Boşanma sonrası kadın ve erkek psikolojisi nasıl olur?

Ben bir kadının yorumunu gördüm onu paylaşıyorum çok doğru buldum bir boşanmış kadın olarak

Erkekler degeri zamaninda anlayan varliklar degil. Her seyi kaybettikten sonra anlayan varliklar. Kadinlar ise erkeklere nazaran sahip olduklarina o an farkinda olan varliklar. Evlilikte kadinin yukumlulugu fazladır. Hizmetci, asci, anne, yatakta bilmem ne, iyi bir es, aileye iyi bir gelin vb yukumluluklari var. erkegin ise baba olmak ve es olmak. Hadi bir de damat olmak diyelim. Evlilikte sinirlari cizilen cogunlukla kadin. Oraya gitme, hesap ver, bunu giyme, o arkadasini sevmiyorum gorusme, o erkekle ne işin vardi gibi. Bu noktada bosanan kadin kendini ferahlamis o esaretten kurtulmus hissediyor. Evlilik kadina yaramaz. Evlilik erkege yarar. Erkegin ömrünü bile uzatan bir sey. Kadinda bu yok. Cunku kadinin cani en cok evlilikte sıkılıyor. Aldatilsa bile affediyor yuvasi icin. Endisesi oluyor beni alsatiyor mu diye. Ama vazgectigi an rahatlamis hissediyor. Kadin her seyi "an"da yaşıyor. Anı ve gelecegi düşünüyor. Kadin icin bosanma karari vermek erkeklerin gozunde beni terketti, hicbir sorun yoktu diye gozukurken kadin icinde cok soeun vardi ki bu karari aldi. Kadın zar zor erkegi ikna ederek nikah masasina oturttugu bir evliligi kolay kolay bitirmez. Bunun icin cok fedakarlik yapar. Kendi icinde erkege hissettirmese bile cok affeder, cok sans verir evlilige ve erkege. Ama bu verdugi sanslarin bosa gittigini gorunce artik kafasinda evlilikle, kocasiyla ilgili ipleri koparir. Bu noktada kadin icsel savaslar yasar ama esi gormez bunu. Bu karari vermek icin cok çırpınır kendi icinde. Belki 2 yil surmustur bu karari almak. Kadin surekli bir umut bekler kocam belki degisir. Belki kirginligimi farkeder diye. Sonrada gidip kadin bosanmak istiyorum deyince erkek şaşırır. Ne oldu ki der. Erkek bu karari alan kadinin icindeki firtinalari gormez. Birden bire beni birakti der erkek. Gayet mutluyduk ne oldu ki der. Kadin keyif icin evlilige can atip keyif icin boşanmaz. Bu noktada da kadin kendini rahatlamis, ferah, yeniden dogmus, ozgurlugune kavusmus gibi hisseder. Cunku malesef bazi kadinlarimiz evde kari koca iliskisinden ziyade esaret hayati yaşıyor. Kimi somut kimi soyut yani psikolojik sekilde. Kadın bosandiktan sonra daha rahat gözükür cunku o icindeki savasla erkekten once savaşmıştır. O bosanmanin yan etkilerinin terapisini kendi icinde daha bosanmadan önce yapmıştır. Bu yuzden kadin bosandiktan sonra erkege gore daha mutlu gözükür. Erkek bosanmayla daha o gun yuzlersirken kadin kendi icinde bunu dusundugu icin coktan yuzlesmistir. Kendi icinde yaptigi savasi sonuclandirmistir. Bu karari cok dusunerek vermistir zaten. Bosanmak kadina cok olumlu etkiler yaparken erkege olumsuz etkiler yapmakta. Evlilikte en cok erkege yararken kadina yaramamakta. Bunu bende pek cozebilmis degilim.
Boşanma sonrası kadın ve erkek psikolojisi nasıl olur?