Bilinçsizce yapılan suçlar nelerdir?
Suç içgüdüsel midir yoksa bilinçli mi?
Bilinçsizce yapılan suçlar nelerdir?
Bu olayların azalması dileğiyle. Bilinçli yapıldığını sanmıyorum psikolojisi düzgün olmayan insanlar yapıyor. Geçen kılıçla cinayet işleyen adam örneğin hangi normal düşüncede psikolojide olan insan yapıyor bunu üzücü bir durum Allah ülkemizdeki kadınları korusun
Norveç'te niye suç içgüdüsel değil? Norveçlilerin bizden farklı bir DNA'ları mı var?
Cevap
3Cevap
Yani yapi meselesi mi yoksa cevre mi diye soruyorsun degil mi? Nature vs nurture diye gecer ingilizcede. Bu yapi meselesidir bana sorarsan ama cevreden de etkileniyorlar sonucta.
Ama suc var suc var. Olaya bagli, cinayet farkli bir sey, hirsizlik farkli bir sey mesela. Cinayet bile degisir motivler cok farkli olabiliyor. Gecen adamin biri cani istedi diye kilicla oldurdu kadini. Oyle olaylar azdir genelde öfke sonucu oluyor cinayetler.
O dediğin şahıs durduk yere tanımadığı bir kadını neden öldürdü mesela? Bu toplumda korkuya da yol açıyor. Her an her şey olabilir gibisinden. Çünkü kadının suçu yok. Öldürme suçu zaten ağır bir cezayı hak ediyor. Ve asıl soru bunu isteyerek mi yaptı yoksa bilinçsiz bir şekilde mi?
Mesela Ümitcan uygun mu öyle bi çocuk vardı sanırım sevgili olduklarını öldürüyordu çocuk salınmış ve yine hala aynı suçu işlemeye devam ediyor. Bunun mesela bilinçli olduğunu düşünüyorum. Onun durumu psikolojik bir nedene bağlı sanırım. Kurbanlarının kadın olması da bunu kanıtlıyor. Böyle olaylar genellikle psikolojik olarak aşkların sönmemesi için en doruk noktasında öldürüp aşkının sonsuza kadar yaşayacağını sanıyorlar. Çünkü çocukluklarında sevdikleri kişiler sevgilerini azalttıkları için onlarında azaltmamaları için en doruk noktada öldürüyorlar. Ki sonsuza kadar onlara sevgi beslesinler. Çoğu seri katilde böyle fantazik düşünceler mevcut. İnsanlara acı vererek kendilerine bağlamak zevk veriyor. Seri katiller işin psikolojik alan devreye giriyor.
Bazı cinayetler nefsi müdafaa alanına giriyor.
Hırsızlık ise bilinçli yapılan bir şey olduğu için psikolojik alana az giriyor sanırım.
İşte bende suçluların suç işlemesindeki tetikleyen sebep ne bunu merak ediyorum seninde fikrini alayım dedim
Asıl düşmanı görmüyorsunuz şeytan insan zihnini ele geçirdiğinde her türlü yonlendiriyor
%99 bilinçli kasıtlı
Bilinçli
Bilinç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?