Sizce ailemi umursamalı mıyım yoksa kendi istediklerimi yapıp onları takmamalı mıyım?

Benim ailem katı baskıcı. Annem ve babam ben küçükken ayrıldılar. Ablam ve annem bana şiddet uyguluyor her gün değil ama dövdükleri zaman baya ağır oluyor. Küçük kız kardeşim var ve annem ona bile bağırıyor kızıyor. Mesela ders çalışmayı sevmiyorum ve sevmediğim şeyi kimse bana zorla yaptıramaz. Ama hep baskı var hep en iyisini istiyorlar fakat bu hayatta hep en iyisi olmaz. Onlardan korkmuyorum kimi zaman nefret bile ediyorum ama laf söyleyecekleri kızacakları için çoğu şeyi yapamıyorum. Saçımı boyatmak istiyorum, kurslara gitmek istiyorum, istediğim yerde çalışmak istiyorum, piercing yaptırmak istiyorum, gitar istiyorum vb. İstediğim şeyler kötü şeyler değil ama onlar hep kötü diyecekler. Sen hadi işine olmuşsun diyecekler. Benim iyiliğimi istiyorlar evet ama ben onların dediklerine göre hareket edemem veya başkasının söylediklerine göre. Tavsiyeniz nedir?
Sizce ailemi umursamalı mıyım yoksa kendi istediklerimi yapıp onları takmamalı mıyım?