Aslında yalnızlık; kimi zaman tercih, kimi zaman ihtiyaç, kimi zaman da zorunluluktur.
Senin düşüncen nedir bu konuda?
Günaydın KS can gününün güzel geçmesi dileğiyle...

Herkesin yalnızlığı yaşadığı travmalara bağlıdır.. İçinde bulunduğu sosyo-ekonomik, kültürel ve hatta çevre baskısına bağlıdır. Ülkemiz bu noktada bana göre Alıntı yaptığınız yazıya uygun değil.
Gelişmiş, refah seviyesi gelişmiş ülkelerde durum bize çok daha farklıdır. Adı üzerinde ANADOLU insanı. Çekirdek aileden oluşur ve kökten bağlılıklar vardır. Bizde bu yalnızlık psikolojisi farklı olur görüşündeyim.
Yalnızlık ile herkesin bir nedeni vardır. En başta toplumsal olarak kaybettiğimiz güven-sadakat. Bu insanı yoruyor ve düşündürüyor.
Bir başka konuda maddi imkansızlıklar. Bende bu grubun içindeyim aslında
Kendimi bildim bile yalnız yaşardım ve evet psikanalistin dediği doğru. Yalnızken, saz çalmayı öğrendim, ingilizce öğrendim, ahşap gemi modelciliği ve ahşap oymacılıkla harika eserler yaptım, karakalem resim çizdim, yüzlerce kitap okudum ve virolojiden entomolojiye kadar ( böcek bilimi) öğrendim. O da yetmedi kanatlı hayvanların tüm iç hastalıkları ve tedavi yöntemlerini öğrendim. Envai tür okumalar yaptım.
Evet iyiydi ama bir aileye alışınca sonrası yalnızlık kötü koyuyor.
Özellikle geceleri başlıyor koymaya.
Günaydın canım 😊
Tamamen tercihdir.
Tercihtir efenim.
Cevap
38Cevap
Tercih Aslında. Çünkü sosyal bi toplum yapısı var herkes birbirine yardım etmeyi sever zor durumlarda ya da sohbet etmeyi sever. Hemen hemen çoğu insanın ufak ta olabilir geniş te bir sosyal çevresi vardır. Ama tamamen yalnızlaşmak tercihtir diye düşünüyorum çünkü bütün insanlar sizi reddetmez herkesin kafasına uygun bi insan vardır
Günaydın tatlım, yalnızlık bence tercihtir hatta bir seçim. Yalnızken ki o rahatlığa, o huzura alışmış olmak. Karışan, görüşen olmayınca dert de olmuyor :D aslında yalnızlık bi nevi tatlımsı bir şey. Ama Allah’a mahsustur. Kimse yalnız kalmasın, inşallah 🙏
Yalnızlığın süresi ile doğru orantılı. Kısa ise bir ihtiyaçtır. Uzun bir süreç ise ihtiyaçtan çıkıp zorunluluğa dönüşmüştür (kisinin hayatının getirdiği sartlar , kosullar, yaşanmışlıklar..) Tercih durumu ise sürecin kısa ve uzun olmasını belirlemektir bana göre.
Gunaydin.. Her ikiside bana gore Ben kizlarima uvey baba ile buyutmek istemedigim icin yanlizligi sectim Sonucta benim tercihimdi.. Ama bazen insanlar kendi tercihlerini secemeye biliyorlar ve zorunlu tercih yapmak durumunda kaliyorlar
Buna en iyi cevap bu bence
Tercihtir aslında. Zorunlu kılan ise kişinin hal ve hareketleri o hale getiriyor. Yani davranışları herkesçe sevmeyen kişi kendini zorla yalnız bırakır. Ama böyle bir sorunu olmayan birisi ise kendi tercihi doğrultusunda yalnızlığı ister.
Benim için tercih ^^ Ve bana göre ideal bir ilişki öyle seyirlik ömürlük olan versiyonu hani yalnızlığını paylaşmakla alakalı. Bir insanla yalnızlığını paylaşa bildiğin kadar birsin.
Ben zorunluyum şu anda efendim... Sağolsunlar el birliğiyle hayatımı mahvettiler.. Sonra da yalnız bıraktılar...
Benim için tercihtir, zorunluluk olarak gören kişiler o yalnızlık girdabında boğulurlar. Çünkü yalnızlık insanın kendi hayatına hükmetmesidir.
Bazen tercihtir bazen ise zorunluluktur. Ben yalnızlığı tercih ediyorum mesela.
Çoğu kişi için tercihtir. İstyen herkes yanına kötü de olsa birini alabilir bence
Zorunluluğun getirdiği alışkanlık ile tercih. Tercihin yaşattığı haz ile vazgeçilmezim.
Bence başta zorunluluk ve sonrası tercih olmaya başlıyor
görecelidir. zorunlu olanda var tercih olanda.
ama yalnızlık Allaha mahsustur.
Zorunluluktur, bence kim isterki tek başına yaşamak bir hayat ister
Aldım bunu paylaşırım çok güzel yazmış benimde düşüncem bu yönde 😇
Yalnızlık belki dr tercihlerinin seni ittiği bir zorunluluk halidir
Kesinlikle
Her ikisi de ama önemli olan anlaşmak anlaşamadıktan sonra fark etmez
İttirilmiş bir tercih.. Yalnızlığa alışınca, kopması zor.
bu kişinin kalitesine, başardıklarına ve ekonomik gücüne göre değişir..
Benimkisi kader kısmet çok çabaladım. Çabaladığım tek şey kendime yetebilmek.
Bazen tercih bazen sorumluluk canım ❣️
Aynen öyle kimi zaman ihtiyaç kimi zaman zırunluluk. tam öyleyim bazen yanlız olmak koyuyor üzüyor bazende huzur buluyorum
Ikiside bencr bazen toplum yüzünden bazendr keyfi yalnız kalmak ister
Yalnızlık benim düşlerim sevgilim sevdiğim
ikisinin kombinasyonu
Kimi iş çin tercih kimi zorunda
zorunluluk değil tercihtir
Ben yanliz kalmayi tercih edenlerdenim😂😂
Zorunlu bir tercih galiba
Kimine göre tercih kimine göre zorunluluk
Bu kişiden kişiye göre değişir
Bence tamamen tercih meselesi
İlk başta zorunluluktu sonra tercihe dönüştü...
Tercihtir bence su an benim için öyle.
İkiside canım.
Günaydın 😘
Benimki tercih işim gereği yanlızım
bazen tercih bazen zorunluluktur
İkisi de olabilir, ortama bağlı.
kimine tercih kiminie zorunluluk
Tercih.
Tercihtir.
Değişir
2 side
Tercihh