Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. nerden geldim nereye gidiyorum tarzı bir leylalık hali hüküm sürer.. neşeli veya durgun halde gözlenebilir , kişiden kişiye değişir bu.. çekişmeli olmayan bir dava ise genellikle sakin ve neşeli görünür kişi.. sanki hiç bir şey yokmuş gibi.. çekişmeli ise , sinirlilik ve gerginlik görülebilir.. kimi zaman fevri tepkiler şeklinde kendini gösterir.. ama esas olan durum, hem bir ailenin yıkılmakta olduğu hem de her şeyden önce onca zamanın verdiği bir alışkanlıktan ötürü biraz da , eşinin yokluğu sudan çıkmış balık gibi ruh halleriyle kendini gösterebilir.. melankolik anlar yaşayabilir.. geçmişi düşünür bazen.. veya şu anki durumu.. acaba farklı olabilir miydi gibi hislere kapılabilir.. veya gelecekte ne olacak gibi... klasik insan halleri.. tabi burada sevgi faktörü de önemli.. kalbinde eşine karşı sevgi ve saygı varsa halen , çok da kolay değildir.. nötr veya hissiz anlar gözlenebilir.. ama geçicidir.. kişinin karakterine göre bir dönem karşı cinsten uzak durabilir.. veya tam tersine gadddınn diyerek uçan kuşa yürüyebilir de.. kimileri yine karakterine bağlı olarak , artık önüme gelen her kadınla sadece düşüp kalkacağım tribine girebilir veya aile kurmaya çoluk çocuk sahibi olmaya odaklanmış bir insansa, tekrar evlenmek için bir aday bakmaya da başlayabilir.. yine ve yine dönüp dolaşıp iki 3 faktöre geliyor.. çekişmeli mi anlaşmalı ayrılık mı.. eşine karşı içinde halen sevgi var mı.. adamın karakteri duygusal mı , bir dönem kabuğuna mı çekilecek.. veya çevresindeki her kadına yürümeyecek koşacak mı veya ilk fırsatta tekrar evlenecek mi..
ortada büyük bir problem yok da , inat uğruna falan boşanılıyorsa , işte basit bir kavga veya problemin büyütülmesi sonucu buralara geldiyse ve halen eşini seviyorsa , boşandıktan sonra ilk başlarda lay lay lom yapsa bile , zaman geçtikçe beynine beynine balyozlar inmeye başlayabilir.. erkek psikolojisi.. ilk başlarda umursamaz ve yaşasın kurtuldum.. tüm kadınlar benim artık.. kafama göre de takılabilirim der.. günler geçtikçe farkına varır durumun ve zaman geçtikçe acı çekmeye başlayabilir..
kadınlarsa genelde daha farklı bana kalırsa.. ilk başlarda acı çekiyorlar ağlıyorlar falan.. sonra alışveriş , kuaför , bir iki pijama partisi , bir kaç çikolata falan derken , günler geçtikçe açılıyorlar ve kendilerine geliyorlar.. tam ters yani birbirine kadın ve erkek..
...
ortada büyütülmüş bir mesele varsa.. halen de sevginiz varsa veya buna inanıyorsanız.. tekrar oturup konuşmanızı öneririm. veya aile büyüklerini devreye sokun.. kıramayacağı birini.. veya boşanmak istemiyorum eşimi seviyorum diyerek zaman kazanın bu arada eşinizle görüşün.. bana düşmez bunları söylemek.. hakkınızda hayırlısı olsun diyeceğim ama.. evliliğin yıkılması basit bir mesele değildir.. kurtarılabilme ihtimali varsa, bu ihtimal değerlendirilmeli ve gereken yapılmalıdır diye düşünüyorum.137 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle yorumunuz ıcın cok tesekkur ederim.. Sıze durumu söyle özetlıyeyım. Esımle 1 senelık evlıyız severek evlendik brbrmzı cok sevıyor cok ıyı anlasıyorduk. Fakat zamanla aramızda her evlilikte olan tartısmalar cıkmaya basladı, esım bu kavgaları hepsını gıdıp ablasına yetıstryordu, ablası bıze cok yakın oturuyor kendısıde evlı barklı cocuk sahıbı bırı. Ablası da esımın aılesı de hep esımı bana karsı dolduruyordu açıklarımı hatalarımı esıme soluyor du sureklı, esım de bana buna ıstınaden soguk davranıyordu. Son zamanlarda bosanma evresine geldık, ben babaevıne geldım esım 10 gun sonra bana bosanma davası actı.. Ben bunu ogrenınce kendısını aradım 1 saat yalvardım yuvamızı dagıtmayalm kurtaralım dıye ama nuh diyor peygamber demıyor kafasına koymus bosanmayı cok kararlı, bu arada esım yapı olrk cok duygusaldır yengec burcu kendısı. Kaynanama yazdım yuvamı kurtarın dıye ama hıcbırı mesajıma cevap vermedı sessız sakın bosanmamızı bekliyorlar sankı. Yanı damat tarafından hıcbır aile buyugu araya gırmedı bızı barstrmak ıcın. 2 aydır babaevındeym esımden de bana karsı bır adım gelmedı. Oyle sessız sedasız bekliyoruz. Davamızı esım cekısmelı olarak actı ama avukatlarmz anlasmalı olması ıcın caba sarfedıyor. Esım ıstedıgım mıktarda tazminatı vermeyi kabul ederse anlasmalı bosancaz. Ama hıcbır sekılde 5 kurus dahı vermem mantıgıyla ilerlerse cekısmelı devam edecek dava.
Soran+1 yılEvet ınanın yuvamı kurtarmak için elimden geleni yaptım kaynanama bıle yazdım cevap vermediler. Evet zayıf halka nereye ceksen oraya gider ozellıkle aıle konusunda cok hassas. Aılesıne asırı duskun.. Ve cabuk doldurulan bı yapıya sahıp :( yanı esım bana donecegı varsa da donmez kı aılesı engel olur
- +1 yıl
bilemiyorum ama , eğer boşanmak istemiyorsan , yani hakim kanadında boşanmak istemiyorsan , avukatından rica et , hakimle 5 dakika yüzyüze görüşme ayarlasın sana.. bu durumları kısaca izah et.. seviyorum ben de ayrılmak istemiyorum ama eşim ana kuzusu gibi davranıyor ve inadından dolayı bu haldeyiz falan de .. hakim buna göre 6 ay falan erteleyebilir , var öyle hakları.. gerekirse de , bir şekilde , çevrenizden , eşinin saygı duyduğu, kıramadığı veya sözünü dinlediği bir insan bul.. onunla görüş , eşinle otursun konuşsun.. bak evladım eşini kaybetme falan filan diye öğütlesin.. veya ne bileyim yakın bir ortak arkadaş olur.. ya da otur eşine bir mektup yaz.. dök içini.. inat etme ailemizi yıkmayalım vs vs.. eğer eşini seviyorsan, tüm bunları denemeye değer.. en azından yarın bir gün.. bunu da yapabilirdim ama yapmadım diye pişmanlık yaşamazsın.. dimdik olur başın.. ve huzurlu olursun.. ben ailemi kurtarmak için elimden gelen her şeyi yaptım dersin...
Soran+1 yılCok Haklısınız ama bu dedıgınuz seyı ben yaptım.. Esımle telefonda gorustm ıkna etmeye calıstım ama ıstemedı. bır aıle buyugum de devreye gırdı bulusma ayarladı bıze ama gelmek istemedı. Esım aılesıne karsı okdr benı kotuledı kı bu saatten sonra donmek ıstese bıle donemez cnku bu sefer aılesı diyecek kı oglum bu kadar kotuledıgın kızla neden barıstın.
Soran+1 yılHadı diyelim hakım bosamadı bzı, ama bana bı avantajı olmyckku esım hıcbır sekılde iletısıme gecmyck benimle yine
- +1 yıl
bu adam seni , karısını sevmiyor mu? özlemiyor mu? insan eşinin kokusunu özler ya.. hadi neyse , hassas konu olduğu için fazla yorum yapmak istemiyorum.. ama senin dediğin şeye binaen dedim zaten.. . araya birilerini sok diye.. gerekirse bir plan yapsınlar , siz ikinizi bir odanın içine kilitlesinler... buradan barışmadan çıkmayacaksınız şeklinde.. güvenilir iyi niyetli , ikinizi de seven bir insan.. arkadaş , akraba vs.. veya dediğim gibi.. mektup yaz.. sen her şekilde şansını dene , sonuna kadar savaş. bu adamın elbet bir yerlerde bir kalbi ve sana karşı sevgisi mutlaka vardır.. bunu açığa çıkarmayı dene.. sen elinden gelen her şeyi yaptığından emin ol.. sonrasında yine de istemezse, uğurlar ola der boşnırsın , kendine yeni bir yol çizersin.. ki muhtemelen genç bir kadınsın.. hayatına kaldığı yerden devam edersin
Soran+1 yılSize şöyle bir ayrıntı vermek istiyorum. Hanı dedımya ben esımle 1 saat telefonda konustum yalvardım istemiyor dıye. Sonra aradan bırkac gun gectı bana teblıgat geldi evime, yanı bosanma dılekcesı, bana ve aıleme iftiralar atmıs. Ben esımı aldatmısım, benım aılem onu hıcbırzaman istememıs falan daha bırcok iftira. Bu iftiraları atmasının sebebı tazmınat vermemek ıcın.. Yanı bunları ben mtlka ablasının doldurusla yaptıgını dusunuyorm o fişfikledı bence ama ne olursa olsun bu cocuk bu saatten sonra donecegı varsada donmez cnkı yuzu olmaz. Bıde ben bana bu sekılde ıftra atan bı ınsanı cok zor affederm. Ancak ayaklarıma kapanır ozur diler aglar ozmn belkı inanırım pısmanlıgına, ama benım esımde onu yapmaz zaten bosuna hayal kurmym smdı.
- +1 yıl
peki... o halde şöyle diyelim... otur iyice düşün.. oluru yok bu işin diyorsan , kafanda bitir.. ondan sonra da buna göre davran.. ama her ne yapacaksan , sonunda yıpranmamaya bak.. mahkeme de buna dahil.. mahkeme deyip geçme.. çok yıpratıcı olabilir.. akla hayale gelmeyen iftiralar çıkabilir karşına.. bunun yanında.. mahkeme kadının tarafını tutar.. bu yüzden bu şekilde abartı ifadeler var.. bunları avukatı yazdırıyor da olabilir.. beni aldattı diyorsa , bunu ispatlamak zorunda.. ki bu arada.. altınların bir kısmı zaten senin. bunun yanında nafaka bağlanıyor.. yani eşinin işi o kadar kolay olmayacak..
Soran+1 yılIyıce dusunmek ıcın yeterınce zamanım oldu ve bu saatten sonra bızden bırsey olmaz diyorum, eger elıme gelen dılekcede iftiralar olmasaydı belkı hala umudum olurdu beklerdim belkı duzelır dıye, kalbım onu özlüyor bazen, ama mantığım kesınlıkle sacmalama kendıne gel bu cocuk adam degılmıs uzak dur diyor. Mantıgımı dınlemek zorundayım. Zaten avukatlarımız Şu an gozukuyor lakın bır avukatın muvekkılne karına iftira at diyebilecegını zannetmiyorum, buna hakkı var mı kı? Dedıgınız gibi eger davamız cekısmeye gıderse bu attıgı iftiraların hepsı ıcın manevı tazmınat davasında bulunacagım.. Esım bence Şu an caresız ve korkak, ne yapacagını dusunuyor ya cebımden para cıkarsa diye korkuyor ama bunu bosanmadan önce dusunecektı, babasının maddı durumu cok ıyı ogluna destek olur umarım.. Bır yandan da onun caresızlgnı dusununce cok vicdan yapıyorum o bana acımadı ama ben istemsizce ona merhamet duyuyorum, bilmiyorum bu durum normalmıdırkı..
- +1 yıl
avukatın deyip dememesi çok önemli değil.. buyursun ispatlasın kanıtlarıyla.. ama bu dava eğer bir anlaşma olmazsa , bir kaç sene sürer.. ama bu arada sana nafaka bağlanacaktır.. tahminim aylık 500-600 liradan az olmaz.. benim bir arkadaşımın başında benzer bir boşanma davası var eşiyle.. erkek benim arkadaşım. eşi onu cidden aldattı.. smsler fotoğraflar falan her şey var elinde.. buna rağmen dava uzadıkça uzuyor ve devlet kadına nafaka bağladı.. her ay 500 lira civarında.. kanun kadından yana zaten.. ki sen eşini aldatmadığına göre, ve hiç bir kanıt da yokken.. muhtemelen her şey senin lehine dönecektir..
Soran+1 yılInanın anlasmalı olmasını cok istiyorum bolca dua da ediyorum.. Keske diyorum olaylar bu noktaya gelmeseydi de bende bu zor duruma dusmeseydım diyorum ama demekkı buda benim sınavımmıs takdiri ilahi.. Haklarım neyse hepsını talep edıcem. Dava süreci boyunca esımın pısman lık duyması söz konusu olur mu sızce? Yani su sekılde "ya iste mahkemeler de sürunuyorum hem esımden oldum hemde bır ton para öduycem ıyıce strese grdm, esımı bosamasaydm braz daha sksaydm dısımı bunları yasamazdm, bana da rahatlık battı.. Vs.. Bu tarz cümleler edermı acaba
- +1 yıl
köşeye sıkıştıkça bu tip şeyler olabilir.. benim tahminim avukatlar birbirine anlaşma teklif edeceklerdir bir süre sonra.. duruma göre hareket edersiniz.. ortada çocuk ve ya paylaşılması gereken büyük bir malvarlığı olsa neyse de , böyle bir durumda, avukatlar yarın bir gün biraraya gelip durumu değerlendirecek ve anlaşmaya varmak isteyeceklerdir.. en azından, 10 lira ödeyeceğime 7 ödeyeyim.. 2 sene sürüneceğime 8 ayda btsin.. gibi.. karşı taraf çirkefleşirse, senin de birazcık çirkefleşmen gerekebilir işte.. kısasa kısas der gibi.. işte avukatlar bu yüzden var.. avukatların savaşı aslında.. ama sen bir adım öndesin buna emin ol..
- +1 yıl
bir de şu var.. öyle şeyler duyacaksın ki mahkeme evraklarında.. seni de yıpratmaya onuruna dokunmaya başlayacak.. ailenin tavrı çok önemli burada.. ailen sana tamamen sahip çıkarsa ve maddi manevi yanında olurlarsa çok yıpranmazsın.. ama illa ki moralni bozacak kanına dokunacak şeyler duyacaksın.. senin de gcüne gidip, yeter ben de bitmesini istiyorum diyerek sen bile anlaşma yoluna gidebilirsin.. boşanma davası çekişmeli olduğunda taraflar çok yıpranıyor çünkü. ben de eşimden ayrıldım ama ben tek celsede anlaşmalı boşanmıştım.. ama çevremde boşanan çok oldu.. çekişmeliydi hemen hepsi.. kadınlar da erkekler de haklı olsalar bile yıpranıyorlar..
Soran+1 yılBenım avukatım da anlasmalı olmasını istiyor ama karsı tarafa 60 bın tl tazmınat ıstedgmzı söyledik avukat kabul etmedi direk ödeyemeyiz demıs ve karsı teklifte sunmamıs o cok ılgınc. Yanı bız 60 bın dedik ama 40 veya 30 bın de olsa kabul ederiz ama teklif gelmedi iste. buna istinaden avukatım dedıkı davanın reddıne karar verelim kocamı seviyorum bosanmak istemiyorum dycekmsz. Bunu yapmamız dakı amac blöf yapmak. Belkı anlasmaya yanasır diye böyle bı stratejı gelıstırdık. Bakalım nolck.. Esım bana iftiralar attı hem bana hem aıleme ama buna ragmen bem hala ona acıyorum merhamet duyuyorum yazık smdı nasıl streslıdır diyorum normal mı bu durum sızce. Hala ona kıyamıyorum butun yaptıklarına ragmen.
- +1 yıl
bir kaç ay geçtikten sonra , karşı tarafın da anlaşmaya yanaşacağını düşünüyorum ben.. sen çekinip geri durursun belki diye şansını deniyor işte karşı taraf.. ama öte yandan yazdıkları şeyleri kanıtlayamazlarsa delillerle , mahkeme zaten kadından yana.. avukatın da boşanma davalarında uzmansa , karşı tarafla elbet anlaşma yoluna gidecekledir 3-4 ay sonra.. bence baştan iki üç celse çekişirsniz.. sonrasında anlaşma görüşmeleri yapmaya başlarlar...
Soran+1 yılBenım onurumu gururumu kıracak seyler yaptı zaten dılekce de hakkımda yazdıklarını bı görseniz bana hak verırsınız, yanı daha kotu ne yazablrkı dıye dusunuyorum bulamıyorum ınanın. Hakkımda ne söylerse söylesin guclu olcm zaten aılem yanımda arkamda herzaman, ama pes etmycm, pes eden o olsun anlasmaya yanasmak isteyen o olsun. Cnku benım esım cebimden bes kurus para cıkmadan anlasmalı bosanaym ıstyor ama ole bı dava yok. Bosanıyor sa bedelini ödeyecek. Benım manevı zararım ne olacak pekı? Bunun vebalını omur boyu ödeyemez o
- +1 yıl
o kadar düşünceli biri olsa zaten bu durumda olmazsınız.. barışmış olurdunuz çoktan. işte o iftiralar zaten sizi yıpratacak olan.. manevi olarak.. karşı taraf da biraz buna bel bağlıyor zaten.. yıpranacak , rencide olup rezil olacak , daha rezil olmayayım diye geri çekilecek diye umuyorlar.. klasik şeylerdir bunlar.. dimdik duracaksın. bu kadar. size söylenenler bir kulaktan girip diğerinden çıkacak.. iftiralar elbet karşı taraftan çıkacaktır ona şüpheniz olmasın.
Soran+1 yılYok kesınlıkle oyle dusunmem rezıl oldum falan diye, kesınlıkle guclu durcam, hemde kıme rezil Olcamkı benı tanıyan nasıl biri oldugumu biliyor zaten gerısı de umrmda degıl. Benım ıcın zorlayıcı kısım evde cok canım sklyor ıse gıremıyorum avukatım bekle diyor. Cok mutsuzum yaptıgım hıcbırsey mutlu etmiyor beni. Psıkolga gıdıyorum zaten ama bu bı surec gececek blıyorm yınede
Soran+1 yılCok haklısınız ama esımden hıcbır tazmınat almadan anlasmalı bosanırsam ınanın kendme cok kızarım sonradan. Hele kı benden sonra ılla hayatına bırı girecek o kısıyle mtlu oldugunu görürsem ıyıce kafayı yerim neden buna nafaka baglatmadım diye. Insallah boyle bısı olmaz onun baskasıyla mtlu oldugunu gorursem kıskançlıktan biterim kesın :(
Soran+1 yılBenı daha kimse istemez. Bekar kızlar varken erkek neden evlenmıs bosanmıs kızı alsınkı. Hep onyargılı bakacaklar bana. Suna bak kmblr naptıkı kocası bosadı diyecekler
- +1 yıl
önyargılı olmayın.. benim çevremde pek çok kadın ve erkek boşanıp tekrar evlendi. . bir şeyi de unutmayın.. bu ülkede her yeni evliliğin yüzde 35 - 40 ı boşanmayla sonuçlanmaya başladı ilk 4 yıl içinde.. evlenip ayrılmış yüzbinlerce genç erkek ve kadın yaşıyor ülkemizde.. evlenip ayrılmış yaşınıza uygun bir insan da bulabilirsiniz , veya bekar bir insan da.. geçen yıl 23 yaşında genç bir kız arkadaşım 1 yıllık eşinden ayrıldı.. o da boşanma döneminde sizin tarzınızda konuşuyordu.. sonra anlaşma oldu bitti evlilik falan.. 4-5 ay sonra iş yerinde birisiyle tanıştı. . şu an evlenmek üzereler. üstelik çocuk hiç evlenmemiş... mesele tamamen sizin karşınızdaki insanın niyeti ve duygularıyla ilgilidir.. ve ailesinin kültür seviyesiyle.. dünya çok değişti artık. özellikle ülkemiz.. insanlar çatır çatır evlenp boşanmaya başladı.. bu insanlar boşandım ben diyerek bir kenara çekilmiyorlar. pek çoğu mutluluğu bulup tekrar evleniyor. dediğiniz şey , küçük yerler ve doğu illerinde olabilir , bunu anlarım.. kültürleri böyle olabilir.. ama batıda ve büyük şehirlerde böyle bir şey sözkonusu değil. evlenip ayrılmış atıyorum 25 yaşındaki bir genç kadın , 50 + dul bir adamla evlenmek zorunda değil artık.. sokaklar boşanmış genç insanlarlda doldu taştı. asla önyargılı olmayın. bunları düşünmeyin.. öncelikle dava meselesini atlatın. en az yıpranmayla.. sonrasında bakarsınız.. sadece , erkeklere karşı temkinli yaklaşın.. herkes bilmesin boşandığınızı.. veya tekrar flört ederseniz, karşınzdaki erkek bu gerçeği bilerek , sizinle fazla yakınlaşmayı denerse, o an kapının önüne koyun . bu kadar.
Soran+1 yılKesınlıkle cok haklısınız.. Okdar güzel konusuyorsunuzkı diyecek bısı bulamadım. Allah herkesin gönlüne göre versin sızınde aynı şekilde.. Cok ama cok tesekkır ederim guzel yorumlarınız için. Yolunuz açık olsun Allaha emanet olun🌼
Soran+1 yılBır gelısme oldu.. Esımle beni tanıstıran bır teyze vardı o kısı bugun esımı aradı ve bizi barıstırmaya calıstı ama esım ısrar etmemesını, ıstemedıgını falan soyledı buzgıbıym sogudum artık falan demıs. Sonra aksama dogru bıdaha aramıs teyze bızı ortak bı noktada yani kendı evınde bulusturma kararı almıs, esımde senın hatrın ıcın gelcem teyze demıs. Yanı cumartesi günü saat 3 te esımle goruscez o teyzenın evınde. Ama sevınemıyorum asırı kırgınım, bıde esım belkıde olumsuz konusmak ıcın geliyor yanı kendmı en kötüsüne hazırlıyorum. Cunku buyuk barısmak umuduyla gıdersem ve olumsuz olursa sonuc yıkılırım..
- +1 yıl
vardır bunda da bir hayır mutlaka.. öyle veya böyle.. bu şekilde düşünmemiz gerekiyor.. ortadaki sorun veya sorunlar nedir , bu sorun veya sorunlar için evlilik yıkılmaya değer mi , bu sorunların her hangi bir çözümü var mıdır , iki kişi de özveride bulunarak bu sorunları çözebilir mi.. bu çift , geçmişe tamamen sünger çekip , sil baştan sıfırdan başlayabilir mi ( bazen bu da gereklidir çünkü , karşılıklı olarak olan biteni hasır altı etmek yani ) .. ortada bir kızgınlık , kırgınlık , bir soğuma gibi şeyler varsa da , bir karı kocanın kalplerinde birbirlerine karşı duydukları sevgi bu kadar kuvvetsiz midir , bu sevgi gerçekten bitmiş midir , yoksa kırgınlık inat öfke gibi şeyler canlı tutulduğu için mi kişilere böyle gelmektedir.. bu sorunlar , hangi hatalar yapılmasaydı bu noktaya gelmezdi? sadece bir kişi mi hatalıdır gerçekten? yoksa iki kişinin de hataları var mıdır.. yok iki kişinin de hataları varsa, boşanmaya değer mi? bu hatalardan bir ders çıkarıp evlilik kurumuna ve eşine bir şans daha vermeli midir insan? veya , hemen her evlilikte bir dönem çatırdamaya yol açacak olaylar olabilmektedir , herkes boşanmalı mıdır? böyle bir durumda yer yüzünde evli çift mi kalır? tüm bunları masaya yatırmalısınız.. ve bağrış çağrış ve karşılıklı suçlamalar , öfkelenmeler olmadan , alttan alarak yapıcı olarak konuşmalısınız.. her ikiniz de... eğer tüm bunlar masaya yatırılırsa , sonuç şu anki durumdan çok farklı olabilir diye düşünüyorum ben... ki bilmiyorum belki bu yazdıklarımı teyzeyi arayarak kısa bir şekilde mütalaa da edebilirsin belki...
- +1 yıl
boşanma devası arafesindeyken, hem de dilekçede onca iftira şu bu varken.. ki kadın tarafı da tazminat istiyorken , adamın kendini kasması da doğal.. bu konuşma / buluşma ikinizin arasında bir dönüm noktası olabilir.. ha bunun yanında... bir soru daha sorulmalı... bu boşanmada ailelerin etkisi nedir... tüm bunları eksiksiz şekilde masaya yatırırsanız , iyi niyetli ve sakin şekilde.. sennnn bana iftira attın köppekkk... sennn benden 60 bin lira tazminat istedinnn sümüklüüü... gibi bir kavgaya mahal vermeden yapılmalı bu konuşma...
Soran+1 yılTeyze gunduz aramıs esımı ılk, barıstırmaya calısmıs baya konusmus ama esım ısrar etmemesnı ıstemıs cok sogudum istemiyorum falan demıs buz gibiyim ona karsı demıs benım ıcın, telefonu kapatmışlar aynı gunun aksamı teyze bıdaha arıyor bızı bulusturmak ıcın bu sefer kabul edıyor ama sırf senın hatrın ıcın geliyorum demıs kadına, ama bu kadını esım pek sevmez yanı ona bayıldıgı ve kıramadıgı ıcın gelmiyor aslında. Bilmiyorum kı bulusma yı kabul etmesinde bıle artnıyet arıyorum. Ben alttan alırım kavga etmem ılımlı olurum ama onun hal ve hareketlerine baglı.. Olumsuz olursa sonuc, bıdaha yıkılırım en fazla. Nolck ki alıstm kırılıp gucenmeye..
Soran+1 yılNe konuda. Yanı ne diyecegm ki ona
- +1 yıl
iyi niyetli olarak geldiğini ve elini taşın altına koyacağına inanıyor musunuz? yoksa benimle kavga edip rencide etmeye mi gelecek falan diyebilirsin.. teyze bakalım ne diyecek.. veya aklında ne var söyleyecek mi sana.. teyzenin niyeti barıştırmaksa onunla iş birliği yapabilirsin bence.. teyze iyi niyetli olsa da , böyle ihtimalleri düşünemeyebilir.. ama bu tip ihtimalleri bilirse, ona göre konuşacaktır diye umuyorum..
Soran+1 yılO teyzenın amacı bızı barıstrmak buna eminim.. Cnku baska sebebı olamaz. Esım ıse bence bagırıp cagırmak ıcın gelmiyor güya o kadının hatrı ıcın gelıyormus. Olumsuz kafada gelse bıle bence Olumsuz konusur senı kırmak istemiyorum ama ben artık senle yapamam falan der en kotu. Kendımı herseye hazırlycm. Bı avm de goruscez. Teyze kocası ben ve esım.. Bakalım neler olck.. Merakla bekliyorum. Sızce giderken evlılık yüzüğümu takıp mı gideyim
- +1 yıl
elbette... o yüzüğü görmesi bile , adamın kalbini yumuşatabilir.. yani benim yumuşatırdı.. onu bilemem.. avmde değil de misal onların veya ikinizin evinde olsa konuşma , daha iyi olurdu.. mır mır mır nasıl konuşulabilir ki avmde.. gözlerden uzak bir yer daha iyi olur bence..
Soran+1 yılOnların evı musaıt olsa eve cagırırlardı sanırım blmyorm nerde buluscgmzı onlar karar versın kendı aralarında ıstedım
- +1 yıl
rahat konuşulacak bir yer olması şart bence.. sinirler gerilebilir. . duygu boşalmaları olabilir.. sesler yükselebilir.. göz yaşları akabilir.. ve malum hararetli beden dili.. konu hassas.. avmde olmaz bu konuşma.. yani olur olmasına da , kişiler biribirnin kalbine ulaşamaz öyle bir ortamda.. herkes kendini kasar çünkü.. öyle ortamda senin o tahminin olur ancak. sizi kurmamak için geldim ama olmaz artık vs... başka bir yer seçin.. kalabalıktan uzak bir yer..
En İyi Cevaplar
+1 yılboşanmaya karar verdiyse kafada bitirmiştir. Büyük ihtimalle pişman olmaz. İstisnaları vardır tabi. Bu saatten sonra sende geri adım atma ve onun neler kaybettiğini gözüne sok. Hemen değil ama bir kaç ay sonra felan. O biraz tel kalsın, sevgisizlik başına burmaya kendini sorgulamaya başlasın. Sende o sırada güzel bir kombin ve makyajla, haddini bildir ona. Belki olur belki olmaz kısmet ana şansını artırır
05 Yorumla
Soran+1 yılBen babaevındeym ben hayatıma baksam mtlu olsam bile onun haberi olmaz kı.. Bana yakında oturmuyor cnku
- +1 yıl
sosyal medya denen bir şey var. Az çok da olsa takip eder. Çocuk var mı bu arada?
Soran+1 yılCocuk yok 1 senelık evlıyız.. Sosyal medyam da eklı degıl
- +1 yıl
Boşanmayı kafasına koyduysa büyük oranda bitmiştir o iş. Kendine yeni bir yol çizmenin yollarını ara. Çocuk olsa belki bir ihtimal döner derdim ama çocuk yoksa o da zor. Yaşın genç önüne bak, kendini geliştirmeye ayaklarının üstünde durmaya çalış. Zor günler bu zamanlar. Dertleşmek istediğin zaman ben dinlerim seni
Soran+1 yılKendı aklı ıle hareket etmiyor kı ama aılesı dolduruyor.. Esım bana gelmek ıstese bıle seytan gorumcem engel olur
+1 yılTam benlik bir konu 😀 cuma günü anlaşmalı boşanma davam var. Gayet mutlu ve huzurluyum. Çünkü 8 aylık evliliğimde hiç gün yüzü görmek nasip olmadı. Boşanma davasını ben açtım. Hiçte pişman değilim. Geriye dönüp baktığımda verdiğim kararın ne kadar doğru olduğunu görüyorum. Herşeyin hayırlısı deyip gayet güzel bir şekilde hayatıma devam ediyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılBenım esım Cekısmelı acmıs sebebı ıse bana bır kurus dahı odemek istemiyor
- +1 yıl
Valla eşinizin değil mahkemenin dediği önemli. Ayrıca çekişmeli dava gerçekten adı gibi çekişmeli oluyor. Hem zaman hem maddiyat açısından zor bir süreç
Soran+1 yılEvet haklısınız.. Insallah anlamaya yanasır da kurtulurum
+1 yılMerhaba,
Boşanmış bir erkek ilk zamanlar kadınlara karşı nefret dolu olabilir. Bir daha bağlanmıcam, evlenmicem diye yeminler eder.
Bu arada da bir yandan eski özgürlüğüna kavuşuğu için heyecan ve libido patlaması yaşayabilir.😄 Hem kadınlardan nefret edip hem o heyecan patlaması nasıl inecek o da belli değil ya neyse.
Zaman geçtikçe tabii yaptığı hesaplar çarsıya uymaz. Zaten eski kafa yapısı da değişir ve kadınlara samimi yaklaşmaya başlar hatta ikinci kez de evlenebilir.
Yeni boşanma aşamalarında muhtemelen kızgın ve nefret doludur. Hırsına yenik düşüp inatla bu yoldan geri dönmek istemez.
#Cassie03 Yorumla
Soran+1 yılBende aksıne sonradan cok pısman olup uzulur dersiniz sandım
- +1 yıl
Sonradan pişman olması muhtemel zaten. Şu andaki psikolojisi serttir. Hırs ve inat yapar.
Soran+1 yılEvet haklısınız
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
+1 yılAynen böyle olurlar
https://youtube.com/shorts/jasKNYf5bqM?feature=share
Şaka tâbi🤣🤣 kişiye ve ilişkiye göre değişir ama pek de mutlu olmayacaktır, erkekler daha çok etkilenir ve geç toparlanir emin ol.02 Yorumla
Soran+1 yılÖylemi.. Insallah oyledır ama 1 telefon kadar yakınım kendsne. Üzülen insan aramaz mesaj atmazmı
- +1 yıl
Bazen oluruna bırakmak gerekir. Problemlerin sebeplerine fazla odaklanıp kendini yıpratmak da doğru değil, eminim sen de elinden geleni yapmışsındir. Değilse sen de adım atabilirsin. Ancak asla kendine olan saygini yitirme..
Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. daha dava olmamış boşanmamışsınız
eğer kesin kararlıyla adam mutlu olur00 Yorumla
+1 yılNeden bu soruyor soruyorsun?
06 Yorumla- +1 yıl
Muhtemelen ya boşanmak uzeresiniz veya düşünceniz var galiba
- +1 yıl
Sorun nedir?
Soran+1 yılEsımın aılesı esımı bana karsı doldurdu hep ve en sonunda benden soguttu lar cocugu ve dava actı bana. 2 aydır babaevındeym ben
- +1 yıl
Bakın ortada aldatma yok ise herşeyin bir çıkış yolu vardır. Hele ki dolduruşa gelmiş ise mutlaka sizi seviyordur ama sizde karşı hamle yapmışsınız bence biraz detaylı kojusalim sizi ikna edebilirim diye düşünüyorum tabii sizde isterseniz
Soran+1 yılHerseyden once esım bana gelmek ıstese bıle aılesı engel olur. Ailesiyle yuz goz olduk o nedenle cok zor barısmamz
- +1 yıl
Sen barışmak istiyor musun?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne