Hep değer veren taraf neden bu hale geliyor ne yapamam lazım?

Bunlar benim akrabam olmaz olsunlar biz iyidik dayım kızıyla beraber büyüdük nerdeyse herşeyi beraber yapardık gezerdik ederdik cebinde parası olmazdı benden alırdı hep. Bende kendi kardesimden çok onla ilgilenirdim neredeyse yani beraberdik hep ama bu ne zaman sevgili yapsa beni dışladı benimle kesti konuşmayı hep böyle yaptı aylarca küser konuşmaz sonra geri barısırdık. Bir iki hep böyle oldu geçen sene de bu böyle oldu birisini bulmuş onunla konuşmaya başlamış ben bilmiyordum Instagram dan birisi bana istek gönderdi bende kabul ettim bana dediki sen onunla kuzensin bana ayarla bende karışmam benle konuşmuyor dedim sonra bana yavsadı bende ağzıma geleni dedim o sinirle küfür filan dedim. Gitmiş kuzenime demiş senin kuzenin seni bana kotuluyor senin hakkında kötü şeyler dedi demiş. Sonra bu beni dinlemeden bir ton bana saydırmıs engellemiş anneside kızından yana oldu tabi yengem kızı ne dese konuşmasınlar ozaman filan dedi bana. Konuşmayın dedi ne yapıyım istemiyor dedi gelip gitmeyin evimize dediler gidip gelmedim de zaten dayımı da geçen doldurmuşlar bizim kızın işte arkadaşına kotuluyormus filan diye dayım annemi aramış sormuş bende dayıma dedim ben artık sizin evinize ne gelirim ne de senin karına kızına saygım yok dedim. Aramayın da bizi dedim
Hep değer veren taraf neden bu hale geliyor ne yapamam lazım?