Kendi deneyimi anlatırsın, bunu bunu yapma bak biz yaptık kötü oldu dersin eyvallah. Evliliği kötü gidenin aman evlenme aman uzak dur demesi sizce de fesatlık değil mi yahu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba.
İnsanların hangi niyetle dediğini bilemediğim için net şekilde konuşmam doğru olmaz, fakat burada şunu iyi anlamak gerekiyor evlilik mutluluk değildir bir yuva kurmaktır mutluluk ise iki kişinin el ele vererek çaba göstermesiyle, ortaya çıkar insanız severek güzelleşir sevilerek güç buluruz evlilik olağanüstü bir durum bence, evlenirsin kapıyı açan biri olur bu seni gülümsetir evlenirsin beraber yemek yiyebileceğin bir insan olur, bu seni mutlu eder evlenirsin gece sarılarak uyuyabileceğin bir insan olur, bu sana huzur verir evlenirsin yaşamın boyunca yanında bir yol arkadaşın olur, bu sana güç verir evlilik tek bir bedende iki can olmaktır bunun bilincinde olarak hareket etmek lazım, önemli olan doğru insanı bulmak ondan önce doğru olmak gerekir kainatın matematiği şudur bir koyar bir alırsın.
Allah doğru kararı verebilmen için birincisi sana akıl verdi ikincisi irade verdi üçüncüsü fıtrat verdi, dördüncüsü vicdan verdi bunlara bakarak rotasını belirlemeli insan güzel insanla evlenirsen bu dünyada cenneti yaşarsın, bu senin seçimindir kötü insanla evlenirsen cehennemi yaşarsın bu da seçimindir yani insanın hayatın içerisin de, yönelimleri olur tercihler de bulunur sonucunu da yaşar velhasıl durum tam anlamıyla bu kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın en güzele emanet olun.
130 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılCahillik , gerçekten anlamıyorum o şekil ifade edenleri ki , genelde kabahatlerin çoğu kendilerindedir zaten. Bir çift sorun yaşadı diye diğerleri yaşayacak değil. Senin dediğin gibi , olması ve olmaması gerekenleri anlatır olumlu tavsiyelerde bulunursun. İyilik yapmış olursun. Evlenme kötü olur demek çok cahilce, eğer bunu bir kadın söylüyorsa içinde fesatlık vardır ya da kendi yaşadığı olumsuzlukları üzerinden atamadığı için , karşısındakine yönelik bir empati ile iyilik tarafında değer yargısına ulaşamaz çünkü bu insan kendi kabuğundan siyrilamamıstir. Kendi içindeki hırsı ile konuşur. Karşısındakine yönelik değil. Eğer erkek diyorsa , ya onu kadın olgusundan soğutacak derecede bir kadınla evlilik yaşamıştır. ya da tüm sorumsuzluğu ile evliliğin bitmesine kendisi sebep olmuş ve nefsine göre konuşuyordur.
62 Yorumla- +1 yıl
Değerli bulduğunuz için teşekkür ederim ☺🌸
- +1 yıl
Beğenileri ile beni onurlandıran arkadaşlarım hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Dilerim , bir ömür saygı, sevgi ve hoşgörü temelli iletisimlerimiz ve evlilikler olur.
+1 yılEvlenmeden önce dikkat edilmesi gereken, sorgulanması gereken önemli detaylar konusunda bilgilendirmek insanlık görevi kadar önemli bir şey. Fakat evliliğe tamamen kapıyı kapattırmakta insanlık suçu gibi bir şey. Karşınız da ki insanın zevklerini, düşüncelerini iyicene sorgulayın. Cinselliğinden yemeklerin içeriğine, baharatına kadar önemlidir bunlar. Sinirlendirin, kıskandırın ama kısa sürsün bunlar. O anda nasıl tepki veriyor, neler söylüyor, neler yapıyor bunları çok iyi analiz etmek zorundayız hepimiz. Temizliğine dikkat edin, görüntülü araşın ev içindeyken. Kıyafetlerinin temizliği, çorapları vs dikkat edin. Kadın cinayetleri mesela kadınlar için önemli bir konu. Bu konuyu özenle açın, fikrini öğrenin, şiddete eğilimini öğrenin vs vs
93 Yorumla- +1 yıl
Milletin görüşlerini okudumda harbiden insan tanımayı bilmiyoruz... Geçmiş olsun bu nesile
- +1 yıl
+1 yılEvlilik nihayetinde hâyırlı bir iştir. Ben Boşandım ama evliliğin her zaman arkasındayım.
Kişiler KARAKTERSİZ ise ne Evlilik ne de Sevgililik yürür.
Bir ilişki yürümüyorsa diğer tarafta bir KARAKTERSİZLİK vardır demektir.
Diğer bir konuda;
Evlilik, yuva kurmak, konfor alanı demek değildir, lüks yaşayacağım demek değildir.
Evlilik bu, açta kalacaksın, açıkta da kalacaksın, hasta da olacaksın, cefa da çekeceksin, sefa da çekeceksin. Acısıyla tatlısıyla yaşayacaksın.
Evlilik bir olmak demektir, BİZ olmak demektir... Bunları göze alamayacaksanız Evlenmeyeceksiniz.
Evlilik iki Kalbin birbiri için çarpması demektir. PARA için bir KALP atıyorsa, O kalbe yazıklar olsun, yerin dibine batsın...101 Yorumla- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
102
Cevap
121Cevap
Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Fesatlık değil bence. Erkekler de kadınlar da maalesef bunu yapar. Ama bence canları acıdığı için. Aslında bekarları görünce her kes evlen der ama yaşadıkları sorunlara denk girseniz aman iyi ki bekarsın ne var evlilikte falan derler. Ve özellikle erkekler tek tek anlatırlar birkaç olumsuz yanlarını. Kadınlarsa 1 problem anlatır ama bu artık onları yıkmıştır bile. Maalesef bunlar toplumumuzda mutlu evlilik yapanların çok çok az olduğunu gösteriyor. Geneli mutsuz işte. Bence evliliğe adım atmaları başından yanlış oduğu için böyle oluyor. Sevgisizlik bu. Karşılıklı sevmeyen evlenmesin. Hoşlantıyla avantaj görmekle evlenmek olmaz. Onlar sürelik memnuniyet sadece. Bekarlar da haliyle bunlar görünce hep korkar evlenmeye. Ben hep araba kadınları kafamda tek tek hatırlayıp onca insandan 1 çift diyebilirim mutlu diye o da aile içini bilemeyiz yani görüneni derim. Kalanları baya mutsuz olmuş gerçekten. Bekarlık da kadına sultanlık değil toplumumuzda. Kadın normal sağlıklı birey hayatını yaşama için evlenmek zorunda kalıyor. Yanlış seçimse ömürlük travma oluyor. Allah her kese kendi gibisini nasip etsin inşallah!
51 Yorumla- +1 yıl
Buraya evlilikle ilgili komik ama gerçekleri anlatan video bırakıyorum: https://www.youtube.com/watch?v=YhGzdVp-cbI
+1 yılAslında akli olan bir insan bu dünyaya imtihan için geldiğimizi algilamalari lazım... hiç bir kimse 4 dörtlük değildir bizim peygamberimiz bile neler neler yaşamış ki biz kim oluyoruz yani doğru yaşayalım? kisi eşiyle arasında olanları hiç kimseye anlatamamalı hic kimse doğru ve mutlu yaşamıyor herkeste sıkıntı oluyor ama hiç bir sefsiz insan kendi derdini anlatmıyor etrafa saldırma derdindeler sürekli soru soruyorlar insanları susturmayı en güzel yolu ya hiç takmamak umursamamak ya da güzel ve doğru şekilde onlarında hayatını örnek vererek susturmak ben hiç kimsenin doğru Müslüman olduğuna inanmıyorum herkes kusur arama derdinde eğlence derdin de kötü bir şey olsun da sürekli konuşalım derdin de inşallah böyle düşünenleri Rabbım kusur arastiranlari dua etmek yerine can sikanları kendisini yüksekte kötü yaşayanları kucumseyenleri kötü ve mantıksız konuşanları inşallah Allah rahmet etmesin böyle insanlara ve herkes hak ettiğini kalbindeki fesatligi yaşasın... ve sen skdin skstnde çok afedersin bi başkası neden yapmasın? Herkesin özgür kararı aklı iradesi vardır başka insanların sözlerine gerçekten adam akıllı konuşma yapılsa belki de kuserler ama ben inanıyorum ki adamına göre davranacaksın yoksa insan stres yapsa etraftaki pislik insanlar yüzünden insan hasta olur düşüne düşüne.
50 Yorumla
+1 yılYa millet kendini geliştirmiyor, ne istediğini farkına varmıyor önüne gelen iki ilgiye tav oluyor sonra da mutsuz evlilik. Sanıyorlar ki evlilik mucizevi bir şey hep mutlu olacaksın falan . Evet birçok güzel yanı var ama zor zamanlarda ne yapacağına odaklanmak önemli. Kavga anında bu kişi nasıl biri, çözüme mi odaklaniyor yoksa sebepler üzerine beynini mi eskitiyor veya sen gezmeyi seversin o evcildir bu tür şeyler kritik önemde. Soruya dönersem kendi basarisizliklarini bizim insanların en sevdiği şey olan akıl vermeyle yeni evlenenlere de yansıtıyorlar, fesatlik.
52 Yorumla- +1 yıl
evet dediğine katılıyorum, yaşla ilgili bir şey demeyi sevmem ama yaşın 20 ise cidden güzel fikirlerin var, tebrikler
- +1 yıl
Ahhaha teşekkür ederim yaşım doğru, iyi gözlem yaparim 🤝
+1 yılHenüz başlamamış bir evliliğin fesatlığına neden girelim ki. Ben aksine acı çekmiş biri olarak düşmanımın bile evlilikten yana acı çekmesini asla istemem. Düzgün insanlara denk gelinir ise tabiki de evlensin herkes lakin bu zamanda her şey o kadar zor ki, her şey çok kolaylaştı, sosyal medya bağımlılıkları sebebi ile herkes herkese ulaşabiliyor, beklentiler arttığı için kişiler çatışıyor, beklentiler olmayınca kişiler sosyal medyadan elinin altında sürüyle insanla flörtleşiyor birbirinden habersiz. Gerçekten evlenecek insanların aklı başında olmaları gerekir. Kendi kendisini yetiştirmiş insan olmalı. Yoksa evlilik çocuk oyuncağı değil kesinlikle yaşamış biri olarak söylim bitirmesi de çok zor çok. Aileler de olunca işin içinde bitiyorsunuz. O yüzden evleneceğiniz insanı iyi gözlemleyin. Sadakat, sorumluluk, saygı, dürüstlük. Bakın sevgi demiyorum çünkü bunlar dan biri bile yoksa sevgi bir halta yaramıyor. Bunlar varsa her türlü evlilik güzel gider.
41 Yorumla- +1 yıl
Evliliğin bittimi
- Aile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılHer insanın akıl süzgeci var. Her bilgiyi alıp mantık çerçevesinde doğruyu, yanlışımayırt etme ve başkalarının tecrübelerinden yararlanarak hayatımızı güzelleştirebiliriz.
Evlilik evlilere göre hayatın en berbat şeyi de olabilir en güzel şeyi de olabilir.
Bu tamamen evlenen insanlara bağlıdır.
Ülkemizde ilişki (arkadaş, flört, sevgili dahil) yaşayan çiftlerin ve özellikle evli çiftlerin en çok yaptığı hata:
Kızlı, erkekli ayrı ayrı şahsi sosyal hayatın olmadığı evlilik pişmanlıktır.
Yıllarca aynı ses tonu, aynı mimik, aynı tavır, olaylara aynı tepkiler, aynı sözler, aynı davranışlar... Sanki 2 robot aynı evde dib dibe yaşıyor... Daha doğrusu yaşamaya çalışılıyor
İşin başka blr boyutu ayrı yaşanan hayat olmaz ise eşlerin birbirine anlatacak hikayeleri bir yerden sonra bitiyor...
Sohbet sıfır40 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Teşvik edilmesi gerekirken kötüleniyor. Her evlilikte iniş çıkışlar olur. Evlilik köyü değil, yanlış kişiyle evlenmek kötü. Evlilik kararını alırken seçtiğiniz eş adayının doğruluğundan emin olursanız o evlilik dize mutluluk getirir. Hele bir evlenelim, nikahta keramet vardır derseniz, dikkat edin ağır bir kumar oynuyorsunuz ve sonucunda mutsuz olma ihtimaliniz çok yüksek. O yüzden evlenmeden önce, eş adayınızın yani partnerinizin doğru olup olmadığını test edein, en azından ruh uyumu var mı? Ten uyumu var mı? Bu ikisinin birlikte olması sizin doğru tercih yaptığınızın yani o evlilikle mutlu olacağınızın bir işaretidir. Mutlu ve keyifli geceler… #06romeo 😎
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılNesi fesatlık? sen evlenince miras sana değil onamı kalacak saçmalama aslında kıskanan evlen derki sende onun çektiklerini çek🤭ha şöyle zengin yakışıklı saygılı biri olupta, stemiyosa bunla evlenmeni kıskanıyo dersin böyle bi aday yoksa seninki fesatlık onunki değil 🙂
52 Yorumla- +1 yıl
Kendi mutsuzluklarını sana yansıtmaları fesatlık işte.
- +1 yıl
Sen mutsuz oldugunda yansıtmasın ozaman
Evli olup da bekarlara
Aman evlenmeyin vb diyen itleri...
Kuru kuru xikesim var...
Ibine sen neden evlendin o zaman
Ibine g@tün yiyorsa boşan o zaman...
Dengesiz yaratıklar...
Dellendim bak yine
O değil de şunun gibi gari bulursam evlenirim bak
Ilanımi verdim gidiyom 😝
44 Yorumla- +1 yıl
Ay ne alımlı bi kadın
- +1 yıl
Oo asabi öküz Büşra ayaydın'a ne oldu. Karı konseptin değişmiş tamamen. 🤣
+1 yılNe evlenmicem ya. 40 yaşlarımda falan anne baba mı kalcak yapalnız bir hayatım olacak. Çocuğum eşim olsa daha güzel olur. Ben evlenme taraftarıyım :d
Ve ben nabza göre şerbet veren, insan psikolojisinden anlayan bir insan olduğum için uyumsuz olacağım bir insanı kendime partner seçmem zaten.50 YorumlaBen Evliliğin kötülenmesini veya kendince öğütler vermesini doğru bulmuyorum. Her ilişki / evlilik kişiye özeldir. Her Erkek veya Kadın bir değildir. Herkes aynı hatayı yapmak zorunda değil. Çiftler birbirini rakip gibi görmek yerine sırt sırta verirlerse zaten problem olmaz. Herkes kendi kapısının önünü süpürmeli.
40 Yorumla
+1 yılDüşünce doğru olabilir uyarı manasında fakat söylenme stili çok yanlış bence.
Ben evlendim aman sev evlenme değil de. Bak ben evleneceğim insan konusunda şu özelliklere şu huylara şu tür şeylere önem vermedim düşünmedim dikkat etmedim ama sen etmelisin çünkü daha sonrasında şu tarzda sonuçlar doğurabiliyor diyerek bilgi vermesi aktarması daha doğru olur.
Yanlış yapılan evlilikler doğru ve mutlu olabilecek evliliklerin önüne geçmemeli.
Nasihat verirken kendi evliliğinin yanlış olduğu değil de yaşanabilecek sorunların önüne geçilmesi için bu sorunlara dikkat çekilmesi gerekiyor.40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen yandım sen yanma diye uyarı, niye fesatlık olsun? Bekar arkadaşlarımın mutlu ve huzurlu olmalarını istemesem, "abi hepiniz evlenin çok güzel, evlilik şahane bişi" derim, asıl o zaman fesatlık olur. Evlenmeyin arkadaşlar, tünelin sonu b. bk bir yere çıkıyor. Tüm KS bekarlarını uyarıyorum. "Amaaaan canım, bütün evlilikler kötü olacak değil ya" deyip hayatınızla kumar oynamayın.
43 Yorumla- +1 yıl
"sen bunu bunu yapma" derken, evlenme eylemini yapma diyoruz işte 🤣
- +1 yıl
Yakın arkadaşlarımıza diyoruz, kadın/erkek evli/boşanmış rğm arkadaşlarım da aynı şeyi söylüyor maalesef (veya şükürler olsun ki) 😉
- +1 yıl
*rğm:tüm
+1 yılKötü düşünmek istemiyorum. Fakat insanlar kendi çevçevelerinden bakıp öyle yargılıyorlar. Kişisel algılamıyorum onların bu tutumlarını çünkü mutsuzlar ve herkesi öyle zannediyorlar.
Fazla sorgulamıyorum insanların düşüncelerini. Herkesin kendi düşüncesi sonuçta ben kötü şeyler de yaşamış olsam hiç kimseye bu yaşadığım psikolojiyi yansıtmak istemezdim 😄40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılUyarı, yani ben kendimden yola çıkarak konuşuyorum iyi yanlarını da kötü yanlarını da söylüyorum ama tek iyi yanının çocuk olduğunu düşündüğüm için sadece çocuk istiyorsanız evlenin diyorum geri kalan her şey evlenmeden de yaşanıyor çünkü gerek duygusal, cinsellik ve ev paylaşımını bekarken de yapabiliyor insan istedikten sonra o yüzden çocuk isteyen evlensin bence 🤷🤷
31 Yorumla- +1 yıl
Bu soruya bakar mısınız Çamaşır makinem böyle çamaşırları nasıl yikayacam? ↗
+1 yılGünümüzde maalesef evlilikler nasıl başlıyor sonra ne oluyor nasıl bitiyor inan bunu kestirebilmek çok zor insanlar birbirlerine fikir mi veriyor yanlış yola mı yönlendiriyor oda belli değil freni patlamış kamyon gibi toplum bir taraftan bir tarafa akıyor sonumuz hayrola
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikten insanla ne bekliyor evlendigim kadına ilk sormak istediğim şey o aslında iki tarafında aynı duygu ve paylaşım üzerine kurulan evliliklerde problem olmaz Erkeğin sorunu olacak kadının sorunu olacak sen evlendigin adamla ya da kadinla bu sorunları birlikte aşmak yerine her sorun çıktığında şikayet etmeye başlarsan o zaman mutsuz olursun
30 Yorumla Her lafa kulak asmamak lazım. İradeniz aklınız var. O kişilerde aklı ile evlendi kadın ya da erkeğin hataları vs ile de boşandı. O diyen kişilerin karşısına gene çıksın birisi maddi manevu kolaylıklar içinde gör bak evlenmem diyor mu?😉💐
Evlenip ayrılmışın da mutlak tecrübeleri dinlenir ama mantıklı olgun tecrübeleri dinlenir. Aman haaa evlenme diyede aptalca bir tecrübe aktarımı olmaz, tabiki fesatlık😉🌹💐
Heye de geç üzülmesinler ama evlen derim👍💐30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılİşte böyleleri yüzünden millet evlilikten soğudu.
Yapamıyorsunuz, beceremiyorsunuz, yanlış adamı ya da yanlış kadını seçiyorsunuz. Sonra da boşanınca bekarlık sultanlık falan filan.
Şaka bir yana, yaşadıkları olumsuzluklar yüzünden bir soğuma, tiksinti ve pişmanlık ile bunu dile getirdiklerini biliyorum.30 Yorumla Şöyle söyleyim evcimen olmayan, özgürlüğüne düşkün, ağır sorumluluk almak istemeyen, hep iki kişilik düşünmek zorunda olmayı sevmeyen, belli saatte eve gitmek, işinden memnun olmasan bile uygun bir iş bulana kadar çalışmak durumunda olmayı sevmeyen evliliğin de hiç bir sorun olmasa bile kadın erkek fark etmez evliliği tavsiye etmez.
30 Yorumla
+1 yılKötülemek fesatlık. Akıl vermek akılsızlık. Deneyimlerini paylaşmaksa önemli. Kendi hatalarını dile getirip bunlar beklediğim gibi olmadı, sen de evlendiğinde bunlar dikkat et ki sonradan ne sen ne eşin üzülmesin vb. bilgilendirmeler yapmaksa deneyim aktarmak sadece.
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 466 cevap paylaştı.
+1 yılNiye fesatlık olsun. Herkes kendi penceresinden değerlendiriyor o kadar. 'slak değilsen beynin varsa zaten evliliği iyi anlatan da olsa kötü anlatanda olsa kendi mantığına göre hareket edersin. Bu her şeyde böyledir
42 Yorumla- +1 yıl
Kendi penceresinden değerlendirmenin de bir adabı yok mu ama :) Benim böyle böyle bi deneyimim oldu demek ayrı, amaaaan uzak dur evlilik rezil bir şey diyerek genelleme yaparak insanı korkutmak apayrı
- +1 yıl
Bu tip insan her yerde var ve sadece evlilik konusunda değil. Yani birinin düzgün yansımasıyla hayatın her alanında bununla karşılaşacağın gerçeği değişmez. Ben böyle bir deneyim yaşadım diyen birisi de korlutabilir ayrıca sen başkasının sözüne göre şekilleniyorsan. Yani iş yine kişi de ve aklını ne kadar kullanabildiğine göre değişir
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s +1 yılFesatlık gibi gelmiyor bana açıkcası bir komşumuz var evlilipi cidden kötü, neden hala beraberler bilmiyorum ama geçen dedi ki sakın evlenicem deme döverim seni😂😂 evlenecek gibi durmuyorum zaten problem yok dedim zaten
41 Yorumla- +1 yıl
E onun evliliği kötüyse seninki de mi kötü olmak zorunda :)
+1 yılMerhaba.
İnsanların hangi niyetle dediğini bilemediğim için net şekilde konuşmam doğru olmaz. Mutluluk insanlaeın arasında kendilerinin çaba göstererek ortaya çıkar. Fikrimce uyarı da ola bilir fesatlık da. Çünki mutlu olmak isterlerse olabilirler. Ama ikinci yolu seçerlerse de kötü olaylar olabilir bunun için uyarıdır ))00 Yorumla
+1 yılAradan 4 gün geçmiş ama yazmak istiyorum ben.
Gördüğüm herkes evliliği kötülüyor. Zengin birini kafalayanlar ve yeni gelinler dışında herkes evliliğin kötücül olduğunu biliyor. Evliliğin tek iyi yanı vardır o da ne biliyor musun? Bilmezsin tâbii sen, yazayım ben. Böyle yoz ve yobaz bir toplumda medeni her vatandaşın geleceğe akıllı ve özgürlükçü çocuk bırakması lazım. Yoksa muhafazakar kalabalıklar insanlara çoğunluk baskısıyla 2 binlik dinlerini, gerici geleneklerini dayatır.00 Yorumla
+1 yılFesatlık değil de evliliğin sadece kendi evlilikleri gibi olacağını sanmaları evlilik çifte özeldir herkesin farklı sorunu farklı mutluluğu var senin evliliğin iyi ya da kötü diye evlilik kurumunu yüceltmek ya da kötülemek saçma
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 430 cevap paylaştı. Fesatlık mı bilmem de etkiliyor cidden. İnsan anlatılanlar, çevreden gördüğü kötü giden evlilikleri görünce evlilikten soğuyor. Ben de evlilik fobisi başladı sanırım son zamanlarda.
58 Yorumla- +1 yıl
Ya sen diğer soruma da gelmiştin, ben seni çok sevdim niye öyle oldu :D sanki kendimle konuşuyor gibiyim
- +1 yıl
Benzer fikirlerimiz var sanırım ondan, canımsın sağ ol <3
Dediğine katılıyorum bu arada anlatmaya çalıştığım oydu. 1 kişiden duyarsın etkilenmezsin 2 kişiden duyarsın etkilenmezsin ama sürekli bunlara maruz kalınca ister istemez korkuyor insan - +1 yıl
Ama sen bu eşeği geçmişsin çoktan evlenmişsin. Öneriyor musun şimdi bize doğruyu söyle. :D Ciddi bir ilişkim var. Sevgilim en başından beri evlilik istiyor öyle ki ben istemiyorum asla diyip o kapıyı kapatırsam benimle devam etmez muhtemelen. Benimse aklımda hiç yoktu zaten. Başlarda hep birlikte olmak, beraber uyuma fikri falan heyecanlandığım bir fikre dönüştü. Birlikteyken çok eğleniyoruz çünkü ama son zamanlarda -tabi birtakım olaylar sebebiyle- istediğim tamamen korkuya dönüştü. Çevremde gördüğüm ve duyduğum evliliklere dönmesinden korkuyorum.
- +1 yıl
Valla diğer sorumdan şu anki durumumu az çok biliyosun, ben sadece şu an yoğun hissediyorum. O da hem alışmamaktan hem de biraz şımarık büyütülmekten kaynaklanıyor. Onun dışında bi sıkıntısını görmedim ne yalan :D Sadece her evlilikte tartışmaların olabileceğini kabul etmek gerek, dışarıdan duyulanlarla en ufak bir tartışmada evlilik çatlıyor gibi hissediliyor, eşim de öyle bir düşünceye sahip ama değil tahmin edersin ki. Onların fikirleriyle büyütüldüğümüz anne babamızla bile yeri geliyor çatışıyoruz, farklı kültürlerde farklı ailelerde farklı şekillerde büyütülen iki insanın aynı evde çatışması, tartışması kadar normal bir şey yok. Şimdiki tartışmalarınızı olgunca çözebiliyorsanız bence evlilikte sıkıntı yaşamazsınız bu konuda
- +1 yıl
Bu özellikle son yazdıklarını yemin ediyorum bende savunuyorum ve buraya da yazmıştım birkaç kez. Yani tartışmalar sadece evlilikte olmuyor ki biz onu aratmıyoruz sevgiliyken de tartışıyoruz. :D Tartışmalardan çok beklediğin gibi çıktı mı evlilik? Hep aynı evin içinde olunca bazı duygular yitip gidiyor mu, sıradanlaşıyor mu? Ben o sıradanlaşmaktan çok korkuyorum esas.
- +1 yıl
Ya diyorum ya sanki kendi kendimle konuşuyorum gibi kajshfak ay bilerek kimseyi takip etmemiştim seni edicem izninle.
Bilemiyorum belki bunu söylemek için erkendir benim için, 2 ay oldu çünkü. Bazılarının rutin bazılarının monotonluk dediği şeyi ben normal ve olması gereken bir şey olarak görüyorum bir de. Hepimiz sürekli kamikaze etkisinde yaşamıyoruz çünkü, sabah kalkıyoruz kahvaltımızı yapıyoruz işimize gidiyoruz, bu rutin insanı güvende hissettiriyor hatta bana göre. Bu sebeple bazı şeyler, tutku yitip gitse de bunun birbirimize alıştığımız için olduğunu bileceğim için rahatsız olmazdım sanırım. Şimdilik sorun yok ama çok erken çünkü, birkaç ay sonra yine gelicem buraya :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence saygisizlik ve kendi beceriksizlikleri, kişiler boşanabilir, boşanan birinin evlilikte ki tecrübelerini anlatmasi normal ama evlenme demelerini saygisizlik olarak görüyorum ve oylelerine beceriksiz olmasaydin boşanmazdin demeyi hak olarak görüyorum, annemde bunlardan biri.
30 YorumlaKimisi uyarı amacıyla söyler , aslında içinde fesatlık olmadan konuşur. Ama boş konuşur. Kimisi de gerçekten fesattır.
Sonuçta evlilik değil o evliliği mutsuz kılan. Eşlerdir. Ve herkes de iyi eş ya da kötü eş olacak diye bir şey yoktur.40 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ya evli biri gelip bana evlenme sakin dedi diye evlenmekten vazgecmem. Onun evliliğinin kötü gitmesi benim evliligimin de kötü gideceği anlamina gelmez sonuçta
41 Yorumla- +1 yıl
Ya tabi öyle ama çevresindeki kötü evlilikleri gördükçe tüm evliliklerin böyle olduğunu düşünenler de çok. Baksana herkes aldatıyor demiş biri, herkes niye aldatsın
+1 yılİşin temelinde birbirini iyi tanımadan evlenmenin varlığı var. Evlenince bu böylemiydi diyen çok birbirini tanımadan hoşlantı duyarak evlenenler bu sorunu yaşıyor. Tabiki bu nedenle evlilik kötüleniyor.
30 YorumlaKendi yanmış sen yanma diyor. Ha sen onun sözüne bakacak mısın? Tabiki hayır. Önce sen de gidip ağzını yakacaksın. Sonra da senden sonrakilere sen de yanma demeye başlayacaksın.
Bu döngü böyledir :)30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılevlilik berbat demekle evliliğim berbat demek ayrı şeyler kendi evliliği ile ilgili yorumları deneyimlerini paylasmasi mantıklı ve özel ama olayı genele döküyorsa bu kesinlikle büyük problem ve ahmakca
30 Yorumla Evlenmeyi peygamber efendimiz çok vurgulamıştır. Evlenin diye.. m Ancak nasip bu işler. Zorlarsin gelen olmaz ama evlilik her daim güzel şey olsa da bir nişanlınij tavsiyesi. İyi tartın , iyi düşünün. Aşk karın doyurmuyor. Saygı da olması gerekiyor. Ve bir de ailesi de önemli. Ne akdar önemli değil dense de onlar da ailenin içinde oluyor. Dikkatlice ilerleyin. Ben şükür aileme uygun birine denk geldim saygı gösterdim. Sonra da sevdim. herkese de nasip olsun
40 Yorumla
+1 yılBen şahsen , 20 yaş altına evlenme diyorum. Okumalarını söylüyorum bu fesatlık mi? Evlilik doğru insanla olduğu sürece çok güzel yuva kurmak falan.
41 Yorumla- +1 yıl
Aynı şey değil ki, evliliğim çok kötü ıy sakın evlenme demiyorsun, ben de karşıyım 20 yaş altına
gorduklerim ve duyduklarim beni baya soguttu evlilikten ve de haksiz cikana hic rastlamadim. evde kalirim daha iyi
41 Yorumla- +1 yıl
Çevreni değiştirebilirsin, mutlu evlilikler de dolu çünkü
bu olaya o kadar sinir oluyorum ki. yeni evlenmişim mutluyum, her şeyi ortak yapıyoruz falan filan.
aniden orta yaş ablalar ortaya çıkıp, "bunlara güven olmaz, biz ne gördük evlilikte sen göreceksin, bunlar iyi günlerin." demeye başlıyor.
mutsuzsan boşan kardeşim ben mi tutuyorum seni? bana mı evlendin? niye milletin huzurunu kaçırıyorsun?22 Yorumla- +1 yıl
👏👏
- +1 yıl
Hah iyi dedin
- Aile & Toplum konusunda 638 cevap paylaştı.
+1 yılEvliliği bende istemiyorum zaten bekar olmama rağmen ve olan biteni her nekadar ifade etmeselerde gayet anlaşılıyor neyin ne olduğu
50 Yorumla
+1 yılOnlar ne yâr'dan ne sêrden vazgeçmeyen insanlar, evlilik yapip ayrilsalar bile çoğu ikinci evliliğini zaman kaybetmeden yapar, çok takılmamak lazım onların sözlerine, ciddiye alma derim.
30 Yorumla
+1 yılAptallık. Kendileri öyle diye başkalarıda öylr olacak hali yok ya? Kaç tane mutlu evli çift örneği var çevremizde hepsine maaşallah. Ayrıca madem pişmansın gidip ayrılsana o zaman? Haklı değil miyim?
30 YorumlaKimin nasıl ne şekilde söylediğini bilmek güç fakat gerçek şu ki iki taraf içinde eş seçiminde çok dikkat edilmesi gerekir çünkü hayatın ya zindana döner ya da çok mutlu olursun.
30 Yorumla
+1 yılYa kim ne derse desin umrumda değil benim hayatım. bunu diyen kişi icin bir talihsizlik olmus olabilir herkes aynı seyi yasayacak diye bir sey yok yasayıp kendim görürüm.
30 Yorumla
+1 yılEvlilik büyük bir mertebe anlık karar vermek yanlış bence. Birde evlenilecek kişinin çevresiyle ve ailesiyle olan uyumunu bilmek gerek, orada zaten kendisini belli eder.
30 YorumlaFesatlık değil bence, uyarı olur, yoksa neden kötülesin, iyi yanlarını da anlatıyorlardır kötü yanlarını da.
32 Yorumla- +1 yıl
bahsettiklerim evlilik leş gibi sakın evlenme diyenler, iyi yanını anlatmıyorlar
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNasıl anlattığına bağlı. Eğer pişman olmuş gibi anlatıyorsa öyle denebilir ama evlilikte karşılaşılan sorunları ve çözümlerini söylüyorsa dikkate almak gerekir.
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliği kötü gidenlerin bekarlara evliliği kötülemesi uyarı gibi bişey ama her insan bir olmaz ama insanın içinde olacak ne olacaksa evliler bekarlardan daha mutsuz gerçekten
30 Yorumla
+1 yılokuduğum kitaplarda evlilik insan hayatında büyük bir öneme sahiptir. her açıdan insanı olgunlaştıran bir yapıdır. fakat tercih meselesidir. mesela ben yalnız olmayı daha çok seviyorum
30 YorumlaBir amaci oldugunu zannetmiyorum. Neden yapsin ki oyle bisey? Tecrubesini ve isyanini-pismanligini disa vurum oldugunu dusunuyorum.. Belki istisnai durumlar olabilir.
30 YorumlaFesatlık mı bilemem ama onun ağzı yanmış kötü bir anı olmuş bekarlarada evlenme diyor benim çevremde çok yemin ettiren bile var gülüyorum sadece çünkü kafaları gitmiş artık hayattan iyilik nedir bilmiyorlar bence duyma he de geç dinlersen eğer seni soğuturlar herkes bir değil
30 YorumlaYa bu şey gibi mesela ilk cinselliği veya cinselliği kötü giden zevk almaya kadınların diğerlerini korkutup can acıtan ve kötü bir şey gibi göstermesi halbuki ne alaka yani. Sen yapamamış becerememişsin. Herkes kendi denesin görsün.
10 Yorumla
+1 yılBuna bende anlam veremiyorum gerçekten. Sen mutsuz ve huzursuz oldun diye bende mi olucam? Kaldı ki seninle ben aynı kişi değiliz ve evlendiğimiz eşte aynı kişi değil nasıl kötüleyip uzaklaştırırlar bilmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılHer evlilik kötü olacak die kaide yok
Herkes evlencek die kaide yok
Kimse ilişki terapisti değil
Herkeskendine baksın40 Yorumla
+1 yılkötü evlilik deneyimleri sonucunda biz bekarları uyarırırz ki öbür tarafta hesap sormasınlar 🤣🤣🤣
amme hizmeti yani...40 YorumlaAile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı. Hayır neden fesatlık olsun ki? Ne alıp veremediği olabilir seninle? Bence iyi niyetli uyarı sadece.
43 Yorumla- +1 yıl
Uyarı olsa sebep sunar çünkü. Iy balık iğrenç bi şey sakın yeme demek ile ben yedim ama beğenmedim sen yine de bi dene arasında dağlar kadar fark var
- +1 yıl
Başlamadıkları için fesatlık işte. Kendileri mutsuz o yüzden herkes kötü olsun istiyorlar :6
+1 yılKötülemiyorlardır da belki kötü tecrübelerini aktarıyorlardır diyelim.
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence fesatlık senin evliliğin kötü gidiyo diye benimde gidecek diye bişey yok yanlış insanla evlilik yaparsan tabi kötü gider evlilik güzel bişey yaşayabilene
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen böyle birini tanıyorum. Fesatlıktan yapmıyor ama yine de yaptığı şey yanlış tabii ki.
50 Yorumla Teşvik edilmesi gerekirsen köstek olmak hiç doğru değil.
51 YorumlaCiddiye almamak gerek çünkü evlilik periyodlardan oluşur zaman zaman hoş gitmeyen zor dönemler olur ve çiftler daralır
Sebaat ve sabır ile aşılır30 Yorumla
+1 yılKendi beceriksizliklerinden dolayı milleti soğutmaya çalışıyorlar. Halbuki karşılıklı sevgi , saygı, anlayış olsa tıkır tıkır yürür evlilik.
30 Yorumlaevli kaç insan varsa çevremde özellikle erkekler abicim diyor çocuk için felan evlendiğine değmez diyor
30 Yorumla- Devamını Gör (163)
Devamını Gör(208)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evliliği kötü gidenlerin bekarlara evliliği kötülemesi uyarı mı fesatlık mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler