- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılİçinde bulunduğunun farkında olmayan , ispat çabasına girer. Hepsi bu. Anlamadıkları kısım, bu ülkede açık kapalı sınırlama ve kısıtlaması yok. önceden ve yıllar boyu tesettürlü olanlara yasak vardı, şimdi onlarda özgür. Tesettürün karşısında olan kesim ise , tesettürlü olanlara özgürlük gelince açıklık özgürlüktür diye ses yükseltmeye başladı. Oysa hiç kimse onlara siz neden açıksınız veya açık olduğunuz için kısıtlısınız demiyor. Herkes istediğin giymek ve yapmakta özgür. Esasen , bu şekilde bağıranda akşam yemeğe mini etekle giden , plajda üstsüz güneşlenen, kısa şort giyen , sırt göğüs dekoltesi bırakan sade vatandaşlar değil, onlar gayet halinden memnun ve açık tesettürlü ayrımı gözetmeden birarada muhabbet halinde yaşıyor. Peki kimler ses yükseltiyor? Tesettür özgürlüğü getirildikten sonra insanların İslama uygun giyim modelini tercih ederek, hayatlarına devam ederken, Müslüman olduğu halde tesettürü tercih etmeyen kişileri etkilemesinler diye uğraş veren ideolojinin Türkiye köleleri ses yükseltiyor. Neden? "Tesettür yasaklansın" diyemedileri için. Yani tesettürlü insanların kamusal yaşam özgürlüğü elinden alınsın diyemedkleri için, onlar için en küçük inanç unsuru kıvılcımı bile çok büyük tehlike ve çok korkuyorlar. Kurdukları sistem bozulmasın diye korkuyorlar. Bu şekilde ses yukseltmelerinin altında belki çok farkedilmeyen ama en önemli kısımda nedir biliyor musunuz? " açık giyinmek özgürlüktür " ifadesinin bilinç altı gerçeği. Subliminal mesajlar kitleleri etkiler. Burada ise bu ifade kullanildikca , tesettürlü olmayanlara özgür olmak istiyorsan açık olacaksın mesajı verilirken , tesettürlü olup özellikle bu vasfı idrak derecesinde zayıflık olanlara ise özgür değilsin, özgürlük istiyorsan açık olmalısın. Açık ol özgür ol mesajları veriliyor ve maalesef etkilenenler var. Maalesef diyorum , bunu dememdeki sebep insan hayatına müdahale değil, esas olarak açıklık özgürlüktür diyerek toplumları etkileyen bir kirlilik var , iste insan hayatına müdahale esas onların yaptığı, benim maalesef kısmım insanlar bilinçli olmalı herkes kendi inanç fikir dünyasından bu şekilde basit ödün vermemeli. Herkese saygımız var hepimiz giyim iletişim konuşma insana dair ne varsa kamusal alanda , ölçülü olmalı, insanların dikkatini dağıtıcı , veya farklı şekillerde olumsuzluklar içinde olmamalıyız. Bu ses yukseltenleri de Allah ıslah etsin. Ağrı dağına Erciyes e çıksalar megapolde metropolde tüm ses sistemlerinden haykırsalarda , milletimin onlara diyeceği bir cümle " Farklılıklarımız, zenginliğimiz, biz böyle iyiyiz, hepimiz elele mutluyuz birlikte. " asırlar boyu , Müslüman, Hristiyan, Yahudi, ateist , atesperest, ve daha değişik inanç sistemlerine mensup toplumlar birlikte ve mutlu şekilde bir olarak tek millet oldu. Biz bu günde aynı değilmiyiz? Okul arkadaşı ateist iş arkadaşı Hristiyan sosyal çevresinde vb değişik inançlarda olanlar yok mu var. Mutlumuyuz? Evet. Asırlardır türlü manevralarla , Anadolu'dan İslam ı söküp atamamış olmalarının sancı sesleri bunlar. Oysa ki bu memleket ben Anadoluyum diyen herkesin vatanı. Gösterilmeye çalışılan sanki Müslüman olanlar , diğer insanlara sıkıntı veriyor algısı, oysaki Müslüman, gayri muslimlere, karşı hoşgörülü olan ve ümmetinede bunu tavsiye eden peygamber sav. Yolundan gider. Böylece problem değil hoşgörü olur , mesafe değil birliktelik olur. Bunu onlar bilmiyor mu? Biliyor , dertleri ne peki? Dertleri İslam olmasın. İslam olmazsa ne olur , ilahi düzen olmaz , insanı düzen olur , insan ise nefsi ve hissi olmaya meyillidir, ilahi düzen kuralları kalkarsa , ne olur? Toplumları daha kolay dağıtırlar bu da onların vatanımızı tekrar almasını kolaylaştırır. İzin verir miyiz tabiki hayır. Bir bütün olarak milletçe birlikteyiz.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖzgürsünüz öbür tarafta siz yanıcaksınız beyniniz vardır heralde öyle Ümit ediyorum
Ailenizin veremediği eğitimi ben burada veremem amaaa ben yolda yürürken sizin bi taraflarınızı görüp günaha sokamazsınız, İzmir’de yaşıyom başım önde yürüyorum sizinki özgürlükte ben p*ç miyim başım önde gideyim bakma diceksiniz yoldaki herkes soyunuk nasıl bakmıyım aw birde ilerdeki kızıma yanlış örnek olacaksanız Buda benim özgürlüğümü kısıtlamışsınız anlamına geliyor ulan instagrama giriyorum heryerde bi taraflarıyla ünlü olmaya çalışan kızlar zorundamıyım bunları görmeye heeeeyyy size özgürlükse banada özgürlük lazım awww bu yeni nesil hep böyle özgürlüğün tanımını bilmez ama ezberlemiş işte bi yerde ağzında dolanıp duruyor e o kadar Abaza erkekler var ki onların hoşuna gidiyor ses etmiyorlar ama öbür tarafta görcem sizin özgürlüğünüzü bir avuç sa*ak topluluğu en fazla bi 70-80 yıl daha yaşarsınız en fazla oda sonra hesap vakti gösterdiğiniz şehvetle bakan tüm erkeklerle zina yapmış gibi olacaksınız ödeyin sonra o hesabı zerre umrumda değilsiniz umarım benle yeni kuracağım ailem sizin bu pis yaşamınızdan etkilenmeyiz de bu arada 19 yaşındayım akıl yaşta degil başta20 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yani şimdi ben şimdi özgür olmak isteyip boxser giyip sokağa çıksam beni kurşuna dizerler 😂bu özgürlük mü olur bilmem ama direkt mezara gireceğim kesin kimin ne giydiği umrunda değil ama anadan doğma olda demiyor uz geçen sene bir haber görmüştü m adam atletle otobüsü se bindi diye kadınlar şikayet etmelerdi kim ne yaptığı ni bilmiyor inan bana bu korana çoğuna yaramadı
17 Yorumla
Soran+1 yılEıg secıcem
Soran+1 yılKadın sutyenlı bralet ile gidiyor dhaa ne olsun
Soran+1 yılAtlet giyse dhaa ıyı
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçık giyinmek özgürlük değildir istediğini giyebilirsin pantolon elbise istediğin renkleri vs giy bu senin en doğal hakkın istersen açık bile giyebilirsin doğruyu yanlışı biliyorsun sonuçta vebali boynuna
Bazı kadınlar diyor biz çıplak bile olsak erkekler bakamaz buna hakları yok erkekleri korumuyorum ama açık gggooote herkes bakar bakılıyor yani bende bir kadın olarak maşallah malzeme de sağlammış diyorum
Kendi açımdan bakacak olursam ben açmadım açmamda tesettürlü değilim sokakta seksi şeyler giymeyi tercih etmiyorum herkes senin vücudunu görüyor sonrada o küçük beyniyle seni fantezilerine alet ediyor sarkıntılık etmiyor belki ama seni düşlediği kesin
Kadın egerki kendi için açıp susleniyorsa bunu evde de yapabilir dışarıda daha mütevazi olsak iyi olur bence isteyen katılır isteyen katılmaz bu görüşüme ama ben böyle düşünüyorum erkekleri dediğim gibi kesinlikle savunmuyorum sadece iki tarafta dikkat etse daha iyi olacak bir şey tek taraflı olmuyor maalesef43 Yorumla
Soran+1 yılAşırı haklsınnnn
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler ♥️
- +1 yıl
Yazınızı okuduğum zaman , bilgi ve ufkunuzun yazdıklarınızdan daha ötelerde olduğunu gördüm. Objektif bakışınız, erkekleri tanıyor oluşunuz ve daha burada ifade etmediklerinizle birlikte çok güzel yorum. Bende teşekkür ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
83Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılçıplak gezip buna özgürlük de ek saçma
işin en garip yanı da çıplak gezip bana baktılar ya da sosyal medya da çıplak foto koyup bana sapıkça mesajlar atıyorlar diyorlar ya çok garip geliyor hayır be bekliyordun ki ?
kimse kimseye karışamaz eyvallah da çıplak da gezme yani bu senin özgürlüğün değil çünkü ben senin kardeşim memeni dap dar taytınla karpuz ortaya koyduğun poponu görmemek için yere bakarak yürümek zorundayım
NEDEN ?
etrafı seyrede seyrede yürümek gezmek benim de hakkım değil mi ?
bakma o zaman !!!
e zaten bakmıyorum ki , sen reklam panayırı gibi gezince elbet gayri ihtiyari istemesem de görüyorum yani
İstanbul da yaşıyorum inanın burada ki kadınlar kızlar artık o kadar çıplak ahlaksız ve hayasızca geziyor ki abartısız söylüyorum Allah kafamıza taş yağdırsa gene az kalır bedelini ödemeye yetmez . işte bu yüzden yaşasın " cehennem "31 Yorumla
Soran+1 yılBunuda eıg secıcem
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu konu çok bıçak sırtı ve bir çok şekilde algılanmaya açık. Lakin çok basit ve düz düşünmek lazım. Evet özgürlüktür. Ama sloganları ''açık giyinmek özgürlüktür'' yerine ''istediğini giymek özgürlüktür'' olsaymış keşke. Özellikle açık giyinmeye vurgu yapmak belki biraz talihsiz sayılabilir. Tecavüzlerin, kadın cinayetlerinin bu kadar patlama yaptığı ve yargı karşısında karşılığını bulmaması, kadınları fevri davranmaya sevk etmiş olabilir ve bu gayet anlaşılabilir bir durum. Yargılamaya ve linç etmeye hazır kıta şekilde bekleyen bir toplum olduk. Anlamaya çalışsak, ilk gördüğümüze tepki vermek yerine konular üzerine düşünsek. O bizi ayrıştıran algılardan biraz daha kurtulabiliriz bence.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılacık ya da kapalı kısı ıstedıgını gıyınmede ozgur.
bız kapalı olan kısılere bu yarımı yapmıyoruz ama onlarda bunu yapmamalı .
kımse kımseye dinini anlatmasıın o kısı ıle rabbi arasında .
sımdı gelelım gıyınme olayına .
son 19 yıldır sıyası islam oynayan hukumet sonrası carpık türk aıle yapısından cıkan kısılerle ıle bırlıkte ızmır ya da kıyı ege dısında yasıyorsanız ve ben kız olsam kısa kollu gıyıp bıler sokaga cıkmam erkek olarak hemcınslerımden ben ıgrenıyorum .
bosuna bu ulke cınsellıgın afrıkası demıyoruz.10 Yorumla
+1 yılDünyayı zaten kadinlar bozuyor hem çıplak gez hem taciz ediyorlar de hem erkekler sapık de hem ben kadınım de yani bu kadar saçma bir durum olamaz erkekler garibim azıcık bir kıza baksa hemen sapık diye yaftalanir ama kız vajinasi gözükecek derecede giyinir ve kimse birsry diyemez bu nasıl dünya kim yaptı bu oyunu
16 Yorumla
Soran+1 yılYukarıda ki kadında hala inkar pesınde ucuzluk ıste kabul etmıyolar
- +1 yıl
Kadını bu kadar yüceltip sonra da bu kadar soyup sokağa salan sistem hangi sistem ise işini iyi yapmış
Soran+1 yılAynen halbuki kalite giyimde saklıdır ne kadar asil duruyor kapalı gıyımler
- +1 yıl
Halbuki kadin kapalı giyinse yemin ederim daha değerli ve kaliteli olur
Soran+1 yılEvet cok elit duruyor
- +1 yıl
Tabiki
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞeytan insana helali kötü haramı tatlı gösterir.
Zuhruf﴾36﴿
Allah’ın mesajını görmezden gelen kimseye bir şeytan tahsis ederiz; artık bu onun arkadaşıdır.
﴾37﴿
Kendilerini doğru yolda zannederken bu şeytanlar onları yoldan saptırıp dururlar.
﴾38﴿
Sonunda o kişi bize gelince -şeytana hitaben- “Keşke seninle aramız doğu ile batı kadar uzak olsaydı!” der. Ne kötü arkadaş!
Bakara Suresi, 208. ayet: Ey iman edenler, hepiniz topluca "barış ve güvenliğe (Silm'e, İslam'a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.
Bakara Suresi, 268. ayet: Şeytan, sizi fakirlikle korkutuyor ve size çirkin -hayasızlığı emrediyor. Allah ise, size Kendisi'nden bağışlama ve bol ihsan (fazl) vadediyor. Allah (rahmetiyle) geniş olandır, bilendir.30 Yorumla
+1 yılBu gibi olaylarda açmazı sanırım bireysel özgürlük fikriyle toplumsal ahlakın birbiriyle çatışması yaratıyor. Toplumsal ahlakı şablon kabul edip bireysel özgürlüğün sınırını çizmeye çalışmak mantıksız geliyor.
Bu nedenle bu eylemle insanlar, bireysel özgürlük fikrinden güç alıp hem "toplumun ona dayattığı cinsel obje algısına" karşın hem de "bireysel özgürlüğün toplumsal ahlakla baskılanmaması gerekliliğine" giyinme ölçütüyle karşılık veriyor. Tuhaf olanda tam olarak şu; mücadelenin tüm kadınlar için yapılmasına karşın , "ilk taşı" atanın kadınlar ın olması.
Kendi bedeninden korkutularak yetiştirilen insanların olduğu bir toplumda (bu durumda dahil) kadın kimliğinin cinsel obje olmaktan kurtarılmayışına değil de kıyafetlerin ve davranışların toplum normlarına uygunluğunun tartışılması hem yüzeysel hemde üzücü.01 Yorumla
Soran+1 yılAma cogu artık erkekleri kendıne xekmek ıcın kullanıyor
Kisi istedigini giymekte özgürdür, devlette insanlara bu özgürlügü verme ve korumakla yükümlüdür. "Üstün zekanla" ; erkeklerde bakar o zaman demek cok hakli gibi gelebilir ama hemen ters mantikla bakan birisi; carsafli bir kadina ayni zorbaligi, tacizi uygulayabilir. Eger kisi kendi nezlinde kimin ne giyip giymeyecegine karisip tacize basliyorsa - hayvan gibi bakmata tacizdir- bunun sonu olmaz. Senin icin bu "acik giyinen kizlar bakilmayi tacizi hakediyor" mantigini baskasi sort giyen erkekler tacizi, basini kapatan kizlar acik olmayi hakediyor gibi farkli bircok absürt düsünceyle kendi adaletlerini yasatmaya kalkabilir. Bir yorum yaparken sadece kendi mahkemenizi kurup tek bir yargiyla hayati gecirmek mantikli gibi gözükse de sizin gibi baska tek hücreli amiplerde ayni seyi farkli kelimelerle farkli yasam tarzlarina yapabilir ve yasanmayacak bu ülke daha da yasanamaz hale gelir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 447 cevap paylaştı. İsteyen istediğini giyebilir bu bir özgürlük değil sadece farklı bir düşünce tarzı açık giyinerek kendini özgür hissediyorsa bunu söyleyen kadınlar özgür olmaya devam edebilirler cinsel obje olarak görülmek toplumun algısından kaynaklı bir durum bizim halkımız görmemiş yurt dışındaki kadar serbest bir şekilde büyütülmemiş 2 çıplak bacak hafif bir göğüs dekoltesi kafasında direkt olarak cinselliği çağrıştırdığı için yanlış yetiştirilme sonucu olarak böyle bir şey var maalesef. Yani cinsel obje tanımı yanlış erkek de kadında birbiri için cinsel çekim oluşturan 2 farklı insan türü objelik farklı bir kavram bence haklı bir söz değil
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Elbette özgürlüktür ancak birçoğu ve onları destekleyen koca/baba/kardeş/sevgili gibi erkekleri isteyeninde istediği tarafa istediği şekilde bakabileceği özgürlüğünü unutuyorlar. Bu durumda biraz kaosa yol açıyor. Ülkemiz insanının en büyük sorunu bence iki kültür arasında kalıp, her ikisinden de kendisine uygun olanı uygulamak üzerine birde insanlardan da bunu beklemek.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Açıkta kapalı da giyinebilmekte çıplak olabilmekte özgürlüktür yerine zamanına göre değişir
Bir kadının eğlenmek için çıkıp oynaması özgürlük olurken ekmek parası ya da birilerinin şantajiyla dans ettirilmesi esarettir
Ve aynı şekilde kadin cinsel objeyken erkekte cinsel obje olabilir cinsel obje olmak öyle davranılması birinin hoşuna giderken diğerini rahatsız edebilir bunlar şartlara bağlı şeyler bence öyle bir olaya bakıp genelleme yapılmasını doğru bulmuyorum10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdi şöyle benim dekolteli giydiğim dee oluyor, daha kapalı giydiğim de. Olay burada dekolteli giydiğim zamanlarda da bunun sanki çok ama çok büyük birşeymiş gibi tepki verilmemesi, normal olması.
Mesela dışarıda kadınlara bakıyorum ister dekolteli olsun ister olmasın eğer çok hoşuma giden yakışan bı kombin yapmışsa bakmamak elde değil çok beğeniyorum ama öyle öküzün trene baktığı gibi de bakmıyorum. Çünkü kişi bundan rahatsız olur.
Örnek olarak bir arkadaşımla yemek yiyordum karşımdaki kişi erkek ve bir kız geçti arkadaşlarıyla, kız çok kısa şort giymiş çok da yakışmış. Ama yanımdaki arkadaş öyle bı bakıyor ki onu uyardım bu konuda bu şekilde bakılmaz diye. Konuşunca çok modern olduğunu söylüyor ama garip garip bakıp rahatsız oluyor dekolteli görünce.
Bira rahat olun ya.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı. İstediğin gibi giyinebilmek “özgürlük” olur. Sadece açık giyinebilmek değil.
Özgürlük kavramımı keşke doğru algılayabilsek.32 Yorumla- +1 yıl
Bence en iyi görüş👍
Soran+1 yılBence de
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇıplak gezmekte özgürlük o halde..
Erkeklerde çıplak gezsinler. Her yerleri ortada binlerce erkek dışarıda olsa acaba kadınlar hala buna özgürlük diye bilecek mi?152 Yorumla- +1 yıl
Profil foton bile üstü çıplak, olm mal mısın? Açık giyinmekten kasıt çıplaklık değil dekolte. Beyninle değil aşağıdakiyle düşündüğün için
Soran+1 yılAynen oyle
Soran+1 yılSus lan adam haklı
- +1 yıl
@Laviedemoi Anası Güzel !!! Evradı güzel !!! O kadar güzel şeyler düşünüyorum ki şu an senin için...
Adama Demezler mi ULAn onun bunun evladı... Profil Fotomda Bağrıma kadar görüntü var. Çıplaklık Nedir biliyormusun Onun bunun evladı? Eğer bilmiyorsan ben senın çalışmayan beynını çalıştırıp bunu sana her şekilde anlatırım.
Senı Evire çevire, Bu sitede ki ne kadar kanı bozuk varsa onların hakkı içinde yerden yere vururum. E elinde ki klavyeyide Münasip olan ya da olmayan heryerıne sokar çıkartırım.
Bana bir şey yazarken İzin iste kansız şerefsiz. Sütsüz. - +1 yıl
teşekkür ederim.
- +1 yıl
@мıчανıızм Çıplak anlayışın?
Soran+1 yılBu da kassar boş ver bey nelmınel
- +1 yıl
teşekkür ederimm
Soran+1 yılO erkek ona gobek ve asagısı gunah
- +1 yıl
@мıчανıızм neremi gördün ki?
Soran+1 yılİslami ıyı bilsen o soyunan ları savunmazsn ben acık giyen derken gogus ucunu kapatıp heryerı nı açana dedm obje dıye
- +1 yıl
Üstün çıplak şu an yani, göbek açık tişört giyene çıplak diyorsunuz ya buyrun sizin üstünüz çıplak. Üstüne de sosyal bir platformda çıplak bedeninizi profil fotoğrafı yapıpı insanlara gösteriyorsunuz. Siz de mi teşhircisiniz o zaman? Bizlere öyle diyorsunuz da ondan. Sizin o üstü çıplak fotoyu koyma nedeniniz nedir?
Soran+1 yılLan malmsn o Baska adam ben kızım
- +1 yıl
@мıчανıızм öncelikle ben kime hakaret ettim? Bunu hak eden yawsaga ettim.
Eğer o yawsagin yazdıklarını okusaydin adam gibi o zaman anlarsın.
Lakin ben islamida katmadim araya..
Ben çıplak insan olmasın dedim. benim foton denizde ve hiç bir yerim görünmüyor. Ama neyin yoksulluğu çektiğiniz için bunu anlayamiyorsunuz garip garip tepki ve cevaplar veriyorsunuz. Bende sinirlenip hak ettiğiniz cevapları ahlak dışı vermek zorunda kalıyorum.
Buda benim en büyük ayibim. - +1 yıl
Çıplak neremi gördün akıl küpü? Aklı dengen mi yok senin... Görmediğin şeyleri nasıl söyleye biliyorsun ki
- +1 yıl
Göbeği açık giyene ka*şar diyorsunuz işte senin de üstün açık diyorum. Denize gitmişim diyorsun, e iyi hoş denize gittiysen neden profil fotoğrafı yapıyorsun burada? Senin o fotoğrafı oraya koymanın amacı nedir sende mi bedenini sergiliyorsun? Biz öyle yapıyormuşuz çünkü, öyle söylüyorsunuz. Ayrıca arkadaşın yazdıklarını da gördüm, ailene hakaret etmemiş ama mübarek anasından çıkıp bacısına girmediğin kalmış. Ahlaktan bahsetmek için İslam dinini araya katmaya gerek yok zaten. Bundan bahsederken vermek istediğiniz mesaj anlaşılıyor.
Soran+1 yılO yarrgnı burada sallamıyor ama kadınlar memelerini sallıyır
Soran+1 yılErkekler cukunu sallamıyor ama kadınlar twerk yapıyor
Soran+1 yılAnla diye acık acık yazdm
Soran+1 yılErkekler organını sergilemiyor neden sence ama kadınlar ful acıyor
Soran+1 yılKudurmuyorum ama tiksindiğim dogru
- +1 yıl
@мıчανıızм neyin kafasını yaşıyorsun ki?
- +1 yıl
@мıчανıızм ben sana anlatamiyormuyum? İşine mi gelmiyor? Yoksa anlamakta problem mi yasiyorsun?
Neden çıplak neremi görüyorsun? Cevap?
Ayıp olan neremi gördün?
Neremi gördün ki bana ciplaksin diyorsun?
Bana cevap ver anormal anormal şeyler yazma. - +1 yıl
@мıчανıızм zeka yok ki.
Akıl mantık yo kki.
Çıkmışsın boş beleş konuşuyorsun.
Vakit kaybisinnnn - +1 yıl
@мıчανıızм cahille sohbeti şu an kesiyorum.
Neyin sidik yarışına girdiysen sen kendince yarış dur.
Bir soru sordum.. soruma cevap verebilme kaapsiten yok.
Sende biliyorsun ama iyi kiviriyorsun - +1 yıl
@мıчανıızм ne sordun?
- +1 yıl
@мıчανıızм yawrum sen ne kullanıyorsun?
Ergenlik hormonların tavan yapti saçmalıyorsun
Soran+1 yıl@мıчανıızм of yazma. yav malı
- +1 yıl
@мıчανıızм onun bunun yorumuna ergence laf eden sensin. Suhurunu kaybetmişsin ne yapacağını bilmediğin gibi yazdıklarinida unutmuşsun.
Soran+1 yıl@мıчανıızм soyun aç ereklre striptiz yap sen tm yazma yeter
- +1 yıl
@мıчανıızм sıkıldım ergen ve mantıksız konusmandan
Lütfen kaybol
Soran+1 yıl@мıчανıızм bız sevglı değiliz onu arkadsmla tanıstrdım Şu an onla knsyorlar catla sende
- +1 yıl
@мıчανıızм kendini teşhir ettiğinizde unutmuşsun. Birde karşı tarafa laf söylüyorsun.
Eğer az insan isen ( azıcık ). Utanda sus artık.
Soran+1 yılO benim sevglm değil arkadsımın sevglısı olacak konsyr lar anlama zorlugu mu yasıyorsun
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılHer insanın istediğini giyebilmesidir özgürlük. Açık giyinmek kapalı giyinmek özgürlük değildir, bunların tercihini kendi irademizle yapabilmek özgürlüktür. Beyaz renk giymek özgürlüktür diyeyim o zaman, mantıksız bir yaklaşım olur. Tercihlerimizi bir başka iradeye bağlı kalmadan yapabildiğimiz sürece özgürüzdür.
30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Brezilya ya da bazı Hindistan ya Afrika ülkeleri gibi sıcak ve açık giyinmeyi gerektiren coğrafya değilse fazla açık giyinmek ne erkeğe ne kadına doğru değil. Mantıklı da değil üşütürsünüz. Objeye gelince en çok kapalı örtülü olan yerler sapık kaynıyor - açlığın sonucu. Çoğunluk aynı tarzda açık giyinirse yolunu azanlar - abazanlar olmayacak. Örneğin plajlarda her kes mayoda ya da yarı çıplak ama kimseye saldıran olmuyor gerçi bizim avarlar bakıp eşek dişlerini gösteriyor ama yine de bi halt edemez kimse. Şurda komedi Robinson filmini hatırlarsak kız (Cuma) Robiye sorar: neden sizin insanlar kadınları giydiriyor ki? O da onar soymak hoşumuza gidiyor der. Böyle bişey işte. Sosyal medyada ise soyunan her kimse kendini mal görüp pazara çıkartıyordur başka nitelik bulamamıştır kendinde. (zaten o rsimlerin de orijinalığı tartışılır bunca program filtre bi de estetik ameliyat makyaj ve yapay giyisiler içinde - hepsi canım erkekler için tuzak)
12 Yorumla
Soran+1 yılKuranda yazıyor canım aç oku gunah haram dıye
+1 yılYerine göre haklılar istediği gibi giyinir insanlar ama dediğin gibi sosyal medyada soyunup alın bakın ben böyleyim demiş oluyor o zamanda o bana niye bakıyorda demicek
Acaba hiç kimse olmasa sosyal medyada niye fotoğraf paylaşsın ki zaten kendi galerisinde fotoğrafı vardır birileri olunca maksat göstermek hepimizde böyle yapıyoruz10 Yorumla
+1 yılBoxer giyip gezmeyi kadınlar bizim için özgürlük olarak görüyorsa benim için de onların çıplak dolaşması özgürlüktür.
13 Yorumla
Soran+1 yılSapık derler sıze
- +1 yıl
O zaman onlar da sapık.
Soran+1 yılEvet
Açık giyinmek özgürlük değil istediğin gibi giyinmek özgürlüktür. Kendi isteğiyle çarşaf giyen de özgür olmalıdır mini etekle gezen de. Ayrıca kadının açık giyinmekle cinsel obje olmayı kabul ettiğini düşünmeniz cahilliğin kaçıncı seviyesi? İstediği gibi giyiniyor diye erkeklerin neden bakma hakkı olsun? Kapalı giyinene de yobaz diyen cahiller var, bu mantıkla onlar da fikrini beyan etmekte özgürler. Böyle bir saçmalık olabilir mi?
00 Yorumla
+1 yılİnsan faaliyeti bir başkasınının hak ve özgürlüklerini etkilemediği sürece özgür olmalıdır. Erkeklerde bakar gibi bir cümle doğru olama doğrudan tacizi meşrulaştırır. Senin mahrem anlayışın ile benimki bir olmayabilir bu benim taviz edilmem gerektiği anlamına gelmez. Şu kafadan bir vazgeçin kitap okuyun kitap.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 542 cevap paylaştı. Bir çok kişinin dediği gibi açık giyinmek değil istediğini giyebilmek özgürlüktür. Açık giyinmenin de bir düsturu var. Bunların istediği anadan üryan gezmek herhalde. Edep var haya var.
10 Yorumla
+1 yılBu teşhirciliğe giriyor işte, ha tabi istediklerini giyerler kimse şunu giyme falan diyemez ama giyinilen şeylerin düşünce yapısı ve kültürü gösterdiğini düşünürsek saçma bana göre.
11 YorumlaEve kadınlar cinsel obje neden mi televizyonlarda düzenlen yarışmalarda güzellik yarışmaları bir tanıtım veya açılışta kadınlar nasıl giyindiriliyor bir seyredin
10 Yorumla
+1 yılaçık giyinmek değil istediğini giymek özgürlüktür diye başlık atılması daha doğru olurdu.
41 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçık giyinmek özgürlük değil cehennem ateşinin bir parçasıdır.
Özgürlük soyunmak ile olsaydı özgürlük özgürlük olmazdı bu erkek içinde Kadın içinde geçerlidir.47 Yorumla- +1 yıl
ateş olan herşeyi zaten yaptık gerçekten islama göre yönetilen bir ülke olsaydı orası kesinlikle her yerden daha iyi olurdu ama öyle bişi yok
Cevap sahibi+1 yılNasıl ne gibi bişey yok
- +1 yıl
diyom ki tam olarak İslam kurralarına uyan ülke olsa ne suç kalır ne aldatma ama gel gelelimki buna uyan bir ülke de yok kafalarına göre dini değiştiriyorlar burada bile öyle şu an araplarında hali belli işte
Cevap sahibi+1 yılmaalesef şuanda öyle ve şunuda eklemek istiyorum hiç bir dinde açık giyinmek özgürlük değildir.
Şu gerçekte var ki hiç bir dinde açık giyinmekle ilgili özgürlük kavramı mantığı kesinlikle yok.- +1 yıl
zaten tam tersi açık giyinenlere köle gözüyle bakıyorlar
Cevap sahibi+1 yılBen köle gözüyle bakmıyorum cehennem ateşinin bir parçası gözüyle bakıyorum
- +1 yıl
eski zamanlarda öyleydi
- Aile & Toplum konusunda 781 cevap paylaştı.
+1 yılTabiki insanlar kıyafet konusun da giymekde özgürdür ama kadın olsun veya erkek fark etmez her yerin her ortamın bir kıyafeti vardır. Ona göre giyinmek en mantıklı olandır. Bunu bu kadar yanlış yerlere daha fazla çekmenin bir manası yokdur..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİsteyen istediği gibi giyinir. Ama dini yönden açık giyinmek günahtır. İnsanlar ölmeyecek gibi yaşamaya başladı. Yarın öldükleri zaman bunların hesabını CEHENNEM ateşinde yanarak vereceklerdir.
30 Yorumla
+1 yılAman canım canım kişiler işte 😂en sevmedim kadınlar
32 Yorumla- +1 yıl
Slk yazıyorum canım cıkıyor hıh
- +1 yıl
Bana da bunu çok yapıyor uygulama
+1 yılYani insan söylediği şeylerle yaptığı şeyler ters olmaz. Eğer özgürlüğü savunuyorsan ona göre davranacaksın.
10 Yorumla
+1 yılMüslüman özgür olamaz kuluz, köleyiz. Müslüman olmayan da kendi bilir ister obje olsun ister kendini özgür sansın.
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Giyim özgür olmali asla kimse kimseye neden açıksin ya da kapalisin diyemez. Ama açıklığında bir sınırı var donlada gezilmez şimdi dimi?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTecavüzde özgürlüktür o halde, yani bu saçma mantıkla. Medeniyet içinde yaşıyorsan o toplumun örf ve adetine kurallarına uyacaksın. Çıplak mı gezmek istiyorsun. Kendine ada satın al ıssız orada istediğini yap.
10 YorumlaCinsel organı sergilemek (uygun olmayan ortamlarda) teşhirciliktir ve yasal değil onun dışında istenilen şey giyilebilir bu özgürlük.
10 Yorumla
Mantıklı geldi
12 Yorumla
+1 yılErkekler giyince abaza kadınlar giyince Özgürlük mu?
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 602 cevap paylaştı. İşte kadının ne giydiği ile ilgilenen kişiler beyin yoksunudur. Açık kapalı istediğini giyebilmek özgürlüktür. Basit şeyleri anlama özürlüsü konuyu başka yerlerinden anlayan insanlardır.
01 Yorumla
Soran+1 yılErkekler boxer ile gezse ciyak ciyak bagırırsınız sapık var diye ama ozgurluk soyunmak değil bence
+1 yılBende yaz ortasında çıplak gezmek istiyorum ama olmuyor işte
10 YorumlaHemcinsim de açık giyinsin. Donla gezelim bizde. 😂😂😂 Dona da gerek yok özgürlükse. 😃
10 Yorumla
+1 yılHemcinslerinden linç yiyecen şimdi 😂
Oyle sanıyorlar maalesef10 Yorumla
+1 yılTeşhircilik ayrı açık giyinmek ayrı ilk önce bunu ayırt etmek lazım
10 YorumlaKendini teşhir etmediği sürece kadın erkek farketmeksizin isteyen istediğini giyebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılozgurlukle ciplak olmayi bagdastiran insanlarin akli dengesinin yerinde oldugunu dusunmuyorum.
ozgurluk demek istedigi iste calisma istedigi saate cikma gibi.10 YorumlaYok bilmem kimlerin inadına açık giyinirim kapalı giyinirim şunu yaparım bunu yaparım demek özgürlük felan değildir.
20 Yorumla
+1 yılaçık giyinmekten kasıt nedir o önemli. mini etek ya da askılı falansa bahsedilen gayet normaldir. isteyen giyebilir ve buna kimse karışamaz.
06 Yorumla
Soran+1 yılOyle değil meme sallayan kızları diyorum bılerek gosteren
- +1 yıl
meme sallamak? ilk defa duyuyorum bu tabiri
Soran+1 yılInstagram reellse hıc mı bakmıyorsun
- +1 yıl
oraya bakmakla bu tabiri bilmek arasında nasıl bağlantı kurdun şaşırdım
Soran+1 yılYa yazma o zmn ben gordum bir suru
- +1 yıl
iyi gördüysen gördün napalım. herkes bi garip bu sitede
ya tabi ki herkes özgürdür istediğini yapabilir giyebilir bunda sorun yok etek ya da bir kot üstüne askılı bir bluz giyinmek normaldir ama teşhir edici şekilde giyiniyorsanız bir durup düşünmek gerekiyor. Şimdi açık da kime göre neye göre açık
10 Yorumla
+1 yılhaklılar herkes istediği gibi giyinir kimse de bir şey diyemez sosyal medyada soyunuyor olması onun bir birey olduğu gerçeğini bir insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
12 Yorumla- +1 yıl
istediğini giyer giymez kime ne
- +1 yıl
kapalı veya açık fark etmez istediğini giyer insan eğer insan sadece giyinmeyişiyle insanları etkilemek istiyorsa onun basitliği veya ona göre yeterliliğidir
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzgürlük giyinmeye mi kalmış bence etrafındkilere pazarlamak
20 YorumlaYani !!! Açık derken biraz açsak.. Olaya hiç tanımadığımız insanların açık giyinmesinden bakmıyoruz bu ayrıca unutulmamalı 😀
00 Yorumla
+1 yılKendini bu şekilde özgür hissediyor ise özgürlüktür, tabi üstünü başını örten bir kadın da ayni şekilde öyle, eğer ki kendi isteğiyle kapandı ise.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNerdesin ayağını öpeyim izin ver zıc kenara pokunla oynayim
19 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılValla laf olsun diye değil yalvarırım seni tanıma fırsatı ver
Soran+1 yılBeegendnmı gorusumu
Cevap sahibi+1 yılBöyle bir kadına hayatımı ömrümü adamak istiyorum
Soran+1 yılTm gel adresimi vereyim gizliden cık
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler ediyorum seni tanıma fırsatı verdiğin için
Cevap sahibi+1 yılHey bı dinle
Cevap sahibi+1 yılMesaja bir bak Allah aşkına yanlış anladın
Cevap sahibi+1 yılAllah'ına kurban
+1 yılAçık giyinmekten ziyade istediğini giymek özgürlüktür
10 Yorumla
+1 yılÖzgürlük açık ya da kapalılık değildir isteyen istediğini giyebiliyorsa özgürdür
10 YorumlaAsıl özgürlük insanın istedg gbi yaşayıp gezmesi tozmasi giyinmesi bnc
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Kendi bedenleri kendi kararları, beni ilgilendirmez..
10 Yorumla
+1 yılAçık giyinmekte kadınlara laf edemem bu onların tercihi kılık kıyafet ile yargılamam
10 Yorumla
+1 yılIstedigimi giyerim bana kimse karisamaz sktr git ciplak gez banane
00 Yorumla
+1 yılSen şu şekil giyinirsin bu bu şekil giyinir herkesin giyimine kimse karışamaz😀
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı. beni ilgilendirmez isteyen istediği gibi giyinir soyunur
senide ilgilendirmemeli00 Yorumla
+1 yılErkekler zaten bakıyor da ama sözlü tacize kimsenin hakkı yok
00 Yorumla
+1 yılHaklısın, gizli sorma bence
13 Yorumla
Soran+1 yılŞikayet ederler diye gızlendım
- +1 yıl
Anladım, ama şikayet edilecek onca şey varken..
Soran+1 yılHaklısın valla
Fikir özgürlüğü olur ama bunu dışa vurumda abestlik yapılırsa bu sefer normal olan durum anormal olur.
10 Yorumla- Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat