Eşimden şiddet gördüm ne yapmam gerekiyor?

Etrafımda derdimi anlatabileceğim kimsem yok.. 3 yıllık evliyim 19 aylık çok huysuz, aksi yaramaz , ve geceleri uymayan bir oğlum var. Eşim de bende çalışıyoruz.. Ben asgari ücret alıyorum yarsını bakıcıya veriyorum.. Kalan parayla yavurumun ihtiyaçlarını karşılıyorum evime destek oluyorum.. Son zamanlarda ev , iş, eş, çocuk uykusuzluk derken mahfoldum ! Hele uykusuzluk beni tüketti çok sınırlı birine döndüm sabaha kadar uyanıyor hiç uyku yok o halde ise gelip üstüne birde hiç dinlemiyorum..
Geçen gün oğlum gece yine uyumadı, eşim ile tartışmaya başladık.. ben çocuğa bağırdım, gözüm döndü artık ! eşime bağırdım oda bana bağırdı o sinirle elime ne geçtiyse sağa sola fırlattım, eşim de çocuğun korktuğunu yapmamam gerektiğini ve sakinleşmem gerektiğini söyledi sözlü bir şekilde kavga ederken bana vurdu ve ayağıma tekme attı ben onu hep uyarmıştım bana vurursan bu evlilik biter diye
Babam vefat etti annem ise 2. evliliğini yaptı annemin kapısına gitsem elin adamı 5 dakika barındırmaz annemin yuvası da dağılır biliyorum kimsem yok eşimi hiç affetmeyeceğim bu durumu kabullenemiyorum 2 gündür konuşmuyorum suratına bakmıyorum beni sen teşvik ettin ben hatalıysam sende hatalısın ben sana vurdum ama kendine gelmen için vurdum eğer ben sana şiddet gösterecek olsaydım vurmaya devam eder daha beter yapardım ondan sonra herkes kendi yoluna bakardı dedi sana vurduktan sonra vurduğumu fark ettim o hale getirmişsin beni dedi
Genel anlamda eşim evine çocuğuna ve bana düşkün ilgili bütün vaktini bize harcayan bizi kırmayan bir insandır ama ben kabullenemiyorum ne yapmam lazım
Annem ile konuştum evladım için sineye çekmemi kabullenmemi ama devamı gelecek olrsa ve birdaha bana al kaldırsa işte o zaman herşeyi yapmamı bu evliliği bitirmemi arkamda olduğumu söyledi eşim bir özür bile dilemedi benden hatasını bile anlamadı
Güncellemeler
+1 yıl
şu an yüzüne bakmıyorum konuşmuyorum yatagımı ayırdım.. belki böyle anlar hatasını dedim.. ama eşimin hiç birşey anlamaya bile niyeti yok sanırım :( oda benimle konuşmuyor yüzüme bakmıyor ve oglumla ilgileniyor sadece o anı unutamıyorum bana attıgı tokatı ve bacagıma vurduğu tekmeyi.. benim eşim dediğim insan hayat arkadaşm can yoldasm nasıl yapar bunu bana.
Güncellemeler
+1 yıl
ben eşimi biraz tanıyorsam eğer ki ona bir ders vermez ve burnunu sürtmessem biliyorum ki tekrarlayacak bu durumu.. madem gidemiyorum iyi bir ders vermem gerekli ama onu bile nasıl yapacağımı bilemiyorum :(
Eşimden şiddet gördüm ne yapmam gerekiyor?