+1 yılhaklı hem de sapına kadar gerçi insanlar her türlü bok benim için ama özellikle orta doğu daha da bok, iyi şeyleri zerrece hak etmiyoruz insanlar olarak bence hani keşke yok olup gitsek diyorum bazen bir de utanmadan insanlık kasıyoruz ya daha büyük bi saçmalık görmedim. daha yaşadığımız doğaya, doğaya ait olan herhangi başka bir canlıya saygımız yok ama gelmiş insanlığımızla böbürleniyoruz angut olduğumuz için herhalde neyse bize ne deseler yeridir hepsine cuk otururuz muhtemelen ama tüm insanların canı cehenneme, hepimiz bir noktada aynı kokuşmuşluğa sahibiz.
21 Yorumla- +1 yıl
Size kendinizi bukadar angut gibi hissettiren ve bütün kesimi kendiniz gibi angut zannettiren düşünceye nasıl kapildiniz acaba içler acısı haldesiniz yemin ederim site beynsizlerle dolu
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılTuhaf karşılaması normal , çünkü onlar için bu durumların bir kıymeti yok , biz kadına siddete üzülürüz kızarız engel olmaya çalışırız. Çocuklara karşı şefkatle yaklaşır olması gereken zamanda olması gereken sorumlulukları veririz. Oysa onlar bu konulara değer ihtivası ile bakmazlar , onların perişan, sevgisiz ilgisiz , siddete maruz kalan çocukları çok daha fazla, ayrica en küçük yaşından beri adeta bir makina gibi görülerek kodlanarak çalıştırılarak büyür çocukları. Onlarda kadına şiddet anormal değil olağan bir seyir, olağan olduğu için tepki olmuyor tepki olmayınca duyan olmuyor oldugu zaman normal görülüyor , kısaca , ortada ne şikayet edilebilir ne dışlama gereği olabilir bir durum olmuyor. Bizim özümüzde , başında erkek olmayan eve kötü gözle bakmak yoktur. O eve kötü bakana kötü bakmak vardır. Onlarda ise o eve bakmak şöyle dursun umursamazlık vardır. Hem bu konuda ki , sıradaki konu ile bağlantılı olarak dul veya yalnız kadın onlar için sadece materyalist ve hormonal ihtiyaclarinı karşılayacak olduklarını düsündükleri kişilerdir kadının duyguları düşünceleri , onuru haysiyeti gibi değerlerin onların yanında bir kıymeti yoktur, kabul eden kişilerle ilişki yaşarlar bu onlar için çok sıradan bir durumdur, kısaca onlar abazalıklarını doğal bir rutin halinde yaşadıkları için onlara göre acayip görünen bir durum yoktur. Bizim toplum değerlerimiz ve kadınlarımızın düşünceli ve aklı başındalığı ile öyle her önüne gelenle ilişki kabul etmedikleri için , seviyesizler bakınıyor. Bizim insanımızın onların doğal olarak gördüğü kadın sömürüsünü hâlâ benimsememiş olması onlara tuhaf geliyor. Onlar orta çağ avrupasında bile taş devrinden beterdi. Sende ona sorsaydınya, sizi taş devrinden , kim çıkardı? Hangi asil medeniyet çıkardı? Diye.
28 Yorumla- +1 yıl
Çok biliyosun ya iyi saçmaladın Avrupa’da bir insana vurmanın cezası 4 bin euro
- +1 yıl
@feyziiihüsnü , işte kendiniz onların ne kadar adaletten uzak olduğunu söylüyorsunuz. Insan hayatının ve insanın değerini para ile ölçecek kadar acımasız ve zalimler. 4 bin euro yani 40-50 bin TL kadar. O da kendi yaşam alanlarında , e tabiki bize dokunmayan yılan bin yaşasın bakışıyla hayat sürdüğünüz için ve insanlığa , insan değerine göre değil kafatasına göre değer verdiğiniz için akdenizin güneyinde bulunan neredeyse bütün ülkelerin avrupa sömürgesi altında toplu katliamlarını , nice eziyetler ve işkencelerle köle olarak cocuk kadın yaşlı demeden çalıştırılıp sömürüldüğünü tecavüzler yapıldığını ve bunların sadece tarihte kalan durumlar olmadığını bilmiyor oluşunuz çok çok normal. Neydi medeniyet mi , kadın ve çocuk hakları mı , özgürlük mü? Bunların hepsini kurulmuş bir sahne olan avrupada sergilenmeye calisilirken görüyorsunuz , peki ya sahne arkası? Sahnenin arkası kan revan. Tabi onlar size göre gereksiz parazitler , öyle değil mi?
- +1 yıl
Türkiye’de kimse kimseye 1 kere vurdu diye 40 bin tl ödemez, Almanya’da insanların ödü kopuyor kimse kimseye vurmuyor saçmalıyorsun bizde sokak ortasında bile kadın dövülse kimse bir şey demez
- +1 yıl
@feyziiihüsnü varsayımlar üzerine konuşuyorsun.
- +1 yıl
Ne varsayımı orada yaşayanlardan biliyorum
- +1 yıl
@feyziiihüsnü peki,
Soran+1 yıl@1dehliz1zirve yorumunu saskinlikla okudum. isvecte yasiyorum, cocuklar okula kendileri gidip geliyor, 1 kisi dokunamaz. Dokunursa dokuna cok agir yaptimlar var. zaten buraya gelen ulkeden atilmamak icin buna ayak uyduruyor dusuncedindeyim. Ozel okul kavrami yok, devlet covuklwr ticaret malzemesi degil mantigindlr (!). Kadina dokunamazsin, kadinlar yapyniz bikinileriyle guneslenerek dag evinde kalirlar. Turkiyeye gittigimde veliler korkudan kapilarda bodyguard olmuslar okullaarin. Diyecek baska ozum yok.
- +1 yıl
@mutlumudur , ben çocuklara dokunuyorlar veya açık güneşlenen kadınlara zarar veriyorlar demedim ki.
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Doğru söylemiş.
Bazı arkadaşlar onlarda şiddet oluyor falan demişler de, onlarda yargı şiddet uygulayanın değil şiddet görenin yanında duruyor.
Adam kadını dövdükten sonra elini kolunu sallayarak gezemez ortalıkta. Bir tarafından kan alırlar adamın. Kadına belli bir mesafeyeden fazla yaklaşmaması için bileklik takarlar, eğer mesafayi aşarsa kadını korumak için adamı vurup öldürmeye kadar gidebilecek önlemlere başvururlar.
Bizde adalet sistemi masumu koruymuyor...
Hala daha kadının özgür olmasını, kendi başına hayat kurmasını, cinselliğini özgürce yaşamasını anormal olara gören bir toplum bizim toplum genel olarak.
Dul kadınlar ülkenin bir çok yerinde rahat bırakılmaz, abazanlar sıraya geçer...
Farklı olan her şeye düşman bir toplum. Mesela ülkenin bir çok, özellikle küçük yerleşim yerlerinde uzun saçlı, küpeli olarak gezen bir erkek saldırıya uğrar.
Ramazan Ayı'nda sokakta sigara için kadına saldırırlar, kadın erkek farketmez sanki herkes müslüman olmak, oruç tutmak zorundaymış gibi linç girişimleri olur.
Avrupa'da matah bir şey değil asla, özellikle 2. Dünya Savaşı ve Bosna Savaş'ında yaptıklarını gördük. Öncesinde Afrika'da yedikleri haltlar, yaptıkları vahşilikler ortada, Haçlı seferlerinde neler yaptıklarını zaten tarih yazıyor. Fakat bütün bunlarda az çok ders çıkardılar gibi gözüküyor şimdilik, daha medeni yaşıyorlar.
Ama maalesef biz taş devrinden bile gerideyiz büyük ihtimalle... Adam az bile söylemiş.1053 Yorumla- +1 yıl
Aradığım yorumu sonunda buldum :)
- +1 yıl
avrupayı amerikayı vesaire zerrece tanımadığın çok bellii... Norveçte bilmem kaç kişinin katili hangi şartlarda hapis yatıyor; popon kan mı alınıyor yoksa 5. yıldılı otel konforunda mı tutuluyor? zaten 10 senesini tamamladı 10 sene daha yatıp çıkacak lüks dairesinden...
dahası bu nasıl kadına şiddete karşı avrupa tedbirleriymiş ki Belçika'da Kadın cinayetlerinin nüfusa oranı türkiye'nin 1,5 misli, Amerika'da 2 misli, Finlandiya'da, Almanya'da, Fransa'da kadın cinayetlerinin nüfusa oranı yaklaşık bizdeki kadar... demek bu dediğin tedbirler olmasa bizdekini 5'e katlayacaklar... - +1 yıl
@muberra94 Yurt dışında hapishaneye girmedim, içersinin şartlarını bilmiyorum. Zaten bu konuyla ilgili bir şey yazmadım gördüğün gibi.
Yurt dışında kadına şiddet, tecavüz de yok demedim.
Bizde adalet masumu korumuyor dedim, haksız mıyım?
Sürekli suç işleyen, insan bıçaklayan, 50 tane sabıkası olan sonra da "tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan" yaratıklarla ilgili haberler artık bıktırmadı mı sence de? - +1 yıl
haksızsın... adalet elbette ki suçluları cezalandırıyor; batıdan bu konuda hiçbir eksiğimiz yok çok net; hatta şu kadarını söyliyim bir kadın senin hakkında bir suçlamada bulunsa doğrudan doğruya ceza alırsın; onun suçunu ispat etmesine gerek yok senin masumiyetini ispat etmen lazım; aksi halde sorgusuz sualsiz 6 ay hapisten başlıyor... herhangi bir delile şahide ihtiyaç yok.
şimdi ben sana açık soruyorum mjadem avrupa kadınları bizim devletimizden daha iyi koruyor nasıl oluyor da Belçikanın kadın cinayeti oranı bizi 1,5'a katlıyor... Almanya Fransa Finlandiya bizimle aynı oranda?
tutuksuz yargılanma konusuna gelince: bir kşinin tutuklu mu tutuksuz mu yargılanacağı konusunda da bilgi eksiğiniz var... Birinsanın sabıkalı olması onun tutuklanmasını gerektirmez. Bir suça ilşkin deliller toplanmışsa, ilgili kişinin kanundan kaçmak için y8urt dışına kaçma riski de yoksa (malum bu iş için epey para ve güç gerekir) o zaman o kişi tutuksuz yargılanır... Böyle bir durumda tutukluluğu savunan kişinin insan hakları kavramıyla alakası yok demektir.
İnsanların tutuklu değil tutuksuz yargılanması esastır; tutukluluk için istisnai koşullar aranır; zanlının delilleri yok etmesine yönelik kuşkulu bir durum veya yurt dışına kaçma ihtimali gibi istisnai durumlar aranır. Aksi halde tutuklama yapılamaz zira tutuklanan kişi tutuklandığı an itibariyle masum kişidir ve suçu ispat edilemezse beraat ederse onun hapiste geçen yıllarını kim geri koyacak? yoksa size göre sabıkalı ise illa suçlu mudur? - +1 yıl
@muberra94
"bir kadın senin hakkında bir suçlamada bulunsa doğrudan doğruya ceza alırsın; onun suçunu ispat etmesine gerek yok senin masumiyetini ispat etmen lazım; aksi halde sorgusuz sualsiz 6 ay hapisten başlıyor... herhangi bir delile şahide ihtiyaç yok."
Bu şimdi adalet mi yani?
Sen yolda yürürken beğenmediğin bir adamı suçla, sonra adamı hapse atsınlar.
Diyelim ki böyle bir gerçek var o zaman git test et bunu. Mesela siyasilerden birinin oğlunu suçla bakalım delil falan olmadan 6 ay hapse atıyorlar mı?
Eğer ülkede adalet varsa sadece vatantaşa uygulanan kural siyasilerden birinin oğluna'da uygulanır.
Bu arada eğer yukarıda yazdığın kadın söylerse erkek delile gerek olmaksızın suçludur kuralını savunuyorsan tartışmamıza hiç gerek yok. - +1 yıl
adalet diyen olmadı... mesele şuki sen kanunlardan batı kanunlarından bahsederken bizi yererken sürekli olarak "kadına vuran elini kolunu sallaya sallaya çıkıp gidemez" filan deyip durdun... yani sana göre knunun kadın ve erkeği ayrı tutması kadını ayrıca bir koruma altında tutması sana göre meşru. Öyle olmasa kanunlardan kadını korumalarını değil mağdurları korumasını beklerdin...
dahası yıllardır kadınların mağdur olduğunu iddia edenlerin sürekli istedikleri bir şeydi erkeklerin haklarında bir iddia olduğu zaman kendilerini aklamak zorunda olmaları, kadının onarın suçunu ispat etmesine gerek olmaması adam masumiyetini kanıtlayana kadar suçlu sayılması vs vs vs... bunu açık açık istediler yıllarca; şimdi istediklerini aldılar ama onunla da yetinmiyorlar farkında mısın? hala kadın mağduriyeti üzerinden ükeyi kötü gösterme çabaları... ama senin gibi ülkesinin kötülendiği konuları neredeyse büyütçle arayp bulup vatanına milletine saydırıp durmaya teşne tipler oldukça müşterileri hazır - +1 yıl
@muberra94
"yani sana göre knunun kadın ve erkeği ayrı tutması kadını ayrıca bir koruma altında tutması sana göre meşru. "
Ben nerde böyle bir şey söyledim, copy paste etsene.
Karısına şiddet uygulamış ve tehlike arz eden adama elektronik bileklik tapık kadından uzak tutuyorlar, yani karısına şiddet uygulamış ve öldürme potansiyeli bariz bir şekilde belli olan vahşi yaratığı kadından uzak tutuyorlar.
Sen bundan kadın ve erkeğin ayrı tutulmasını istediğimi çıkardıysan eğer acin bir psikoloğa görünmende fayda var, kendi iyiliğin için.
Ve ükeyi kötü gösterme çabası demişsin de böyle bir şeye gerek yok ki, yani bunun için çaba göstermene gerek yok.
Amerika'da Avrupa'da ki gelir ve fiyat oranlarına bakarsan zaten ülkeyi kötü göstermek için çaba göstermeye gerek olmadığını anlarsın.
Et fiyatları, araç fiyatları, benzin, doğalgaz, ve özellikle bunların asgari ücrete oranı bunlara bir bak istersen, ama gece evde tek başınayken bakma çünkü korku filmi gibi...
İnsanlar Abd'ye öğrenci olarak gidiyor, 1 ay çalıştığı maaşla 2. ek eski bir araba satın alıp eyaletleri gezebiliyorlar, burada maaşlı çalışan insan bile araba almanın hayalini kuruyor, sence bu ülkeyi kötülemek için çaba göstermeye gerek var mı?
(araba için verdiğim örneği, et, doğal gaz, benzin, sosyal hayat vs... diğer her şey için düşün.) - +1 yıl
bazı şeyleri açık açık söylemezsin ama ima edersin... kanunlardan mahkemelerden kadını korumasını beklersen; cinsiyet ayırmaksızın şiddetten bahsetmek yerine "maktulü mağduru belirli bir cinsiyetten olan" olayları konu edersen kanunun pozitif ayrımcılık yapmasını da meşru kabul etmiş olursun... bu kadar net
işi ekonomiye getirdiğin iyi oldu... bu ülke zengin bir ülke değil kardeşim... asgari ücretimiz ABD'den çok düşük ve alım gücü de öyle... zamanla iyiye doğru götürmeye çalışıyoruz. Asgari ücret ABD seviyesine gelmemişse taş devrinde yaşıyoruz sayacak değiliz kendimizi...
sana yine rakamlarla geleyim istersen asgari ücretten konu açılmışken... bundan 40 sene önce 1981 yılında türk asgari ücretlisinin aylık maaşı amerikan asgari ücretlisinin 17 saatlik emeğine denk geliyordu; 10 sene sonra bu rakam 1991 yılında 32 saat seviyesine çıktı; 2001 yılında o seneki devalüasyonun etkisiyle 25 saate düştü; 10 yıl içinde 2011 yılına kadar türk asgari ücretlisinin maaşı amerikadaki asgari ücret maaşına göre 65 saat seviyesine çıktı... Ülkemizde doların son dönemlerdeki ataklarıyla da 2021 yılında 50 saat seviyesine geri geldi... ama uzun dönemde bakacak olursak son 20 yılda türkiyenin asgari ücreti dolarla para kazanan amerikalı asgari ücretliye göre 3 misli artmış. Ama hala çok daha gerisindeyiz. Dünya genelinde ise ortalarda bir yerlerdeyiz. hemen her bakımdan dünyanın ortalamsıdayız aşağı yukarı... tüm bunlar aşikarken türkiyeye taş devri filan diyen ya cahildir, ya onursuzdur ya da kansız - +1 yıl
@muberra94
Gayet taş devrinde.
Asgari ücret zaten düşük, peki ürünlerin pahalı olmasına ne diyorsun?
Mesela işim gereği ekran kartlarının en iyisine ihtiyacım var, grafik işlermleri çok hızlı yapabilmek için,
bu linkte gönderdiğim kartta en iyisi
www.vatanbilgisayar.com/...nvidia-ekran-karti.html
Türkiye fiyatı 49.563 TL (45000 Tlye de belki bulunur)
www.theverge.com/.../nvidia-rtx-3090-gpu-flagship-8k-pc-gaming-price-specs
Abd fiyatı 1500 Dolar.
9.6 Dolar kurundan hesaplarsak 14.400 TL yapıyor.
Hadi diyelim getiren firma kar etmesi lazım doğal olarak, devletin de vergi alması lazım.
olsun sana 18000 TL
49000 TL den 18000 TL yi çıkaralım 31000 TL ediyor. Yani 2 ekran kartı parası daha.
Yani ABD'de 3 ekran kartı alınabilecek para ile, burada 1 tane alabiliyorsun.
Şimdi söyle bakalım Taş Devrinde bile böyle bir vahşilik var mıydı?
Aynılarını araç ve benzin fiyatları için de araştır istersen?
Alkol fiyatlarına da bak, dünyada ne kadar , biz de ne kadar?
Gıdaya bak...
Neden en zengin ülkelerden bile daha pahalı bizde bu ürünler bunu açıkla bana, bunu açıklayamayacaksan yazma bence. Ya da bu saçmalığı savunmaya kalkma lütfen.
Asgari ücret gelişmiş ülkelerin altındayken , her şeyin fiyatı niye gelişmiş ülkelerin 3 milsi?
Buna vahşet değil de nedir? Orman kanunu bu bildiğin!!!
Bak sana matematik olarak anlattım, hadi bunlara da açıklık getir.
Hadi bana 1 Amerikalı 3 ekran kartı alırken biz neden 1 tane alabiliyoruz, bunu da açıkla.
Ülkemizde doların son dönemlerdeki ataklarıyla demişsin, onun da sebebini açıkla. - +1 yıl
evet biz fakir bir ülkeyiz abd ile kıyas edersen öyle... dünyanın ortalamasındayız... insani gelişmişlik endeksinde 54. sıradayız... Bizden ileride olan ülkelerin çoğu batı avrupa ülkeleri ve petrol zenginleri... 195 ülkenin 140'ı bizim gerimizde, 53'ü ilerimizde... bu 53 ülkenin büyük kısmıyla da skor olarak başa baş yerlerdeyiz... bariz iyi olan 25-30 ülke var... sizin niyetiniz nedir anlamadım ben
- +1 yıl
@muberra94
Vergi dediğin şeyin ürünün gerçek fiyatının 3 -4 misli olması tamamen ilkelliktir, vahşettir!!!
Bunu savunuyorsan da ciddi sorunların var demektir.
Gelişmiş ülkeler üretim yapıp ürettiklerini dünyaya satarak zenginleşirler.
Geri kalmış ülkeler de halklarının sırtına binerler, cahil halkta inatla o sırtına binenleri savunur durur.
Sence Türkiye bunlardan hangisi? :))))) - +1 yıl
@muberra94 Araştırmadan cevap veremem bu konuda.
Orada yaşayan tanıdıklarıma sormam lazım.
Ama Türkiye'nin kötü şeylerini söylemek için fellik fellik araştırma yapmaya gerek yok.
Her şey ortada.
Ayrıca işine gelmeyince hemen zibidi falan demeye başlamandan kimleri savunduğunu anlayabiliyorum. Sizin genel özelliğiniz zaten, yanlışınız ortaya çıkınca kötü söz söylemek, zeka ile ezemeyeceğiniz kaba kuvvet ile bastırmaya kalkışmak, hiç şaşırmadım. - +1 yıl
Yok ya… araştırmadan bir şey diyemezsin ha… peki ülkemiz aleyhine sallanan her konuyu her bence veya soruyu bulup destan gibi yazdığın sosyal medya gazlamalarıyla yayılmış kara propagandaları araştırarak mı buraya taşıyorsun? Sürekli kadın cinayetleri filan diyorsun mesela; acaba ülkemizin bu konuda dünya ortalamasının yarısından daha düşük bir seviyede olduğunu araştırsan kendi kendine bulamaz mıydın? Sürekli ülkede 400 kadın öldürülüyor kadın katliamı var filan diyenlere “bu ülkede 80 milyon insan var on milyonlarca da kadın var 400 yüksek mi düşük mü dünyada durum nedir?” diye sorguladın mı? ülke aleyhine sallamaya gelince freni patlak kamyon ben Amerikada ilaç fiyatlarının türkiyenin en az 30 katı olduğunu söyleyince “araştırmam lazım”… peki daha kolay araştıracağın bir şey diyim o zaman… Az once “gelir seviyesi düşük tama mama bilgisayarın bil ne parçası neden amerikadan pahalı?” diye sorduğunda aldığın “vergi” cevabı seni tatmin etmedi; onu da ülkenin taş devrine bağladın… peki o zaman sana soru: benzin petrol ithalatçısı türkiye’de 0,72 euro düzeyindeyken avrupada hatta petrol ihracatçısı norveçte 1,8 euro civarında satılıyor. T5ekrar söylüyorum petrol ihracatçısı nıorveçte 1,8 euro; cevabı vergi dışında ne olabilir? Şimdi kalkıp norveçte gelir yüksek diyeceksin değil mi? nedir yani glirleri yüksek diye petrol onlara vergi yüküyle türkiye’nin 2,5 misline kullandıran Norveç taş devri devleti mi? Hadi norveç zengin diyelim, yine petrol üreten ve bizden zengin olmayan Romanya’da benzin 1,2 euro yani petrol ithalatçısı Türkiye’nin neredeyse 2 misline satılıyor… bu gerçekler avrupayıtaş devrine götürmediği gibi bilmem ne bilgisayar parçasının amerikadan pahalı olması da türkiyeyi taş devrine götürmez…
- +1 yıl
@muberra94
Norveç'te sadece temizlik işçilerinin SAATLİK OLARAK ALDIĞI ASGARİ ücret 19 EURO.
2 - 3 GÜN temizlik yapsalar, senin 1 AYDA aldığın asgari ücretten fazla para kazanırlar.
Sen araba almanın bile hayalini kuramazken o sadece temizlik yaparak kazandığı para ile Türkiye'de ki üst düzey bir yöneticiye yakın para kazanıyor.
Hatta bir hesap yapalım, Türkiye'de ki asgari ücretle kaç litre benzin alabiliyorsun, Norveç'te kaç litre benzin alabiliyorsun?
Türkiye de ki asgari ücretle 445 Litre alabiliyorken, Norveç'te ki asgari ücret ile 2111 litre alabilyorsun :))))
Romanya demişsinde, onlar bizden beter, ben Romanya Türkiye'den iyi diye bir şey söylemedim.
Zaten bir insan ülkesini Romanya ile kıyaslıyorsa o ülke göçmüş demektir :)))
Almayna ve Amerika'da ki sağlık sistemi farklı, orada ki sigorta şekline göre değişiyor o iş, sigortası olmayan sürünürken, sigortası olan krallar gibi sağlık hizmeti görüyor. Ve evet bilmediğim konuda net konuşamam o yüzden araştırmam lazım dedim.
Kimse ülkesini kötülemek istemez, ama her şey rezalet durumdaysa bunları görmezden gelemeyiz.
Ülke resmen 5 mütheahhite çalışıyor, sen bunun içinden düzgün bir şey çıkarmaya çalışıyorsun.
Ben söyleyeceğimi söyledim, hatta matematik hesaplarla, fiyat linkleri gönderip ispatlayarak söyledim, senin ne olduğun ve neyi savunduğun belli.
Bu ülkenin eğitim sisteminden ekononisine, sağlık sisteminden hukuk sistemine kadar savunulacak, düzgün çalışan hiç bir mekanizması kalmadı...
- +1 yıl
pardon ya... nedir yani bizi taş devrinde olmamızı fakir ülke olmamıza mı bağlıyoruz... evet ülkemiz norveç kadar zengin değil dolayısıyla da emek bizde ucuz... norveç kadar katma değer yaratabilen bir ülke değiliz. Ülkeye yaptığın onca hakaretin gerekçesi bu mu? bu ülke zengin bir üke değil v asgari ücreti tabi ki norveçli işçininki kadar değil. ama yukarıda sana detaylarıyla anlattığım gibi ücretlerde ilerleme var aradaki fark yıllar içinde kapanıyor. Bunu izah ettiğimde de bu kez dedin ki mal fiyatları neden farklı... bunun sebebinin vergi olduğunu anlatınca da "Vergi dediğin şeyin ürünün gerçek fiyatının 3 -4 misli olması tamamen ilkelliktir, vahşettir" yani devletin vergi koyarak malların fiyatlarını yükseltmesine konu türkiye olunca ilkesel olarak karşı çıkıyordun hani? hani ilkellikti hani vahşetti... Tamam norveçli işçi çok zamanıyor diye niye benzine fazla para vermek zorunda kalıyor? bu da vahşet mi değil mi?
Romanya Avrupa Birliği üyesi bir ülke kardeşim... petrol üreten bir ülke, geliri de bizim kadar olmasına karşın türkiyenin 2 misline benzin satılıyor... türkiye için taş devrinden de geri demiştin değil mi? Romanya bu durumda hangi devirde? Romanya öyleyse Gürcistan hangi devirde o zaman? bakınız afrikadan örnek vermiyorum aynı coğrafyayı paylaştığımız hatta avrupanın parçası kabul edilen ülkelerden bahsediyorum... - +1 yıl
@muberra94
Ülke fakir demedim ben, ülke zengin bile sayılabilir, ama devletin 3 - 4 kat vergi koyması ve bu vergilerle müteahhitleri daha da zengin etmesi ilkellik.
Adil gelir dağılımı yok !!! Vahşet bu işte. Bunu savunacaksan eğer boşuna yazma bence.
Hala daha Norveç'li işçi neden benzine daha fazla para veriyor diyorsun, senin temizlik işçin neden saat başı 19 Euro, ayda 3800 Euro kazanamıyor önce ona cevap ver.
Devletin 3 -4 kat vergi koyması, ülkede tarımın bitirilmesi, iş insanları ve müteahhitler servetlerine servet katarken halkın açlıktan intihar etmesi senin için vahşet değilse benim söyleyebileceğim bir şey yok.
Bir insanın bu iğrençlikleri savunabilmesi için ya zır cahil olması lazım ya da bankamatikten maaş alıyor olması lazım. - +1 yıl
al sana OECD istatistiği... asgari ücretlerde son 20 yıllık veriler... 33 ülke içinde asgari ücretini en fazla arttıran ülkeler içndeyiz... bizden daha yüksek artış sağlayan ülkeler de zaten beğenmediğiniz geri ülkeler... yani tüm argümanlarınız patladı
https://stats.oecd.org/index.aspx?DataSetCode=RMW - +1 yıl
"Ülke fakir demedim ben, ülke zengin bile sayılabilir, ama devletin 3 - 4 kat vergi koyması" dedin pardon :) iyi de sana Norveçin petrol üreticisi olarak benzin fiyatını vergilerle türkiyenin 3 misline çıkarmış... hadi oraya da ilkel desene?
ya kıvırdıkça kıvırıyorsun... türkiye için eleştirdiğin şeyin aynısının norveçte olduğunu gösterince bu kez orada asgari ücretin alım gücünü bahane buluyorsun... şimdi de diyorsu ki mesele fakirlik değil... sıkışınca da müteahhit konusuna giriyorsun :)
işi günlük siyasete dökmeye filan gerek yok... 20 sene önce bu ülkede en düşük memur maaşı tamı tamına 200 dolardı... evet devletin verdiği maaştan bahsediyorum asgari ücretten değil devlet okulundaki hademe 200 dolar maaş alırdı; bugün bu maaş 500 dolar... 200 dolar nire 500 dolar nire... hem de son dönemde artan dolar kuruna rağmen böyle... bu maaşı da devlet veriyor kardeşim... Milli eğitim Bakanlığının 2022 bütçesi bugünün kurtarıyla yaklaşık 20 milyar dolar... 20 sene önce o günün kurlarıyla bu ülke eğitime yaklaşık 5 milyar dolar bütçe ayırabiliyordu...
bu rakamlar sana taş devrini hatırlatıyorsa daha ne diyim - +1 yıl
@muberra94
artık her ortamda türeyen ülkeye hakareti millet küfretmeyi marifet sanan hatta bu uğurda her türlü yalana, sahtecilğe, çarpıtmaya başvuran bu gibi tiplere verdiğiniz, her bir yalanı bin kat güçlü gerçeklerle, kara propagandaları hakiki ve kaynağı belli rakamlarla boğan cevaplarınızı takdirle ve hatta yaşınızdan ötürü sanki siz benim kızımmışsınıcasına gururla okuduğumu bilmenizi ve bunun için teşekkürümü Kabul etmenizi rica ediyorum. Bu çabalarınızı takdir etmekle birlikte bu ülkeye, vatana, millete hiçbir aidiyet duygusu kalmamış hatta bu duyguya hiç sahip olmamış ve dahası bu ülkeyi ve memleketi aşağılamak için her türlü yalana, çarpıtmaya başvurmaktan çekinmeyenlerin iftiralarını, yalanlarını çürüttüğünüz zaman onların doğruyu Kabul edecekleri veya utanacakları gibi bir beklentiye girmemeniz için de size bir büyüğünüz olarak uyarmak isterim, zira beyinleri ülkelerine karşı her fırsatta saldırmak üzere uyuşmuş veya uyuşturulmuş kimseler ne sizing söylediklerinizi anlayabilir ne de yalanları sizin yaptığınız üzere teşhir edildiğinde utanma arlanma gibi haysiyet göstergesi olan tepkiler verebilirler. - +1 yıl
@muberra94
Bunları bekleyip de kendinizi harap etmeyiniz. Bunların en bildik taktiklerinden biri de ülkeyi aşağılamak için eleştirilmeye değer bazı aksaklık veya sorunlar üzerinden saldırırlar; bunların ettikleri hakaret ve aşağılamalara dayanak olmayacağı izah edildiğinde ise karşılarındakileri yanlış ve düzeltilmesi gereken şeyleri savunmakla suçlamak gibi bir iftiraya başvururlar; sonar da yukarıda da örneği olduğu üzere bu gibi sorunların onların ellerinde olsa yağlanıp münasip yerlerine monte olmak iiçin can attıkları yabancılarda da olduğu gerçeği suratlarına çarpıldığıda ise bu kez de omurilikten tepkilerle yabancıları savunurlar… Bunlarin söyledikleri ve yazdıklarının fikirle filan ilgisi yoktur. Bu tiplerin ülkeye olan kin ve nefretinin en basilica sebebi bana gore bunların neseplerinin gayrisahih olmasıdır yoksa bir insan yurduna, isanlarına karşı bu kadar nefret dolmaz. Açıkçası sizin burada yazdıklarınız sanırım yine aynı akışkan üyenin yine ülkeye saldırılan başka bir konuya damlaması üzerine yine sizin gibi pırıl pırıl 2 genç kızımızın yine burada senin yaptığın gibi, atılan tüm nefret çığlıklarına, ülkeye yapılan tüm hakaret ve iftiralara rakamlarla, somut verileri ortaya koyarak verdikleri cevapları hatırlattı. - +1 yıl
@muberra94
O konuda yorum yazmaya kalkan yine saçından sakalından utanmayan tuhaf nickli fetişist midir nedir başka bir haymatlos da gelmişti bu sıvının yardımına. Orada da 2 hanım kızımız bunları paçavraya çevirip deyim yerindeyse itin münasip yerinemonte edip edip çıkardılar; tabi kalitelerini muhafaza ederek, sadece rakamları ve somut verileri kullanarak; bunların tüm vızıldanmalarına karşı 1’e 1000 gücünde argümanlar getirerek yaptılar bunu. Hatta bu haymatlosları paylaştılar biri birini lafla dövdü diğeri ötekini aldı; sonra bu vatanperver kızlar laf ve akıl dayağı attıkları haymatlosları değişe değişe devam ettiler ağızlarının paylarını vermeye; ama yine de kurulmuş plak gibi aynı şeyleri söyemeye devam ettiler zira bunlarda utanma, sıkılma, arlanma gibi şeyler olmaz… hiç beklemeyin yani - +1 yıl
@noperva75
Bana karşı sarf etmiş bulunduğunuz nazik ifadelerden ötürü teşekkürlerimi sunarım ancak belki biraz abartmışsınız. Hele ki ülkemizle ilgili içte dışta yürütülen acımasız kara propagandaların etkisi altında kalan insanları aşağılayarak bir yere varamayız. Hele ki işin içine nesebi filan karıştırmak hiç hoş değil. Buradaki arkadaşların etkisi altına girdikleri yalan rüzgarları o kadar güçlü fırtınalar halinde ki bu insanları meşhur anekottaki deniz yıldızları gibi görüyorum; her biriyle sabırla ilgilenilmeli; tamam belki denize atıldıklarında tekrar geri dönenler yani anlatılanı anlamak istemeyenler olabilir ama bu harcanan çabayı gereksiz kılmaz; Ayrıca ülkeye karşı yürütülen bu tür kampanyalara karşı mücadele vermenin kızı erkeği de olmaz; benim ve o bahsettiğiniz kızların bu tür iftira ve karalamalarla mücadele etme sorumluluğu bir erkeğinkinden az değil. - +1 yıl
@muberra94 @noperva75
Gerçeklere karşı birlik olmuşsunuz, destan yazmışsınız ama sorduğum soruya rakamla cevap verememişsiniz :)))
Çok laf yalansız olmaz diye boşuna söylememişler. Burada destan yazıp sorduğum soruya cevap vermeden geçiştirmeye çalışıyorsunuz.
Ancak bu küçük su kurnazlığını sadece çomarlar yer, ortalama eğitimli bir insan yemez.
Gerçekleri söylemek eleştiridir, vatan düşmanlığı değildir, sağlıklı hiç kimse vatanının kötü durumda olmasını istemez, ama yanlış olan şeyleri de söyler, eğer gücü varsa da düzeltmeye çalışır.
Eleştiriye karşı çıkanlar ise pisliği yapanla ortak olanlardır.
- +1 yıl
@muberra94 @noperva75
Asgari ücretin son 20 yıllık artışını göndermiş arkadaş,
Ben de ona son 20 yılda gıda, araç, altın, dolar, konut, giyim vs... de ki artış oranlarını sordum.
Bunlara ek olarak neden yabancı elektronik ürünleri biz 4 katı fiyatına almak zorundayız?
Araç alırken aracın fiyatıan göre neden 2 veya 4 tane de devlete almak zorundayız?
Neden araç sahibi olmayanlar bile yüksek vergiler yoluyla geçmedikleri paralı yollara para ödemek zorunda kalıyor? Neden bütün bir ülke 5 iş insanını zengin etmek için çalışıyor?
Bunlara net rakamlarla cevap veremeyecekseniz yazmayın boşuna, laf kalabalığına gerek yok.
Ayrıca başka ülkelerin kötü özelliklerini cımbızla çekip bak onlarda da kötü gibi saçma sapan argümanlarla gelmeyin, kötü olan bir şeyi övmüyorum burada.
- +1 yıl
çok ilginç yahu... altın üzerinden alım gücü değerlendirmesi mi olur? Altın 20 sene önce madenlerin bile kapandığı bugüne göre değersiz bir metaldi; altının ons fiyatı 250 dolar civarıydı şimdilerde 1850 dolar civarında...
ama dolar dediğin iyi olmuş :) 20 sene önce yani 2001 yılında net asgari ücret 122 liraydı yani 2021 yılının dolar kuruyla 100 dolar bile değildi, yaklaşık 90 dolardı; bugün ise son dolar atağından sonra net asgari ücret 300 dolar civarına geriledi; yılbaşından itibaren 350 dolar olması bekleniyor
gelelim akaryakıta; benzin 2001 yılında ortalama 1 lira kadardı; yani asgari ücret 122 litre kadar benzin alabilirdi; bugün asgari ücret 300 litre civarında benzin alabiliyor..
ekmeğe gelelim istersen; 2001 yılında 122 lira asgari ücret kilosu ortalama 75 kuruştan 180 kilo ekmek alabilirdi, bugün ise kilosu 8,7 liradan ysklsşık 300 kilo ekmek alınabiliyor
2001 yılında dana yemeklik kuşbaşı fiyatı 10 lira civarında idi 122 lira asgari ücretle 12 kilo alınabiliyordu, bugün dana kuşbaşını migrosta 62 liraya bulmak mümkün; bugünkü asgari ücretle 40 kilo alınabiliyor
2001 yılında minibüs indi-bindi ücreti 400 lira kadardı ve 122 lira asgari ücretle yaklaşık 300 kere binilebiliyor; bugün indi bindi ücreti 2,75 ve asgari ücretle 900 kere binilebiliyor...
daha sayalım mı?
elektronik alet fiyatlarında fiyat farkı neden var dedin; ben de vergi dedim; sen de buna vahşet dedin ama petrol üreticisi norveç'in vergi koyarak türkiyenin 3 misli benzin fiyatı olduğunu öğreince ona vahşet diyemedin :) neden çünkü onların asgari ücreti yüksek... asgari ücret yüksekse devlet vergi koyarak malların fiyatını 3'e katlayınca nomal ama asgari ücret düşükse vahşet; norveç benzinde yapınca kılıf Türkiye teknoloji ürününde yapınca vahşet :)
- +1 yıl
(DEVAM) bu arada okur musun bilmem, okurken anlamaya çalışır mısın gerçekten emin değilim ama ben biraz susayım Birleşmiş Milletler konuşsun istersen
www.tr.undp.org/.../hdr-2020.html
insani gelişmişlik endeksinde türkiye 54. kimlerin üzerinde yer alıyor diye saysam onlara da taş devri diyeceksin; sen kaçıncı sıradan itibaren taş devri saydığını söyle bari de bilelim beyzademizin nerelere layık olduğunu :)
şaka bir yana son 30 yılda bu ülke insani gelişmişlik endeksinde %40 gibi bir artış göstermiş bulunuyor. Norveç sürekli 1. sırada maalesef oraya yetişmemiz zor ama daha 8-10 yıl önce 80. sırada filandık... 54'ye kadar gelmişiz... belki gidişat konusunda sizi tatmin edecek hıza sahip değiliz 10 senede 80'lerden ilk onu zorlasak belki ülkemizin değerini bilmeye ikna olabilirdin ama bu ülkenin elinden bu kadarı gelmiş - +1 yıl
@muberra94 Yazdığın verileri araştıracağım, şu an vaktim yok, araştırmadan yorum yazamam.
Sen şu 5 iş adamı hakkında da bir şeyler yaz, esas önemli nokta o. Neden arabası olmayan bile paralı yollara para ödüyor, neden o iş adamı zengin ediliyor, ona cevap ver.
Dünya'da ülkesinde en çok ihale alan iş insanları bu 5 kişi, dünyada eşi benzeri yok, neden sadece bunlar zengin ediliyor (Hani bir tanesi şu milletin bi tarafına koyacaktı ya) Bu millete böyle laflar etmiş yaratıklar neden inatla zengin ediliyor? Neden vergiden muaf oluıyorlar, sürekli borçları siliniyor?
Ve elektronik ile ilgili sorum hala geçerli, neden 4 katı pahalı? Neden o kadar vergi var?
Asgari ücret düşükken neden devlet o kadar çok vergi alıyor?
Neden kendimize 1 araç alırken 2 araç ta devlete alıyoruz?
İnsanlar İstanbul'da 2500'e bile ev bulamazken, neden Ada'da ki iskelenin komple üst katı 2000 TL gibi komik bir fiyata vakfın birine hediye ediliyor?
Neden Milyonlarca Suriyeli ülkemize getirilip ülkemiz insanının işsiz kalmasına göz yumuldu?
Norveç ile burada ki alım gücünü kıyaslama hatasına düşme istersen, çok gülünç oluyorsun.
Bu yazdıklarıma laf kalabalığı yapmadan madde madde cevap vereceksen yaz, yoksa boşuna yazma.
Daha soracağım ve cevap veremeyeceğin çok konu var ama gerçekten işim var, soramayacağım şimdi.
Hoş gerçi bu saçmalıklar en geç 2023'te son bulacak, çok tartışmanın anlamı yok. - +1 yıl
araştırmadan konuşamamak ancak Türkiye lehine veri olunca başgösteren bir özellik nedense :) geçende ilaç fiyatlarından bahsettim "raştırmadan konuşamam" dedin... ama türkiyede asgari ücretin enflasyına uzun dönemde yenildiği imasında bulunabiiyorsun; araştırma filan yapmadan. Araştırma yapsan herhalde benim bulduğum bu verileri de bulurdun. Hadi bu genel; ilaç dedim araştırdın mı? HAYIR... ama hala konuşabiliyorsun... hadi sana somut ilaç adı da vereyim; annemin kemoterapisinde kullanılan Xeloda adlı ilaç Almanya'da 500 euro, Fransa'da 400 euro; Tükiye'de aynı etken maddeyi içeren muadili Kapeda an itibariyle 500 lira, doktora "bu kanser hastalığı arada fark varsa para önemlli değil dedik" doktor "arada fark var pahalı olanı kulanın demek ahlaksızlık olur" dedi; o sırada ABD'deki doktor akrabamı aradım bir fiyat alayım diye; Amerikan sürümü pakette daha az sayıda hap olmasına karşın 5bin dolar... sana isim bile verdim al araştır... Ama bu Amerikan Devletini taş devrine götürmüyor, Almanya'yı da Fransayı da... Amerika'da insanları sigortalanmaya mecbur bırakmak için böyle bir politika güdülüyor... Türkiye'deki sorun veya zorlukların da başka açıklamaları var; bunları açık fikirle ve ön yargısız değerlendirdikten sonra sorun yok ancak sizde ülkemiz ve milletimiz aleyhine konuşmak gibi bir refleks oluşmuş.
- +1 yıl
@muberra94 Gıda işi ile uğraşan arkadaşlarım var, onlar müsait olunca söylediğin verileri onlarla konuşup döneceğim. Şu ara cidden işim var, buraya araştırıp cevap verecek vaktim yok sürekli.
Verdiğin veriler doğruysa haklıymışsın derim, merak etme.
Ben yoğunken sen şu en son ve çok önemli olan şeylerle ilgili sorduklarımı bir araştır istersen. - +1 yıl
arkadaşın mı :)
yahu 20 sene önceki fiyatlar için arkadaşına mı ihtiyaç duyuyorsun? :)
2001 yılında benzin fiyatı nedir her yerde yazıyor, ekmek her yerde yazıyor, et her yerde yazmaz ama bulursun... internette bulduklarını da iktidar yandaşlarına filan bağlayyacaksan sana bir araştırma şekli söyleyim... Milliyet gazetesinin 70 yıllık arşivi var. Eski gazeteler taranıp yüklenmiş... belli bir zaman aralığı bul benzine zam diye arat o dönemdeki bir zam haberi sana fiyatları gösterir... ekmek fiyatı diye de arat onu da bul... çok zor değil... bizim kiramız her sene migrostaki birtakım ürünlerin fiyatına göre belirleniyor. Yani mecburen her sene takip ediyoruz. aynen dediğim gibi olduğuna güvenebilirsin. güvenmiyorsan bizzat araştır. - +1 yıl
@muberra94
Ben emin olmadığım konularda her zaman o işin içinde olan insanlara danışırım, bilmediğimiz detayları olur işin ve yanlış sonuç çıkarabiliriz.
Şu 5 iş adamından ne haber? :))) ya da diğer konularda? copy paste ediyorum, belki unutmuşsundur diye :))
"Ve elektronik ile ilgili sorum hala geçerli, neden 4 katı pahalı? Neden o kadar vergi var?
Asgari ücret düşükken neden devlet o kadar çok vergi alıyor?
Neden kendimize 1 araç alırken 2 araç ta devlete alıyoruz?
İnsanlar İstanbul'da 2500'e bile ev bulamazken, neden Ada'da ki iskelenin komple üst katı 2000 TL gibi komik bir fiyata vakfın birine hediye ediliyor?
Neden Milyonlarca Suriyeli ülkemize getirilip ülkemiz insanının işsiz kalmasına göz yumuldu?"
Hatta alkolü de ekleyelim, Niçin bir çok Avrupa ülkesinden daha pahalı alkol?
Yaz günü deniz kıyısında gün batımı manzarasına karşı soğuk bir bira yudumlamak için neden orta üsütü gelire sahip olmak zorunda insanlar?
Bak şampanya falan demiyorum, altı üstü bira, hem de Türkiye'de üretilenlerden bahsediyorum, onlar bile neden bu kadar pahalı? 5 lira etmeyecek bira neden 15 TL?
- +1 yıl
emin olmadan konuşmuyorsun da biranın kaç para olması gerektiğinden nasıl emin olabiliyorsun? çok enteresan... bira üreticisi filan mısın? Muhtemelen biraya da ekstra vergi konmuştur; norveç'in benzine koyduğu türden. Acaba hangisi daha yaşamsal temel ihtiyaç? Kafa çekmek mi bir yerden bir yere gitmek mi? :) ... Şu türkiyeye "taş devri" diyen isveçli ülkesinde mi daha kolay içki satın alabiliyor yoksa Türkiye'de mi acaba? İsveçte akşam saatinde içki satın alınabilecek bir işletme bile bulamazsın... ne oldu? taş devrine mi girdi isveç?
Tek tek ürün üzerinden sorular mı soracaksın? Almanya'da da cigara 7 avro; ne oldu taş devrine mi girdiler? Türkiye'de 1,5 euro olan aynı marka sigara almanyada 7 euro...
- +1 yıl
Emin olmadan konuşmam diyorsun ama türkiyede şiddet uygulayanların korunduğunu filan söylüyorsun. Yargı onların değil suçluların yanındaymış. Nereden biliyorsun? Bir kişinin cezalndırılması için delil icap eder. Ama basın hakkında iddia olan kişiyi suçlu sayıp "serbest kaldı" diye goy goy yapıyor; sunulan deliller nelerdi, savunması nasıldı, tutukluluk gerektiren koşullar var mı yokmu hiçbir detay bilmeden buralara Türkiye'yi kadına şiddeti teşvik eden ülkeymiş gibi yazılar yazabiliyorsun. neyi araştırdın da öğrendin. Emin olmadan konuşmayan insan ya konuşmaz, ya da araştırır öyle konuşur halbuki sen ne yapıyorsun? Asgari ücretteki uzun dönemde gerçekleşen yükselişi değersiz göstermek adına "o dönemde dolar ne kadar arttı?" diye soruyorsun. 20 sene önce doların 1,4 lira kadar olduğunu, 20 senelik dönemde 7 katına çıktığını öğrenmen 30 saniyeni alırdı; dolar 7 katına çıkarken aynı dönemde asgari ücretin de 15 katına çıktığını kendin tespit etmen toplamda 2 dakikanı almazdı... ama sen ne yaptın? tribünlere oynamayı tercih ettin; yani "dolar çok artıyor" şeklinde son yıllarda ortaya çıkan algıya dayanıp "asgari ücretteki artış suni" mesajını vermeye çalıştın; yani ya araştırmadan salladın ya da bile isteye %600'lük devalüasyon ile %1400'lük asgari ücret artışını yok farz ettirmeye çalıştın; alım gücünde %100'ü geçen yükselişi değersizleştirmeye kalktın...
Ayrıca Bertrand Cantat adını duydun mu? Noir Desir grubunun vokalisti. Sevgilisini darp ederek öldürdü; 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı 4. yıl hapis yattıktan sonra çıktı; müzik hayatına da kaldığı yerden devam etti. Bu türkiyede olsa nasıl yorumlayacaktınız merak ediyorum... - +1 yıl
@muberra94
konu açıklığa kavuşmaya başladı müberra hanım. Bu beyin derdi belli oldu. Eminim ki aslında bu söylediklerine kendisi de inanıyor değil. Yani burada senin mücadele etmek için uğraştığın anti-türkiye kara propagandalarına inanmış veya inandırılmış biri değil de bu propagandaların asıl hedefinde olan genç kadınlara "bakın ben çok modern erkeğim, ülkemizde kadınlara değer verilmiyor bundan şikayetçiyim" mesajı vererek bu tip ortamlardan kadınlara moda deyimle yürümeyi strateji olarak belirlemiş kimselerden biri. Bunlara meriç deniyor diye duymuştum sanal ortamda. Burada yarı çıplak kaslı vücut gösteren birinin amacının bu olmadığını düşünmek akla ve mantığa uygun değil. - +1 yıl
Ya sen okumuyor musun? Et fiyatının 20 yılda 6 kat arttığını zaten yazdım, asgari ücret 15 katına çıkarken et 6 kat artmış, dopalgaz da zaten dolar vr petrol fiyatına endeksli, 20 senede doğalgaz fiyatlatı elbettr ki asgari ücrettrn daha az arttı;.. bana 20 sene öncesinin asgari ücretüyle bugüne göre daha fazla alınan ürün göstersene :)
Bak sanıtım sen okumayan veya okuduğunu anlamayan birisin... sana dünyada alım gücü olarak çalışanların en müreffeh olduğu ülkebin türkiye olduğunu söyleyen oldu mu? norveç ile alım gücü kıyası yapan komik olur evet ama o kıyası yaoan da sensin ben değilim ki... ben ilkeler bazında bir kıyas yaptım; türkiye vergi koyarak bazı ürün fiyatlatını yüksrltiyorsa ve bu sana göre vahşetse aynısını notveç de yapıyor dedim... ama sen kıvıtmak için "ama orada alım gücü yüksek" dedin ve kıyasa başladın... sana defalarca söylendi ama anlamıyorsun. bu ülke dünyanın en müreffeh ülkesi değil, en düzenli ülkesi de değil, en sorunsuz ülkesi hiç değil... norveç insani grlişmişlik sıtalamasında yıllardır 1. sırada bizim ise yeriniz 54. sıra... avtypada sadece notveç değil avrupa ülkelerinin çoğu bu sıralamada ilk 50'ye giriyor ama hepsi değil... bunları sana ben yazrım zatrn link dahi vermişşmdir. Sana kim Türküye avtupadan ileridir dedi ki kıyas yapıyorsun? Avtupadan geride olmak başka bir şeydir taş devrğnde olmak başka... bizim konsantre olmamız gereken şey ileri gitmeye çalışmak ve özellikle de sın 20 senede büyük ilerleme kaydettik. Birleşmiş milleylerin istatistikleri smylüyor bunu brn değil.
Sorduğun sorulara gelince: sana bu ülkede kimse yolsuzluk yapmaz diyrn mi oldu? Bundan 600 sene önce şairin srlam verdim rüşvet değildir deyu almadılat diye şiir yazdığı ülkede yaşıyoruz. Ülkenin en büyük bankası hindistan müslümanlatından istiklal savaşına destek olan paralarla zamanın cumhutbaşkanınım malı olarak kuruldu mesrla... bunlar jiç yeni veya kmtüye giden sırunlar değil.
- +1 yıl
Dahası bana dedikodu soruyor işi gündelik siyasete dökmeye çalışıyorsyn. Ben emlakçı mıyım? Nerrdrn bileyim adadaki rnlakın kira rqyicini maliye müfettişi miuim MASAK elemanı mıyım hqngi iş adamı neredrn zrngin olmuş ben bilmem. Bilgim olmayan bir konuda da konuşmam. Emin olmadan konuşmam diyen hesapta sensin ama kim ne kadar zrnginleşmiş maşallah biliuor ve üzetündrn uorum yapıyorsun...
- +1 yıl
sırf senin için doğalgaz fiyatlarını araştırdım... sana link de vereceğim... 2001 yılı sonunda doğalgaz İstanbul'da 40 kuruş imiş o tarihte asgari ücret 122 lira yani toplamda 300 metreküp doğalgaz alınabiliyormuş... 2002 başında indirim olmuş 36 kuruşa düşmüş asgari ücret de 163 liraya çıkınca bir rahatlama sağlanmış ve 450 metreküpe çıkmış... Bugün 2700 cvarındaki asgari ücretle 1500 metreküp doğalgaz satın alınabiliyor 2 ay sonraki asgari ücret artışıyla birlikte 2000 metreküpe yaklaşması bekleniyor... şimdi senin doğalgaz işiyle uğraşan arkadaşına sorman filan vakit alır diye 2001'deki arşiv haberin linkini de buraya koyuyorum
bigpara.hurriyet.com.tr/.../ - +1 yıl
@muberra94 "20 senede büyük ilerleme kaydettik." dedin ve Dolar 10 TL'yi aştı, yani 20 yılda dolar yaklaşık 10 katı arttı yani aynı oranda TL değer kaybetti.
Sen bunlara gelişme diyorsan ve yapılan yolsuzluklara cevap vermiyorsan benim daha fazla diyeceğim bir şey yok, umarım bu yapılan yanlışlar günün birinde senin de işini gücünü kötü etkilemez.
Sana hayatta mutluluklar dilerim. - +1 yıl
@muberra94 ya arkadaşım hem sen hem de bu cevabı veren H2o mudur nedir her ikinizin de danışıklı dövüş yapan ak troller olduğunuz çok açık belli oluyor. Nopervayı bilemem ama belki de o bile oyunun parçası olabilir. Bu taktik çok uygulanan ama bayat bir trol taktiği. Güya muhalif bir hesap oluşturulur buradaki H2O gibi; o aktrol sanki muhalifmiş gibi canım saçma argümanlarla sözüm ona muhalefet yapar, birbiriyle bariz çelişkili şeyler söyleyerek güya muhalefet yapar; ak partinin görece en güçlüolduğu alanlarda saçma sapan iddialarla gelir, karşısnda ise onun sözlerini çürüten rakamlarla konuşan biri vardır o da sanki iktidar yanlısı imajı erir burada muberra profili olarak sen bu konumu almışsın. Sonra akparti dönemini savunan profil sözüm ona muhalif profili paçavra eder; güya muhalefet eden de mahsus kendi içide ve maddi gerçeklerle çelişen ifadelerle iktidar yanlısı profile pas atmaya çanak tutmaya devam eder; bu böyle sürer gider hesapta muhalefet yapan profil şamar oğlanına çevrilir... Böylelikle de muhalif insanlar çok saçma şeyler söylüyor ne dediklerini kendileri de bilmiyor imajı verilir...
yutmayız bunları - +1 yıl
@cilginsey Ya çok film izliyorsun, ya paranoyaksın, ya da cevapları ve arkadaşın yazdıklarını okumamışsın, sorduğum sorulara cevap veremediğini anlamamışsın.
Sürekli laf kalabalığıyla konuyu geçiştirip durmuş. Şu an aklı başında hiç kimse Türkiye'nin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durumu savunmaz. - +1 yıl
@cilginsey Un ve benzinden başka bir şeye cevap verememiş, o rakamlar da şaibeli, gazetelerin eski arşivlerine bak diyor, gazete haberine bakarak kıyaslama mı yapılır?
Bu işlerin içinde ki arkadaşlarım hiç böyle şeyler söylemiyorlar, gıda işi ile uğraşanlar, perişan durumdalar, bunlar gelmiş burada alım gücümüz yükseldi, daha çok ekmek alabiliyoruz falan diyorlar hala...
Bütün halk 5 iş insanı için çalışıyor, insanlar 3 kuruşluk vergi borçkarı yüzüden ceza yerken bu iş insanlarının milyon dolarlık vergi borçları siliniyor, bunlar gelmiş burada Türkiye'nin ne kadar ilerlediğinden bahsediyor.
Araba kullanmayan insanlar otoban parası ödüyor, yine bu paralar bu 5 iş insanına gidioyor, hala bunu savunuyorlar, inanılır gibi değil !!!
Getir'de kuryelik yapan yazılımcıdan daha çok maaş alıyor, yazılımcılık gibi çok ciddi eğitim ve tecrube gerektirecek işleri yapabilenler arkasına bakmadan ülkeden kaçıyor, gidip Almanya'da kuryelik yapmayı bile göze alıyorlar, bunlar hala ne kadar ilerlediğimizden bahsediyorlar...
Beni verdikleri ne olduğu belli olmayan rakamlarla perişan ettiklerini zannetsinler, sen de öyle zannet sorun değil.
Ülke perişan durumda, bir iş insanının önceden söylediği gibi
"bu milletin a. m. ına koydular"
Ben perişan olsam ne olacak, ya da siz öyle zannetseniz... - +1 yıl
ya git... gayet de öyle..
un ve benzin mi?
un ve benzinden başka ekmek, minibüs, doğal gaz, dolar, et fiyatlarından örnekler vermiş... 2002'den bugüne fiyatı asgari ücretten fazla artmış bir tane ürün bulup da rakam vermemişsin; ilaç fiyatlarından bahsetmiş "bilmiyorum" demiş kalmışsın kukumav kuşu gibi... gitmiş Birleşmiş Milletlerin insani gelişmişlik endeksinden dem bile vrmuş...
Şimdi bunların hazırlıklı olmadığına inanmak güç yani senin bunları gerçekten inanarak yazdığına inanmak güç yani bir muhalifin bu kadar aciz durumda kalabileceğine inanmak istemem - +1 yıl
@cilginsey Söylediği şeylerin hiç birisi geçerli değil çünkü devalüasyonu hesaba katmamış. İşim gücüm var, size burada ekonomi anlatacak vatkim yok, böyle bir şeye gerekte yok.
Çok meraklıysan akşam pazarların kapanma saatinde pazarları gez, satılmamış, çürük meyve ve sebzeleri toplayan insnaları izle ya da linkini gönderdiğim videoyu ve bu adamın diğer videolarunı izle;
https://www.youtube.com/watch?v=NJ8OQvQnZUE
Şimdi çaktırmadan savunmaya çalıştığın arkadaşlarınla başka planlar yap öyle gel :) Karşınızda ge. rizekalı yok, daha çok yol kat etmeniz lazım :))) - +1 yıl
çok süzme gördüm de senin gibi cahiline az rastladım... hatun deaşüasyonu hesaba katmamış diyorsun... son 20 yılda dolar fiyatı 8 katına çıkarken asgari ücret 20 katına çıkmış diyor; asgari ücret dolarla 90 dolarken 250 dolar olmuş diyor; bunu diyen kişi devalüasyonu hesaba nasıl katmamış olabilir?20 yılda Doların 8 katına çıktığı bir gerçek ve bu devalüasyon işte; asgarin ücret 20 yılda doların 2 mislinden fazla arttığını söylüyor... bu hesabı yalanlayamamışsın tamam ama hiç olmazsa şu gıda işiyle uğraşan arkadaşından 20 yılda fiyatı 15-20 katına çıkan bir ürü adı bulaydın dedim...
ha deseydin ki ilk yıllarda iyiydi çok yükselttiler ama sonra bu yükseliş durdu son yıllarda da geri gidiş oldu; o zaman hiç olmazsa söylediklerinde tutarlık olurdu; ama yine de hükümet eleştirisini ülkeyi norveçle kıyaslayarak yapma garabetinden kurtulamazdın o ayrı...
mesela şimdi diyelim almanyada merkel başarılı mı değil mi tartışması yapılıyor diyelim; Merkel taraftarı biri diyor ki "Merkel başarılı çünkü bakın Türkiye'den ne kadar ileriyiz"... öyle biri ne kadar süzmeyse sen de ondan geri kalmazsın - +1 yıl
@senveben82 Ekip olarak farklı farklı isimlerle gelip yazdığınız saçmalıklarla uğraşamam.
Dolar 11 TLyi geçti hala gelmiş burada saçmalıyorsunuz.
Her şeyi geçtim İNSAN dolar kurundan utunır cevap yazamaz hiç olmazsa...
Sen bana laf yetiştireceğine o asgari ücretle ay sonunu getir, eğer başarabilirsen ve geriye paran kalırsa onunla da bir bardak soğuk su içersin.
Şimdi o müthiş hayatına geri dön, bilmediğin konularda da konuşma.
+1 yılMilyonda bir olayı alıp büyütüyorlar ülkemizdeki %99 kadini baş tacı yapar... onların ülkesindeki vardır... vandallar duyuyoruz... terörü destekliyorlar mesela daha adi ve aşağılık ne olabilir ki...https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.evrensel.net/haber/404365/isvecte-suclarda-azalma-kadina-yonelik-siddette-artis-goruluyor&ved=2ahUKEwiFtsbRnPrzAhWxgv0HHSrCBYUQFnoECAYQAQ&usg=AOvVaw0ylpR5EaPlZGnKN22SJ0Gw
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
128Cevap
+1 yılburam buram trollük kokan klasik bir ülkeye laf atalım da modern sansınlar konusu... buna benzer bir konu daha önce de açılmıştı... içinde son derece büyük çelişkiler var.
öncelikle türkiyeye gelen bir yabancının ülkede kadınların dövüldüğünü filan gözlemlemesi mümkün değil zira bu olaylar istisnai olaylar. Muhtemelen zaten eski eşi olarak sizin anlattıklarınız üzerinden bu yorumu yapıyor. Siz de günlük hayatta kaç kadının şiddet görmesine şahit oldunuz? Ben 40 yaşımdayım neredeyse hiç şahit olduğum bir şey değil.
Hele kadın cinayetleri zaten türkyede dünya ortalamasının çok çok altında. Her 100 bin nüfus başına yıllık kadın cinayeti rakamı dünya genelinde 1,2 iken ABD'de 1,0 , Finlandiya'da 0,7, Belçika'da 0,7, Almanya ve Fransa'da 0,4 iken Türkiye'de 0,5, yeni Zelanda'da da 0,5 mesela bizden daha yüksek orana sahip belçikada da aynı martavalı okuyabilecek mi viking abimiz?
Ama ben bunun bir trol sorusu olduğundan eminim... Şöyle ki... asıl kritik nokta son cümle "ekonomiyi zaten geciyorum" demiş... Ekonomimizi isveçli tuhaf mı karşılıyor? taş devri benzetmesine ekonomimizi dayanak mı yapıyor? Ülkemiz zengin bir ülke değil. Dünya genelinde ortalarda bir ülke. İsveçliler kendilerinden fakir ülkeleri taş devrinde yaşıyor olarak mı görüyormuş?
çok net söyleyim ki bir batılı gittiği ülkeye karşı bu kadar yargılayıcı olabiliyorsa kalkıp da bizi farklılıkları dışlamakla suçlamaz... hele hele ırkçılığın harman olduğu avrupa coğrafyasından gelip bizi farklılıkları dışlamakla suçlamak zaten hadsizliktir113 Yorumla
Soran+1 yılTrol bir soru degil
- +1 yıl
@senveben82 bence siz yanlış olduğunu bildiğiniz bilgilerinizi A haber tadında yalan yanlış verilerle destekliyorsunuz türkiye kadına şiddette %11 in üsteki ortalama ile dünya birincisi , ayrıca eski eşini ya da sevgilisini sokak ortasında döverek katleden örnekleri gündelik hayatın bir parçası haline geldi.
Evet avrupa çok medeni olmayabilir. Fakat bu ülkemizdeki gerçekleri göz ardı etmemiz gerektiği anlamına gelmez. Bu ülke de 50 den fazla çocuğa tecavüz edildi. Ve bu ülkenin aile bakanı bir kereden bir şey olmaz dedi. Yetmedi Tbmm güle oynaya aklandı. Bu ülkenin din işleri babanın öz evladına karşı cinsel dürtüler duymasını normal olduğunu dile getirdi. - +1 yıl
@Baranliveme
bakınız ben tv izlemem... A haber ise hiç izlemem... kadına şiddet dediğiniz şeyin istatistiğini tutmak gerçekten zor ama kadın cinayeti denen kavram öyle değil gayet de rakamlara dökülebilir... zaten ülkemizin bu konuda başı çektiği yalanını utanmadan sıkılmadan veya sadece cehaletten tekrar edenler sürekli olarak "bu sene 350 kadın öldürüldü" veya "bu yıl 400 kadın cinayete kurban gitti" gibi şeyler söylerler... evet bu aşağılık yalanın dayandığı rakam doğru ancak 80 miğlyonluk bir ülke için bu rakam düşük değil çok düşük bir rakamdır... Ülkemizde her 100bin nüfus yılda 0,5 kadın cinayeti çıkarır bu oran dünya genelinde 1,2 'dir venezuela'da örneğin 4,3 Kolombiya'da 2,6 ABD'de 1,0'dır, Belçikada 0,7, Finlandiyada 0,7, Yeni Zelanda'da Türkiyedeki gibi 0,5'tir Fransa ve Almanyada 0,4 kadardır...
kafadan sallamayalım istersen linki de şuraya koyalım
en.wikipedia.org/.../Homicide_statistics_by_gender - +1 yıl
cinayetlerle ilgili veriyi inceledikten sonra genel anlamda kadına şiddete dair OECD istatistikkerini de aşağı koyuyorum
data.oecd.org/.../violence-against-women.htm
bi inceleyiverin bakalım gerçekten dünya birincisi miyiz yoksa medeni dediğiniz pek çok ülkeden daha iyi durumda mıyız? - +1 yıl
@senveben82 yorumumu daha dikkatli okurmusunuz. Kadına şiddetin artığını bununda ileride ölüm oranları bakımında büyük bir artışı getireceğini ifade etmek istedim. Oecd için gönderdiğiniz linkte benim düşündüğünden de daha vahim bir rakam %13,3 oranı verilmiş. Tabloyu daha dikkatli inceleyin. Tabloda Countries bölümüne Tur yazarsanız ülkemizi kırmızı renkle gösterecektir. Belki siz bir kadın olarak normal karşılayabilirsiniz. Ama ben bir erkek olarak sizin belirtiğiniz rakamları bile toplum ve ülkemiz adına utanç verici buluyorum.
- +1 yıl
@Baranliveme
bakınız... OECD rakamı şiddet ile ilgili... bu tarz istatistikler afakidir mesela İsveç cinsel tacizde açık ara 1 çıkar çünkü olayları tasnif ediş şekilleri farklı.
13 Dünya ortalamasının üzerinde bir rakam değil hele hele sizin iddia ettiğiniz gibi birinci filan da değiliz...
ilk kullandığınız cümle şuydu "türkiye kadına şiddette %11 in üsteki ortalama ile dünya birincisi" ... size değil birincilik dünya ortalamasının bile altında bir rakamdayken "dünya birincisi" olduğumuz yalanını kim söyledi? bu soruya cevap vermenizi beklemiyorum; yalnızca size bunların bundan sonra söyleyecekleri yalanları önce araştırmanızı rica ederim...
gelelim şiddetten utanç duyma konusuna... u ülkede milyonlarca insan yaşıyor; başka ülkelerdeki gibi... keşke kadın erkek kimse kimseye şiddet göstermese ama bu suç bir şekilde işleniyor. Türkiyede de işleniyor, isviçrede de almanya'da da bu soruyu açanın bahsettiği isveçte de... İnsanlar bu yanlışı erkeklere de yapar kadınlara da; bu hayatın içindeyiz biz kadınlar olarak... başka erkekler gibi kadınların da bu suçun mağduru olması kötü ama hayatın doğal akışı içinde kaçınılmaz bir şey...
önemli olan bu konuda dünya geneline göre nispeten iyi durumda olmak...
ama burada asıl mesele şu: bu ülke kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda (özellikle de kadın cinayeteri konusunda) dünya genelinde gayet de yüksek güvenlikli bir ülke olmasına karşın sizin gibi birine "türkiye kadına şiddette %11 in üsteki ortalama ile dünya birincisi" dedirten bir kara propaganda sağanağı altındayız... bu pisliklerin amacı nedir sizce? - +1 yıl
@senveben82 Kendinizle çeliyorsunuz. Oecd den siz alıntı yaptınız. Bende durumun daha beter olduğunu eğer bir şeyler yapmaz isek daha kötülerini yaşayacağımı ifade ediyorum. Ülke bir şiddet sarmalında , adalet ve hukuk sistemine zerre güven kalmamış, çocuk tecavücüleri , katiller, kaba ve şiddet yanlısı troller, seviyesiz ve ahlak yoksunu yandaş gazetecileri, pudra şekeri sever, mafyatik bakanlar , binlerce haksız ve hukuksuz yere tutuklanan ve yargılanan insanlar sizce bunlarda mı yalan ve kara propaganda? Tekrar belirtmek isterim ülke kadın ve çocuk şiddeti konsun da tarihinin rekorlarını kırarak ilerliyor.
- +1 yıl
@Baranliveme hayır çelişkş değil... ben ilk mesajımda zaten şiddet kabramının çok grniş ve muullak oldupunu ölçümlrmenin zor olduğunu anlatyım... ve asıl bakılacak sağlıklı rakamın cinayet istatşstiği oldupunu yazdım... zaten nr Oecd'nin şiddet istatistiğimde ne de cinayetşerde değşl başta gitmek ortalamanın bile alyındayız...
Şimdi konuyu siyasete bylayıp dapıtmak istiyorsunuz, ve kendi yotumlarınızı argüman gibi sunmaya çalışıyotsunuz... sizin yorumlatınız sizi bağlat saygı duyarım ama ben de tam tersini söyleyebilirim...
Burada asıl önrmli olan şey şu: ülkrnin kadına şiddette dünya birüncisi olduğunu iddia ettüniz... hatta %11 ilr birünciyiz dediniz... bunu doğtulayan bir istatşstik sunmadınız ama ben yalanlayan bir istatistik sundum... 1. değiliz 2. değiliz 10. değiliz hatta orta sıralarda bile değiliz. Tamam avtupaya göre kötüyüz ama öylr korkunç farklar da yok hatta mesela isviçrenin ralamı bizden yüksek... yani burada önemli olan şu ki siz 1. derken bunu inanarak söylediniz... bem sizin bilinçli şekilde yalan söylediğinizi düşğnmüyorum. Peki sizi bu yalana inandıran kim? Vr acaba diğer tüm yorumlarınızın oluşmasına sebep olan bilgiler de yinr bu kadona şiddrtte dünya birinciliği yalanını üreten fanrikada imal edilmiş olmasın? Yani acaba o gördüğün mqnzara da sana kadına şiddette dünya birincisi olduğumuz yalanını yutturanlar olamaz mı?
Açıkçası ben her konunun doprusunu araştırırım. Hobi gibi düşün... ve inan ki ülkeyle ilgili öne sürülen kara propagandaların %80'den fazlası yalan... net gerçek bu...
A haber de tersine yalan üretüyor o lar da toz pembe göstermeye çalışıyor onlara göre dünyada bizden iyisi yok... o da palavra tabi ama inan kardeşim burafa ülkeyi yaşanmayacak bir yer gibi göstermeye çalışanların gerçek zanmettiği pek çok şey ya yalan ya da çarpıtma - +1 yıl
@senveben82 sanırım ikimizde hatalı ya da eksik bilgilere sahibiz. belki dunya 1. değiliz.(șimdilik) ama oran bindelerde değil. durum berbat çünkü ülkede eğitim kalitesinin düşüklüğü beraberinde bu şiddet sarmalını getiriyor. kendinden zayıf insanlara șiddet uygulamasının önüne iyi bir eğitim ve refah seviyesi ile gecilir. icinde bulunduğumuz durum anormal bunu bir yabancının ya da yabanci ulkedeki bir türkün ifade etmesine gerek yok. Önce gerceklerle yuzleselim. ülkede bir ișid zihniyeti hızla yayılıyor. bunu dunya birincisi oldugumuzda durdurmak icin cok gec olacak. Ben 43 yasinda]yım size net ifade edebilirim ki kadını ve çocukları koruyamayanların geleceği zifiri karanlıktır.
- +1 yıl
@Baranliveme
Bak kardeşim... bir yalana inanıp buraya taşıman belki kabul edilebilir, ancak bu yanlışına beni de ortak etmeye çalışmana izin veremem. Bu kınuyu senelerdir araştıran biriyim. Rakamlar üzerinden konuşurum ve bunları da somut verilere dayandırırım... olaylara da ön yargısız yaklaşırım. İsoat edemeyeceğim hiçbir iddiada da bulunmam... burada ve başka sosyal medya platformlatında kqfına şiddet ve kadın vinayetleri konusunda dünya lşderi olduğu yönündeki yalanı ifade etmeye çalışan iyi niyetle bu yalana inqnmış veya kötü niyetle karalama yapmaya çalılanlara karşı benim asıl dayandığım veri yine bu karalamacılatın kullandığı yıllık kadın cinayeti sayısı olan 350-400 civatındaki rakamın d0nya ortalamasının çok ama çok altında oldypu ve kadınların dünyada belki de cinayet riski bakımından en güvende oldukları ülkelerden biri oldupumuzu gösteren ilk linkte verdiğim listedir...
- +1 yıl
Zira kadına şiddet olgusunun ölçümü cinayet kadar basit depildir ve hatalar içerir. Anvak sizin %11 rakamını telaffuz ettiğiniz şiddet istatistiğini de merak ettim ve orada ne durumdayız diye baktım. OECD'nin tüm ölçüm sorunlarına rağmen nispeten objektif bir araştıtma yapanileceğinden hareketle oraya da baktım... ve orada da ne 1. yiz ne 10. Hatta ilk 50'de bile değiliz... 150 civarı ülkeyi kapsayan sıralamada 97. yiz... şimdi sizin kalkıp da şimdilik 1. değiliz ama o yoldayız filan demeniz abes... bunu demeniz için rakamlardaki değişim oranlatına bakmanız hatta bu alanda rakamı bizden yüksek olan 96 ülkedeki gidişat konusunda da değetkendirme yapmanız icap eder... hiçbir veriye dayanmadan kulaktan dolma öedya dolduruşuyla oluşmuş klişeler kullanıyorsunuz. Yaptığınıx değerlendirmeler nüyük ölçğde başka kara ptopagandalara dayanıyor.
Düşünen ve fikri kınusunda şüpheye düşenilme potansiyeli olan açık fikirli biriysrniz bu konuda size söulryecek çok şeyim var. Örneğin inandıtıldığınız yalanların hangi metotlarla gerçek gibi gösterildiği, var zannettiğiniz şiddet sarmalının aslında size hösterildiğinden çok ama çok fatklı olduğunu, srbebinin de sizin inandığınız eğiyim klişesinden çok fatklı olduğunu anlatabilirim. Hrm de düşünen bir insanın reddedemeyeceği şekilde... Ama krndinizi konumlandırdığınız siyasi taraf vrya ait olfuğunuz sısyal zümre gereği okufuklatınızı fikrinizi değiştirmeme kararlalığıyla tasnif edenlerdenseniz hiç zahmete girmek istemem...
Kararı siz verin; ezberlerinizin bozulmasına hazıt mısınız? - +1 yıl
@Baranliveme
Yukarıdaki mesajlarımda anlattıklatımdan seni küçümsediğim ve didaktik bir tavrımın olduğu sonucunu çıkarma... ancak ben bu konuyu belki 10 yıldır araştırıyorum ve bu konuyu farklı mecralarda 100 kişiyle tartıştım dersem eksik olur fazlası vardır.. bu kişiler farklı farklı eğiyim seviyesindeydiler ancak tek bir tanesi bile hethangi bir rakam istatiatik vesaire ile savunamadı tezini... sadece kulaktan dolma klişeler, medyada pilşirilen goygoylar ve aynen senin ta en başta yaptığın gibi ülke hakkında hakarete varan ifadelere karşı çıkanların iktidarı savunmaya çalıştığı gibi yafta yapıştırma çabaları filan oluyor...
Sen eğer açık fikirli biriysen ezberlerinin bozulmasına hazırsan epey zorlayıcı şeyler anlatırım... ama sabit kalma kararlılığın varsa vaktümi alma... ama yukarıda yazanları da oku lğtfen - +1 yıl
bunlara cevap verip "evet anlat okurum ve açık fikirle önyargısız değerlendiririm" demek yerine takip atmış olmandan ötürü tüm bu yazdıklarının bir Meriçlik çabası olduğu belli oldu... seni ciddiye alıp bir şeyler anlatmaya çalıştığım için canım olmalıyım
Siz hala ekonominin kötü olduğunu mu savunuyorsunuz? Bana ders notlarını gösterir misiniz? ne kattınız bu ülkeye? ne verdiniz bu ülkeye? Emeklilik yaşı 65 e yükseldi diye ortalığı yıktınız oysa avrupada herkes çalışıyor. Dua edin ki Tayyip erdoğan bu ülkeye suriyelileri aldı. Yoksa çalışacak adam yoktu be. Bu gün en pis işlerde Kürtler çalışıyor. İnşaatlarda ve ağır işlerde hep kürtlerin emeği var. Onların çalışması yetmiyor. Bu nedenle suriyeliler dahi bu ülke için velinimet. BU ÜLKEYE BİR ZERRE FAYDASI OLMAYAN İNSALARIN YORUM YAPMA HAKKI YOK. dolar dediğin şey dünyada yükseliyor. yakıt dediğin şey dünyada yükseliyor. Üç beş çapulcunun domates fiyatlarını yükseltti diye senin ülkeyi karalamaya hakkın yok. Bu ülke vergiyle geçiniyor. Çünkü elinde bilgisayarla oturduğun yerden ülke kurtarmaya çalışıyorsun. Git üret ve çalış.
53 Yorumla- +1 yıl
nE..
- +1 yıl
Ne diyon hemşerim sen? Ne Suriyelisi, ne doları, ne Erdoğanı? Ne alaka soruyla?
- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılTamam pek içaçıcı bir durumda değiliz bu doğru fakat taş devri ve ortaçağ eleştirisi mübalağa o kadar da değil, sonuç olarak İsveç bir avrupa ülkesi eleştiri yaparken bunu da göz önünde bulundurmalı kendisi, öte yandan kendi refahı için başka ülkelerin hakkını gasp eden kendinden olmayana her türlü barbarlığı yapan bir ülkenin vatandaşının medeniyet konusunda ahkâm kesmesi abesle iştigal bir durum. Bunu güney kore söylese derim eyvallah adamlar sıfırdan bu hale geldi türkiye için emsal teşkil ediyor. Bu eleştiriyi yapmak isveçin haddine değil.
25 Yorumla- +1 yıl
İsveç hangi ülkeyi işgal etmiş, nerede barbarlık yapmış en son, kimin hakkını gaspetmiş onu da de hele. İsveç bir koloni ülkesi değil bir şey değil.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok tr.m.wikipedia.org/.../Kategori:Eski_%C4%B0sve%C3%A7li_koloniler
Apollonia, bugünkü Benin (1655-1657)
Fort Christiansborg / Fort Frederiksborg (1652-1658)
Fort Batenstein, bugünü Butri (1649-1656)
Fort Witsen, bugünü Takoradi (1653-1658)
Carolusborg (1650-1658) ve (1660-1663)
- +1 yıl
Ulan saydığın koloniler devede kulak, bir iki ufak yer adamlar tarım arazisi için denize açılmışlar bununla mı sömürgeci oldular?
Hayır biz imparatorluk geçmişli bir ülkeyiz, Balkan ülkelerinin sırtından bir imparatorluk inşaa ettik, bir Avrupalıya böyle konuşursan alay konusu olursun.
Harita şu lan şu!![Eski eşim İsveçli ve bana "Taş devrinde gibi yaşıyorsunuz hala." dedi. Sizce haklılık payı var mı?]()
Az gözünüz izanınız olsun be!
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok lanlı lunlu konuşma seviyesiz dingil sana vikipedianın kaynağını atıyorum hala zart zurt ediyorsun. Mamo asıl seninle alay ederler dingil ne haritası göstetiyorsun işgalden bagsetmiyoruz sömürge andaval topraklarına katmıyor sömürüyor bu yaşa geldin hala sömürge ile işgal arasındaki farkı ayırt edemedin mi deve😄
Beş yaşındaki bebe biliyor. Angut sömürge imparatorluğu adı üstünde toprak işgali değil bu gaz mamut hakkında böyle konuşursan dediğin avrupa senin ecdadının topraklarını sömürdü işgal etme fren ama sende bunu anımsayacak meleke yok izandan bahsediyorsun. Niye bu kadar kudurdun onu da anlamadım ya her neyse bu dediğini ulu orta söyleme sadece alay etmekle kalmaz. Oturma orgavg ile gülerler adama bir şeyin önünde veya arkasında duracaksan önce bir kronolojisini araştır ki sonrasında girenden çıkandan haberin olsun. Hadi hayırlı akşamlar... Avrupanın kolonilerinin uzanmadığı tek bir coğrafya yok kalkmış ne barbarlığı diyorsun. İçi boş avrupa sevdanızla şuursuzca veyanlarda bulunacak kadar kör olmayın mk az biraz tarih okuyun araştırın bile bile eşek olmanın bir anlamı yok
- Aile & Toplum konusunda 344 cevap paylaştı.
+1 yılKültür farkına inanıyor mu eşin. Eğer biraz eğitimli birisi olsaydı bizi biz yapan değerlere saygı duymayı bilirdi. Eğer onlar gini yaşamış olsaydık türk olmazdık. Farklıyız bunu neden kabul edip saygı duymak yerine bel altı vurma gereği duyuyor oda ayrı bi soru. Ayrıldığına iyi yapmışsın. İsveç ve isveçliler hakkında bir fikrim yok lakin soğuk insanlar olduğunu duymuştum yardımseverlik vs. Avrupa ülkesi insanlarda pek yok gibi biz bu tarafını eleştiriyormuyuz ya da hiç eleştirdin mi ben işinniçinde değilim sen yaşamışsın oralarda belli ki vardır elbet onlarında eleştirilecek tarafları.
14 Yorumla- +1 yıl
Türkiye’de yapılan yanlışları tasvip ettiğim anlamına gelmesin bu yazdıklarım. Ama burası Türkiye kolay değil bazı şeyleri kökten değiştirmek.
- +1 yıl
sizi siz yapan değer kadına şiddet mi?
- +1 yıl
@ÜstünZekalıBağyan Son yazdıklarımı okumadın belli ki. İnsan anarşist ruhlu olunca körü körüne çığırtganlık yapmak elzem oluyor demek ki 🙂 şaşırdık mı hayır.
- +1 yıl
Neymiş seni avrupalılardan ayıran şey?
+1 yılDoğru söylemiş, Türkiye'deki sorunları birer birer yazsam kitap çıkar. O kadar sorunumuz var ki aldırış bile etmiyoruz. Kendin kişisel olarak doğru düzgün bir insan olsan dahi toplum berbat halde, insanlar devletten her şey bekliyor ama bu düzeni değişmesi için toplumda ki herkes saygılı dürüst ve çalışkan en son olarak mantığa dayalı çalışmamız lazım ama ne yazık görüyorumki en berbat insanlarımız bu ülkede yaşıyor herkes kendi için düşünüyor. Ve çok rahata alışmışız ki en ufak bir işi yapmamak istiyoruz en son olarak bu ülkedeki çoğu insan (herkes demiyorum) okumuş cahil insanlar var birtakım. Dine göre değil bilime dayalı gitmemiz lazım ortaçağı bırak Avrupalılar bizi görseler kınarlar ve aşalayıp gülerler.
44 Yorumla- +1 yıl
Emin ol Türkiye uzun yıllar sonra anca gelişmeye başlayabiliriz birkaç yüzyıl sonra belki gelişmiş ülke oluruz.
- +1 yıl
Bazı laflar vardır İslam Devletleri asla gelişemez diye bir cümle var o cümleyi doğru olduğunu düşünüyorum.
Soran+1 yılaslinda devletten beklemeleri normal olan. Avrupada devler zenginlerden alip fakire veriyor, issizlik parasi olarak sosyal yardim olarak.. Zengin ne yaparsa yapsin asiri zengin olamiyor. Boyle olunca toplum da ucurum yok. Turkiyede herkes kendi gemisini yuzdurm3 telasinda. gelecek kaygisi issizlik hat safhada. Elestri bu. Oyle olunca da insanlar stres altinda. ceplerini doldurma yarisinda.
- +1 yıl
maalesef doğru ama ne zaman bu sistem değişir bilemiyoz artık
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBiz ülke olarak neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz ve farkındayız. Bu bizim meselemiz. Başka ülke insanlarının aklın ve medeniyetin merkezi gibi hadbilmez laflarını aynen reddediyoruz. O kişinin sizinle evlenirken aklı neredeydi? Erişemediği ciğere mundar diyen sokak kedisine dönmüş...🦄🍀❤️
34 Yorumla
Soran+1 yılbiz evpendigimizde ikimizde uni. deydik.. yasitiz zaten.. suanda ikimizde 35iz.. ve 14 yasinda ikizlerimiz var.. cok durum yaswdik, o defalarca turkiyeye gitti geldi... yani gelinen noktada bu yorumu yapti
- +1 yıl
Çocuklarınızın olması ve yaşadıklarınız elbette yorum dışında, saygı duyulması gereken konular. Fakat bu taş devri yorumu çok saygı fakiri bir yorum. Türkiye'nin, güzel ülkemizin Türk olmayan bir kişi tarafından aşağılanır tarzda eleştirilmesine ben sessiz kalamam, isterse on çocuğunuz olsun, hoşgöremem!!! Unutmayın ki, o beyefendiye o çocukları siz, yani bir Türk hanımefendisi armağan etti!!! Sevgiler...🦄🍀❤️
Soran+1 yılmilliyetci tutumunuzu swygi ile karsiliyorum ama maalesef gerceklerden kacamauiz
- +1 yıl
Gerçeklerden kaçalım demedim. Kimsenin övgüsüne ihtiyacımız yok. Fakat herşeyin başında saygı ve üslup gelir.
Gizli Üye(30-35)+1 yıltam bir trol vakası... ülkesini kötülemek için türlü türlü senaryolarla gelen ergenler... yok eşi Türkiye'de kadına şiddet var demişmiş... eşin sokağa çıktığında sokakta kadın döven erkekler mi görüyor? neye göre söylüyor bunu? televizyonda gösterilen kara propaganda goygoylarına mı dayanıyor yoksa istatistiklere mi? istatistiklere dayanıyorsa gitsin kendi ülkesinin cinsel taciz istatistiklerine baksın... bir de utanması varsa kendisiyle isveç hükümetinin taş devrinde değil, orta çağda değil şunun şurasında 40-50 yl önce laponlara uyguladığı soykırımı sor kendisine hele...
işin ilginci cevapları görmedim ama hıyarım var diyene elinde tuzla koşarak giden ve üesini, vatanını, halkını kötülemeye meraklı bir sürü kişi gelip bu trole destek vereck10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEskiden dedem öğretmenmiş okuldan gelip bodrumdan odun taşıyıp soba yakarmış ananem ise memurmuş o da kendi elbisesini kendi dikermiş ve çamur içinde yollardan yürüyerek ancak gelirlermiş eve, diğer dedem ise çalışmayan köyde yaşayan alkolik bi adamdı ama arapçası ve fransızcası tamdı dünyanın yarısını gezmiş bi adamdı, burada sefaleti savunmuyorum ama ülkede tam olarak ne kaybettiğimizi farkında değiliz şimdi doğalgazlı rezidanslarda boş beyinler yaşıyor, medeniyet laiklik ve çağdaşlık bitti, bir zamanlar bu toplumda asfalt dökülmemiş yollar vardı, hastaneler azdı ama paha biçilemez bir millet vardı. Gelişmeyi yol ve köprüden ibaret sanıp malum şahısa tapan bir kesim var, onlar bitmediği sürece bunu bırak İsveç’liyi Hindistan, Pakistan’lıdan bile duyarsın. Babamın kuzeni cinsiyet değiştirip erkek olunca Türkiye’de gördüğü tepkiler yüzünden o da İsveç’e yerleşmişti, bu bile eski eşini haklı çıkaracak bir örnek.
217 Yorumla- +1 yıl
Sizin dayanaginiz nedir medeniyet cagdaslik laiklik neye gore bitti? Tam tersi su donemde her alanda iyiyiz ve ilerdeyiz Bahsettiginiz donemlerde turkiyede insanlarin %80 i ilkokul mezunu, okuma yazma orani %70 lerde idi uretim sadece deden kalma yontemlerle yapilan bir kac tarim urunu ve devletci bir kac yari sanagi fabrikasindan ibaretti ulke ancak kagit ustunde cumhuriyet idi hatta ozgurluklerin olmadigi bir korku devleti idi bugunku gibi ozgurlukler insan haklari fikir hurriyeti yoktu siz bunun tam tersi oldugunu dusunuyorsunuz ya o da size sosyal medyadan yutturulan bir yalan.
Cevap sahibi+1 yıl
Çağdaşlık ve laikliğin neye göre bittiğini anlatayım 83 yılından kalma bi okulun ilk günü velilerle röportaj videosu izledim ve gördüklerime inanamadım bi millet nasıl bu kadar şık, modern ve diksiyonuna dikkat ederek konuşabilir akp’nin 2023 yılındaki vaadlerinden biri 8 tane üniversiteyi ilk 500’e sokmak iken yine onun devrinde itü 196dan 500-600 arasına geriledi ve odtü de 95. Sıradan ilk 500’ün arkasına geriledi şu an sadece 468 ile koç üni ilk 500 içinde o da özel şimdiki diploma sahiplerinin okuduğu okullara okul demeye binbir şahit ister adım başı saçma sapan üniversiteler açarsa üni mezunu olmak zaten bi ayrıcalık olmaktan çıkar. Yaşın gerçekten 35 ise büyüğümsün kendine göre bi bildiğin vardır ama ben çevreme baktığımdan senden de büyük olup benimle hemfikir olan çok insan tanıdım. Tam olarak hangi fikir hürriyetinden bahsettiğinizi de anlamış değilim arkadaşım 75 gün hapis yattı tweetleri malum şahısın egosunu rahatsız ettiği için. Daha sonra izmirli bir adamın başörtüsüne hakaret ettiği için aynı günün akşamında polisler tarafından evinden alındığını gördük ama kocaelide başın açık gezmeye utanmıyor musun diye kadına bağıran cemaatçi adama hiçbir müdahale yapılmadı başörtülü eleman almayan özel sektöre de muamele yapıldı ama halkeğitime başvuruda bulunan kadına başını kapatmadan seni alamayız diyen müdüre hiçbir müdahale yapılmadığını da duyduk ayrıca. Bir çok öğrenciye yurt yetişmemesine rağmen hala daha kendi ülkesinin insanının sokaklardaki protestosunu görmezden gelen malum birliğin gençleri türgev ve benzeri cemaatçi yurtlarda kalmaya zorladığını birtek gören ben olamam. Önceden köy okulları eğitimde eşitliğe önem verilirken bugün dillere destan imam hatipler ve ilahiyat fakülteleri sardı heryeri. Benim okuduğum lise ufacık bir anadolu lisesiydi ve şahsen bizim adımıza yapılan bina son anda alınan (ya da aldırılan mı demeliyim emin değilim.) bir karar ile imam hatipe teslim edilmek istendi ve şu an yepyeni binayı iki okul da teslim alamadı ve nitekim
Cevap sahibi+1 yılOnların binası zaten gayet güzeldi. Yine bu uygulamada suriyeli komşusunun gürültüsüne dayanamadığını polise bildiren vatandaşın başka eve çık o zaman diye tepki aldığını da duydum. Ayrıca kpss den o kadar atama bekleyen insanımız olmasına rağmen “115 bin suriyeliye kamu da personel olup devletimize katkı sağlaması için vatandaşlık verildi.” Açıklaması da gördüm malum yetkiliden (nitekim şimdi resmiyette 220 bin oldu o sayı), birleşmiş milletler üyesi olmamız gereği ülkemizde doğan her bebeğe vatandaşlık vermek zorundayız ve aynı kadının 9. doğuma geldiği bilgisini de kesin olarak aldım twitterdan ki onun gibi kaç suriyeli var kim bilir, Ankara da suriyeli katliamına giden İzmir de suriyeli katliamına giden adana da 15 yaşında suriyeliler tarafından öldürülen insanlar da duyuyoruz, kendi perişan ezikliklerinden bi haber halkımızın haliyle dalga geçen onlarca suriyeli hakkında sadece 7 sınırdışı milletimizi aşşağılamaktır, ya kendi sınıfımdaki suriyeli tl nin kaybettiği değer ile dalga geçiyor say say bitmez çektiklerimiz daha yine anlatırdım ama neyi değiştirecek
- +1 yıl
" 83 yılından kalma bi okulun ilk günü velilerle röportaj videosu izledim ve gördüklerime inanamadım bi millet nasıl bu kadar şık, modern ve diksiyonuna dikkat ederek konuşabilir" demişsin... o dönemde sadece TRT vardı ve belirli bir diksiyona göre konuşmadıysan senin konuşmanı asla yayınlamazlardı; yoksa herkes süper konuşuyor filan değildi
Cevap sahibi+1 yılBilemiyorum belli ki sen o zamanları görmüşsün ki kendinden çokça emin anlatıyosun, ama diksiyon konusu da geçtiğimizde yine medeniyette gerilediğimiz inkar edilemez, bunların neler olduğunu söylersem KS büyük ihtimal yorumumu silecek ya da tepki yağmuruna kapılıcam ama türk milletinin büyük bir kısmının yeni durumundan memnun değilim.
- +1 yıl
çok net bilgidir kardeşim... eskiden bugüne göre daha iyi olan hiçbir şey yoktu... net bilgi kesn... diksiyon da net şekilde böyle... ben tercümanım; bundan 20-30 sene önce yazılan ticaret sicil gazeteleri noter evrakları geçiyor elime; türkçe berbattan da öte son 8-10 yılda yazılanlar ise gayet düzgün.. o dönem TRT'de bir şeyin görüntülenebilmesi için 40 filtreden geçiyordu... hatta bens ize bir şey diyim Leman Sam2ın "dün gece hiç tanımadığım bir erkeğe sırf sana benziyor diye usulca sokulup merhaba dedim" şerkısı bile denetimden geçmemiş gerekçe "türk kadını tanıdığı erkeğe merhaba demez". eskiden sizin her şey çok güzeldi dediğiniz yıllarda bu ülkede çöp dağı patlatıp altında 40 kişinin cesedini bıraktı bu ülke siz diksiyon diyorsunuz bilmem ne diyorsunuz... Aylarca çöp toplanamadığı günleri yaşadık kardeşim biz, sokağa gaz maskesiyle çıktığımız zamanları biliriz; almanyadaki amcamızdan ampul sipariş ettiğimiz dönemleri de biliriz... benim yaşıma takılmayınız siz... bizzat yaşamışlığımız vardır
Cevap sahibi+1 yılDiksiyon ve bilmem ne’den kastınız nedir, biraz daha iyi bir açıklama yapamıyorsanız bence kasmayın orada bahsettiğim en küçük olay diksiyondu zaten kolay yerden savunmaya geçip diğer felaketleri bilmem ne diyerek es geçiyorsunuz ama yemezler, ak parti ile hangi iş güvenliği var oldu acaba? Aylarca çöp toplanmadığından bahsediyorsunuz ama şimdi toplanan çöpler ve üç kuruş para için ingiltere’den ithal edilen çöpler adana da yakılıyor ve çöp dağı olmaması için yakılan çöpler sayısız erken ölüme yol açıyor bu da akp ihmalkarlığı yüzünden bir ölüm, ama iş kazası olarak görünmüyor dolayısıyla çöpler artık her ne kadar el ayak altında olmasa bile biz bu yakılan plastiği soluyoruz, akp döneminde 24 bine yakın işçi ölümleri meydana geldi o da kayıtlarda resmi görünen haliyle, bu ülkenin mevcut iktidarla felakete gittiğini görmüyor musunuz?
- +1 yıl
eski yılları8n bugünden çok daha kötü olmayan hiçbir yanı yoktur... çok net... diksiyon filan da bunun bir istisnası değil. Bu ülkede benim çocukluğumda ülkenin en güney ucunu anamur burnu olarak öğretirlerdi biliyor musunuz? ben haritalara meraklı bir çocuktum o sırada da hataydayız hatayın tamamı anamurdan güneyde aşikar haritada açık açık görünüyor... öğretmene sordum o da bir açıklama getiremedi. Neden biliyor musunuz? 1939'dasınırımıza dahil olan Hatayın ülkenin en güney ucunu değiştirdiğini fark etmemiş tam 50 sene boyunca aynı kitabı bir daha bir daha yazmışlar; bir tanesi de dememiş ki ülkemizin haritası değişti; hatay ülkenin en güneyinde dil dibi dışarı sarkıyor en güney burası olmasın... çouklar da bunu ezberlerdi...
geçmişte elbette ki insanlar şimdikine göre çok çok kabaydı, sokaklar eskiden imdikine göre tabi daha pisti, tabi ki bu şehri İstanbul'da günlerce suları bile akıtamazdı eski zamanlarda;diksiyon filan da daha iyi değildi... sadece TRT denilen kurum her şeyi toz pempe gösterme çabası içinde olduğundan öyle konuşanları yayınlardı... O dönemlerde ibrahim tatlısesin bile filmlerinde düzgün türkçe var; kendi sesini konuşmasına izin verilmezdi şivesi var diye... işte öyle aşağılık bir anlayış ki şive farklılığı bile diksiyon bozukluğu gibi görülüp üstü kapatılmaya çalışılırdı; zaten ana dili türkçe olmayan vatandaşlarımızın kendi anadillerinde mizk dinlemeyi bırak konuşması bile yasaktı o yıllarda... - +1 yıl
1. Bir ornekten veya sahsi tecrubelerden yola cikip tumevarimda bulunmak safsata olur
2. Diksiyon ve ifade bozuklugu sanirim dijitallesmeyle alakali bir konu ve dunya genelinde olan bir problem laiklikle nasil bir baglanti kurdunuz anlamadim? Ayrica o donem yalnizca TRT yayinlari vardi ve herseyde sansur uygulaniyordu size gosterilen Turkiye gercegi degil gosterilmek istenendi.
3. Giyim kusam o donemin modasi. O donem dunya genelinde resmiyet hakimdi ve fazla alternatif yoktu ayrica turkiye daha serbest piyasa ekonomisine gecmemisti. Bunun laiklikle alakasi nedir?
4. kamuda yapilan planlar her zaman isabetli olmayabiliyor veya gecikmeler sapmalar soz konusu olabiliyor bunda en buyuk etken negatif dissalliklar denilen sebepler. Mesela 2009 yilinda aciklanan 2023 hedeflerine gore 2 trilyon dolarlik gsmh ve 500 milyar dolarlik ihracat planlanmisti ancak elde olmayan sebeplerden dolayi bu hedeflerin ancak yarisina ulasilabildi.
5. Bir seyi cogunlugun soylemesi o seyin dogru oldugu anlamaina gelmez onemli olan metot bilmek. Halk arasinda ozellikle muhalif kesimde dogru oldugu inanilan fakat gercekte yanlis olan bir cok fikir var maalesef toplumumuzda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insan cok fazla.
- +1 yıl
6. Arkadasiniz hapis yattigina gore suc islemis demektir dolayisiyla cezasini cekmis buna tuhaf olan nedir? Bir diger konu verdiginiz ornekte hakaret etti demissiniz hakaret zaten bir suctur ama diger verdiginjz ornekte hakaret sucu bulunmuyor anladigim kadariyla.
7. Evet haklisiniz devlet yurt konusunda her ogrenciye yerisemiyor bir anda herseyin olmasini beklemeyin eskiden cok daha kotuydu ayrica dunyada kamu eliyle yurt imkani en fazla olan ulkenin turkiye oldugunu biliyor muydunuz?
8. Imam hatiplerin liseler icindeki yuzdesi hakkinda bilginiz var mi? Ilahiyat fakuktesi acilmasinda ne gibi sakinca goruyorsunuz? Bunlarin laiklikle ne alakasi var? Laiklik konusunda yeterince bilgi sahibi oldugunuzu dusunuyor musunuz?
9. hep sahsi tecrubeler, duyumlar ve hissi yorumlarda bulunmussunuz keske bazi seyleri biraz arastirsaymissiniz. Son olarak laiklik ilkesi anayasamizda yer aliyor hicbir yere gittigi yok sadece her hukumetin yorumlamasi farkli bir de laiklik uzerinden siyaset yapan partiler yuzunden surekli ayni seyler isitilip duruyor ayrica turkiye uygulamada fiilen laik bir ulke devletin butun kurumlari alinan butun kararlar laik cerceve icinde alinmaktadir
Cevap sahibi+1 yılBen bahsettiğim herseyin laiklikle alakalı olduğunu savunmadım hapis yatan arkadaşım yasa dışı bir tweet atmadığı halde sadece isyankar siyasi tweetler attığı halde 75 gün hapiste kaldı, evet bahsettiğim adam başörtüsüne hakaret etti diğer bahsettiğim iki örnekteki adamlar hakaret etmedi ama halkeğitim müdürü ne üstüne elzem ise kendi kendine yeni şart koyma yetkisi vermiş ve hakkında hiçbir işlem başlatılmamış şartı dini, müdürlüğünü yaptığı kurum ise devlete ait… laiklikte din ve devlet işlerini karıştırmamaktır. Yurt imkanı olarak, akp döneminde kykların baya arttığını inkar etmiyorum ama yurtta kalmaya mecbur olan büyük oranda bir genç kitlesine sahibiz diğer ülkelerde öğrenciler part time iş ile geçinebiliyor ve ev tutabiliyorlar ama eminim ki bununda tahmini bir yorum olduğunu bi dayanağı olmadığını savunacaksınız (isterseniz onu da uzun uzun anlatırım.) ve laiklik konusa tekrardan geri gelirsek bizim vergilerimizle diyanet işlerine 2021 yılı için 2020 yılından 12 milyar 977 milyon tl bütçe ayrılmış 2022 yılına 2021 yılından ise 16 milyar 98 tl bütçe ayrıldı, 2021 yılı türkiye uzay ajansına ayrılan bütçe ise sadece 38 milyon tl, 2019 yılında imam hatip inşaatlarına 460 milyon tl, fen lisesi inşaatlarına ise 30 milyon tl ayrıldı dini yatırımların bilimden kesildiğini ben mi yoruluyorum sayılılar mı söylüyor siz söyleyin? Ayrıca ilahiyat fakültelerinin açılmasında bulduğum sakınca, çeşitli saçma yeni isimlerle ilahiyatçıların birçok mesleğin önünü kesmesinden endişeliyim çünkü kyk yurtlarına Manevi Danışman adı ile ilahiyat mezunu sözde psikolog ataması yapıldı sayısını hatırlamıyorum ama 800-900 arasındaydı. Ülkede o kadar psikolog mezunu olup alanında çalışamayan insanlar varken ne diye ilahiyat mezunu psikolog olabiliyor? (Daha doğrusu ünvanı alabiliyor?) Türkiye şu an fiilen resmi bir dini olmayan laik bir ülke ama algı dayatmaları ile türk milletinde oluşturulmaya çalışan baskıcı bir yaşamı size
Cevap sahibi+1 yılwww.google.com.tr/.../...rma-baslatti-2078309h.htm
teyit.org/mebin-almanca-ders-kitabinda-bir-kadinin-montajla-basortulu-gosterildigi-iddiasi
Bu iki link ile ispatlayabilirim açık ile kapalı arasında bir fark yoksa bu shoplar olmadan bu kitaplar ne farkeder? Kendi arkadaşım 13 yaşındayken kapanmak istemediği için babasından kemerin metal kısmından şiddete maruz kalmış bu benim tanık olduğum bir tane örnek sadece evet burada duyumlardan bahsediyorum ama bunlar tahmin veya hissi yorumlar değil ve kesinlikle katılıyorum bir konuda çoğunluğun görüşü o görüşün doğru olduğu anlamına gelmez bunu zaten 4-5 senede bir tekrar tekrar anladım. Allah sonrakiden sakınsın.- +1 yıl
@cigicigi1
Leventte çalışıyorum avm'den çıkarken önümdeki kişi karşıdaki cami inşaatını görünce "burqya da mı cami yapıyorlar ne alaka ya?" dedi yanıdaki de mahçup şekilde "evet" dedi... yunanlılar atünanın sintagma meydanında cami inşaatı görseler bu kadar şaşırmaz veya şaşırsa bile böylr tepki vermeye utanır... bizim gizli de belli ki aynı kafada :) hatta bir suriyeli bir kıza trcavüz etti haberi ortaya atıldığında lünç etmek için toplanan ancak zanlının türk olduğunu öğrenince sessizce dağılan "şerefli" kalabalığın içinde gayet de kendine yer bulabilecek biri...
Apartmanda gürültüye müdabale etmeyen polis olayını sırf gürültü yaptığı iddia edilen aile suriyeli diye sanki ülkeyi ilgilendiren önemli bir habetmşl gibi jergün yüzletce brnzeri türklerle ilgili olatak yaşanmıyor gibi mülteci düşmanlığına pompa olatak kullanmaya çalışan birine onu ünsandan sayıp şaf anlatmak benim için artık züldür, hatta o kadat ki böyesinin suratına tükürsen kirlenen tükürük olur sadece
Cevap sahibi+1 yılZanlı türk olunca da suriyeliye gösterdiğim tepkiyi gösteririm ben, vatandaşın sivil hayatında yaşadığı iktidarı iktidar sorumluysa ilgilendirir ve gerçekten anladım ki olası bir (mazallah) bölünme durumunda aramızdaki uçurum kuzey ve güney koreden bile daha fazla olur ayrıca tükürsen tükürüğe yazık diye hakaretli konuşmaya başlayacaksak emin ol senin kadar saygısızlaşabilirim asabın bozulur.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca gizli olmamı korkmama bağlamana da çok güldüm, kod adı muberra94 😂
- +1 yıl
Gizli uye ben adalet mezunuyum ve yargilama usulleri konusunda bilgi sahibiyim 75 gun hapis cezasi bana inandirici gelmedi ayrica kimse haksiz yere ceza almaz tabii istisnalari ayri tutalim madem haksiz yere ceza aldigini dusunuyor arkadasiniz davayi temyiz edebilir hatta yetmedi aihm'e kadar tasiyabilir ayrica konuyu surekli particilige ve siyasete cekmeniz beni rahatsiz ediyor elestiri yapacaksaniz lutfen particilik yapmadan elestiri yapin kusura bakmayin ama ben sizin ve bir cok turk muhalifin fikirlerine katilmiyorum genelde hep kulaktan dolma temelsiz ve bilgisizce hissiyatla yapilan ici bos elestirilerden ibaret.
- +1 yıl
@cigicigi1
u canım huyu böyledir... herşeyi siyasete kendi siyasi duruşlarına hizmet edecek bir noktaya bağlayabilmek için yanıp tutuşurlar... Yukarıda onlarca örneğinin görülebileceği üzere karşı olduklarına saldırabilmek taraftar olduklarını savunabilmek için en adi en hayasız yalanları sıralayabilirler... hatta sırf kendi düşünceleri çoğunluk tarafından paylaşılmıyor, kendi oy verdikleri seçi kazanamıyor diye ülkeye, vatana, millete her türlü hakaret etmeyi kendilerinde hak görürler... benim yaşamım bunları çok afedersiniz sıvamakla geçti; ama artık esksi kadar ciddiye almıyorum çünkü beyinler sıvılaşmış, suratlar köseleşmiş yapılacak bir şey yok
Yahu kabul etmeyenler gerçekten türkiyede yaşadıklarına emin mi acaba? Farkındaysanız hep geçmişle kıyaslıyor katılmayanlar. Yok avrupalılar banyoyu türklerden öğrendi bilmem ne. Bu güne bakmak lazım, bu güne ve geleceğe. Adamlar günden güne ileriye gittikçe biz 2 katı hızla geriye gidiyoruz farkında mısınız? Açın izleyin videolardan, İskandinav ülkelerinde yaşam nasılmış diye bi bakın da sonra fikir bildirin. Neydik değil ne olacaz demeli insan ama işte…
50 Yorumla
+1 yılİsveç, diğer Avrupa ülkeleri gibi değil. Çok daha farklı. Yapısı ve kurallarıyla çok farklı bir ülke. Bu İsveç insanının yapısından kaynaklanıyor. İsveçlilerin uyduğu kurallara Türk milleti uymaz. Türk milletinin karakter yapısı farklı. İsveçte insanlar devletin koyduğu kurallara harfiyen uyarlar ki zoraki güç kullanmadan. Türkler uyuyor mu?
14 Yorumla
Soran+1 yılaynen...
Soran+1 yılama türkiyede bu mumkun mu sence? issizlik parasi yok, insanlqrda geoecek kaygisi buyuk, kendi gemisini kendi yuzdurmeye calisiyor
- +1 yıl
Türkiye de güzel şeyler olsun istiyorsanız önce herkes kendisi güzel olsun. Başına geldn olaylar karşısında karşı tarafa çamur atmayı bırakıp ben ne yaptım, ne yapabilirim diye düşünsün. Önce Türk insanı düzelsin sonra ülke düzelir.
Soran+1 yılissizlik varken, bu kadar cok nufus varken, issizlik maasi yokken, gelecek kaygisi varken, insanlarinin huzurlu olmasini beklemek imkansiz
+1 yılOrtadoğu’ya onlar da bizim kadar yakın olsaydılar hala 3-5 kadını bir arada gördüklerinde cadı diye diri diri yakmaya çalışırlardı ya da cadı olduğundan, ruhuna şeytan girdiğinden şüphelendikleri kadınların memelerini kesiyor olurlardı. Kendisi Allah’ın kuzey Avrupasında konuşmasın oradan öyle. Sen de ona şöyle de siz de hala pagan geleneklerini uygulamayın o zaman çoğunuz ateist olduğunuz halde de.
04 Yorumla
Soran+1 yılortacagi zsten sevmiyor o.. ama ortacaga benzetiyor... yani ortacag biteli onlarda yillar olmus.. kadinlar egemen hatta isvecte
- +1 yıl
Olayın ortaçağ ile alakası yok. Avrupa tanrı kutsallığını, din kutsallığını akılcılaşma rasyoneliteyle yıktı. Eğer inanmaya devam etselerdi Hristiyan şeriatını devam ettirip buna göre yaşayıp kadınlara evlenesiye kadar bekaret kemeri takmaya devam ederlerdi ya da erkeklere mastürbasyon yapmasınlar diye mastürbasyon kemeri takmaya devam ederlerdi. Kadınlar ev hanımı olurdu. Bizde de artık kırılmalar yaşanmaya başladı. Çok sürmez 50-100 sene sonra onların olduğu gibi bir toplum yapımız olur.
- +1 yıl
Hadee inşallah canım yaa 🙂
- +1 yıl
@Ğazımvarrr ne diyorsun lan?
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Avrupalıları öyle çok kültürlü zeki iyi insanlar olarak görmek büyük hata. Bu yüzden hakkımdaki tespit ve düşüncelerine de fazla anlam yüklemek doğru olmaz. Her toplumun, ülkenin kendisine göre eksikleri, günahları, ayıplı halleri olabilir. Kimisi daha az, kimisi daha fazla. Evet bizde ciddi sorunlar var ama herkes evvela kendi evine bakmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim eşimde aynı senin gibi. Bende ona çok diyorum cilalı taş devrinde kalmış gibisin diye. Azıcık düzeltin kendinizi de kocalariniz başka birilerine gidip gönlünü eglendirmesin. Sonra aldatildik diye feryat figan ediyorsunuz. Bu durumda hiç mi sizin payıniz yok?
28 Yorumla
Soran+1 yılerkekleri elestirerek 3ski esim bunu soyledi beni degil😅😂😂 turkiyedeki érkeklerin kadinlara davranis ve bakis tarzi olarak
Cevap sahibi+1 yılKafatasının içinde beyin yerine gri sünger taşıyanlar. Burada beni eksileyeceginize gidin iki üç cilve işve öğrenin kendinize bakın da erkeklerin gözünde bı şeyiniz olsun
- +1 yıl
Evlenmeyin ya
Cevap sahibi+1 yılYaşayan ölü adından belli zaten sizin gibi ölüler ile evlenmemek lazım doğru söylüyorsun ama kavun degilsinizki koklayıp alalım evlenmeden önce
- +1 yıl
Neyse bir şey yazardım da yorum kaldırılır
Cevap sahibi+1 yılTamam bacım tamam bir şey yazma. Hep siz haklısınız hep siz güzelsiniz hep siz dogrusunuz hep siz abidsiniz hep siz muttakisiniz
Tüm suç bizlerde- +1 yıl
Aldatan suçludur boşanmalı umarım karıları daha beterini yapar onlara
Cevap sahibi+1 yıl😆😆😅😅🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😅😅😅 gülmekten karnım ağrıdı 🤣😂😅🤣😂😅
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhass... daha düne kadar tuveleti bilmeyenler bize mi diyo bunu medeniyeti bizden gördüler. İnsanlıktan nasbini almamış barbar avrupalıların sürekli söylediği şey bu...
Biz olmasak yıkanmayı bilmiyorlardı. ama hala konusuyorlar52 Yorumla- +1 yıl
heee ondan afrikadan farkımız yok
Cevap sahibi+1 yıl@zAntiSosyalz hayatında afrika gördün sanki konusuyon senin farkın yoksa bilemem
Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Haklı. Ben de kaldım İsveçte 5 ay. Döndüğüme çok pişmanım. Çok farklı 1 ülke.
50 Yorumla
+1 yılBu saydıklarını bende tuhaf karşılıyorum, eşinle beni tanıştırsana:D
31 Yorumla
Soran+1 yıl😡😡😡
+1 yılAdam doğru demiş 3-5 ışıklı rezidans yapınca gelişmiş olmuyorsun ya da dötünü suyla yıkayınca vs :D Bizim milletin çapı belli zaten direk dötten girmişler mevzuya tek savunacakları şey o :D lan o adamlar hepinizden temiz ahlaklı :D
10 YorumlaTürkiye’de doğmuş büyümüş, Avrupa’yı bırak 2 kitap kapağı açıp okumamış densizlerde bu tip yorumlar yapabiliyorlar. Çokta şey yapmayın. Beğenmiyorsa kessin bağlantısını güzelim ülkemizden 😁
11 Yorumla
Soran+1 yılonun baglantisi yok zaten. cocugu tr. ye getirin diyen annemin sozunden sonra bunlari soyledi.
+1 yılKısmen haklı. Sosyo-kulturel yapıdan ayrı olarak hala gelistiremedigimiz yonlerimiz var toplum olarak. Ama bazı şeyler kendine hastır. Kültüre topluluğa aittir. Dışarıdan bakanlar kendi kültürleri ile kıyaslayıp itici bulabilirler.
10 Yorumla
+1 yılEvet haklı, hakkı da var öyle konuşmasında, şahsen bende aynısını düşünüyorum, ne ileri gidiyoruz ne de geri. Olduğumuz yerde sayıyoruz. Olduğumuz yerde duruyoruz. Diğer ülkeler gelişirken biz sadece izliyoruz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılHaklı, ülkenin durumu ortada ve son yıllarda iyice de geriye gitti. Eski şekeri bulmasi bile zor artık yıllar alır ki gelişme neredeyse imkansız... milenyumdan sonraki atak artık hiç oldu başa döndük...
10 Yorumla Boş yapmasın orada sanki hiç bir şey olmuyor daha kıçını yıkayamıyorlardı bizden öğrendiler neyin tatavasını yapıyorlarsa.
40 Yorumla
+1 yılOna tarihini sor bakalım biz Türkler savaşçı bir milletiz at sırtında altaylardan geldim Sultan Alparslan ile girdik Anadoluya biz kalemin aydınlattığı tarihimizi kılıçlarımız ile aydınlattık
21 Yorumla- +1 yıl
Eskiyi sormuyor günümüzde haklı...
+1 yılKötü günler geçiriyor olabiliriz ama en azından TÜRKİYE gibi bir ülkede yaşıyoruz kurban olsunlar güzel ülkeme ah kanuni viyanayı alacaktı ki bak k zaman İsveç 82 İngiltere 83 Norveç 84 yapmıyor muyduk
03 Yorumla- +1 yıl
Türkiye gibi bi ülke derken? Doğasını, 4 mevsimini, toprakların bereketini mi kastettiniz? Ormanlar yakılıyor, fabrika atıkları denizlerde, suları müsilaj kaplıyor, dere yatağına inşaat yapılıyor, flamingo yavruları susuzluktan ölüyor, daha dün fethiyede su samuru tüfekle öldürüldü. Çöpleri ayırmayı, geri dönüştürmeyi geçtim, ormanından şehrine, denizine kadar her yer çöp dolu!!! birkaç seneye kalmaz güzelim dediğiniz ülke ne kadar ekolojik felaket varsa hepsini acı şekilde yaşayacak ne yazık ki. Ki insana değer verilmemesi, kadın-çocuk hakları, ekonomi ve s hiç bunlara girmiyorum. Kendimizi teselli edip 3maymunu oynamanın lüzumu yok, gerçekler göz önünde
- +1 yıl
@Ametist73 ben herşeyin farkındayım hanımefendi eskiyide bilirim yeniyi de herkesin fikri kendine söylediklerime katılmıyor olabilirsin
- +1 yıl
Bu kafayla kanuni amerikayı alsaydı bile Bi halt yapamazdık. Saygılarımla.
+1 yıladamlarda 1-2 günlük çalışmayla araba alınabiliyorken bizde onbinlerce lira gerekiyor adam çok haklı maalesef ki araba denen şey 200 yıldır var yeni icatta değil hani ilk çıktığı için fiyatı pahalı olsun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Birçok konuda eksiklerimiz var heleki Avrupaya göre ama abartmaya, yersiz kötülemeye gerek yok. Dolayisi ile haklı değil
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılArapperest toplumuz diyenler Araplardan daha ileride teknolojimiz var ve Araplar F35 aldı amerikadan biz alamadık bize vermediler çünkü Abd ile anlaşamadık siyasi kriz çıktı.
10 Yorumla
+1 yılbence gayet haklı son 20 yılda 40 yıl geriye gittik
50 YorumlaAdamlar hem eleştirecek hemde kadınlarımızıla evli olacak vay anasını ben olsam yerinde hemen boşardım.
20 YorumlaSon güncellemede yazdgn şeyler yasanmiyorsa orada doğru demiş bnde memnun dglm ülkem den bu yasananlardan
20 Yorumla
+1 yılAvrupa'da fildişi kulede yaşayan birinden duyulabilecek bir laf. Sen taş devri görmemişsin diye gülüp geçilir.
20 Yorumla
+1 yılZittir isveç köftesi deseydin. Dünyada 72 ülke gezdim işim dolayısıyla Dünyada en fazla tecavüz vakaları kuzey avrupa ülkelerinde yaşanıyor. Palavra sıkmasın kardeşim kocan.
42 Yorumla- +1 yıl
slk işte en azından ordakiler ceza alıyo ya burada noluyo?
- Aile & Toplum konusunda 18,3b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle haklı. Kaldı ki İsveç gibi bir ülkeden bahsediyoruz yani. Kültür ve refah seviyesi bakımından gelişmiş bir yerin insanı farklı oluyor haliyle.
10 Yorumla
+1 yılArapperest bir Türk toplumu var , güzel gözlemlemiş, yabancı belgesellerde deve ve çöl andıran müzikleri çalıyorlar bizler ile ilgili yabancılar, başımızdakiler sağ olsun!
00 Yorumla
+1 yılAy hayır saçmala aşkım yol yaptığğ erduvan erduvan erduvann ayghh 😂😂 şu koyunlara benden selam söyle particilik yapmaktan ülkenin anasını hadi ordan. Neyseki 2023 de kovucak Z kuşağı bunları.
03 Yorumla- +1 yıl
Z kuşağı Akp'ye oy vermez asla doğru söylüyor
- +1 yıl
Lan fetoya oral seks ceken dunya liderimizi hatirliyonmu sen? Agzimi actirma benim. Ulkenin rahmini genislettiler. Zamaninda bitsin bu hasret diyen benmiydim. Şu feyk hesaptan cik gel sana gercek biseyler anlatiyim. Sadece oda degil zamaninda hukumete yakin bir musteşarin kazaklı bir kadına tecavuz edip oldurulmesini anlatiyim. Bugun su ulkeye ben ihanet edersem benim kafama sıkmayandan güzel kardeşim. Senin gibi yobaz cahillelerle muhattap olmaktan laf anlatmaktan ciger kalmadi rezil güzel kardeşim seni
+1 yılİsveçliyse neden eski eşin yahu? Boyle medeni adam nerde bulucan? Tabii ki haklı. Soru mu bu yani? Yalniz isvecliyse git bidaha evlen isvece yerlesin
01 Yorumla
Soran+1 yıl☺️☺️☺️ ben isvecte dodum zaten burdayim..
+1 yılAdam haklı değil mi? Taş Devrinde yaşayan çocuklar bile Türkiyede yaşayan Z kuşağından daha iyi bir eğitim almıştır. Adamlar en azından taşları yontarak araç gereç yapıyordu. Bizde o da yok :(
00 YorumlaTaş devri bile baya bi modern kalır. Az söylemiş. Yahu daha bu sabah Fetullah Gülen'in yeğeni gözaltına alındı, öğleden sonra geri serbest bırakıldı. E şimdi bu adam haksız mı?
00 YorumlaSoruyu gürünce aklıma ilk gelen; eski eşle hala konuşmak ne gibi bir sebep olabilir? Tabi stada çocuk yoksa
01 Yorumla
Soran+1 yılcocuk var
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılGerekçelerinde haklı değil mi sence? Hepsi doğru maalesef.
40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHalt etmis o adam. Iki cift laf söyleyemedin mi eski kocana.
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılNeresi yanlış?
Nesi eksik ki?
Hepimiz bal gibi iyi biliyorsuz ki, hepsi sonuna kadar doğru!30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHaklı değil sanırsan Avrupali özentisi olunca elimize ne geçecek
30 Yorumla
+1 yılTamamen haklı bizim toplum sıradan bir orta çağ toplumundan çok farksız yaşıyor
30 Yorumlaİsveç de taşam daha pahalı. Boş yapmasın. Görmesek inanacağız. İsveç vatandaşı doğuma büyüme arkadaşım bile şimdi burada çalışıyor gitmiyor oraya.
16 Yorumla- +1 yıl
İsveçte para kazanan biri için değil
- +1 yıl
Oto galeriden aldığı parayı burada harcamak onu bizim kur farkımızdan dolayı zengin yaptığı için burada kaldığını düşünüyorum, naçizane fikrim :)
- Aile & Toplum konusunda 759 cevap paylaştı.
+1 yılTamam inandık kesin öyle bir eşin var bu söyoediklerinde senin değil onun fikri
13 Yorumla
Soran+1 yılneden bu kadar imkansiz gorundu sana?
- +1 yıl
imkansız değil ama konuşmandan sanki trolmus gibi anlaşılıyor
Soran+1 yıldegil
doğruluk payı var hala kadınlar saçlarından sürükleniyor yollarda hayvanlar tarafından
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru diyor kadına şiddet konusu tecavüz onlqrda da var ama bizde tek sorun bu değil leş bir ülkeyiz cahil insanımız bol
00 Yorumla
+1 yılCanım sen hangi Turk erkeğinden kazik yedin de gocunuyorsun 😂 neyse ellerinden öperim o anlı şanlı TÜRK erkeğinin. Size ne yapılsa müstehaktır !
00 YorumlaHaklsın Türkiye dışında bütün ülkeler harika oralarda hırsızlık yok tecavüz yok yönetimler de harika zalimde değil
01 Yorumla
+1 yılHaklı valla herkes için geçerli olmasada böyle bir kesim var ve azımsanmayacak kadar çoklar maalesef.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 632 cevap paylaştı. Ekonomi bunların hepsinin toplamından daha başka bir dert, eski eşine söyle de bir şey yapasın o zaman biz yapamıyoruz :D
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yıladam dogru soylemiste :)
senin eski esinle ne isin var02 Yorumla
Soran+1 yılcocugumuz var, o sebeple dun sohbet ettik azicik baska seylerden derken konu oraya geldi
- +1 yıl
yani bunu soylemek icin hele akepe yonetimini gorunce isvecli olmaya gerek yok :)
+1 yılBu saydiklarinin hepsi Avrupa ülkelerinde oluyor en çok sevgilin boş yapmis
05 Yorumla
Soran+1 yılbos degil bana gore. eski esim buarada...
- +1 yıl
Sen oyle görmüşsün öyle yetismissin diye bununla bizim ne alakamız var ben öyle bir çevrede deilim fistik
- +1 yıl
Seninle birlikte dört ezik daha çıktı hiç şaşırmadım bu duruma ama şunu bilinki siz bu anlatılanlar gibi yasiyosunuz diye herkes böyle yasamiyor herkes ezik değil brolarrr
Soran+1 yılben oyle yasamiyorum, şuanda isvecte hemsireyim. Babam da mühendis. Öyle gorup oyle yetismis biri degilim. Türkiyenin geneli hakinda yaptigi bir yorumdu. Ve şuanki yorumunla bile onu hakli cikardin, tanimadigin birine fistik diye hitap etmekte nedir
- +1 yıl
Sevgilin fetö gibi maşallahı var İsviçre'den iki ağzını oynattı burada besyuzkiisi yorum atti. Sevgilinin ne düşündüğü umrumda bile değil sende umrumda deilsin. Ben böyle bir hayat gormedim yaşamadım duymadım fıstık. Sevgilin muhtemelen senin ailenden ya da Türkiye'deki akrabalarından yani senden sebeple senin sulaleni senin soyunu öğrenmiş olacakki bütün Türkiye'yi sen ve sulalen gibi sanmış çok üzücü bir durum.
Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Taş devri derken parkta oturup özgürce mangal yapabiliyormuymuş ya da hiç hayatında sidik yarıştırmışmı sorsaydın keşke
011 Yorumla
Soran+1 yılisvec göl kenarlarinda emin ol daha ozgurler
Soran+1 yılniye ozgurluklerini yiyo4sun.. iste biz hemen yiyoruz. isvec somur mus mu? osmanli ne yapmis zamaninda? onca topraklari alip
- +1 yıl
Mangal yapmak öküzlük aslında bir sürü insan çöpünü etrafa bırakıyor yangına sebep oluyor. Bulunduğu bölgede alanda havayı da kirletiyor. Bunlardan da vazgeçmek lazım.
- +1 yıl
Adamlar başka ülkeleri sömürüyor kendi halkını değil. Bizim devlet bizi s1kiyor biz de halk olarak birbirimizi s1kiyoruz. Aldığımız mülteciler de hem bizi hem devleti s1kiyor ohh miss 👍
- +1 yıl
Ama hamdolsun ki Osmanlıyız, kimseyi sömürmedik hüloooğ
- +1 yıl
Bu gidişle sonumuz o. Bizden daha beterini feyz alırsan onlar gibi olursun. Almanyaya İngiltereye Fransaya Hollandaya İsveçe bakacaksın. Onlarla kıyaslayıp neden onlar gibi olamıyoruz diyeceksin. Bugün İran’ın ekonomisi bizden iyiymiş. Amerikanın Avrupanın ambargo uyguladığı İran. Hindistanın ekonomisi bizden iyi. Brezilya bizden iyi. Yazık bize
- Aile & Toplum konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yılAz bile demiş. Ne insanlığımız kaldı , ne de medeniyetimiz.
10 Yorumla
+1 yılhaklı iyice geriye doğru gidiyoruz. cahillik hat safhada. ülkede abaza, namussuz dolu. kendi ablası kardeşi annesi yok gibi millete bakarlar *bneler
10 Yorumla
+1 yılİsveçin hapishaneleri bizim oteller gibi haklı adam
22 Yorumla- +1 yıl
Geçmişte dediklerin olabilir ama maalesef adamlar geçmiş bizi gercek durumu söylüyor adam.
+1 yılAvrupa bugünkü refahına sömürerek gelmiştir. Kanlı parayla refah yaşayacağıma uğruna mücadele ettiğim şerefli bir yaşamım olur.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Benim eşim de böyle düşünüyor extra olarak Türk erkeklerinin genelinden haz etmiyor
21 Yorumla- Devamını Gör (151)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat