26 yaşında bir genç kızım, üniversiteyi bitirdikten sonra babamdan hic para almadim ücretli öğretmenlik felan yaptim ama maaslari inanilmaz düşüktü cogu zaman da kesilirdi bile sonrasında yazin o birikimleri harcardim yine para istemezdim ancak annemle ne zaman tartışsak okul okuttugunu yüzüme vuruyor bize ne fedakarlik yaptin? Atanamadin bi turlu diyor? Evde elektrik ve suyu ortak kullanma disinda hic masrafim yok nerdeyse ailem neden bunu yapiyor bilemiyorum daha yeni düzgün bi ise girebildim ancak garanti bile degil kendime ait hicbir birikimim yok ama annem her tartismada baskalarinin kizlari annesinin kolunu bilezikle dolduruyor diyor bu nasil yaklaşım? Bi tek bana mı ozel oluyo bunlar siz hic çevreniz de yasadiniz mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBenim annem benden ona bakmamı bekleyecek kadar şuursuz bir kadın değil Allaha şükür. Biz, kolumuza bilezik takacaksak, gider alır takarız. Ailenin kadınlarının özetidir bu.
Şimdi sende şöyle olmuş güzelim, iş anne kız ilişkisinden çıkıp sana bakılması gereken bir akraba muamelesine başlanmış. Ne fedakarlık mı yaptım sorusuna, işe girdim, çalışıyorum, sana dayanıyorum ve sana rağmen ayakta duruyorum diyebilirsin. Kimsenin birinden fedakarlık beklemeyi geçtim bekleyebilir, ama kimsenin birinden alacaklı gibi fedakarlık emretmeye hakkı yok! Evde elektriği suyu birlikte kullanıyoruz diyorsun ya, işletme olarak baktığın zaman yattığın oda gibi normalde Türk ailelerinde kültür gereği lafı edilmeyen giderlerin var. Annenin içi rahat edecekse, ona kira vermeyi teklif edebilirsin. Ama kira dediysekte çok değil, küçük bir destek. Çünkü kira vereceksen yine işletme olarak baktığında, evde yaşaman mantıksız, kendi evine çıkman gerekir.11 Yorumla- +1 yıl
Yorum icin teşekkür ederim aileme destek olmak isterim aslinda tartismamiz benim uzerime birkac parca birsey almamla basladi ki ben surekli alisveris yapan birisi degilim gerektiğinde ailemede bisiler alirim ama diyorum ya daha duzgun bi ise ilk defa girdim maasimi bile zamaninda alamadım ustelik bana bagiran cagiran kaoslar cikaran birine fedakarlik yapmak da icimden gelmiyor eger fedakarlik yapilacaksa böyle kavgayla gürültuyle icinden gelmez insanın
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Annenin hükumetin öğretmenlere olan tavrından pek bir haberi yok galiba... Eğitime öğretmene düşman bir dönemdeyiz, ortalık atanamayan öğretmen dolu.
https://www.youtube.com/embed/JldjA9NW4Nc
Ayrıca sen öğretmensin, holding değilsin, ne demek kolunu bileziklerle doldurmak? Annenin altın fiyatlarından, ekonomiden falan da haberi yok sanırım.
Bence elektrik su gıda gibi ortak masraflara katıl eğer gücün yetiyorsa, onun dışında karışma.
Bu arada annen evlenmek zorunda kal diye de baskı yapıyor olabilir, maalesef bizim geri kalmış toplumumuz da kızlara bu anlamsız baskılar yapılır, çıkış bulamayıp evlenmek zorunda kalsın diye.
Alternatif para kazanma yollarını araştır, internette içerik üret mesela, o tip şeyler var, yapabiliyorsan özel ders ver. Kazancını arttır ve kendi evine çık, bu şekilde yaşanmaz.
Mesela fotoğraf çekmeyi öğren, internetten ders falan al bu konuda fotoğraf çekip para kazan.
Ama önceliğin bir an önce kazancını arttırıp kendi hayatını kurmak olsun, yanlış anlama ailendir falan ama anlattığın tipte aile ile yaşanmaz.
Bu videoyuz izle fikrin olsun.14 Yorumla- +1 yıl
Cok teşekkür ederim
- +1 yıl
Bakiyim
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıl''Atanamadın bir türlü'' demek ne kötü bir cümledir, ne iğrenç bir mobbingtir!
Ondan sonra izliyoruz atanamayan öğretmen canına kıydı, atanamayan öğretmen fabrikaya işçi girdi, çaycı oldu filan. İşte bu haberlerin sorumlusu önce öğretmeni atayamayan devlettir, sonra da bu baskıcı ailesidir!
Sanki kendi istemiyor, kendi atanmıyor...44 Yorumla- +1 yıl
Oyle cidden ciddi bi baski yasiyorum surekli dile getiriliyo
- +1 yıl
Çok net anlayabiliyorum, bunun sende açtığı yarayı da anlayabiliyorum. Güçlü olmak ve yoluna devam etmek zorundasın
- +1 yıl
Kesinlikle
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence annen yanlış yapıyor. Ebeveynlik sadece çocuğu dünyaya getirmek değildir. Onun kendi kendine yetebileceği düzeye gelmesini sağlamak ve onu bir birey olacak şekilde yetiştirmektir. Ebeveynler çocuk yapmayı ilerde kendilerine bakacak bir bakıcı gibi düşünürler bu bencillik oluyor. Benim tavsiyem başka bir şehirde iş olanağı bulman, lojmanlarda bir şekilde halletmelisin. Tabii ki zor durumlarda onlara yardımcı olmalısın. Ama bunu bu şekilde sana dikte etmeleri hiç hoş değil, annenle ne kadar konuşsan muhtemelen seni tam olarak anlayamaz. Zaten işin zor yaşadığımız ülkede sıkıntılı, bu şekilde sana psikolojik baskı yapması çok yanlış. Ama anlayamaz. Bu yüzden alttan almak en iyisi. Kendi akıl sağlığını korumak için başka bir yerde çalışmalısın.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklisin
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
49Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef böyle aileler var. İnsan ailesini kendi seçemiyor canım. Halbuki sende bir birey oldun, kendi hayatını garantiye almalısın..
Annedir, kırma. Bildiğini oku ama onunla laf dalaşına girme.
"Henüz birikim yapamadım, henüz sabit bir işim yok, belli bir düzenim yok, siz anlamazsınız kim anlar beni"de.
Herkeste işine geldiği gibi örnek veriyor.
Kendi çocuklarının düğününü yapıp, ev eşya alan ebeveynler de var.
Örnek verirken keşke böyle anne, babaların da var olduğunu düşünce annen..
Kim olursa olsun kimsenin seni sömürmesine asla müsade etme.
Senden önce, nasıl geçiniyorlardı, şimdi de pek ala başlarının çaresine bakabilirler.
Tabiki gerekiyorsa yardımcı ol ama kendini kullandırmadan..
Anlayamıyorum ya, bazı evlatlar anne ve babalarına 50 lirayı bile borç veriyor, ailen neyin kafasını yaşıyor..
Tabiki bir evlat olarak yardımcı olmalısın ama önce kendini kurtarman gerekmez mi?21 Yorumla- +1 yıl
Sozde oyle istiyor ama kavga esnasinda verip veristiriyo
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. aileler bu konuda anlayışlı olmak gerek.
çünkü bu konuda yönetimsel, sistemsel bir hata var.
bunu senin suçunmuş gibi görmemeleri gerek.
üstelik şunu da söyleyim.
kendi yaşadığım bir şey,
yazılımla uzunca bir süre para kazanamadım.
bu süre zarfında bana çok kötü yaklaşımlar oldu, eğitim sürecimi de göz önüne alırsak uzunca bir süre hiçbir yerde çalışmadım. evden geçindim. masraf yapmadım ama durmadan üstüme baskı yapıldı. sonra etrafta anne babasının 200-300 milyarını hiç eden tanıdıklarımız, ya da akrabalarımız oldu. daha kötüsünü gördükten sonra şükretmeye başladılar. o yüzden daha kötü örnekleri görmeleri sağlaman gerek.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Davet için tsk
Bunun için senin agzinla kuş tutman bile yaramayabilir
Yani seninle değil ailenle ilgili bir konu
Onların gôrus açısıyla alakalı bir şey
Baban demek ki biraz daha değişik bakıyor
Annenin de bilezik dediği mevzu birikim mevzu
Zaten ole bilezikte alsan onlar sana kullanılır
He deyip geçme gerek
Üzme kendini
Bu hayat uzulmeye değecek kadar uzun değil
İşin hayırlı olsun23 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılAnnen gerçekten yanlış düşünüyor ben gerçekten sinirleniyorum böyle düşünenlere yani millet annesine bilezik yapmış diyorya bı anne baba çocuk dünyaya getiriyorsa evini işini arabasını hayatını kurmasına yardım etmek zorunda kardeşim dünyaya getiriyorsa bunları göze alacaksın ama aksine bide sendne bilezik istemiş yani niye snaa böyle bencil davranıyorlar anlamadım benim ailemdede var başkasıyla kıyaslama uyuz oluyorum beni başkasıyla kıyaslamalarina yani madem kiyaslaniyir sende deki başka aileler var çocuğuna araba veriyor ev veriyir atanamasa iş kurması için para veriyor sizde hiçbiri yok de yani nasıl bı düşünce bu zaten işsizlik var bnde atanamadim yani evde bazen insna yük gibi hissediyor kendini seni çok iyi anlıyorum
22 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle
- +1 yıl
İnşallah biran evvel atanirsin kendi evine cikarsin
+1 yılAnlamlı davetin için teşekkür ederim. Öncelikle, Bu konuda yalnız değilsin. Ana babalar, hem 'sen geçin bize para pul lazım değil' derler. Hem de başa kakarlar. İstemez, yan cebime koy mantığı.. 😁
Böyle bir durumda yapman gereken, birkaç yüz lira ver. Başın ağrımasın. O değilden de, ihtiyacınız var mı de, gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir.11 Yorumla- +1 yıl
Onu dersem ipin ucu kaçar
İleride bize bakar diye yapılan çocuklar bu tür şeyler yaşıyor ne yazık ki. Evet onlar seni okuttu etti ama maaşını paylaşmak gibi bir zorunluluğun yok. Hele ki böyle bir devirde, senin maaşın ilk sana ve birikimlerine yetecek de, sonra annenler gelir. İlk bilezikleri kendi koluna doldurmalisin. Böyle bir ekonomide ilk kendi geleceğini, 10 sene sonrani dusunmelisin.
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle oyle ama annemde sözde bunu istiyor ama her kavgada para beklentisi olduğunu yüzüme vuruyo
Bazı aileler öyle bazı aileler böyle kıyas etmek can sıkmaktan öte gitmez
Sen annenin kolunu bilezikle doldurmayı bırak ilerideki ailen ve evlatların için birikime şimdiden başlasan iyi olur
Ha bu arada illede market alışverişi yapar bir iki faturaya destek olursun
Şunu unutma ki anne babalar evladı kendileri için değil iyi bir hayat bir aile kursun diye yetiştirirler ya da yetiştirmeliler16 Yorumla- +1 yıl
Destek oluyorum elimden geldiğince ama odemelerim vardi yeni bitti ve ilk defa duzgun bi ise girdim hemen 1. ayimda para beklentisinin yuzume vurulmasi hosuma gitmedi
- +1 yıl
Aslinda ailemin bi ihtiyacı yok evimiz ve arabamiz var maaslarida yetiyor onlara zengin degilsekde ihtiyacimiz yok yinede
- +1 yıl
Bana cok hakaret ediyo icimden gelmiyo o yuzden burnumdan getiriyor sen seni insan yerine koyana para harcarsin car car bagirana parani verir misin
- +1 yıl
Doğru söyledin el olsa siler atarım ama ana olunca iş hassas bir hal oluyor
Netice ruh sağlığını endişelerini bilmiyorum belki ruhsal sıkıntıları var sana yansıtıyor eğer öyleyse tedavisine bakmak gerek
Benim anam babam göçüp gitti ben kızımı el bebek gül bebek büyüttüm ve halada öyle anası çok düşkün çok sever ama bana göre çok serttir
+1 yılBunların tek kafası var, o da büyüyünce bize bakar diye yapmışlar seni. Bir an evvel ayrı eve çık, bir daha onlarla görüşmek istemediğini söyle. Ya da eş bul evlen. Amaçları seni sömürmek, düzelmez değişmez onlar. İyi valla sabretmişsin bu zamana kadar.
10 Yorumla
+1 yılBende de oluyor bu. Kendi paramı kazanayım kendi evime geçeceğim diyorum insan Ailesine bakmaz mı destek çıkmaz mı ben ne çocuklar görüyorum diyorlar. Ben kendimi biliyorum aileme bir imkanım olsun her şeyi yapacağım diye. Sende kendini biliyorsan hiç sallama şu an. Bu kolunu altınlarla dolduruyor falan yalan sadece belirli kişiler yapıyor onu. Kısaca hepsi boş. Bence iyice bir birikim yap, harcama. İlerde kendine, istersen de ailene harcarsın. Gençsin güzel bir hayatı da çalışıp kazandığın sürece sonuna kadar hak ediyorsun. Kolay gelsin
10 Yorumla
+1 yılEn başa, çocuk yapmaya karar verme aşamasına gidelim. Neden çocuk yapıyorlar?
Senin annende, ilerde bana baksın düşüncesi varmış demek ki.
Bazen kendilerince her bir çocuğa farklı farklı misyonlar yükledikleri bile oluyor.
Ebeveynlik çok kapsamlı ve zor bir iş, temelinde çocuğa karşılıksız sevgi olmalı.
Temeli yanlışsa mutlaka bir yerlerde çatırdar.11 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel bi yorum bende aileme bakmayacak birisi degilim ama bu sekilde yaklaşmasi hos degil çünkü günümüz sartlarinda birikim yapmak cok zor ustelik babamdan tek kurus almadan kendim icin birikim yapmam lazim bi evlensem hiçbir seyim yok
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes anne baba olamaz işte annen gerçek bir anne değil çok üzücü biran önce kendi hayatını kur aile ortamın hiç iyi değil allah kolaylık versin
23 Yorumla- +1 yıl
Abartmaya bayılıyorsunuz
- +1 yıl
@Esrayıldız87 annelik böyle midir anne dediğin bunu mu yapar hayat yeterince zor değilmiş gibi birde annemin bunu yapması çok yanlış
- +1 yıl
O kdr dogru ki @yeppudaa01
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılalakasız evet outmuslar emek para harcanmıs .
ama gercekte var ulke kosulları . atansan ya da ıyı maasla ıse gırsen ılk once kendın belkı daha sonra aıle kuracaksın .
aılenın beklentılerı sacmaymıs ne alaka?
ben baba olarak cocugumdan para ıstemem bıle kı kendı bırıktırsın kendıne alsın . boyle tuhaf yaklasımlı aıleler mevcut.02 Yorumla- +1 yıl
Var maalsef
- +1 yıl
zor durum tabı .
okulu bıtırdın uc kurus kazanacaksın ılla eve destegın olmalı yemek vs hedıye onu anlarım ama sureklı para ısteme ve bız okuttuk sunu yaptık vermekle mukellefsın durumu hos degıl.
ıyı ıs buluncaya kadar sabret , arada bıraz para ver sussunlar , koca bul git evden.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇok takılma boş ver Onlar senin hem iş hemde koca bulmanı istiyor ki
Sen onlara gelir sagla ve bak
Çok üstüne gelirlerse napiyim namusumla çalışmak yerine dostum mu yapayım de?16 Yorumla- +1 yıl
Diyorum zaten ne alakasi var diyor etrafindaki para veren insanlari ornek veriyor yani eminim ki onlar evde insan muamelesi görüyordur
- +1 yıl
Sen kafanı takma Beni siz yaptınız bakacaksınız de Bir an önce iş bul
- +1 yıl
Buldum canım bulmazmym
- +1 yıl
İyi iş ne peki?
- +1 yıl
Ogretmenim
- +1 yıl
Hımm hayırlısı olsun 😊
- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu büyük çoğunluğun sorunu, maaşını harcadıkları için çocuklarını evlendirmeyen aileler var.
23 Yorumla- +1 yıl
Olabilir valla
- +1 yıl
Kesin olarak bildiğim aileler. Hem erkek hemde kız çocuğu evlenemiyor.
- +1 yıl
Dogrudur
Staj paramı almadım dahabbenimde düşük kadın kendini maaşa bağlattırdı bile 😂aileler önce kendim diyorlar bu konuda ama boş ver vericeksin ne yapsalarda doğru diyorlar hakları o k2zaman büyütmüşsün bir miktar elbette verebilirsin kendi gücüne göre
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Annen saçmalıyor..
Sen işine bak..
Helal olsun sana.. hayatını kazan ve yaşamana bak bence11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılDiyelim 3 bin alıyorsun yine 1000 tl falan ver ama ihtiyacı yoksa verme bence. Annen yanlış düşünüyor tabiki. Bir süre çalışıp para biriktir ve ayrı eve çık derim.
20 YorumlaBazi ailelerde bu tür durumlar var benim ailemde ayni 😅 ama buna mecburiyetin yok ancak her zor aninda arkanda ailenin oldugunu bilerek hayata daha siki sarilmissan onlar zordayda sende onlar icin sıkı dur yardimci ol tabi tamamen senin vicdanina kalmis gerisi.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Kimmiş o başkaları ben mimarım daha çylr bişi yapmadım hani yemeğe çıkarız gezeriz falan o ahrıda niye bilezik alayım ki annen seni kullanmak istiyo knk gönlünü yap ama kendinç harcatma
10 YorumlaDünyaya getirirken finansal kaynak olarak görmese keşke bazı aileler üzücü bir durum cidden yaşanılanlar.
10 Yorumla
+1 yılAilemiz bizim kıymetimizi bilmiyor ancak onlardan ayrıldığımız uzaklaştığımız zaman alıyorlar bizim kıymetimizi o yüzden çok kafana takıp canını sıkma
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef üzücü bir durum. Başkalarının koşulları ile senin koşulların bir mi? Değil. Bu sebeble duymazdan gelmeni tavsiye ederim ya da durumunu acikla çünkü o senin dolgun maaş aldığını düşünüyor olabilir.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılAileler öyle naparsan yap anlayış yoksa yandın yaranamassin
10 Yorumla
+1 yılklasik igrenc turk ailesi yasamazmiyim.3 kurus aldigimda bile yarisini onlara veriyordum
10 YorumlaZamanla geçecek bunlar, kimse kimseye yaramanamiyor maalesef
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Şaşırıyorum valla bir anne kızından nasıl bu şekilde beklenti içine girer isteyeceği tek şey mutluluğun olması lazım ne bileziği ya
01 Yorumla- +1 yıl
Mesele bilezik de degil daha kendimi kurtarabilmis degilim ben senden para beklemiyorum diyor filanca eve 40 bin lira harcamis diyor benim kendime ait bi 10 binim bile yok
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüzün sorunu bu. Sistemin hatalı olduğunu kabullenemiyorlar. Benim annemde arada bundan yakınır.
10 Yorumla Hc yardim etmemezlik olmaz aileye sonuçta onlar okutuyor seni ama bütün paranı da verme sonuçta seninde masraflarn ihtiyaclarn oluyor
11 Yorumla- +1 yıl
haklisin
Valla bizimkiler para verdikçe yine sevmez gibi 😄😄
10 YorumlaAileme para vermeme gerek yok :) ye iç yat ohh mis :))
14 Yorumla- +1 yıl
Bisi demiyolar mi
- +1 yıl
O zaman iyi bi ailen var
Az da olsa destek çıkılmalı ayrı evde olsan 1500 kira 500 en az fatura 500 de mutfak de alışveriş falan para kalmaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılAnnen çok abartmış tabiki ama varsa imkanın yardımcı ol
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDeliler gibi kpss çalışıp atanmaya bak yoksa kafayı yersin
01 Yorumla- +1 yıl
O is gecti artik
Aile & Toplum konusunda 542 cevap paylaştı. Annenin üslubu doğru değil ama haksız da değil. Ailene destek olman onların senin üzerinde ki hakkı.
10 Yorumla
+1 yılİhtiyaçları var ise tabi ki yardımcı olmalısın.
Ama annenin istediği bilezik işi keyif işi.
Bu durumda ben olsam para vermem kendi geleceğim için yatırım yapmayı tercih ederim.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılDegisik bi mevzu bunda biz yorum yapma şansımiz yok
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Para vermediğim için hayırsız evlat oldum
15 Yorumla- +1 yıl
Sendemi
- +1 yıl
Askerden önce sade bunlara çalıştım ev aldılar 2 abimi evlendirildi gelince kendime çalıştım Para vermedim ama elektrik suyu faturaları ben öderim katkım olur her zaman ama çok para batırdım bazı sebeplerden dolayı kumar falan değil başka şeyler yine de vermemeye devam ettim. Şimdi yurtdışına gideceğim diye birikim yapıyorum zar zor birikiyor zaten bu yüzden hep kıyaslanıyorum kuzenlerimle. Onlar benim kadar çalışmadı bile yaptığımın onda birini bile yapamadılar. Cahillik bunlar ki
- +1 yıl
Yinede senden kotusu olmaz çünkü vermissin vermeyi kesince kotu olursun
+1 yılAnnen haksızlık ediyor. Henüz çok gençsin elbette kazindikça aileye katkın olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Daha yeni ise girdim
Annen senin 1000 dolar falan maaş aldığınımı sanıyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 826 cevap paylaştı. Oluyorum bu dünyaya getirirken banamı sordular😄
11 Yorumla- +1 yıl
Sormadilar ama koşulsuz sevmiyorlar
Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. yıllardır para vermiyorum aileme
13 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Evet
Aile & Toplum konusunda 505 cevap paylaştı. Sende arada bir marketten bişeyler al annene yemek ısmarla falan
00 Yorumla
+1 yılzorunda değilsin iş bulur bulmaz başka eve taşın
10 YorumlaKarşılıksız yapsalarmış keşke. Gözleri doysun
10 YorumlaOnlar sana vermek zorunda miydi ergenlik çağında
21 Yorumla- +1 yıl
Dünyaya gelmemi ben degil onlar istedi kendime dost hayati edinip ondan mi para yiyecektim? Bu nasil bi yaklaşım sacmaliktir
Gönül almak için biraz da olsa yardım edilebilir bence
00 YorumlaCimrilik yapma varsa ver, onların duası parana bereket verir. Sende yok ise açıkla onlara.
00 YorumlaAyrı eve çık ablam gelmişin 26 yaşına git kurtul
15 Yorumla- +1 yıl
26 yaşına gelmiş türkiye şartlarıyla iş bulması lazım önce
- +1 yıl
Garanti bile değil demiş
- +1 yıl
@Dördüncümurat hahah uzulecek halime guleyim .. turkiyeden bahsediyoruz
- +1 yıl
Türkiye şartları böyle maalesef
+1 yılpara varsa kıymet var yoksa bosss
13 Yorumla- +1 yıl
Aileler boyle mi hep
- +1 yıl
hepsi değil-dir ama bize böyle denk gelmis
- +1 yıl
Bencede
Aile & Toplum konusunda 808 cevap paylaştı. Para falan verme, kötü alışmış onlar.
01 Yorumla- +1 yıl
Vermedigim halde böyle
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılSenin durumunun bilincinde değil galiba annnen
01 Yorumla- +1 yıl
Yok farkında da her tartismada dile getiriyor
Aile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Ben verdim. Pişmanım. VERME
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvet vermek zorundasınız
00 Yorumla Para verip de gavura vermiyorsun ya, anan baban..
00 Yorumla
+1 yılYani biraz destek olman şart bence
00 YorumlaVer ya. O senin ailen
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 497 cevap paylaştı.
+1 yılAilenden boşanmalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılamaaan takma hiç cahiller öyle der
12 Yorumla- +1 yıl
Ama cok buyuk tartışma cikti
Cevap sahibi+1 yılsallama hiç
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlen kurtul ailenden
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBranşın nedir ataması iyi mi
01 Yorumla- +1 yıl
Evet iyi ama atanamadim
- Devamını Gör (18)
Devamını Gör(63)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Aileme para vermedim diye huzursuzluk yaşanıyor. Vermek zorunda mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler