Hayat müşterek ama para konularında erkekler çok gururlu. Abime borç verdim geçen. Tribe girdi. Öyle bi ezildi ki anlatamam. Bu kadar abartmanın ne anlamı var? Ben bugüne kadar ondan kaç kere borç aldım yüzüm bile kızarmadı. :D
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılO durum çok ayrı yanlış anlama kendini üstün gördüğünden değil abiler kız kardeşine bişey alırken veya maddi sunum yaptığında çok sevinir aynı şekilde erkek kız arkadaşı sevdiği kadına bişey alırken maddi sunum yaparken baya gurur duyar ama para almaya gelince işte veya hesap ödetmeye filan gelince bunu kendine yediremez üzülür yaş kaç olursa olsun asla değişmez erkeklerin doğasında var bı kanun bende şahsen kız kardeşimdrn annemden hatta sevdiğim kadın veya normal arkadaşımdan para veya bişey isteyemem doğal yani ama bu durum 😊 ama dediğim gibi kasıtlı bir his değil
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇünkü Erkekliğe Yakışan Bir Durum Değildir Düşünürler
Ama Oysaki İnsanız Ve İnsanlık Halinin Başına her şey Gele Bilir Bunda Utanılıcak Bilmem Ne Bi Durum Yok Zaten İnsan Eli Dediğin Birbirine Kol Kanat Gelmelidir
Yani Hanımlar Beyler Erkek Ve Kız
Adam Veya Kadın İnsanlık Birbirine Yardım Olmayacaksa Kol Kanat Gelmeyecekse
O Zaman Ata Sözünde Bir Laf Vardır İnsanlık Gerçekten Kalmamış Ölmüş Olur
Ama Lütfen Elimizden Geldiği Kadar İnsanlığımızı Doğamızı Yaşatmaya Çalışalım
Çünkü Bir İnsanın Kendi Başına Herşeyi Yapması Düşüp Kalkması Hiçbir Bir Şekilde Bir Kişiden Söz Ve Güç Alamaması Çok Kötü Bişeydir!!!
Ahmet Kaya, nın Şarkısı Gibi
Gün Gelir Göz Görmez Seni Senden Başka
Bir El Uzanmaz Sana
Karanlığın Dibinde Kaybolursun
İşte O Zaman Anlarsın Kaybetiğin Değeri!!!00 Yorumla
+1 yılAma sen alışkınsın o alışkın değil ki bir kadına muhtaç olmaya. Ondandır. Ayrıca utanmasa Buraya "Az önce abim benden para istedi, Erkekler kadınlardan borç istemeye neden utanmaz?" Diye sorardın eminim. Öyle adam oluyorlar sonuçta dimi. Herkesin zevki faklı olduğu gibi para isteme anlayışlarıda farklı. Mesela bunu senden başka bir erkek isteseydi belki o utanmazdı. Örnek olarak; Abin herkesin içinde osurdu diyelim (Bir dahakine yarım kalan işini yapıp sıçmalı) ve o bu yaptığından bir utanç duymuyor. Fakat sen utandın. Buda böyle işte. Senin için utanılacak bir hareket ona basit birer osuruk olarak gelebilir.
03 Yorumla- +1 yıl
Yani utanmamız mı lazım acaba utanmamamız mı lazım? Olması gereken ne?
- +1 yıl
Utanmayın
- +1 yıl
E peki bir yandan da fıtrat konusu duruyor onu nasıl halledicez? Ki beni rahatsız eden konu da bu...
Fıtrat yani yaratılıştan gelen özellikler.
Erkek güçlü şu bu vs. Bilirsin.
+1 yılİnsan doğası itibari ile kendinden güçsüz gördüğü birinden veya topluluktan bir şeyler isterken utanır, gurur yapar, gücenir. Toplumda kadın da erkekten güçsüz olarak görülüyor, eğer böyle bir şey varsa o erkek bu görüşün altında ezilmiş, bu görüşe uzun süre maruz kalmış ya da bu görüşü destekliyor :! İyi bir ihtimal ise kadının parasını değerli görüyor, ona maddi yük vermek istemiyordur.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
74Cevap
+1 yılHaysiyetsizliklerinden. Bir toplumda erkek toplumun, kadının (sadece himayesindeki kadınların) ve çocuğun korıyucusu ve yol göstericisidir. Utanmaz o meriçler. Utanma rolü yapıyorlar. Meriçlerin yatak anılarını anlatacağı kankası çoktur. İstese onlardan alır. Amaç utanma rolüyle bir feministin merhametine dokunup tavlamak, sonra becerip, kıçını dönüp kanklararına hem becerip hem parasını yediğini anlatmak. Erkek adam evsiz de olsa kadından para istemez. Ben kadınların bahşişini bile kabul etmedim hiç.
01 Yorumla- +1 yıl
Erkek ağlamaz bi de değil mi
Aile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı. Zaten borç alan, başkalarından para isteyen biri değilim.
Hayatım boyunca 1 defa bir hanımdan borç aldım ve gerçekten strese girmiştim.
Ödeyene kadar da o stresi üzerimden atamadım.
Mantıklı bir sebep bulamasam da, toplumsal normların kişiliğimize olan etkisi yüzünden olduğunu düşünüyorum.10 Yorumla
+1 yılBilinçaltından kaynaklanır. Buna yüce manalar getirerek var olan iğrençliğini ne kadar perdelenirse perdelensin bana göre tek gerçek şu.
Kadından para almak ona göre bir hakaret sayılıyor, kadınları aşağılık ve düşük varlıklar olarak görüyorlar.
Bir kadından para alıyor diye olayı gurur meselesine getirirse bir erkek, biliniz ki o erkeğin bilinçaltı kadını küçümseyici figürlerle doludur.
Koşarak uzaklaşınız.10 Yorumla
+1 yılBu biraz toplum yapısı ile alâkalı. Ataerkil, yani erkeğin baskın rol oynadığı bir toplum olduğumuz için, erkeğin kadından yardım istemesi, borç istemesi, onun desteğine muhtaç kalması bir mahcubiyet, utangaçlık oluşturuyor erkekte. Oysa öyle olmamalı, eğer değer verdiğim güvendiğim biriyse karşımdaki insan, kız veya erkek fark etmez dostum bile olsa çekinmem. İsterken de verirken de.
00 Yorumlaolur mu canım erkekler kadınlardan borç alırken hiç utanmazlar :-) utanmaları sıkılmaları yoktur onlar insan değiller zaten.. buyüzden erkek bile olmayan KEL+GAY ilişki uzmanları erkeklere çakal tilki sansar vs vs abuk sabuk isimler takıyorlar , erkekleri aşağılıyorlarda aşağılıyorlar beyni yanmış tipler..
Tabiki sebebi = onur , gurur , erkeklik.. yaratılıştan gelen içgüdüsel bir şey bu gurur utanç04 Yorumla- +1 yıl
Lisede çok aç kalmıştım param da yoktu sınıftaki kız arkadaştan para aldım da yemek yedim.
Bunun şimdi utanılacak tarafı var mı?
Yani şu sıkıştığımız fıtrat özelliklerine ters bir şey yapınca yerme anlayışını ortadan kaldırsak daha rahat oluruz.
Erkekler için hep şunu derler mesela dimi? Erkek güçlüdür koruyucu kollayıcıdır maddi manevi sahip çıkar vs.
Bende niye bu özellikler içime yerleşik değil o zaman? Şu ekonomik durum da belliyken... - +1 yıl
Sadece maddiyat olarak yazmadım.
Genel olarak erkeklerden beklenen şeyler var değil mi? Fıtrattan dolayı diyorlar ya hani, erkek güçlü olur şöyle olur böyle olur korur kollar vs.
Belki bu sorumluluklar beni mutlu etmiyor ama?
Bana bakan biri vardi ben ilk baslarda delirmistim bunu kabul etmemistim ama o cidden varlikliydi girdigi ortamlar falan maalesef bana fazlaydi bir yil katlandim jigolo gibi anilmaya baslaninca ayrildim ondan baska hayatimda hic bir kadinin 1lirasi bile bogazimdan gecmedi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocukken abime borç olarak değil direk para vermişliğim oldu. 20-50₺ gibi küç0k miktarlar verirdim. Şimdi ben üniversite son sınıfım. Abim geçen harçlık olarak 200₺ yolladı çok duygulandım. Kadın-erkeği bilmem ama aile arasında borç alma utanılacak bir konu olmamalı. Aile dediğin destekler birbirini.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü erkekler normal şartlarında üretken olmalıdırlar. Kadınlarsa bir ilişkiye cinsel hayat sunarken erkek ise zamanını ve emeğini sunmalı. win-win.
Bi de artık kadınlar %70 düzeyinde iş yerlerinde aranmakta demir başı yapılmakta genel anlamda cinsel obje gösterisi amaçlı. Mesela bir şirketten müşteriyi arayan genelde bir kadındır gibi. Haliyle kadınlar günümüzde daha fazla para kazanmakta.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı. Toplumda onlara entegre edilmiş erkeklik duygusu/ ataerkillik zarar görür içlerinde. Kadınlardan üstün oldukları öğretilmişken bir kadına muhtaç kalmanın ezikliğini yaşarlar.
Ne yazık30 YorumlaAbin o senin borç mu veriyorsun..
İhtiyacı olduğu için istemiştir.. oda sana veriyormuş.. aile içinde olur böyle alış verişler.. benim param senin paran olmaz.. olmamalıda..🤷🏻♀️30 Yorumlaiçgüdüsel bişey. genetik olarak erkek güçlü ve koruyucu olarak kodlanmışken yardım istemek zayıflıkmış gibi geldiğinden genleri reddediyor o yüzden zor geliyor...
30 Yorumla
+1 yılBırak hemcinsinden almayı hele bir de borcu karşı cinsden almak durumunda kalırsa aşırı rahatsız eder, ekstra yetersizlik hissi verir erkeğe, Orta Doğu toplumlarına daha özgü bir kompleksif davranış biçimi bence.
10 Yorumla
+1 yılÇünkü aile geçindirme sorumluluğu hep onlara verildiği için aksi bir durumla karşılaşınca bünyelerine ters geliyor, utanıyorlar. 😄
41 Yorumla- +1 yıl
%100haklı
+1 yılHepsi utanmıyor. Kadın parası yiyen erkekler de mevcut. Güya hep biz erkek parası yiyormuşuz gibi lanse edilse de bunun aksi de mevcut.
Ağabeyinin o kategoride olmaması çok güzel. Kadın veya erkek fark etmeksizin bence ayakları yere sağlam basmalı.
Nedenine gelelim. Bizim toplum erkekleri malum ileride evini geçindirmesi gereken bireyler olarak yetiştirildiği için olsa gerek.20 Yorumla
+1 yılGünümüz toplumunun erkekler üzerinde oluşturduğu 'rollerin' ve erkeklik gurununun etkisiyle böyle düşünen erkekler olabiliyor.
Benim için şahsen borç alacak olsam kadın veya erkek olması pek fark etmez.00 YorumlaBen çok rahat borç veririm fakat birinden isterken baya çekinirim. Karşımdaki kadınsa bunu 10 ile çarpın. Sebebi gurur.. yediremem kendime bir kere. Ben güçlü olmak zorunda olan tarafım. Kadından para istemeyi kendime yakıştıramam
00 Yorumla
+1 yılAtaerkil bir davranış biçimi ama normal. Erkek daha güçlü olmak zorundadır. Hem toplumun dayatmasından hem de genlerle alakalı bir durum. Borç almak da zayıflık gibi görülür. Üstelik bir kadından borç almak daha fazla zayıflıktır.
00 YorumlaBence erkeklerde bu gurur meselesi çünkü onlar evi geçindirir kendileri bakar para onlardan gelir hesabı onlar öder bu düşünce var onlarda şahsen benim babam hep annemden para alır evde hesabı annem tutar bu iyi bişey fakat bazı ailelerde bu durum gurur meselesi haline geliyor erkekler çalışıp eve ekmek parası getirmeli kadınlar oturup kocalarına yemek yapmalı evi toplanmalı parayı kocasından almalı Türk haklı olarak böyle bir düşünce içindeyiz ve bence herkes bu düşünceyi aşmalı
10 Yorumla
+1 yılToplumun erkeğe yüklediği sosyal rol yüzünden. Toplumda "zayıf" olan erkeğe iyi gözle bakılmaz çünkü.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılValla ben kuzenimin kocasına borç verdimhic utanmadı borcunu ver dedim utanmadan param yok dedi 3 yıl. oldu 🤗
29 Yorumla- +1 yıl
🤣 🤣 🤣 🤣
- +1 yıl
Avk vericem bir ay süre verdim🤗
- +1 yıl
Senet sepet varsa tamam
- +1 yıl
Senet var 🤗👍
- +1 yıl
O zaman tamm
- +1 yıl
Banada borç verirmisin?
- +1 yıl
Veremem artık akillandim😂
- +1 yıl
Verme kız
- +1 yıl
Çok kişiye verdim hiç biri vermedi😔
Bence erkeğin kadından para istemesi çok itici. Ben açıkçası rahatsız olurum ve olmuştum da öyle cimri ve hep benden bi şeyler isteyen bir erkek arkadaşımdan.
00 Yorumla
+1 yılYa bence bu saçma birsey sevdiğin biri abin kardeşin ve ya sevgilin kim olursa olsun ben alabilirim çünkü bu kötü birsey değil olmadığı zaman olmuyor bazı şeyler ama bazen gurur da kırılıyor mesela bi kafeye gittiğim zaman bende para yoksa ve ya unutmussam önüm parasıyla da odemisligim çok oldu değişik ve karmaşık birsey bu
00 Yorumla
+1 yılNişanlım hiç utanmadan istiyor valla. Düğünden sonra ödiyecem diyor birde. Bana da utanmaması garip geliyor. Allah'tan büyük miktarlar değil. yoksa art niyet arardım
05 Yorumla- +1 yıl
Şimdiden istiyorsan dikkat et bence😂😂
- +1 yıl
@BeşiktAŞK___1903 ediyorum. Evlenince maaş kartı bende olacak. Düğün için elimi cebime atmicam dedim ondan dolayı ne koparırsam kar diyor
- +1 yıl
Allah nişanlına sabırlar versin ki senin gibi kadınla evlenmeye hazırlanıyor... @neistedinibilmeyen
Nedir bu biz erkeklere yüklenen bu kadar sorumluluk yav?
Erkek güçlü olur erkek korur kollar erkek hesabı öder erkek şunu yapar... - +1 yıl
@UnknownBrain ne alaka. Mevzuyu bilmeden yorum yapıyorsunuz! Nişamlımı kötülemek istemiyorum ama ben ona sadece sorumluluk sahibi olmayı öğretmeye çalışıyorum. Öpsün başına koysun beni. Herşeyin en ucuzuna razı oldum. Annesi sıfır gelinlik bak derken ben kiralık iki defa giyilmiş gelinlik seçtim o masrafa girmesin diye. Buna rağmen benden borç istiyorsa ben elimi cebime atmam tabiki
- +1 yıl
Sanırım ben sorumluluk istemiyorum bu konularda... Neyse.
+1 yılValla benden para koparan kız varsa bende ondan para koparırım sonunda ikimiz de bir birimize yardım ederiz zaten kızlara kolay kolay para yedirmem enayi değilim
00 Yorumlaerkek kadından borç almaz konu utanmakla ilgili değil erkek güçlü karakter olduğundan dolayı çalışır kazanır kadına bakar erkeğin mantığı bu dur bence erkek hiç bir kadından para isteyemez.
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma awq erkeklerin de paraya ihtiyacı olabilir mk onlara da gökten yağmıyo ne zaman idrak ediceksiniz bunu
17 Yorumla- +1 yıl
Biri dislike atmış ya hangi mal xkskckcck
- +1 yıl
Erkeklerin üzerinde çok fazla yük var bu toplumda, kadınlar için de durum benzer. Bunu sadece gözlemle bile anlayabilecekken neden bu kadar zahmete giriyorlar anlamıyorum 🤷🏻♀️
- +1 yıl
@byyukala aslında sabah erken kalkmam gerekiyo ama ihtiyacın varsa biraz konuşabiliriz dostum np
+1 yılToplumsal baskıdan Ötürü.
Erkeklerin bir suçu yok bu konuda.
Üzerlerinde çok ağır bir Ekonomik baskı Var.10 YorumlaBen annemden kız kardeşimden zamanında sevgilimden nişanlımdan çok borç aldım, borçsuz para da aldım ama utanma sıkılma yoktu, niye utanayım ki
00 Yorumla
+1 yılBen utanmam ya 😂. Kadın olsa ne. Genelde borç almam tabi ama alacak olsam da utanmam yani. Babasının hayrına istemiyoruz ödeyeceğiz geri
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 860 cevap paylaştı.
+1 yılʙᴇɴ ɪ̇sᴛᴇᴍᴇᴍ.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü erkek dediğin daima güçlü olmalı. Biz düştüğümüzde herkes acıyası gözlerle bakıyor. Bu da gururu olan bir erkek için zor bir durum.
02 Yorumla- +1 yıl
Erkek düşemez mi?
- +1 yıl
İroniydi benimkisi.
Cunku toplumumuzda erkege cok fazla yük yükleniyor da ondan
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 755 cevap paylaştı.
+1 yılBir kadından istiyeceğim en son şey para olur asla yapmam
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yo valla bu devirde utanan yok çatır çatır özellikle sevgililerinden para istiyor erkekler
12 Yorumla- +1 yıl
🙄
- +1 yıl
Ben utanırım
+1 yılBiz böyle yetismedik erkek kadina... Yapmaz olmaz oyle diyerk biyudk büyütüyoruz
10 YorumlaHiç bir erkek benden para istemedi. Mümkünse istemesin zaten. Hiç veremem
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılHer erkek öyle değil. Ben sorun etmem ha erkek ha kadın aynı.
00 Yorumla
+1 yılburada durum bu.. erkek hesabi odemeli mesela.. erkek evi gecindirmeli
00 Yorumla
+1 yılBunu kendine yedirebilen insan varsa ölsün daha iyi
00 YorumlaPaslaşmak güzeldir. Ama paslaşmanın da bi sınırı var.
00 Yorumla
+1 yılBen kimseden borç almam. Hiç almadım da. Sadece bi keresinde param yoktu ve arkadaşım bunu farkedip zorla borç vermişti bana
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen kadın erkek fark etmez birinden borç alırken utanırım
00 Yorumla Ohooo gurursuz olani con gördüm lan ben hahaha kadin parasi yemiyen adama kurban olurum ben
03 Yorumla- +1 yıl
Bak ben yemem 😂😂
- +1 yıl
Olum herkese yavaşama lan 😂
+1 yılSen çok yardımsever birine benziyorsun bana borç verir misin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBorç para sadece arkadaşıma veririm bana hayrı olmayana vermem
00 Yorumla
+1 yılHenüz o yaşa gelmedim , ama gururlarına yediremediklerinden utandıklarını düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılCinsiyeti mi varmış bunun? Bana kim para yardımı teklif etse mahcup oluyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Aahh ah tek o değil ki 🙄 adil olmayan o kadar çok şey var ki 😒
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılDoğamiz gereği muhtaç duruma düşmek zorumuza gidiyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. aileden birinden borç alırsam bu bana zor gelmez ama arkadaş ya da iş ortamında kadınlardan borç ya da başka bir isim altında asla para alamam isteyemem
00 Yorumla
+1 yılBir tane kızla taniştım kız arkadasım vasıtasiyla işte ona çicek felan gönderdim bana sevgilim yok dedi ama şu an bir sevgilisi varmış kiz arkadasim soyledi anlayamadim varsa neden var demedi sevgilim bu durumda ne yapmam gerek
10 YorumlaŞahsen ben yaptığım meslek gereği borç değil direk ödeme alıyorum hiç te koymuyor. ancak geçmişte bir kaç kere borç almışlığım var ve utanmıştım yani. parasız erkek olmaz toplum bunu dayatıyor, doğal olarak sende borç isterken sıkılıyosun utanıyosun.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılPeki Kadınlar neden herşeyde hesabı erkeklerin ödemesinden utanmazlar?
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimisi var ki hiç utanması yok
Öyle tanıdığım biri olmuştu
Cebinde akrep vardı galiba
Hesabı bana kitlerdi
Zaten çok da gitmedi00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNedense ben bırak utanmayı geri vermeyip yüzü kızarmadan pişkince gezeni gördüm erkek olmakla ilgisi yok şrefsz insan çok
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı. Erkeklik şeysi işte ben kadından para istemem hesap bile ödetmiyorum :)
04 Yorumla- +1 yıl
Niye
- +1 yıl
@simgee_yuuna öyle içim rahat etmiyor
- +1 yıl
@UğurKoç_ kadinlarda hesap öder... bir kere ben ödemiştim erkek arkadaşimla yemek yediğimizde
Aile & Toplum konusunda 9,1b cevap paylaştı. O kişiden kişiye değişiyor geçenlerde 2 3 günlük tanıdığım bir erkek sigara parası istemişti çok rahat bir şekilde
00 Yorumla
+1 yılMalum ülkede toplumsal rol olarak erkekler hep güçlü ve zengin, kimseye ihtiyacı olmayan, baskın olmak zorunda olduğu için. Erkekler üzerindeki toplumsal baskı.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü bizler genelde borc almayız
Bne kardeşinden borç aldım ama kardeşim sonuçta ne olucak başka bir kadından kızdan almam doğası gereği erkek hesap odetmez borç almaz vs00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa ne utanması adam hazır işi bırakıyor şimdi benden istiyor hemde 10 bin 😳
01 Yorumla- Devamını Gör (60)
Devamını Gör(105)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem