Çocukken çok dışlandım. İlkokulda çocuklar yanlarına oturmamı bile istemiyordu ve yüksek sesle itiraz ediyorlardı. Bu yüzden herkesten uzaktaydı benim masam. Sosyal kulüpteyken bu alışkanlığımdan dolayı sandalyemi alıp çok uzağa oturmuştum. Eğitmen çok şaşırmış ve bu kulüplerin yeni insanlar tanımak için olduğunu söylemişti. Benim için zorunluluktu. Üstelik bunları yapmazsan kaçarsan okulu bile bitiremiyorsun. İnsanlar benimle konuşmak zorunda kaldığında suratlarını asarlardı. Çok sevdiğim bir oyun vardı, tüm kızlar oynuyordu ama ben sadece onları izliyordum. Oyunlarına sadece 1 kere girebilmek için onlara kek aldım. Sonra kız bana acıyıp bir kerelik oynamama izin verdi. Oyunda yeterince iyi olmadığım için kısa sürdü sonra onları sonuna kadar izledim. Beni oyuna alan kız da türktü. Sürekli türk olduğu için zorbalığa uğradığını söyleyip ağlardı ama onun arkadaşları vardı. Bir gün yeni gelen bir kız ile arkadaş oldum ama bu kızın arkadaşıymış. Benimle arkadaş olmasına sinirlendi. Sonra o kız da her ne kadar benimle arkadaş olmak istese de ona gitti. Kalbim sürekli kırılıyordu. Onlar oyun oynarken sadece kitap okuyordum. Yalnızlıktan dolayı günlük yazıyordum. Aslında sosyal aktivitelerde başarılıydım. Ödüllerim var ama ama işte benim hikayem böyle... Üst sınıflarda şiddet daha da arttı. Bugün bunları hatırlayıp ağladım.
Gerçekten yanlış anlama ama aynılarını yaşadım hatta bazı gördüğüm şeyleri anlatsam ortalık gerçekten karışır istersen konuşabiliriz. Amacım sana yürümek değil sadece yardımcı olmak çünkü bu ezilmişliği çok iyi bilirim bunları nasıl atlattığım konusunda da yardımcı olabilirim tabii ki istersen 💪😊
ben de atlattım. şimdi yolda gördüklerinde benden çekiniyorlar ve konuşmak istiyor bu kişiler. bizim gibi ezilmiş insanlara iyilik bile yapıyorlar, daha iyi oluyoruz sonradan. Ara ara hatırladığımda çocuklar neyse de büyüklerin bile beni ezdiği anlar aklıma gelince biraz ağlarım.
Yalan yok benim odamda bir anaokulu fotoğrafım var ona bakıp nadiren de olsa gözyaşı döküyorum sanki masum bir çocuğu vahşi bir aslana dönüştürdükleri için. Sonradan iyi davranıyorlar utanç içinde
bana da aynısı oldu. Önce yıllarca ezildim sonra görünüşümü değiştirip, itiraz etmeye başladığımda ben iyi oldum. Aslında çocukken iyi bir insandım. Oyuna girebilmek için kek alan naif bir çocuk.
Çok üzüldüm gerçekten seni anlayabiliyorum. Bende küçükken dışlandım hep dış görünüşümden. Ağzım kokuyor diye yanıma yaklaşmıyordu kimse. Bikeresinde hocanın oturttuğu çocuğun yanına oturacaktım ayy git git yaklaşma demişti bana ben çok üzüldüm utandım çocuğun yanına yaklaşmadım uzaklaştım uzağında oturdum. Kimin yanına oturacaksam hep uzağında oturdum uzaklaştım. Kimse benimle oynamazdı, arkadaşlık kurmazlardı. Benimle arkadaş olan bir kaç kişi vardı onlarda benim gibi diğer sınıftaki çocuklardan dışlanan kişilerdi. 23 Nisan etkinliklerine bile katılmamıştım. Sadece 1 keresinde öğretmenim katmıştı beni hiç unutmuyorum damat halayı oymamıştık. Hayatımda ilk defa 23 Nisan etkinliklerine katıldım ve hiç unutmadım benim için çok değerliydi. Hep içime kapanık biriydim sessiz sakin hiç arkadaşı olmayan biriydim