Günümüzde hala insanların dış görünüşleri yüzünden birbirlerini dışlaması beni çok şaşırtıyor ama çevremde böyle olaylara çok fazla rastlamaya başladım. Sen hiç yaşadın mı?

Günümüzde hala insanların dış görünüşleri yüzünden birbirlerini dışlaması beni çok şaşırtıyor ama çevremde böyle olaylara çok fazla rastlamaya başladım. Sen hiç yaşadın mı?

Biraz aykırı bir tipim sanırım özellikle küpe, dövme ya da saç rengim yüzünden garipsendiğim yerler oldu.. Özellikle daha mütevazi olduğunu sanan insanlar garipseyebiliyor ama umurumda olmadı hiç bir zaman.. Ben insanları açık, kapalı, dindar, dinsiz, piercingli piercingsiz diye kategorilendirmediğim için çok şükür bana yaklaşan insanların da bunları baz alarak bana yaklaşmamasını tercih ederim zaten.. O yüzden ön yargılı olanlar yargılarını bacak aralarına alıp gidebilirler.. :D Keyifli günler..
Bende dış görünüşü begenmediklerimle arkadaşta sevgilide olamıyorum sonuçta ben çok bakimliysam neden yanımda paspal kötü giyinen bakımsız kokan falan biri olsun ki herkes dengiyle takilmali bence. Burnu büyük havalı biride değilim yani öyle düşünmeyin ben titiz ve bakimliysam öyle isterim sadece dişleri falan kirliyse mesela nasıl konuşim? Bende mesela millete göre çok güzel buldukları için beni biri kız arkadaşıma ben benden daha güzel biriyle takılmam sen onunla neden takılıyorsun kötü hissetmiyor musun demis ilk defa duydum mesela tipsiz diye takilmayani bilirdim ama tipli diye takılmak istemeyen bile varmış yani ne bekliyorsunuz ki var maalesef böyle dusunceler
İlk okulda kaşlarım biraz kalındı. :D Sınıfta bir çocuk niye almıyorsun demişti. Cidden çok saf bir şekilde sormuştu, sevdiğim bir arkadaşımdı, amacı kötü değildi ama ben incinmiştim. :D aslında dışlanma değil ama böyle bir olay yaşamıştım.
Sırf bu dış görünüş yüzünden güzelim kadınlar ne hale geliyor. Araba fabrikasından çıkar gibi tek tip kız dolu ortalık. Bence bu tarz meselesi. Bana güzel gelen başkasına çirkin gelebilir. Veya ben kimine göre yakışıklı kimine göre ise çirkin olabilirim.
Cevap
52Cevap
Evet bir ara çok olmuştu hala oluyor
Hayır hiç olmadı
Obezite derecesinde olmasa da kilolu diye sınıflandırma yapılan bir çocukluk ve ergenlik dönemi yaşadım. İlkokulda çocuklar ki çoğu yetişkinden acımasız olabiliyorlar, lisede de geometri hocasından dolayı dışlanmışlık yaşadım. Lise 2 de geometri dersimize ilk kez gelecek olan hoca tanışma adında herkesi ayağa kaldırmıştı, sıra bana gelince de göz zevkimi bozuyorsun otur demişti, sağ olsun. Ki o zaman gerçekten topluma karşı kendimi soyutladım, insanlara karşı kendimi hep eksik, diğerlerini de hep üstün gördüm. Velhasıl kelam evet, bu lanet durumu yaşadım.
En saçma şey, çok mu önemli diş görünüş? bence hayir. Çünkü*bence*dünyada çirkin insan yoktur herkes güzeldir herkes yakişiklidir. Birakin artik şu saçma fikirleri, iç güzellige odaklanin biraz o zaman anlayacaksiniz "güzelllik"demek ne demek.
Düşündüm de dışlanmak ya da dalga geçmek değil de unide beden dersinde hoca beni Street Fight oyununda kırmızı bandajlı bir karaktere benzetmiş birde iri bir yapım olunca Rambo lakabını takmıştı 😂😂 okul bitesiye kadar Rambo aşağı Rambo yukarı bitmişti.
bir defasında şöyle bir durum yaşandı - birisi dış görünüşüm ile dalga geçti ama o an kendimi kötü hissetmedim o yüzdende cevabını vermedim önemli olan onun bu davranışının beni incitip incitmemesidir ki incitmedi işte o yüzden cevap veripte olayı büyütmedim
Dış görünüşümden mi bilmiyorum türk olduğumu anlayıp türkler hakkında kötü şeyler konuşmaya başlamışlardı , onları anlamadığımı sandıkları için apt. l olduğumuzu söylediler ama ben konuştuklarını anlıyodum maymun türkler de dediler
Sonra cevap verdim ırkçı olduklarını söyledim aynı şekilde hakaret ettim,
baktım aynı boş insanlar ne desem fayda etmez bıraktım gittim ben de
Evet oldu. Çok komik bir hikaye aslında ama o zaman canımı acıtmıştı. :) İlk okuldan beri çok yakın olduğum bir arkadaşım liseye geçince benle konuşmak istemediğini çünkü gözlük taktığım için inek gibi göründüğümü söylemişti. Şimdi gözlük takmıyorum. Lens kullanıyorum ve kendimi çok güzel hissediyorum. Şu an hatırlayınca komik geliyor çünkü hiç değmeyecek bir şey için kendimi üzmüşüm.
Onların yanına gitmiyor, yokuşlar gibi davranıyor ve egolu gibi geldiğim için bir ara full sivilcelerime takmışlardı neymiş efendim çok mastürbasyon yapınca oluyormuş lan evde abim babam annem ben zor sığıyoruz daha sonra da gözlüğüm var diye geçmişlerdi
Bir kaç tane dövme modelim ve piercingim var geri kafalı demeyelim de kendini bilmez kişiler tarafından itici olduğu düşünülmüştür ve benim bunu hissetmem tekrardan dövme yaptırmama sebep oldu ben akıllanmam siz delirin demiştim 😅😅
Ben yabancı ülkede doğdum, burada genel olarak çekik gözlülere ve türk olanlara karşı bir ırkçılık var. Çok küçük yaşta bütün hakaretlere ve dışlanmalara maruz kaldım maalesef :) dinime kadar küfrediyorlardı.
Hemde çook o yüzden asosyalleştim heleki çiftçi olduğumu öğrendiklerinde off ki ne off çok alay konusu oldum
Gelişim dönemimde yaşıtlarıma nazaran cüce gibi kaldığım için yaşadım. Hala hatırlarım o çaresiz hallerimi 😂
Ondan değilde varoşuz diye sınıf ayrımı yapan, karınca gören çok oluyo. Maalesef ülkedeki sorunlardan birisi de bu.
Fazla çekici ve wamp, güzel olduğum için oldu, umrumdamı hayır. Kıskanç bir kadının en büyük düşmanı güzel kadın net :)
Hayır yeteri kadar güzel olduğumu söylüyor arkadaş lar
Hayır tam aksi dış görünüşümden ötürü hep ilgi odağı oldum.
Hiç bir zaman olmadı. Sadece dövmelerime biraz garip bakıyorlar
Hayır yaşamadım böyle bir şey yani dışlanmamı gerektirecek kadar kötü bir dış görünüşüm yok.
Dışlamak değil ama itici duruyorsun diyor çoğu kişi. 😇
Daha çok a sosyal halimden çok şikayet yağdı ama ben değişmem hiç bir zaman kimse için
Hayır. Hiç o kadar uç bir görünüme sahip olmadım
İlk okulda orta okulda hatta lisede bile zorbalığa maruz kaldım maalesef
Hayır olmadı ama olsaydı da ağızlarının payını verirdimmm
Ooo, kralını yaşadım elbette.
Bunu da aşıyorsunuz bir müddet sonra.
cut.
Eskiden olmuştur, herkesin bir eksiği vardır kimse kimseyi beğenmek zorunda değil
Yaşamadım bana laf atacak baksın aynaya. Ben insan aşşalamayı çok severim ama hakeden insanı.
Utangac ve sessiz bi kızdım cok dalga gecerlerdi bu yuzden
Zaten çoğunlukla utangaç ve sessiz olanlara yapıyorlar
insanları üzmek kolaydır dış görünüşe yaptığınız eleştiri onları kolayca üzer.
Çok fazla rastlıyorum demişsin mesela nasıl? Ben hiç görmüyorum da.
Küçükken turuncu saçlı olduğum için arkadaşlarım dalga geçerlerdi ama ben üzülmezdim güzel olduğumu düşünürdüm 💅🏽
😊👍
Oho hep. Şu sitede bile özelde mesela foto isteyen atıyordum eskiden ya engelliyorlardı ya da daha yazmışlardı. Bende çark ettim yok daha dedim konuşan anonim konuşsun diye bakmaya başladım
Evet oldu kapalı olduğum için arkadaşlarım benim yanımda en ufak konuları bile konuşamayacaklarını düşündüler
Benim başıma böyle bir şey gelmedi ama çevremde böyle şeylere denk geldiğim çok olay oldu. Maalesef kötü bir durum yaşayan kişi açısından
evet çok zayıfım ve dalga geçiyorlar adımla vs. hep çıldırıyorum okula da yeni geldim yaşar emmi falan diyolar hep
Lise yıllarımda evet olmustu sonra hepsinin acısı cıktı tabi
Evet maalesef oldu ama çok takmıyorum. Sinekde çirkin görünür ama heryerde vardır.
Hayır olmadı hiç öyle düşünenleri de umursamamak lazm
Anasından doğmadı daha öyle biri. Beni kimse ötekileştiremez...
Sarışının die pek sevilmşyom🤣
Dıslanmadım dalga geciyolardı sdc
Evet lisedeyken olmuştu
Kimse beni dislayamaz herkes esittir
Hayır olmadı
O yüzden hayatım berbat..
Hayır dışlanmadım da dışlamadım da.
Aksine bazı ortamlarda kullandığım bile oldu djdj
Oldu tabii ki.
Evet tabii kii dışlandım
Başörtülü olduğum için çok oldu.
Tesettürlü olmam sebebiyle dışlandım
Boşverin Aldirmayın benim tercihim herzaman her durumda tesettürlülerdir...
Evet 1 kez. uzun hikaye soran olursa anlatabilirim
gözlüklü olduğum için dalga geçiyorlardı
Hayır güzel olduğum için asla başıma gelmedi
Oldu.
Hiç bir kız benimle üniversitesi de arkadaş olmadi
Olmadı
Hayır olmadı
Boyum kısa olduğu için dışlandım
Pek olmadı diyelim 🤭
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?