Değer verdiğin kişi niye böyle oluyor hep mi vefasız çıkar bunlar ne yapmalıyım sizce?

Ben kuzenimle iki senedir konuşmuyorum görüşmüyoruz önceden yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi beraber büyüdük nerdeyse herşeyi beraber yapardık benden iki yaş küçük kendisi de kız yani dayımın kızı durumları iyi değildi ben de yardım ederdim hep maddi manevi hep destek oldum ona gezerdik ederdik filan elini cebine attırmazdım kontorune kadar yolladım mezun oldu kıyafetini aldım hediye ettim. Daha bir çok şey var yani sonra bu ne zaman sevgili yapsa beni dıslardı hep konusmazdı filan keserdi iletişimi benimle söylemezdi de anlatmazdı bana bende konusmazdım zoruma giderdi. Sonra işte geri barısırdık gelirdi ben anladım senden değerli bir şey yokmuş gibi şeyler yazmıştı bana intihar ettim dedi filan acıdım yani bende konuştum yine destek oldum hep müzik yapıyordu stüdyo tuttum filan. Sonra işte iki sene önce üniversitesinden birisiyle konuşmaya başlamış bana demedi ama tavırlarından anlıyordum yazmadım bende kendisi yazmayınca ters ters konuşuyordu çünkü bana. Bir hafta sonra öbür kuzenimden öğrendim flörtü olduğunu dedim kendisi konusmuyorsa bende konuşmam sonra birisi bana Instagram dan istek gönderdi bende kabul ettim bana dediki kuzenini tanıyorum bana ayarlasana dedi bende karışmam benle konuşmuyor şu an zaten sevgilisi varmış dedim sonra bana yavsadı şerefsiz bende ağzıma geleni dedim engelledim meğer flörtü oymuş zaten gitmiş kuzenime senin kuzenin seni bana kotuluyor bana da küfür ediyor demiş sabah bir uyandım kuzenim bana beddualar etmiş engellemiş beni aradım yok açmadı yazdım engelledi annesini aradım konuşmadı filan anlatamadım da millete de hep benim arkadaşlarımı kıskanıyor benim kısmetini engelliyor demiş herkese beni öyle anlatmış ne yapacağım bilmiyorum konuşmuyoruz da aileler de tavır aldı birbirine yani böyle olmak zorundamıydı niye böyle bu
Değer verdiğin kişi niye böyle oluyor hep mi vefasız çıkar bunlar ne yapmalıyım sizce?