Ben de saçma buluyorum yetişkin insanlar sonuçta evlilik kararı alınmışsa bu onların kararı olur başkasını bağlamaz ilgilendirmez ister aile olsun ister başka bir şey. Evlenen kişi kendi karar alabilecek düzey de kanunlar da bunu söylüyor zaten demek ki saçma sapan işlere de gerek yok örf adet düğün dernek meraklısı varsa otursun kendi kendine yapsın örfünü adetini kılını tüyünü yumağını şahsen ben böyle kalıplara gelemem saçmalığın dik alası böyle şeyler.
Yani normal halktan insan da bu kadar eğreti durmuyor da ünlülerde çok saçma oluyor. Zaten çoğu beraber yaşıyor yani kız baba evine gidiyor isteme bitiyor akşam yine adamla aynı evde. Yani garibin de garibi.
ünlüler kim? senin benim gibi insanlar tabiki yapmak isterlerse yapabilirler örf adet gelenekleri devam ettirmek önemli.. her şeyin tadı tuzu aynı olmalı bu yolda ilerlerken..
Bazı gelenekler yaşatılmalıdır. Bu bizim kültürümüzün bir parçası. Bu adet ailenin rızasını alarak evlenmeye dayalı bir adet. Başlık parası gibi saçmalıklarla karıştırılmamalı. Bir erkeğin ailesenin evlenmek istediği kızı kendi ailesinden istemesi kadar normal, güzel bir şey yok. Kaldı ki çoğu çift önceden tanışıp görüşüyor zaten. Gönüllülük esasına dayalı olduğu sürece zararı yok.
senin beyin hücrelerine mayın koyup tek tek patlatsinlar emi. ne gusel bir olay kız isteme ailelerin birbirini yakından görmesi. buna nasıl sacma olarak bakiyosun merak ediyorum. sanırım sen zamanın ötesinde yaşamaya çalışıyorsun. başarılar 😂
Saçma olan kız isteme değil saçma olan düğün adı altında adet adı altında insanları soyup soğana çevirmek altın takı mücevher merakı, benim bildiğim kadına dini nikah kıyılır iken ne isterse mehir verilir ama maşallah günümüzde bir sürü gereksiz israf yapılıyor
Neden? Ailelerin birlikte oturduğu, büyüklerin rızası alınan ilişki niye saçma olsun ki? Anne babanın hakkı yok mu fikir bildirmeye?
Kız isteme aileler arası sohbet olup yüzük takmadır. Belki henüz evliliğe düğüne hazır değillerdir ama birbirlerini seviyorlardır.
Ünlülerin yıllarca süren ilişkilerinde evlenme kararı alınca kız isteme yapmasını ben de saçma buluyorum. O ne ana baba hakkıyla alakalı nede ilişkiye adım atmaktır.
Yillar orf ve adetlerin yasatilmasina engelmi? Kiz istemek ilkel bir adetmiki? Senin gibi dusunenler yuzunden geleneklerimiz asimile oluyor. Birgun kizin gelip anne ben sevgilimle birlikte yasamaya basliyorum diyip evden ayrilinca sende iskele babasi gibi hissettiginde kendini tekrar burada gorusuruz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şimdi sen bunu soruyorsun ya,
Birisi de çıkıp sana dese ki yıl olmuş 2021 hâlâ aynı yerinden işiyosun demesi kadar saçma ve ahmakça bir söz olur.
Herkesin, her bölgenin ve her ülkenin kendine göre bir an'anesi, örf'ü, âdeti, geleneği ve kültürü vardır.
Neden saçma olsun sizin modernleşme dediğiniz o şey Anadolu insanı için öf/adet yıllardan beri süren bir gelenektir. Şehirli olacam diye özünü kaybetmemeli insan
2021 de kız isteme olmasa akımlar ıcın vıdeolar nerde cekılecek okadar ınsanı nasıl toplayacaksın. kahve yaparken kahve göturuken ve tuzlu kahveyı ıcırıken vıdeolar nasıl cekılecek. tıktok urunsuz kalır
Bence saçma olanı kız istemek değil, düğün yapma saçmalığı. Tanımadığımız onca insan bir araya gelip eğlensin, evlendiğimizi insanlara kanıtlayabilelim diye boşa para döküyoruz.
Nesi saçma? Kız tarafındaki ailenin rızasını istemek için böyle bir konuşma oluyor. Adetimiz böyle. Iyice modern hayat modern hayat diye diye örf, adetimizi unuttunuz
Çünkü kadın bir malmışçasına isteniyor, erkek de evinden ayrılıyor ama neden gelin alma diye bir kavram var mesela hiç düşündünüz mü bunu? Çünkü almak kavramı erkeğe mahsustur bu ülkede, alınmak kavramı da kadına. Sizin adet dediğiniz zırvalıklarda bile erkek kadından üstün tutularak yapılıyor. Batsın gereksiz örf ve adetleriniz.
Bunlar Türk kültüründe olan gelenek ve görenekler zaten yeterince yozlaştık bari bu tarz adetlerimize sahip çıkalım. Asla saçma olduğunu düşünmüyorum ama ünlüler konusunda sizinle hemfikirim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunun amacı kızı ile evlenmek için ailesinden izin almaktır. Aksini düşünemiyorum. aileyi saf dışı bırakmak, biz karar verdik size söz düşmez der gibi olur. Kız isteme bence güzel ama bu tuzlu kahveler vs adetler falan biraz gereksiz bence
Zaten başımıza ne geldiyse bu kültürlerimizi birakmamizdan geldi aslımızı kaybetmenin ne yilla nede modernleşme anlayışı ile alâkası var bilinçsiz onların ve kültüre savaş açanların sebebiyet verdiğini unutmamamız gerekli
Şöyle ki; Tüm sevgililik dönemini aynı evde yaşayıp, yaşanılabilecek bir çok şeyi sevgili iken aleni yaşayıp sonra da prosedür gereği göstermelik kız isteme olayı tamamen saçma. Ancak geleneklere göre davranan çiftler için son derece yerinde..