomik özgürlüğü vardi annemin ne de sığınacak ailesi o yuzden bosanamadi. Olan senelerine oldu. Def edin başınızdan en büyük tavsiyem bu olur. Annem mutsuz kadindi mutsuz da cocuklar yetisti elinde olmadan
00 YorumlaAcilen bosanmalisin seni seven değer veren bir insan şartlar ne olursa olsun senin saçının teline bile zarar gelmesine asla izin vermez böyle bir şey olamaz çok daha iyilerini hak ediyorsun mutlu huzurlu bir evliligi ve yuvayı hak ediyorsun
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Hukuksal bir destek alın , öfke kontrol problemi var ileride ciddi sorunlara neden olabilir. Dikkatli olun savunma sporu öğrenin, sprey alın ve de polisi çağırın.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılönce mantıklı düşün
sonra her evlilik de olur ufak tefek kavgalar minik el kaldırmalar.
sen pişmanlığı var mı kocanın bu durumdan bunu iyi bir gözlemle önce
evlilik basit konularla sarsılmamalı fikrindeyim ben05 Yorumla- +1 yıl
Her evlilikte olur minik el kaldırımalar? Sen ne diyorsun? Bir de masum göstermek için el kaldırmanın önüne minik sıfatı koymuşsun.
- +1 yıl
Şiddet basit bir konu mu? Sen nasıl bir ailede büyüdün ve şu an nasıl bir ailen var bilmiyorum ama git psikolojik destek al.
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü olaya yıkıcı değil yapıcı bakmak gerek
herkes söyler çık gel baba evine yok ayrıl gitsin
bugün el kaldıran yarın sana işkence eder demeyi
daha evliliği tam olarak yaşamamış birine bu gazla önünden gidersen asla evlilkler yürümez
size de tavsiyem yargısız infaz yapmayın lütfen - +1 yıl
Şiddet mevzusu yargı için de infaz için de yeterli bir mevzu.
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü olayın boyutunu hiç birimiz bilmiyoruz karşı tarafı dinlesek belkide elimi bile kaldırmadım o sinirle sesimi yükselttim diyen bir adamla da karşılaşabiliriz.
ayrıca şiddet sevdiğimi erkeğin dövüp kadının bunu içine atması gerektiğinide savunmuyorum.
ve tam tersi kadından şiddet gören adamlarıda sırf o kadınları sevdikleri için üzerini kapadıklarına da karşı biriyim.
ama bu olay da evlilik çok yeni ve anlaşılan kendi aralarında bir sorunları yok görünüyor
+1 yılAnlık sinir patlamaları her insanın başına gelebilir. Tabi bu eşini destekliyorum anlamına gelmez dediğin gibi direkt akşamında gelip senden özür dileyip utançtan yüzüne bakamıyorsa bu pişmanlıktır. Bence bir şans daha ver 2. Olduğu takdirde direkt ayrılmanı tavsiye ederim.
10 Yorumla
+1 yılSakin evliligimi kurtarayim diye cocuk yapma, bir kere el kadiran ikinciyide yapar. Sen ona destek/yardimci olmaya calisirken sana bunu yapan herifi bosa gitsin
10 YorumlaSöylemede bence. Erkekler ailesine abisine geçiremediği sözü karısına ve çocuğuna geçirmeye çalışıyor ben olsam konuşurum içinin soğuması geçsin ve konuş derim. O da aileyle görüşmesin.
00 Yorumla
+1 yılSırf ailesi yüzünden böyle olduysa... O aile yakanızı bırakmaz iyice manipüle edecekler. Böyle manipülatif tiplelemerle ömür geçmez aksine ömür törpülenir. O yüzden boşanın!
00 YorumlaHiç bi şey olmaz akıllı ol şeytan aranıza vesvese vermiş eğer sabırlı olursan onun iyi yönlerine bakarsan tekrar seversin buradaki sapır supur yazılara bakma aç elini Allah’a dua et şeytan eşlerin arasını hep bozmak için fitne saçar istemez kimse mutlu olsun... şeytana İnat sev ve bağışla onu...
10 YorumlaŞiddetin biri ikisi olmaz. Hukuken yardım alın tedbirli olun.
30 YorumlaHemen boşanmalısın İçinde şiddet olan erkek Kendinden zayıf bulduğu kadını dövme gibi zihniyete sahip gücü sadece zayıfa yetiyor İlerde bol bol yapar
10 YorumlaTekrarı olursa bu son olur de. Tekrarlarsan boşanırım de imzalat. Hatta bunu ailen yapsın. İmzalamazsa direk boşan.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılŞiddetin affı olmaz bana göre. Saygı ve sevgi duyan insan şiddet uygulamaz. Riskli bir evlilik sizinki bence.
00 Yorumla
+1 yılBir kez yapan cesaretlendiği için bir dahakine daha rahat yapar. Affedeceksen dahi iyice süründür kök söktür ki gözü korksun
00 Yorumla
+1 yılTepkini göster hemen affetme evleneli yıl olmamış 2ci şansı ver derim ama hemen affetme biraz anlasın
00 YorumlaYanlış yaptığını farkındaysa bir sefer affet ama tekrarı olursa yol ayrımı
10 Yorumla
+1 yılAyrıl ne yapayım diyorsun bir de, öldürmesini bekle
10 YorumlaOlur öyle şeyler, bu durum devam ederse, psikologa gidin destek alın.
12 Yorumla- +1 yıl
Olur öyle şeyler? Sana normal mi geliyor bu durum?
+1 yılBunun tekrarı kesin olur. Sana değilse başkasına çatar yani.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Enişte çok ayıp etmiş gözünün üzerine bir yumruğu haketmiş bahçe küreyini kafaya yemeyi haketmiş ne biçim koca bu ya
10 YorumlaŞiddet uygulayan kişi ADAMLİKTAN YOKSUN KARAKTERSİZ AHLAKSİZ BİR MAHLUKATTİR
00 Yorumla
+1 yılHep aynı hikayeler by ülke kadını ne zaman kurtulacak.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bahanelerin hazır sen kalmak istiyorsun adamla zorlama
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu yeni evli tüm. Çiflerin başından geçen bir olay senin ailen benim ailem olayı sakin olun lütfen
00 Yorumla
+1 yıloff bunlarin devami geliyor genelde cok cetrefilli bir sey
00 Yorumla
+1 yılHemen kararını verme mutlaka her evde sorunlar olur
00 Yorumla
+1 yılDestek alabileceğin birileri varsa hiç durma ayrıl.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbişey olmaz. benimkine laf denmiyor hemen yürür üstüme, az dayağını yemedim. geçen diyor ki artık eskisi gibi dövmüyorum seni çünkü kıyamıyorum diyo. dövüyo ama az dövüyo
00 Yorumla
+1 yılKötü olmuş ama özür dilemesi felan en azından bunu becermesi iyi..
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Sıkıntılı biri ne yazık ki yarın neye dönüşeceği belli olmayan birisi.
00 YorumlaEşinle ile konuş inşaallah tekrar olmaz olursa ailene anlat derim
00 Yorumla
+1 yılBunun tekrarı olacak, sakın kendini avutmaya çalışma.
00 Yorumlaayrılmayacaksan bile çocuk falan yapma ileride ne olacağı belli olmaz
00 YorumlaBilemiyorum ama eğer bu devam ederse direk polise git
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞuraya yazıyorum affedersin sen onu üstüne çocukta yaparsın. Bunları yaşayıp ne yapman gerekeni gelip buraya soruyorsan yaparsın sen
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılO ben seni çok da ver erkeksen gidip bunları ailene yap diyemedin mi
00 Yorumla
+1 yılŞiddetin ilki sonu olmaz her ne kadar sinir olursa sun vursun kapıyı çıksın dışarı sakinlessin gelsin karar sana ait tabi ama boşan bunu bir kere yapan ilerde daha beterini de yapabilir
00 Yorumla
+1 yılİlki sonu olmaz bunun. Bir kere yaptıysa geçmiş olsun farkına bile varsa nafile boşa gitsin. Hayatta “ben” demediğin sürece mutlu olamazsın. Herkes kendinin kıymetini bilmeli önce..
00 Yorumlaİşte en buyuk korkum bu başkası yüzünden evlilikten soğumak aslinda evlilik guz birsey kimse müdahale etmediği sürece
10 YorumlaAyrıl sağlam bir avukat şart sana şiddet affedilmez
00 Yorumla
+1 yılayril ya mal ailesiyle yasasin oyle erkek mi olur
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen emzikli o
- +1 yıl
ezik erkek delikanli kiz olmaz siz
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılTerapiye başlamalısınız.
10 Yorumla
+1 yılayrılmalısın bunun affı asla olmamalı ,
10 Yorumla
+1 yılBoşanacaksın çözüm bu
10 Yorumla
+1 yılBoşan sende durum belli
10 YorumlaHemen boşan bunun dönüşü olmaz affı hiç olmaz.
10 Yorumla
+1 yılBir kere af edersen devamı gelir.
00 Yorumla
+1 yılAyrıl bence
İkinciyi bekleme00 Yorumla- Devamını Gör (41)
Devamını Gör(86)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih