+1 yılÜlkelerin dinleri farklı olsa da mevzuya insanlık olarak bakılmalı kürtaj hak değil katilliktir. Evli bekar korunmadan ilişkiye giriyor ve buna sebep oluyorsa gereğini yapmalı. Kürtaj ilişkiye zorlanan geleceği kötü olacağı kesinleşenler için geçerli olmalı.
09 Yorumla- +1 yıl
@fatoşşistt Ağam yorumumu yaptım ben dedim diye mi yasakladılar tepkini bana değil Bİden ver. dfgfg
- +1 yıl
hayr ben sizin yaklaşımınızdaki mantıksızlığa şaşıryorum.
- +1 yıl
Ben öğrenimim gereği, emriyoloji, emriyo transferi, invivo ve invitro fertilizasyon derslerini almış biriyim. Benim bilgi düzeyimi önyargılı bir şekilde sorgulamak size düşmez. Ne zaman fötus, ne zaman fertilizasyon gerçekleşiyor, kürtaj hangi dönemi kapsıyor bunları biliyorum.
- +1 yıl
yahu ona kalsa mikropları da öldürmeyin, virüsleri de. yazık değil mi onlar da canlı. çok komik gerçekten.
- +1 yıl
Virüs veya amip veya bakteri aklı bari bir canlı olma niteliğini taşımıyor ama birleşen ve ilk mitoz bölünmelerini geçiren canlı aklı bari bir insan olma niteliğini taşıyor.
- +1 yıl
ha akli mi olması lazım duygularınıza hitap etmesi için 😀
- +1 yıl
Tek hücreli, prokaryotik hücredeki sinir sisteminin bir ürünü olan canlıdaki güdülerin sizde olmadığını düşünüyorum.
- +1 yıl
bir bilsen ben de sizi nasıl görüyorum. ama size baktıkca kapitalistlere inanılmaz hak veriyorum. gerçekten bu alt sınıf, kendi koşullarına kendi sebep oluyor.
- +1 yıl
Sorun yok, bu şekilde görmeye devam edin.
En İyi Cevaplar
+1 yılSeks özgürlük çercevesinde yaşanan ihtiyaç arasında bebek skandalinin yaşanması alternatif sosyal yaşama engeldir. Doğurğanliğı kadına bahseden tanrı bebeğinin oluşumunda da anneye müsaade vermiştir ortak kararla eşine danışılır hayatına son verilir. Annelige hazir hissetmeyen annelik psikolojinatik olguyu taşımayan dişil kişisi kürtaj yaptirir yaptırmalıda bir birey hayata veriyosun annelik hissetmiyosa zulm edemez tr'de kürtaj bir dönem yasaklandı tekrar faaliyete geçti abd de yeni yasa düzenlemesiyle bu saçmalığa son verir fazla sürmez buna kadınlar karar verir devlet mensupları söz hakkına sahip değil
010 Yorumla- +1 yıl
Hayatına her şekilde son verebilir. Doğmuş bir canlının hayatına da son verebilir bu ucu açık bir düşünce çünkü. Kendinizi doğmamış bir sperm ve yumurta halinde düşünün, ailenizin, anne veya babanızın her ne şekilde bu duruma uygun bireyler olmadığını veya sizi dünyaya getirdiklerinde gerekli sağlıklı koşulların olmayacağını da düşünün. Ben bunları düşündüğümde her ne olursa olsun, ister yetimhane, ister sokakta, ister çöplükte.. Bu benim yaşam hakkım, ve ben bunu istiyorum. Şu andaki bilinç ile bunu istiyor olmanız tutarsız diyebilirsiniz, elbette istemeyenler de olacaktır fakat bu bir ihtimaldir. Ben öldürülmek istemezdim. Anlıyor musunuz?
- +1 yıl
Karmaşık argümanın anlaşılmani zorluyo tartışma potansiyeli soru sorunca esnek ve yalın dil kullanırsan binebze anlaşılirsin onu es geçiyorum bana anladın mi derken empati bekleyip nazi sertliğinde tavrın zaten 2li diyaloğa eleştiriye kapalı olduğunu gösteriyi saldırgan tutumundan vazgeç. Sen güncel durumla yaşamak istiyorum derken zor şartlar altında aile sevgisinden mahrum çocuklarda empati yaptın mı? Sosyal yaşamı finansal getirisi ve psikolojik sağlığı dipte hayata başlamak nasil bir duygu?
- +1 yıl
Ha bi de aşağıda öğrenimim gereği demissin hangi bölüm mezunusun, okuyosun? Bilimsel psikolojik analiz yapacak kadar oldun mu sen?
- +1 yıl
Tartışmış olduğumuz olgudan sıyrılıp benim psikolojik çözümlememi yapmanız hoş değil. Sen şu anda beni damgalamak, belirli bir kalıba sokmak adına benim hakkımda ithamda bulunuyorsun. Ben sana anladın mı derken seni bir kalıba veya sana bir ithamda bulunma niyetinde değildim oysaki... Bu ülkede doğan insanlar, yaşayan insanlar dahi bunu iliklerine kadar yaşıyor. Bu yaşamın bir parçası, sağlıklı bir aile, sağlıksız bir aile, sevgisizlik veya sevgi.. Bu dünyanın anlamı bu parametreler etrafında şekil alıyor. Kaldı ki ben çözüm önerisinde de bulunuyorum, kürtaj olmadan doğan çocuklar için neler yapılabiliri de ele alıyorum. Düşüncemi savunur iken gerisini de önünü de düşünüyorum ve çözüm odaklıyım. Sizleri damgalamak istemiyorum, kötü sıfatlar kullanarak ithamda bulunmak istemiyorum fakat insani duygular bazen buna da sebebiyet verebiliyor. Bu konuda maruz görün fakat, sizlerin de anlamak niyetiyle okuduğunuzu düşünüyor değilim.
- +1 yıl
Veteriner hekimliği son sınıf öğrencisiyim. Bilimsel bir psikoloji analizi yapabilir miyim terminolojik olarak bilmiyorum fakat düzenli olarak psikoloji okuyan, ayrıca hayatın travmalarına doğumumdan itibaren maruz kalarak bir şeyleri tecrübe ettiğimi düşünen bir insanım. Diplomam elbette psikoloji alanında yok, fakat anlamaya çalışıyorum, okuyorum.
- +1 yıl
Insanı duygulara sığınıp bir kadının doğum özgürlüğüne kendin ket vuruyosun tek tarafli empati diyalog değil monologa dönüşüyor çünkü sen cümlenin sonunda aşağıdaki yorumlarda ve bilakis güncellemende soruna gelenleri kişiselleştirirsen bunu duyman çok normal duygusal semptomlar ağır basınca kelimelerin daha da agirlasiyo konunun dışına çıkıyo burada senin ne istediğini konuşmuyoruz tr koşulunda bir kadının doğurganlugindan söz ediyoruz ben de rica ediyorum ajitasyon yaparak konuşma özgürlüğümü kısıtlama bi çeşit manipülasyon. Elinde olmayan sebeple dünya ya gelen yetimhanede büyümeye maruz kalmış bir çocuğun ayakları üstünde durması güçtür devlet mensupları hangi yetim çocuğu finansal düzeye getirmiş 18 yaşında çocuk devlet kontrolünden çıkarılıyo dur kendi ayakların üstünde diyo geçen yillarda yetimhanede büyüyüp kolluk kuvveti olan adamla röportaj yapmışlardi orada aile sevgisinden mahrum yaşadığını ve toplum içinde bir baba anne gördüğü zaman eksikligini yaşadığını söylüyo bir insanin kolu bacağı gitmiş gibi düşün yasiyo ama nasil hayatta kaliyo? Hayir bunu ben çocuğuma yapamazdim bu benim bireysel fikrim yarim bi insaj yenik insandır
- +1 yıl
Realist düşünelim çözüm yolu mutlak vardir ya da çözümlenir demek işi şansa bırakır insan hayati şansa eşdeğer değildir olamazda ceremesini yine toplum çeker ileride aile kuracağı bireyler çeker etc etc. Tr şartları o çocuğa konforlu düzeyde yaşam vermiyo normal şartlarda doğan bireyin + sını bile katamiyo ben cift vatandaşım gürcistanda büyüdüm orada dahi devlet burun kiviriyo sadece eğitiminde yanında ayni şekilde isviçre sosyal statüsüne destek verip saliyo birazda gerçekler konuşulsun rafa
- +1 yıl
Ben de size diyorum ki bu sizin düşünce ve tercihiniz. Her yetimhanede yetişen çocuk sizin gibi mi düşünüyor, elinizi vicdanınıza koyarak ve aklınızı kullanarak bu sorumu cevaplayın. Ben diyorum ki yaşama hakkı annenin doğurganlığı önünde olamaz. Yetimhanede sizin belirttiğiniz şartlarda büyüyen çocukları ele alalım, 1000 tanesine soralım, ben biliyorum ki o çocukların arasında doğmayı, yaşamı her ne şart ve koşulda olursa olsun isteyecek çocuk oranı yüzde 50 altında değildir, ki altında olabilir de.
Annenin doğurganlığının hakkı demişsiniz, bu konuda size hak veriyorum. Beden kişiye ait, fakat insan olmak öyle bir olgu ki kendimiz haricinde gözetmemiz gereken de bir canlıya ev sahipliğinde bulunuyor olmak bu kararın bireyden çıkmasının gerekliliğini savundurtuyor bana.. - +1 yıl
Gerçekleri kendi perspektifinizden yansıtınca anlaşamamız mümkün olmuyor. Olmasına da gerek yok.
Toplumun refahını artırmak adına yapılması gereken onlarca parametre ve farklı olgular var iken, doğmamış canlının yaşamama hakkında söz sahibi olmak bana göre hiç bir realist düşüncenin kapsamında olmuyor. Çözüm yollarının halen daha mümkün olduğunu savunuyorum. Ben yaşamak istiyorum, benim gibi de yaşama potansiyeline sahip olmak isteyecek binlerce canlının ölümünü hakkaniyetli olarak bulmuyorum. - +1 yıl
Yukarda gerekeni ziyadesiyle yazdım tekrara düşemem başa sarip duruyor
+1 yılBazı ebeveynler katil, hasta ruhlu, sapık vs
Bence kürtaj olmalı
Abd de sık sık çocuklarına işkence eden aileleri görüyorum
Daha geçen gün çöpün yanına uyutmustu oğlunu oglu küçükken
Böyle ağır psikolojik sorunlar yaşayacağına doğmamasi daha iyi olur diye düşünüyorum01 Yorumla- +1 yıl
Doğup da sağlıklı bir şekilde yaşam sürmeleri için kurumların iyileştirilmesi veya sahiplendirme, evlatlık verilme durumlarını göz ardı ederek çözümü ölüme bağlıyorsanız ben bazı şeylerden şüphe duyarım.
+1 yılÇok yanlış düşünüyorsun bazen farkında olmadan gebeler hamile kalabiliyor ve bunun farkına aylar sonra varabiliyorlar şimdi söyle bakalım bu tarz durumlarda istemeyerek dünyaya gelen bir çocuğun ebeveynleri ne kadar mutlu olabilir çocukla ilgilenebilir istemeyerek getirdiği çocukla?
01 Yorumla- +1 yıl
Benim düşünclerimin onda birini düşünmüyorsun gibime geliyor, sorunlara çare üretmek yerine kestirme bir yolu seçiyorsunuz, üstelik yol öyle bir yol ki.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılherkes kendi vucudundan sorumludur. o canlının yaşama hakkı ise anneden sorumludur anne isterse buna sonda verebilir bu yasal bi hak olmalıdır
nasıl dövme yapanlara karışılmaz ise bi vücutta oluşan bi canlının yaşamınada başka bi canlı karışmamalı ve saygı göstermelidir.02 Yorumla- +1 yıl
Benim yaşama hakkım annemin değil benim iradem kapsamındadır. Anne ancak kendi yaşamına zeval gelecek bir durumda söz hakkına sahip olmalıdır. Sana katılmıyorum.. Kendi vücudundan sorumlu isen birtakım haltlar yiyip bu tarz bir sonuca sebebiyet vermeyeceksin. Tecavüz gibi bir durumda ise her ne şartta olursa olsun, doğurup bakmama hakkına sahipsin fakat yaşaması için emin ellere bırakmalısın. Bunlar benim düşünclerim, katılmayabilirsin ama sende saygı duymalısın.
- +1 yıl
doğurup bakmama hakkı diye bi durum yoktur. dünya bu kadar güvenli değil ben katılmıyorum kürtaj hakkı yasal olmalı ve isteğe göre kullanılmalıdır bu bi özgürlültür kısıtlanamaz.
Alım yapildiginda daha cenin canlı bile sayılmaz çoğu kişi tecavüz sonucu hamile kaliyo onu dogrurmak zorunda mi kadinlarin doğum yapmasından erkekere ne ya da bir başkasına ne ayrıca eyaletlere. birakildi komple yasaklanması
05 Yorumla- +1 yıl
Normal şartlarda birey olma ihtimali olan her canlı canlıdır. Ayrıca biyolojik olarak mitoz, mayoz bölünme gerçekleştiren, hücresel solunum gerçekleşen, zamanla organogenezise uğrayacak olan canlı bir hücreden bahsediyoruz. Mesele aklı bari olmak ise bir şey diyemem size, fakat eneglli çocuklarda aklı bari değil. Tecavüz sonucunda hamile kalan bir kadın bu çocuğu doğurup gerekli makamlara iletebilir.
- +1 yıl
Benim tecavüz sonucunda hayatta olduğumu düşün 5 dakikalığına, ve beni zamanında senin gibi düşünen birinin kürtaj ile öldürdüğünü düşün. Ama benim yaşama hakkım var, bana sordun mu beni alırken? Yaşamak istiyorum.
- +1 yıl
Birbirimizi anlayacak zihin yapısında değiliz, saygı duymak zorundayım. 👍
+1 yılkürtaj hak olmaktan çıkamaz, çıkmamalı. yetimhanedekilerin oranı artsın da bakar devlet o zaman hepsine. dünya nüfusu arttıkca boka gidiyoruz zaten, bir de millete zorla çocuk doğurtsunlar
14 Yorumla- +1 yıl
O insanların elinde değil mi o çocuğu yapmamak? Yanlışlıkla dahi olsa ölüm nasıl olur da tek çare olabilir? Tiksiniyorum..
- +1 yıl
tiksinmeye devam et. amerika yüzde 90nı cahil kesim olan bir ülke. tecavüz oranı çok yüksek. her tecavüze uğrayan da doğurup sokağa atar artık
- +1 yıl
Çözüm üretilebilir, kolaya kaçıp doğmamış bir canlının katilleri olmayı tercih etmek bir haksa buyurun..
- +1 yıl
bu kafa şey kafası değil mi. sığınmacıları alalım yazık kafası. onlar da insan vah vah kafası. sosyal ve ekonomik sonuçlar göz önünde bulundurmadan.. ben sonuna kadar karşıyım kürtajın yasaklanmasına. ayrıca azıcık sosyal sonuçları üzerine kafa yorsanız hep alt ve eğitimsiz kesimin çoğlacağını ve yine o kesmin zarar göreceğini anlardınız. al evinde bir çocuğa bak dense bakmazsın. ama milyonlarca çocuk doğsun sokağa atılsın, yeter ki duygusalcıların doğmamış bebeği öldürmeme duygusu tatmin olsun. doğduktan sonra sürünerek rezil bir hayat sürmesi filan sorun yok.
+1 yılBu durum seni neden gerdi ki? Anladığım kadarıyla bir erkeksin, hamile kalıp doğurmazsın ve sana laf düşmez.
Eğer gelecek için farklı planların var ise bir şey diyemem😄01 Yorumla- +1 yıl
Hadi ben gerildim diyelim, ki öyle bir şey yok. Siz neden gerildiniz? Hamile kalıp doğurmazsın felan gibi cümleleri kurma cüretini nereden alıyorsun? Anladığım kadarıyla ciddiyetten uzaksın.
1. si amerikali misin sana ne
2. si dogurgan misin sana ne
3. su sana ne213 Yorumla- +1 yıl
Ben bir insanım. Amerikalı veya şu bu olmaya gerek yok. İnsan olmak yeterli...
- +1 yıl
ne yani dünyanın en sömürgen ülkelerinden birinin nüfusu kontrolsüzce arttığında sana zararı olmayacağını mı düşünüyorsun 😂
- +1 yıl
Yaşam hakkı, birey hakkı diyorum, insanın en büyük hakkı olan yaşama hakkı diyorum, siz bana ABD, göç, sömürü vsvs saçma sapan çevresel etmenleri öne sürüyorsunuz... Yazık.
- +1 yıl
1. kürtaj yasağı durumu üzerine varsayım yapıyoruz ve abd nüfusu da sürekli artan bir nüfus. üstelik abd sizin sandığınız kadar elit bir ülke değildir ve çoğu doğumlar kayıt altına bile düşmüyor
2. türkce bir kelimedir sömürgen kelimesi. öğrenmek için hala geç değil, google amcaya sorabilirisn. - +1 yıl
Psikolojini gayet iyi anlıyorum, benimle düşüncelerini öne sürerek olgunu anlatmak savunmak yerine savunmuş olduğun olguyla alakası olmayacak bir şekilde yazım yanlışlarına vs konuyu çekiyorsun. Çünkü güdülerin senin mutlak haklı olduğunu, bunu kanıtlaman gerektiğini söylüyor. İçgüdülerinden arınmanı diliyorum.
- +1 yıl
@VamosRafaa ben size somuru vsvs sacma sapan cevresel etmenler saymadim, aksine size o yorumda hicbir sey soylemedim
@fatoşşistt abdye elit bir ulke falan demedim, dunyanin geri kalaninda goc aldigi icin dunyada nufus artisina cok bir etkisi yok dedim, bu konuda rekor, KURTAJIN YASAL OLMADIGI afrika ulkelerindedir
bir de somurgen diye bir sozcuk yoktur, katiliyorum size, ogrenmek icin gec degil
somurgeci sozcugunu bugun ogrenebilirsiniz - +1 yıl
sizin sorununuz ne bilyor musunuz. biyolojiden anladığınızı savunuyorsunuz ama hiçbir biyolog ya da doğa bilimci insan türünü sizin kadar tepeye çıkarmaz. eğer bir hayvan türü fazlasıyla çoğalırsa müdahele edip soykırım yapıyorsunuz, örneğin fareleri. fakattttt aynı çoğalmanın insan türünden olmasının tehlikesini gram algılayamyorsunuz. neyse. zaten dünya boka doğru gidiyor. bu şekilde son daha yakın olur.
- +1 yıl
O kelimeyi ben hangi bağlamda kullanmışım? Akıl tutulması yaşıyorum şu anda, anlamıyorsunuz.
- +1 yıl
bu uclu caprazatese bir aciklama getireyim, ben iki kisiye de karsi konusuyorum ve kurtajin bir hak oldugunu, ama buna karar verecek kisinin doguracak kisi oldugunu savunuyorum
bu biyolojiden anlamak konusunun kimse soylendigini anlamadim ama ben biyolojiden anliyorum diye bir iddiada bulunmadim, ayrica ben evime fare girdiginde yakalayip atarim, ciceklerdeki tirtillari bile tek tek toplar asagi birakirim
ote yandan kurtajin yasalligi, yasalarda kimin birey sayildigiyla ilgilidir, biyoloji ya da dinle degil
dogmamis hicbir insan, hicbir devletin vatandasi degildir ve dogal olarak bir embriyo, hicbir yasaya tabi tutulmamalidir annenin kararlariyla ilgili - +1 yıl
fare konusuna da bireysel bakmazsın artık ama ya. aç new yorkun fareleri belgeselini izle. o hayvanları şehirden nasıl temizlediklerini.
- +1 yıl
bir an başka birine mi yazdın bu ne diyor dedim. neyse. aynı dili konuşup aynı dilde anlaşamamak bu olsa gerek. ayrıca 3. lü diyalog olunca böyle karşyor ortalık.
Yani sen dogru soyluyorsun ama ya kadin tecavuze ugramissa? Bu durumlarda olmali bence
01 Yorumla- +1 yıl
Bu durumda dahi çözüm cidden var. O çocuk asla genetik olarak anne veya babası ile buluşmamalı. Cidden zor bir durum anlıyorum, gerçekten kolay değil
Gündem konusunda 665 cevap paylaştı. İstemeyen birini anne ve baba yaparsan doğacak çocuğa yazık olur
03 Yorumla- +1 yıl
İstemeyen biri o çocuğu yapmama iradesini kullanabilir. Kullanmıyorsa da yapacaklar bellidir, öldürmek yerine kurumlar gereğini yapabilir. Ne kadar sağlıklı diyor olabilriisiniz, bu tartışmada size hak verebilirim fakat devlet kurumları artık eskisi gibi de değil. Bana şu anda sorsanız, geçmişte yasak bir ilişkiden veya tecavüz ürünü olarak doğacaktın ve seni kürtaj ile alacakları, yeminler olsun ki bunu istemezdim. En kötü şartlarda dahi olsa benim yaşam hakkım her şeyin üstündedir. Bunu benim gibi düşünmeyen de elbette milyonlarca insan vardır fakat burada asıl olan ihtimaldir, bu ihtimal söz konusu ise o canlının yaşama hakkının önüne geçilemez.
- +1 yıl
Her iki seçeneği de seçecek olanlar mutlaka olacaktır, bu bağlamda yaşamak isteyeni öldürmek sizce ne derece mantıklı? Siz de bana yaşatmak ne derece mantıklı sorusunu sorabilirsiniz. Ben size bunun yanıtını şu şekilde verebilirim, bir şekilde doğacak o çocukları mümkün olduğunca en iyi şartlarda yetiştirebikiriz fakat öldürmek neye çare, neyi geri getirebilir?
Buna sen mi karar veriyorsun 😀
13 Yorumla- +1 yıl
Karar veriyorum anlamını mı çıkardın bu ginderiden?
Böyle anladıysan biraz daha çabala derim.
Bunlar ozgurlugu baska anliyor.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne