Aile & Toplum konusunda 895 cevap paylaştı. üniden bir kız arkadaşım var nişanlanırken erkekten başlık parası istedi çocukta kızı sevdiği için istenilen tutarı bir şekilde ödedi zor bir zaman geçirdi fakat kızın babası o para ile bunlara evlenmeden önce bir arsa alıyor şehir merkezinden felan üni den geçen yıl mezun oldular ve o arsanın değeri şu an 14000.000 tl civarı bir tutar ve bu arsa kız ile çocuğa düğün hediyesi sen düşün
21 Yorumla
Soran+1 yılBaya iyimiş
En İyi Cevaplar
+1 yılBen kesinlikle ne veririm ne de alırım.
Kızına başlık parası isteyen beyin yoksullarıyla aynı milletten değilim.23 Yorumla
Soran+1 yılÇok iddalı olmuş
- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim 🙏
Soran+1 yılRicalar efenim
Aile & Toplum konusunda 385 cevap paylaştı. olmaz mı? asıl şimdi oluyo yok sen bana rolex saat al ben sana takım elbiseni alıyım yok siz yatak odasını düzün biz düğünü yapalım bunlar değil mi zannediyosunuz başlık parası geçen nişanı atan arkadaşım evi üzerine geçirmedikleri için kendini haklıya çıkardı... haklıda olabilir o onların problemi... yani diceğim şu ki şu evlilik işinde herkes birbirinin güzel kardeşim :D
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşlık parası veren varsa hemen evlenebilirim duyurulur 📣 📢
213 Yorumla
Soran+1 yılHahaaa, 😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@Cyrtraxin Hadi bee😂
Cevap sahibi+1 yıl@Onraldmir Senle evlenelim istersen
Cevap sahibi+1 yılEmin ol değerim😂
Cevap sahibi+1 yıl@Cytraxin Hadi işine aradan çekil sen
Cevap sahibi+1 yılEn iyi görüş için teşekkür ederim 🙏
Soran+1 yılRicalar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılşekil değişti sadece ,
sunu bunu yapın su altını illa kızıma ısterız bırde süt parası cıktı , lan senın çişli kızın senden kac ton süt çektide 30 .000 tl istiyorsun ...
böyle ailelerin kızlarından uzak durun bulasmayın ileerde illa sorun cıkartacaklardır.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüz başlık parası, oglumuzun evi var mı diye sorulması. Evi olmayana kız vermiyor bazı aileler çünkü. Ev almak da günümüzde imkansız hale geldi maalesef
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
+1 yılBu başlık parası cok sacma. Özellikle Kürtlerde ticarete dönmüş resmen erkek tarafı sömürülüyor . Bu duzen degismeli
21 Yorumla
Soran+1 yılDeğişecek gibi gözükmüyor
+1 yılEskiden böyle adetler vardı ama o parayla kıza birşeyler alınırdı bazı babalar aç gözlülük yapıp kendisi için kullanırdı o başka... şimdide aslında aynı ama ismi başlık parası değil.. erkek tarafı evi dizer şu kadar altın takar kızın kollarına.. bir şekilde aynı para çıkıyor...
00 Yorumla
+1 yılBaşlık parası isteyen aile, kızını "mal" olarak görüyordur. Bu devirde öyle aileler de pek kalmamıştır diye umut ediyorum. Çünkü bence kadını çok aşağılayıcı bir olay bu. Yani öyle aileler kaldıysa da bana denk gelmesinler çünkü evlenmem. Ben mal değil hayat arkadaşı istiyorum...
00 Yorumladağdamı yaşıyosunuz ya iğrenç iğrenç gelenekler sen erkek tarafını borca sokunca varını yoğunu alıp evlenince rahatça yaşayabilceğini düşünüyomusun borçtan senelerce sıkıntı çekiyo öyleleri
30 Yorumla
+1 yılBaşlık parası olur ama şöyle ; kızın ailesinin maddi durumu yoktur aldığı başlık parasını yine kızın düğünü için kullanır o zaman tamam ama aldığı parayı cebine tıkacaksa olmaz olsun öyle adet.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılBaşlık parasının adı yok ama bu düğün masrafları, takı mevzuları vs... zaten yine başlık parasına giriyor. Yani modernleşmiş bir başlık parası olayı var.
cut.10 Yorumla
+1 yılBaşlık parası nedir ya ben başlık parası verip alırsam mal diye kullanırım bildiğin kendime hizmetçi köle almış olurum sonuçta parasını verip almışım her türlü kullanım hakkı bana ait
11 Yorumla- +1 yıl
O yüzden tarih öncesi bir şey başlık parası
+1 yılmaalesef devire bakmıyor
Çocuk gelin de de aynı şekilde bunda da aynı şekilde
Bazı toplumlarda para karşılığı gelin almak kültür gibi görülüyor. halbuki tam bir aşağılama.10 YorumlaDevir mevir anlamam hangi zamanda da olsam buna izin vermem satılık değilim ben öyle insanlara kızlarını kocaya verenlere çok kızıyorum sanki satmak para almak için büyütüyorlar hoşlanmam böyle bir şeyden
20 YorumlaBu zamanda başlık parası yok ama Kyk kredisi var jfkdksk
30 YorumlaHa başlık parası süt hakkı altın ev eşya hepsi aynı şeye geliyor maalesef öyle kötü adetlerimiz var
30 Yorumla
+1 yılHiç bir kadın satılık değildir başlık parası asla kabul edilmez ailem isterse erkek tarafından ailemi silerim.
10 YorumlaBaşlık parası diye birseyi asla kabul etmiyorum. Cahiliye devrinde omuzunda gururla kız çocuklarını omuzunda taşıyan Peygamber efendimiz ve töre afi altında mal satılan kızlar kadınlar cahiliye devrinden kalma adet
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma bence sonuçta ticaret yapılmıyor mal alınmıyor
20 Yorumlabu devirde hala kaldı mı bilmiyorum ama gereksiz :)
10 Yorumla
+1 yılOlmaz ama alan var kimiside süt parası diyor ne kadar ilkel bir durum
10 Yorumla
+1 yılYok öyle bir dünya sadece düğünde geline altın bilezik takma olayı var
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılhaha, dolar olmuş 11₺, kaçırmak artık zorunlu oldu.
14 Yorumla- +1 yıl
Ya babası derse dolarla diye?
- +1 yıl
Olur
Toplumun alt tabakasında hala bu anlayışı devam ettirenler var
10 YorumlaNe yazık ki halen var bu durum. Başlık parası olarak değil de süt parası adı altında isteniyor
10 Yorumla
+1 yılBenim babam 3-5 bin isterim onuda senin çeyizine harcarim demişti onun dışında olamaz
11 Yorumla
+1 yıl. s. d. s. susystyayayaytagahaja olur ya insablar istediklerinde neler olmuyoe ki
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılDoğu Anadolu bölgesi ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde isteniyor hanımefendi
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılDoğulu bi kızla tanıştım. Düğünden bi resim attı bana. Direk engelledim
13 Yorumla- +1 yıl
Dünya altın takmışlar kıza. orada öleymiş düğünden önce konuşulurmuş zaten. Bizim taraf aşiret kaçakçılık yeri değil maalesef ki kilolarca altınımız olsun 😃
zaten kızlar beleşe olmuyor ki, yine bişiler alıyorlar bizden
133 Yorumla
Soran+1 yılDeğil mi ya ev eşya takı düğün her şey masraf
- +1 yıl
Birincisi kadın alınmaz evlenilir ikincisi beleşe olmuyor dediğin düğün yapmak sizin yararınıza, ev almak yine sizin yararınıza, mobilya felan almak yine sizin yararınıza. Kimse evlendiğinizi bilmeden sokakta yaşayacak haliniz yok sonuçta.
- +1 yıl
Herhalde senin yaşın doğru değil ya da hiç yakın olduğunun birinin evliliğine şahit olmadın. Öyle bir şey asla yok o saçma adetlerimizde bile yok.
Ev eşyalarında bile kız tarafı ve erkek tarafı odada ki alacak şeyleri bölüşür mesela çoğunlukla kadın tarafı mutfak ve yatak odası eşyalarını alır erkek tarafı salon ve oturma odası eşyalarını alır ki zaten artık gençler ev alırken oturma odası değil sadece salon olsun istiyor. Damadın damatlığını kız tarafı alır, damda altın zincir, altın saat, yarım veya tam altin takar.
Ve bunun gibi daha birçok şeyi bölüşerek ya da ailenin durumuna göre alırlar adetlerimiz bu bizim. Anladın mı şimdi herşeyi erkek tarafının yapmadığını? - +1 yıl
@sımdıydı kadınlar parayla diyor ya 😂 olm senin annen kadın değil mi? Seni doğuran kadına nasıl parayla satın alınabilir muamlesi yapıyorsun? Adamlığa sığar mı lan bu? Kendi emeğim ile kazandığım parayı alır senin gö tüne sokarım adam ol.
- +1 yıl
@Cytraxin çünkü genellikle erkekler çalışır evi geçindirir ve kadında evi yönetir yani gayet normal. Çoğu ev işleri kadında mı? Evet kadında.
- +1 yıl
@Cytraxin o zaman siz erkekler yok benim karım evde durucak çalışamaz demek yerine karınızı çalıştırsaydınızda böyle olmasaydı buda kadınların suçu değil.
- +1 yıl
@Cytraxin bak evleneceğin kişi ile anlaşır ona göre ucuz şekilde evlenirsiniz ben aşık olsam 6 TL ye sahte tek taş yüzük alır kendime takarım hiç sorun etmem ve benim çevremde ki kız arkadaşlarımda böyle.
Bak ne güzel hayallerin başka senin. Hayalin başka olduğu için evlilik düşünmüyorsun ve bunuda kadınlar parayla, herşeyi erkek alıyor tarzında şeyler diyerek suç atmaya çalışıyorsun ama problem senin başka hayalinin olması. - +1 yıl
@sımdıydı öyle kadınlar var maalesef bir şey diyemem ama bazıları da benim gibi hayatını köpek gibi çalışmaya adayıp kendi parasını kazanmak ister yani benim o verdiğim emekleri bir kaç kadın kötü diye b ok edip atamaz buna asla izin vermem. Ve bir arkadaşım vardı çocukları çaya ekmek bandırıyordu diye hamile haliyle 12. Kattan atmalaya çalıştı o ara kendi derdinde değildi çocuklarının derdindeydi bir çok kadında annelik hormono yüksektir anne olmadan bile ben çocuğuma bakamazsam diye ağlar ben mesela Türkiye'de çocuğum iyi bir hayat süremez diye eskiden ağlardım yaniiii biz ne istiyorsak çocuklarımız bizim çektiğimiz çekmesin diye istiyoruz ama siz bunu bilemezsiniz.
- +1 yıl
Erkeklerde tecavüzcü, katili var ama biz para seviyoruz diye güvenilmez olduk cidden bozuksunuz 😂
- +1 yıl
Yıllar önceden zaten belli değil miydi bunlar? Aklınızı kullanıp başka ülkeye gidecektiniz ama siz okul döneminde kız tavlayıp, sigara içmeyi, kavgalara gitmeyi tercih ettiniz sonrada Türkiye kötü diyorsunuz. Kurtarsaydınız kardeşim kendinizi, sizin aklını kullanıp başka ülkeye giderek paraya para demeyenlerden ne farkınız vardı?
- +1 yıl
Geneliniz benim dediğim gibi hiç bir şey yapmazken başka ülkede bile fakir kalırlar ama konu ekonomi olunca hakları varmış gibi konuşurlar. Senin gibi ya da öyle bir imkanı olmayan kişilere lafım yok kader mahkumu onlar tanrı yardımcıları olsun. Ama ülkemizun durumu belli gittice her şey kötü oluyor ve bir kaç yıla tanrı göstermesin Suriye gibi olucaz ben bunu yıllar öncede tahmin ediyordum ve her geçen gün dediklerim çıkıyor. Ve ben bunları görüp kendimi kurtarmak için çabalıyorsam bunu herkes yapacaktı.
- +1 yıl
Ben İnönü tıp kazandım bu sene uzmanlığımı burada ya da Almanya'da yapıp orada yaşicam.
- +1 yıl
Bende zaten bu seviyeye kolay gelmedim 1 ay okulda aç kalıp test kitabı parası biriktirdiğimi hatırlarım ama gelecekte ki kızım bunları yaşamasın diye fedakarlık yapmak zorundaydım.
- +1 yıl
Bende liseye kadar sayısal zekan yok dedim ama lisede kendimi keşfettim matematiğim harikaydı.
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHangi devirde yaşıyoruz başlık parası mı kaldı devir altın ve takı devri evrim şart...
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılYıl 2021 kimin kime girdiği belli değil başlık parasımı kaldı
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 542 cevap paylaştı. İnsan bu ticari mal değil. Her duyduğumda midem bulanıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNisa suresi 4. Ayet Kadınlara mehirlerini borcunuzu öder gibi verin. Eğer onun bir parçasının boyutu arzuyla verirse onu da âfiyetle yiyin. Her şey Kuran'da yazılmış bu devir o devir diye bir şey yoktur olmayacakta.
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBaşlık parasıda kıza verilmesi lazım
Cevap sahibi+1 yıl@Piposs peki senin görüşün
+1 yılBaşlık parasını bazı yerlerde biraz daha modern halde istiyolar. Süt parası vs gibi. Her açıdan yanlış. Mal satmiyosunuz netiecede
10 Yorumlahala varya bitmedi bazi yerlerde
12 Yorumla
Soran+1 yılYok bitmedi daha çok arttı
+1 yılolmaz, olmamalı..
kadını mal gibi satmaktan başka bir şey değil..10 YorumlaTeyzemin eşi Doğulu o yüzden kızını verirken istemiş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıladete göre olabilir ne varki bunda devirle ne alakası var insanlar kültürlerini devire göremi değiştirecek
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOlsa ne olacak ekonomi belli
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen kaç yaşındasın
Cevap sahibi+1 yıl?
Soran+1 yıl28yaşındam
satılmak bu ya iğrenç.
20 Yorumla
+1 yılAnnem benim için isteyebilir :D
20 YorumlaElaleme kölelik edicez diye para kazanıyorduk hele.
Benim için yok. Bu kadar.02 Yorumla
Soran+1 yılHmm
+1 yılMal mıyız ya ne parası nikah yap geç
10 Yorumla
+1 yılValla keşke isteyebilsek😂
10 YorumlaOlmaz eskide yaşamıyoruz artık.
10 Yorumla
+1 yılKnk o kadar parayı kız için harcamam şahsen 🤣
10 Yorumla
+1 yılYıl olmuş 2021 halâ öyle paralar mı kaldı.
10 Yorumla
+1 yılKurban pazarındaysak olur da istemedeysek olmaz
10 Yorumla
+1 yılKürtler halen aliyor doguda
10 Yorumla
+1 yılOlmazz ya bence cok sacma. Cahiller yapar anca
10 Yorumla
+1 yılNe yapsın insanlar bereyi kaskı bedavaya mı versin
10 YorumlaBaşlık parası kadını alcaltmak demektir2
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılBen baslik parasi istiyorum ama parayi kendim alcm
10 Yorumla En az 200 bin dediler oldu ben size dönerim dedim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 386 cevap paylaştı. Verende isteyende aptaldir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı. mezattan inekmi alıyoz
10 Yorumla
+1 yılOlmaz. İsteyenlede birlikte olmam
10 Yorumla
1 yılFıstık gibi Karıyla para karşılığında gecelik ilişki yaşayan bile daha şereflidir.
00 Yorumla
+1 yılTamamen bana çok saçma geliyor bu konu ya. Başlık parası nedir ki. Mal mı satıyorsun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılDoğuda falan vardır yoksa kalmadı artık.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılKarşılaştım
14 Yorumla
Soran+1 yılHadi
- +1 yıl
Bi kürt sevgilim vardı sene 2016 olması lazım ailemle konuşmuştum kabul etmişlerdi onların aileleriyle konuştuk adam o zamanın parasıyla 70 milyar demişti başlık parasını ayarlamadan gelmeyin demişti bende kızdan ayrıldım 🤣🤣
Soran+1 yılYazık olmuş üzüldüm
- +1 yıl
Yapacak bir şey yoktu
+1 yılyok daha neler
15 Yorumla
Soran+1 yıl100 bin olmuş
- +1 yıl
Dolara endeksli sanırım
Soran+1 yılAltın üzerine hesaplanır
- +1 yıl
Vay anasını arkadaş
Soran+1 yılMalasef