AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
Kürtaj demek cinayet demektir sonuçta canlı bir varlığı alıp öldürüyorsun
Bence devletin bu konuya karışması biraz saçma. Bireyler kendi bedenlerinden sorumludur. Buna devlet degil de bireyler kendileri karar vermeliler.
Sonuçta canlı bir organizma kesiliyor göz göre göre. Bence kötü bir olay. Onun da canı var ne kadar küçük de olsa
Tacize uğrayan bir kadının kürtaj yaptırması doğal karşılanmalı ve yasal olmalı fakat keyfi ilişkiye girip hamile kalıp sonra ben bu çocuğu istemiyorum dersen zaten bunun dini boyutunu geçtim yasal değil bir nevi katilsin madem çocuk istemiyorsun korun.
Kendi canından olanı kendi istemiyorsa neden başkası o canı düşünsün ki bu durumu kimse yargılayamaz güçlü olan hayatta kalır hayatta kalan karar verir yani, dünya acımasız ama düzen böyle ilerliyor bir kadın çocuk istemiyorsa önce korunmasını öğrenecek istisna durumlar dışında olanlar için tabi :)
İnsanlar niye kıt beyinli kürtaj en doğal hak bazen o çocukların doğması daha büyük veballere sonuc açabiliyor o yüzden günah olarak görmüyorum ben
Günah olarak görmüyorum ben? Arkadaşım Allah 'ın verdiği canı sadece Allah alır. Ayrıca günahlar kişisel düşünce değil kesin hükümdür. Sana bana göresi yoktur. Tecavüze uğramış kişiler dışında kürtaj yaptırmak cinayettir. Keyfime göre seks yapayım doğurmayayım sürekli aldırayım olmaz öyle şey
@Tek_taraflı_ask bebeğin oluşma evrelerini arastır istersen 10. haftadan sonra zaten kürtaj yasak ben günah olarak görmüyorum sen Allahı katmıssın ama belki ben Allaha tapmıyorum ata puta tapıyorum? Bundan bana ne tanık olduğum çarpık ilişki sonrası hamile kalan ve cocugu doğuran biri var cocuk 1 yasına girecek kimse bilmiyor duyulsa katliam cıkacak hadi “zina” yaptın hem de ensest ilişkiye girecek kişiyle çocugu doğurup onun vebaline niye giriyorsun? O çocuğun ilerde psikolojisi nolacak? Duyulsa katliam çıkacak kan dökülecek nolacak? Bunun gibi yasanan bir çok iğrenc olay var tr de hadi o b. klari yiyorlar cocugu doğurup da vebaline girmesinler
İşin diğer kısmı çocuk öyle a kazara oldu diye doğurulacak bir şey değildir bi can dünyaya getireceksin bunun maddi sorumluluklarının yanında manevi sorumlulukları var eğer düzgün analık babalık yapamayacaksan o çocuğu doğurmayacaksın bir kuru ekmeğe muhtacken köpek gibi çocuk doğurup onları ser sefil yetiştirmeyeceksin
Arkadaşım sen benim dedigimi ALGILAYABİLİYOR MUSUN? Bakamayacak olan yapmasın. Tecavüz vb sonucu hamile kaldıysa zaten ona haktır. Başka şeye tapsan bile her dinin kuralları vardır hiçbir dinde günah kişisel değildir
@Tek_taraflı_ask her dinin gereği varsa onların dini yoktur belki? sen anlamamışsın diyorum ki hadi kazara” oldu böyle çirkince ilişkilerde üstelik bakabilse de aldırması daha mantıklı tecavüze zaten hak iki konuyu bağlayan nokta tecavüze uğrayanın da isteyerek ilişki yaşayıp hamile kalanın da “istek dısı hamilelik” yaşaması insanlar korunmalılar bunu ben de savunuyorum ama kazara durumlarda da alınması gayet normal adı üstünde “kazara” istenmiyor
Tamam arkadaş kazara olunca cinayet işleyin oldu mu o zaman mesela 10 yaşında çocuğu olan bir aile de durumu kötü olduğu için bakamadığı çocuğunu öldürsün aynı şey.
Gunah olup olmadigina sen mi karar veriyorsun
@MerveTaba evet canım ben karar veriyorum
Kimin karar vermesi gerekiyor?
Bu muhafazakar gtlerin başkalarının hayatlarına müdahale etme arzuları hiç bitmiyor.
Kürtaj, belli koşullarda serbest olmalı. Kısıtlamalar sadece extrem durumlarda olmalı.
Bu dünyaya çocuk getirmek mi daha kötü yoksa kürtaj mı daha kötü? Ben keşke doğmasaydım diyorum. Değer miydi bu dünyanın kahrını çekmeye? Hele bu ülkede?
suç değil kürtaj zaten 2 aylığa kadar alınıyo daha canlı değil yani
Yanlış biliyorsunuz haberiniz olsun o acıları hissediyor.
Kadınların vajinasıyla uğraşmak yerine ülkeleriyle ilgilenselerdi gelişirlerdi. Yazık oradaki kadınlara.
fohuş yapmayı sıradanlaştırıyorlar dikkatli olmayı ortadan kalacak bebekler artık sıradan bi mal olacak
Eğer tecavüz gibi bir şey olduysa almaya hakları var. Ama eğer sevişip sevişip sonra yok ''ben çocuk istemiyorum'' diyorlarsa bildiğiniz cinayet. Naneleri yemeden önce düşüneceklerdi. Prezervatif kullanın
Olaya senin kadar tarafsız bakan bı kadına ilk defa rastlıyorum 👍👍
İstedıgınle yatıp kalk korunma hamile kal her adamdan gönlünce aldır. Ne iğrenc. Allahın verdığı canı Allah alır. Resmen katillik bu
Kürtaj kadınların hakkı olmalı. Doğru bir karar. Hatta evlilikte erkeğe de soruyorlar. Bu yanlış anne istemiyorsa bitmiştir. Onun söz hakkı olmamalı.
Evlilik durumunda erkeğe sorulması kadar normal bir durum olamaz. Kürtaj kadınların her türlü hakkıdır fakat her ne kadar çocuğu kadın taşısa da kadın tek başına yapmıyor o çocuğu. Annenin olduğu kadar babanın da söz hakkı vardır çocuğu için.
Kürtaj en büyük suçtur o zaman korunun kendi zevkleriniz için bir cana kıyma haklaru yok
Hamileligin belirli bir zamanina kadar kurtaja kadin verebilmeli bence.
Karar verebilmeli.
Bir canlının ölümüne neden olmak suç değilse nedir?
Bana göre de bir suç olmamalı. İlla olduysa da doğurmak zorunda mıyızz hazır olmayabilirizz
Ya arkadaşım yapmasaydın lan o zaman ya da korunsaydın. Hozor doğolomm demekle olmuyor bu bir bahane değil. Tecavüze uğramadıktan sonra
@Tek_taraflı_ask abijimmm yaaa yırtılsa o andaaaa ne bk yiyelim alla alla hem sananeeee
Tamam sen her gün yaptır
@Tek_taraflı_ask söylediğim şeyden bunu mu çıkardın cidden?
Hayir savunuyorsun ya azıp azıp çocuk yapıp aldırmayı
@Tek_taraflı_ask ne alaka o farklı bir boyutu detayda öyle bir şey yazmıyor abicim beyninizi masaya bırakıpta mı ksye giriyprsunuz ben anlamıyorum
Bence sen beynini bırakıyorsun gelmeden önce. Yazdığımla hala bağlantı kuramadın. Kabloyu kontrol et.
@Tek_taraflı_ask bu bir vicdan meselesi okey kimseye de karışamazsın mesela çocuğumu aldırdım diye üzülmem ben aldırıyorsam zmanı değildir🤷🏻♀️
@Tek_taraflı_ask ne battı sana anlamadım istersen doğurup sana vereyim bak al wöfmdlckdlck
Yapmaya gelince zamanı da çocuğun doğumuna gelince mi zamanı değil? Sanki günlük hayattan bir şeymiş de şimdi zamanı değil diyor 🤦♀️
@Tek_taraflı_ask ablacım sal beni sen ne anlatıon ne konuştuğumuzu bile unutmuşum sktin kafamıı
Düzgün konuş ayrıca unutman benim problemim değil
@Tek_taraflı_ask kanka doğurup doğurup sna vercem sen bakacaksın anlaştık mı sşckeöckdlckdk
Tecavüz hariç çocuk aldırmak bir erkeğin savaş sırasında cepheden kaçmasına benziyor.
Bu bizim görevimiz mi, demek istiyorsun?
@BanaTilkiderler Hayır, mücadele etmek istemiyorlar.
Sonuçta sen çıkarmıyorsun çocuğu, kafan rahat. Belki bu kadın bu sorumluluğa hazır değil, korkuyor veya durumu yok?
@BanaTilkiderler Belki askerin de psikolojisi bozuk. Ölmekten korkuyor ne olacak? Savaşmayacak mı? Ne olursa olsun savaşmalı bence. Sorumluluğa hazır değil diye bir şey yok. Adım attığın an hazırsındır. Ama tabii ki çok zordur. Ona bir şey demiyorum
Dünyada yeterince istenmeyen çocuk var bence, daha fazlasına gerek yok.
O çocuklara sorabilme ihtimalin olsa ve sorsaydın yaşamak ister misiniz diye, ne derlerdi? Bence yaşamayı bir kere denemek isterlerdi.
Hiç kimsenin başka birinin canına alma hakkı yok. Annesi olsa bile. Canlı olan birini katletmek caniliktir. Müjdeli bir habermiş gibi veriyorsunuz!
medeni hukuka göre evet suç değil ama şerri hukuka göre bedeni bir zorlama yoksa suç suçun mahiyeti görecelidir
Kürtaj en büyük suç bence. Adam öldürmekle aynı şey değil mi? aynı şey bence
Bence suç. Korunacaksin korunmuyorsan bana cinayet gibi geliyor
Bu konunun sadece kadına yüklenilmesine karşıyım, tek başına yapılmıyor nede olsa.
İşin manevi boyutu var. Nede olsa bir cana kiyiyorsun
çok doğru bi karar kürtaj suç değildir kimse istemediği bir çocuğa bir hata yüzünden hayatı boyunca bakmak zorunda değil zaten bakmazda doğurur yurda verir gider
daha da kötüsü doğurup çöpe atıyorlar anne karnında acı hissetmeden minik bir hücreyken ölmek mi yoksa çöpte açlıktan ölsün mü minicik bebekler
Kürtaj haktır en temel haktır.
Kadının bedeni, kadının kararı. Gayet kısa ve net bir cümle bu. Kadın evli olsa bile tek başına karar verebilir. Çocuğu eşlerin ikisi birden istemesi lazım ki çocuğa iyi bir hayat sunabilsinler. Bu yüzden kadının istememesi kürtaj için yeterlidir.
Çocuğun bedeni?
Bence suç olmamalı sonuçta dünyaya getirdiğinde bütün sorumluluk sende
kürtajın suç olması anlamsız zaten. herkes yanılabilir herkes yanlı ş ilişki yaşıyanilir. yanlışlıkdan dönmenin neresi suç.
Bence de fare gibi üreyip 5-10 çocuk getirene ses çıkaramazlar bazıları var sorumsuzluk şekilde çlüyor git bak mezar çocuk dolu ona ses çıkarmazlar hep sürekli yasak olmayan şeyler bizim cahil insanlara göze batıyor bu halk gerçekten koyun
Amerikalıların neden Meksikalıları sevmediğini bi kez daha anladım
Benim ne düşündüğümun ne önemi var doğuracak ben değilim sonuçta
Kürtaj suç ise prezervatif kullanmakta suç gibi söylemleri var
Erkekler için harika ve prezervarif firmaları için de çok kötü bir durum olmuş..
Cocuk hastalıklı veya engelli olacaktır vs bu durumda kürtaj olabilir bence ama yani sevgiliydik, flörtümdü zevkine ilişkiye girip bir sürü kadın kurtaj yaptıracak işin bu kısmı aşırı itici
Bilinçsiz bir canlıyı öldürmek asla cinayet sayılmaz mantık biraz lütfen.
Anlamadim olay genel evi isleten devlet zina yasak diyen de devlet
Erkekler şimdi daha rahat olacak. Hamile kalərsa sonu ne olur korkusu olmaz. Rahatlıkla cinselliyi yaşarlar.
küürtajı iseyecek kadındanda hayır gelmez kadınlar kazanmamış sadece yok olma sureçlerini başlatmışlar
Kurtaj cinayettir bi canlinin yasamina son vermek hak olamaz
İstenmeyen bir çocuğa dünyayı zindan etmektense en başından buna son verilsin.
Neden sadece anne suçlu? Baba istemediği için pis olduğu için kadınlar kürtaj yapıyor haklılar
bir canlinin hayatina son vermek hakkina kimse sahip olamaz rezalet bebegin bir sucu yok suclu annnesidir sorumsuz davranisinin cezasini bebegi cekemez buyuk haksizlik ve adaletsizlik skandal
Insanlik sucudur
kürtaj haktır aptal bir anne babadan sağlıklı bir çocuk yetişmez
istemeyen yapmasın suç bence can almak bu kadar kolay değil
Peki o bebege anne rahmine dustugu anda ruh verildigini biliyor muydunuz? ..
Ruhun üflenmesi ve insanın kaderinin yazılmasının, üçüncü kırk günden sonra yani beşinci ayın başında olduğunu açıklanmaktadır. Halbuki diğer hadislerin hepsi, bunun ilk kırk günden sonra, yani yaklaşık olarak ikinci ayın ortalarına doğru olduğunu açıkça ortaya koymaktadır yani ana rahmine düştüğü an değil.
Begenmeyen kadinlarin kafasindan istiyorum zira nasil bir ozgurluk oluyor aldirmak anlayamiyorum? -tecavuzle olusmasi disinda-
ben de senin gibileri anlamıyorum
o yüzden çok kafa yormaya gerek yok
Peki bu daha çok bebeğin ölümünu meşrulaştırmayacak mi? Kürtaj nasılsa suç değil diyip daha çok çocuk yapılmayacak mi
İkisi arasında fark yok bence
Cinayet cinayettir
*oğlu kötü bir hayat ve günah işlememesi için öldüren baba
bence kurtaj suçtur sonunça yapmadan önce önlem alınabilir
Aynen öyle
Böyle şeyleri normalleştirmek nasıl mümkün? Ahir zaman..
erkekler de şey yaptıktan sonra kendi çocuk adaylarını öldürmüş olmuyor mu?
bu da yasaklansın o zaman!
Herkes kendi bedeninden sorumlu
Yooo bebeğin ne suçu var?
@OOztas42 Kürtaj sırasında ölen şey bebek bile değil.
@Ragnar_Lodbrok hissediyor. Hissediyor olması yeterli. Senin kafanla dusunursek 5 yasindaki çocuğu öldürmekle 9 yaşındaki çocuğu öldürmek aynı suç değil sonuçta 9 yaşındaki daha büyük. Yazık
@OOztas42 Hissetmiyor, yalan söylüyorsun
@Ragnar_Lodbrok www.kastipmerkezi.com.tr/.../ bu kürtaj ne zaman yapılır sorusuna cevap bu da evreler 3. Hafta sinir sistemleri olusuyor diyor. www.sdplatform.com/.../...inin-temel-evreleri.aspx
Doğru söyleyene ne zamandır yalancı deniyor?
@OOztas42 www.factcheck.org/.../
Keko sanıyor ki sinir sistemi bir tek omurilikten falan oluşuyor. Sinir sistemi komple beyne bağlı bir mekanizma, biliyordum bu zokayı yutacağını en baştan gayet.
Bak burada ne diyor, gerçi senin İngilizcen de pek yoktur. Ben sana çevireyim
''The perception of pain requires an awareness of an unpleasant stimulus — receptors throughout the body must send a signal to the brain, where it can be processed as pain. One reason the JAMA review finds early pain perception unlikely is that the connections between the thalamus, a sort of relay center in the brain, and the cortex have not yet formed. ''
Acı hissinin gerçekleşmesi için vücuttaki sinir reseptörlerinin beynin acı merkezine sinyal göndermesi ve beynin bunu yorumlayabilmesi gerekir. JAMA gözlemcisinin 20 haftalık bebeğin acı hissettiği iddiasına katılmama nedeni o evrede henüz beynin acı rölesi ile serebral korteks aresındaki bağlantıların oluşmamış olması
Yani sinir sistemi dediğimiz şey, senin gibi sadece oradan buradan copy-paste yapmayı bilen cahil köpeklerin derinlemesine öğrenmeden ezberlediği üzere, sadece sinirlerin vücutta dağılmasıyla falan oluşmuyor.
Bunun beyin kısmı var, istersen her tarafında sinirler olsun ve bunlar bir de çalışsın, gene acı hissedeceğin anlamına gelmiyor ve burada söz konusu olan dönem 20. hafta!
@OOztas42 Ki bu arada, kendi verdiği örnekte de 10. haftada acı çeker gibisinden bir şey denmiyor bu salak yanlış anlamış
@Ragnar_Lodbrok omur ilik mi yaziyor okumamışsın 3. Haftada sinirler ve yenin oluşuyor diyor sen git okumayı öğren bir soru soruyorsun okumadan buradan atıp tutuyorsun.
@OOztas42 Dezenformasyoncu muhafazakarların taktikleri hiç değişmiyor. Şimdi de söylenen şeyin genelini görmezden gelip, bir tane yere takılıp sataşmaya uğraşıyor.
Bebek 10 haftayı geçtim, 20. haftada bile bir şey hissedebilir mi? Hissedemez. Neden? Çünkü beynin acı merkezini oluşturacak olan bölümler henüz gelişmemiş, dolayısıyla vücudun acı reseptörleri çalışsa dahi acıyı hissedecek bir beyin yok
Tartışma bitmiştir.
Bilip bilmeden yalan yanlış şeyleri yaymaya uğraşmayınız.
Beyini*
@OOztas42 Hala konuşuyor cahil ergen
Aslında Allah'ın verdiği canı Allah alır ben onaylamiyorum ama kadınların yaşadıklarına çok şahid oldum bir ay önce bile arkadaşıma bebeğini aldırma cana kıyma dedim ama çok mağdur kadınlar var çaresiz erkeğin hiç mi suçu yok acaba kadıni ceza verirken erkek neden cezasız😔
İngilizcem var merak etme orada 20 haftalık diye bir şey yazmıyor. Kendini üstün görmeyi kes. Ve bu emriyodan bahsetmiyor.
Başka sallama bilgin varsa söyle :d
@OOztas42 Ulan senin ananı... Ulan it! Ulan başlıkta bile konunun 20 haftada acı durumu olup olmadığının tartışıldığı yazıyor! Yalancı kardeşim seni!
Erkeğin suçu yok diyen olmadı ki erkekler kullanıp atıyor ve umurunda olmuyor burada ailenin suçu var erkek dediğin yapar vs denmese su iğrenç toplumda biraz daha normal olabiliriz. En büyük suç babaların. Erkeğin g*tünü kaldır sonra ay aldırsak mı ne? de it gibi bakacaksın o çocuğa ya da çocuğuna düzgün eğitim vereceksin. Erkek yapar diye büyütürsen sonunu dusunmeden haraket eder biraz bilincinde olmalı.
@Ragnar_Lodbrok neden sövüyorsun sakladıkların tutmayınca sinirlendin mi?
Salladıkların*
Kendi zevkin uğruna cinayet işlemektir kürtaj.
Yazıklar olsun cani katiller
Örnek verilen ülkeye bak ahahaha Chavez'in istediği gibi at koşturduğu sözde devlet tarafından yönetilen ülke
Bu bir cinayettir bunun aksisini düşünen de kürtajı yapan kadar suçludur
Doğmamış canlıyı öldürmegi suç saymiyolar. Sizin ben
Artik kıyamet kopsun tek diyeceğim bu...
Cinayet bu kabul edilemez.
Kaybeden suçsuz bebekler mi oldu?
Haklilar kimse doğurmak zorunda değil
Kürtaj suç değildir muhabir soru sorar sende yanıtlarsın kamerada çeker kürtaj neden suç olsun ki