Meraktan soruyorum şiddet geçmişiniz mi var yani büyürken kötü ve kavgalı bir ailede mi büyüdünüz babanız nasılsa aradığınız kişi de o yönelimde mi oluyor
(not : her kadın için geçerli değildir)
(not : her kadın için geçerli değildir)
Kimse kötüyü tercih etmez çünkü kötü kendini hissetirmez.
Kötü kötülüğünü yaptıkdan sonra hala o kişiyle beraber kalmak ise evet bu yüzden olabilir yani alıştığın ortam sana "evim" hissini verebilir.
Bende mesela senelerce beni aşağlayan biriyle beraberdim biliyordum bana kötülük yaptığını ama kendi evimde aşağlanmaya o kadar alışıktım ki onun aşağlaması beni acıtmıyordu böyle oluncada fark edemiyorsun bunun kötü bir davranış olduğunu çünkü sana bu hiç ögretilmemiş.
bu banada öyle geliyor yetişme tarzıyla alakalı
yani o yüzden bunda o kadınların suçu yok hatta hallerine üzülüp onlara doğru yolu göstermeniz lazım
bu mantıkla düşünürseniz aslında yanlış seçim yapmış kimsenin suçu yok.
yanılıyorsunuz evet yetişme tarzı yüzünden bir çok insan yanlış yollara sapıyor
tıpkı şiddet gösteren ve geçmişi olan erkeklerde olduğu gibi
ama bu onların suçu olmadığını göstermiyor insan seçim yapabilen ve irade sahibi varlık ve yapılan seçimlerin sonucuna katlanmak zorunda
Ahaha uzulecekmiyiz? Anasini satim sanki erkeklerin ailesi uzay ailesi o zaman erkeklerde kotu ailede buyudugu icin boyle oldular diyip onlara da uzulelim ne dersin?
Seçimini zaten bu yüzden yapıyorsun
evde görmediğin ve sana hep doğru diye ögretilen bir şeyden sorguya çekilirsen ne olur? yanlış yola girersin ve bu senin bulunduğun durum yüzünden seçmiş olduğun yol olur ve böyleliklede sınavdan kalırsın. Ama bak mesela ben o ailede büyüdüm ama sonra kendim farkına vardım şimdi o aileden gördüğüm şeylerden bağımsız seçim yapabiliyorum ama yinede emin ol çoğu erkek çok ş...
@Diibindibii üzülme değiştir !
Ben zaten degisigim ama kendimi degistirebilirim sadece cok oc arkadasim oldu hicbirine benzemedim elimde firsat vardi ama onlarin ne oldugunu biliyordum kotuluk bir tercihtir kotu olani secmek ise beyinsizlik siz yakisikliysa eger her seyi gormezden geliyorsunuz ve benim gozumde beyinsizsiniz
@Diibindibii sen genelledigin için canım baskani oluyorsun ama
Yuru lan hepiniz aynisiniz
@Diibindibii travman var normaldir
Iyi durust ol olur mu bana sana soru butun kizlar su 3unden birini sever mi sevmez mi
Tip
Para
Piclik
Bunlardan hicbiri yoksa hayatta bi erkegin sevgilisi olmaz
@Diibindibii ben bütün kızlar için mesuliyet alamam
benim eski sevgilimde tip yoktu para yoktu ama piclik vardi o yüzden terk etmiştim
Iste sen piclige baskasi paraya baskasi tipe bakiyor tip dedigim kusursuz tip
@Diibindibii piclige bakmadim diyorum nerenle okudun ki
picligin içinde oldugumu fark edememistim evde görmedigimden asaglanmayi normal olarak algiladigimdan
ama farkina vardikdan sonra birden ayrildim
Sen bana söyle siz tipi fizigi guzel olmayan kiza bakiyormusunuz? hayir
tip cünkü giriş biletindir
Ben cirkin denilebilecek kizlardan hoslandim agzima ettiler kirdilar doktuler ben herkes gibi degilim
@Diibindibii bu picligi yapanlarin klasik cümlesi
kimse kimse gibi degilse neden herkes herkesi genelliyor
Cevap
1Cevap
Bu video anlamana yardımcı olur
Bu zamana kadr kendini kötü gören kmse olmadı herkes çok iyi adam gbi adam ama noluosa ilişkiye başladıktan sonra oluo
Hahahah bu yorumlara hayranım.
Kimin ne olduğu belli. Sonrada hanyayı Konyayı görmek bu😀
Bazende hiç uyanamamak var ;)
Kötüler her zaman cezbedicidir
yalnız size zarar veriyorlar şiddet gösterip öldürüyorlar ya da kaba davranıp duygularınızı hiçe sayıp kullanıp atıladabiliyorsunuz
O yüzden yalnızlık iyidir
iyi değil mutsuz ve karamsar oluyorsun
biliyor musunuz bence çoğunuz yalan söylüyorsunuz kastettiğim kötülüğü cezbedici görenler aslında kötülük nedir bilmiyorlar ve karşılaştıklarında korkup kaçıyorlar
bence siz kötü nedir onuda bilmiyorsunuz kötü olanları dünyanın farkında olan ve bu farkındalığa erişip cesurca küfredebilen yapıdaki cesur insan imajı hissediyor tam aksi davranışındaki iyi kalpli olanlarınsa çok zarar göreceğini ve buda size onun sizi yeterince koruyamayacağı hissiyatı verdiriyor
aslında bütün olay bu, ama bunu gören bir çok kız cezbedici bulduğu kötülükle karşılaştığında korkudan kaçıyor. kötülük cezbedici değildir madam cesaret ve karşı çıkış cezbedicidir kötülük yıkıcıdır.
İyi olup da cesur olanlar da var ama
onlarında tercihi kötülüğü cezbedici bulanlar olmuyor
kendileri gibi insanlar arayışında
Şimdiki dönemin popüleritesi izlenen diziler ve watpad tarzı uygulamalardaki kitaplar yüzünden kötülüğe hayranlık, günümüzün insanları badboy diye tabir edilen kötü insanları o dizi ve kitaplardaki gibi içinde iyilik olan ama o iyiliği dışarı çıkarmayan insanlar olarak görüyorlar, bunu o insanı tanımadan bilemezsin ve tanıdıklarında da iş işten geçmiş oluyor, hayatları üzerine kumar oynuyor çoğu, iyi insanlar da var dediğin gibi ama kötüler kadar sesleri çıkmadığı için farkedilmiyor ve cezbetmiyor, üzücü bir durum
evet bu doğru.
İçlerinde iyilik olan hiçbir canlı, bir başka canlının kalbini param parça edip yetmeyip ağır şiddet uygulamaz
ya da insanları yanıltma çabasında olup onlara zarar vermeyi düşünmez.
Çünkü bunları eyleme dökenlerin hiçbirinin içinde iyilik yoktur aksine bencilce duygular ve yok etmeyi hedefleyen bir inanç ve düşünce zinciri hakimdir.
Ben sen ya da bir başkası, kötü biri olmamasının nedeni içimizde bir yerde bunun yanlış olduğunu ve zarar vermenin doğru olmadığını söylüyor
yoksa olamadığımızdan ya da başkasının yapamayacağından değil bu.
İnsan psikolojisini iyi anlıyorum ve yazılımcıyım.
İnsanları çeşitli yollarla sosyal mühendislik , azim, sabır ve dikkatle dolandırabilir, kötü bir yola sokabilir, canlarını yakıp sadece kendi yaşamımı altından bir yere çevirebilirim.
Bu sadece bana özgü değil dünyada çok fazla insan var ve çok fazla yetenekli insan var, abdde silikon vadisinde ya da teknolojiyi geliştiren ya da o muazzam eserleri ve kitapları yazabilen nice zeki ve yetenekli insan var.
Hepsi kötülük yapmaya başlasa bugün kötü olarak anılanların aslında melek kalpli görürlerdi.
Bu aptalca algıyı yok etmesi gerekiyor insanların, bilgece bir yaşamın onları iyileştirdiğini, kötülüğün başta kendini ardından çevreyi tamamen kaosa çevirdiğini ve hiçbir çekiciliğinin ve cezbediciliğinin olmadığı anlatılmalı yerleştirilmeli bilinçlere ki en ufak bir rastlayış kaçılmasına neden olsun
Çok bilgili bir insana benziyorsın, yazılımcı olman da teknik olarak bilgi sahibi olduğunu gösteriyor, haklısın, bu algı kırılması gerekiyor, wattpad de bir zamanlar bu algıyı kıracak tarzda bir roman yazmaya başlamıştım ben de ama çok fazla ilgi görmediği için bıraktım, insanlar iyiden çok kötünün peşinden gidiyor bu da bir çok iyi insanı kötü yola sevk ediyor, bence önemli olan iyi insanların kötüler daha çok şeye sahip oluyor ya da ilgi görüyor diye kendi yolundan sapmamalarından geçiyor, bu bir savaş gibi bir şey, iyilik ile kötülük arasında gerçekleşiyor ama iyiler şu an kaybediyor gibi
kaybetmedi ve genelde kazandı halada kazanıyor, tek problem haber merkezinin ülkesinde problem bulamadığında başka ülkelerde oluşan problemleri gündem yapıp insanların içini karartması
ya da yapılan dizilerle şiddet içerikli yapımlar daha fazla para kazandırıyor diye insanları bu şekilde düşündürtmeye çalışıyorlar
aslında şu an kazanan sadece kapitalizm, ama onu suçlayabilir misin? hayır talep bu yönde,
ülkemizdeki ise talep bu yönde çok artışta, bununda nedeni eğitimsizlik
Şöyle düşün başka bir ülkede silahlı polisleri bile istemiyorlar ya da sayısının çok az olmasını isterler
ve o ülkelerde suç oranına baktığında bile çok düşük görürsün.
Arz-talep ve eğitim.
kilit anahtarlar
Diziler çok kötü ülkemizde, kadınların sanki erkeksiz yaşayamayacağını erkelerin daha otoriter olduğunu lanse ediyor, işin kötü tarafı kadın karakterler de bundan çok memnunlar dizilerde ve bu yüzden ülkemizde ki kadınların çoğunluğu o tarz erkeklerle takılmak istiyor çünkü televizyonda bunu görüyorlar
Yeni bir kuşak geliyor ve yetişiyor
ülkede güzel bir algı temizliğine başladılar
etkisi çoğaldıkça onları yöneteceklere de karar verecekler
bu ülke için umudum yüksek
Hala umudum var diyorsun ülkemden yani, umarım öyle olur çünkü böylesi çok can sıkıcı bir hal almaya başladı
Yüzlerini sonradan gösterdikleri için olabilir
Kimin ne olduğu belli. Bile bile lades demeyin
hayır kastettiğim kötü olduğunu bile bile devam edenler
Kötü olduğunu bile bile devam etmek bilemem anlamsız.
Şerefsiz seviyoruz
yalnız size zarar veriyorlar şiddet gösterip öldürüyorlar ya da kaba davranıp duygularınızı hiçe sayıp kullanıp atıladabiliyorsunuz
Huyumuz kurusun be
bu bana pek samimi gelmedi samimiysen kısa ömründe başarılar
şerefsiz karaktersiz demek. kötü adam şerefsiz degil ki, acimasiz falan olur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?