Yani erkek mutlu oluyor, kadın daha depresif oluyor. Farklı oluyor yani ayrıldıklarından sonra yaşadıkları. Ayrılık sonrası erkek ve kadın davranışları anlamı bakımından ne fark ediyor açıklayabilecek olan var mı?Ayrılık sonrası erkek ve kadın davranışları anlamı
Ayrılık sonrası erkek ve kadın davranışlarının anlamı nedir?
Ayrılık sonrası erkek ve kadın davranışları anlamı itibariyle çok da birbirinden ayrılmasa da, bazı farklılıklar var aslında evet. Çünkü biraz da kişilik meselesi, iki cinsiyet de bununla farklı başa çıkıyor. Erkekler genelde: - Ayrıldığı kişiyle tüm teması keser ve onu görmezden gelir. - Farklı kadınlarla beraber olarak bu acıyı atlatmaya çalışabilir. - Başka bir ilişkiye başlayabilir. Kadınlar genelde: - Acısını arkadaşlarıyla yaşar. Arkadaşlarının yardımına koşar ve tüm kötü anıları anlatarak bir nevi kendini sakinleştirir. - Tüm dram filmlerini izler ve ağlarlar.
Ama bu demek değil ki erkek daha az üzülüyor, kadın daha çok. Bu dediğim gibi biraz da karakter meselesi. Erkek ayrıldığında çevresi ondan ağlamasını beklemez, hatta ağlarsa hakkında kötü düşünürler. Bu yüzden o da acısını bu şekilde çıkarır. Aynısı kadın için de geçerli, ondan da ağlaması, depresyona girmesi beklenir ki üzüldüğü belli olsun. Tek başlarına kaldıklarında ikisi de aynı acıyı çekerler yani.
Aslında bu kadın erkek olarak tanımlanmamalı çünkü ayrılık sonrası kişiliğe göre kadınlarda erkeklerde depresif olabiliyor. Bazen kadınlar ilişkileri bittiğinde daha huzurlu mutlu ve umursamaz olabiliyor hatta yeni bir ilişkiye bile başlayabiliyorlar. Aynı şekilde erkekler de var ilişkinin bitiminde huzur buluyorlar. Bazı kesim erkekler de ayrılık sonrası bildiğin salya sümük ayrılık acısı yaşıyor ve bu acıyı yıllarca yaşıyorlar. Kısaca ayrılık sonrası yaşananlar kişinin karakterine göre şekil aliyor.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ya yok oyle seyler kadin daha depresif olur erkek daha depresif olur diye kadin erkek diye bir fark gercekten yok kiz arkadaslarimdan biri benden ayrildiktan bir hafta sonra baska bir cocukla denize gitmis takilmisti etmisti sonrada ben ondan ayrildigim icin pisman olabilirim diye arkadaslarimla bana haber yollamisti. Ruhu bacım olmasin insanin kadini erkegi yok bu isin.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
O... puyu bacim olarak cevirmis otomatik ne guzel cevirmisler.
Erkeğin ayrılık sonrası mutluluğunu ameliyat sonrası daha o morfinin atılmamış haline benzetiyorum. Acısı sonradan çıkıyor ama o an o ayrıldığı ve özlediği kadını bulamıyor. kadın acıyı baştan tadıyor, sonra tiye almıyor.
Görsel işin esprisi tabii ki ancak ayrılık sonrası tepkiler kadın erkek olarak verilmez ki seven sevmeyen olarak verilir. Bir insan seviyorsa her türlü üzülür ve üzüntüsünü yansıtma şekline göre tepkileri oluşur. Sevmiyorsa zaten umrunda olmaz ve hayatını yaşamaya devam eder. Aşkın, ayrılığın cinsiyeti olduğunu düşünmüyorum.
Merhaba, Kişiden kişiye göre değişir farklılık gösterir. Ben her seferinde göbek attım ve mutlu oldum. Canları cehenneme hiç umrumda değil. Hiç kimse vazgeçilmez ya da bizden daha değerli değildir. Olmuyorsa olmuyor zorlamanın anlamı yok. Koptuğu yerde bırak gitsin...
Çoğu erkek oh be kurtuldum özgürüm kafasını yaşıyor bir süre sonra özgürlük için naptım ben diyor kadında minnoş depresyoncuklara giriyor yeme içmeden kesiliyor agresifleşiyor şahsen ben öyleyim :D sonra kurtulmuşum lan diyorum :D
Eğer erkek ayrılık sonrası "eski sevgilisi hakkında, hakaret, sen öylesin, böylesin diyerek hem yüze hem arkadan konuşan erkekler, istediğini alamamış kötü niyetli erkeklerdir"
Tam tersi olabilir kadın hayatına bakabilir ki bu ben güçlüyüm imajıdır bence olması gerekendir en doğrusu bende yapıyorum bunu pişman etmiyor depresyona girmenin kimseye faydası yok
Kadın ayrıldıktan sonra pişman oluyor geri dönmek istiyor ama erkeğe karşı öyle öfkeli oluyor kötü davranıyorki erkeğin geri dönmeyeceği bile bile duygusal çöküntü yasiyor
En İyi Cevaplar