Karşınıza çıkan insanlar için her ne olursa olsun iyi ve kötü anlamda iyi ki de çıkmış diyebiliyor musunuz?
Şahsen ben hepsine teşekkür ederim hayatta kimlere güvenip kimlere güvenmeyeceğimi iyi öğrettiler bana...

Bu hayatta herşeyin bir planı var. Karşımıza çıkan her insan bu planın bir parçası , onların bizde yaratacağı artılar ya da eksiler ise bizim nasıl bir duruş vereceğimizle ilgili. Herşeye rağmen her kötülüklerine rağmen hayatımdan geçen ya da hayatımda kalan her insanı seviyorum, bana kattıkları onca tecrübe için..
Ama ben başı dalgın insanları daha çok seviyorum, gözleri uzaklara bakanları, içinde hüzün gizleyenleri.. Ama tüm bunlara rağmen gülmek ve güldürmek için çabalayanları. Onca insanlık dışı muameleye rağmen insan kalma savaşı verenleri, onca kabalığa rağmen nezaketini korumaya çalışan insanları, erken büyümek zorunda kalmış fakat çocuksu masumiyetini hiç kaybetmemiş insanları seviyorum. Birini geçmeye, alt etmeye, yarışmaya, yargılamaya değil, hayatını kendi kendini terbiye etmeye adamış, terbiye olurken terbiye edenleri, iyileştirerek iyileşen insanları seviyorum. Ben kendimi seviyorum ve biliyorum ki kendini sevmeyen kimseyi gerçek mânâda sevemez. İnsanları sevmek için kendimi daha bilgece sevmeye ve daha çok terbiye etmeye ihtiyacım olduğunu biliyorum ve bunun için çabalıyorum. Sizleri gerçekten sevebilmem için kendimi sevmeme müsaade edin..
Kader.. tabiki vardır bir sebebi kimisinden güzellikler kimisinden de keşkeler çıkar.
Teşekkürler
Aynı düşüncedeyim süveyda
Hiç bir şey yok'ki tesadüffen olsun her şeyin bir sebebi vardır.
Kimi gelir anlam katar kimi gelir ne kadar anlamsız bir şey yaptığını fark ettirir.
Kimide gelir komik şakalar ile çıldırtır 👆🏻 😄
Gelmesin direkt atıf olarak kabul et 😄
Tabiki de kıymet bilinmesi lazım
Sırf güldürüyorsun diye konuşmuyorum seninle aynı zamanda
Anlayışlı, Akıllı :)) Mizah kaldıran, genel kültürlü, sempatik. Sen neymişsin ya 😄
Sonu gelmeyecekti kısa keseyim yeter bee 😄
Gözlük mü o 😐 gitti anlatasım 😶
Kader yasanacaksa karşımıza çıkar. Bazen sorgularsın bazen de iyi gider her şey.
Teşekkürler...
Rica ederim.
Cevap
10Cevap
Evet, hayatıma olumlu anlamda dokunan her bir insan fazla ayrıdır, bunun dışında olumsuz şeyler yaşatanlar, üzenler, kıranlar… Bir şeyleri fark etmemi sağlayan, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu öğreten, daha doğrusu öğrenmeme neden olanlardı. O yüzden “keşke hayatıma girmeseydi” dediğim hiç kimse yok. İyi ki hayatıma girmişler ve bir şekilde yolumu çizmeme, kendimi bulmama yardımcı olmuşlar…
Her zaman değil..
Bazen çok gereksiz zamanda. gereksiz insanların hayatımda ne gereği vardı diyorum 😀
Bence her şey kader.
Kader olmasa dejavü olmazdı.
İyi ya da kötü hepsinden öğrendiklerimiz oluyor. Buna ben tecrübe derim. Bu tecrübeler sayesinde daha sonraları karşılaşacağımız insanlara nasıl davranmamız gerektiğiyle ilgili bir bilgimiz olmuş olur.
Herkesin bir nasibi vardır elbet..
Kimi şükür sebebi, kimi sabır.. Kimi dert, kimi ders..
#Vesselam
var tabi mesela sen kankamsın 😁
Son cümlen gayet açıklayıcı üstüne edecek lafım yok
Elbette vardır illa iyi veya kötü tecrübe edineceğiz.
Hiç kimse boşuna girmez hayatımıza. Kimi ödül, kimi imtihan, kimi de ceza.
Her biri sayesinde iyi veya kötü en azından tecrübe edindim
Evet, karşımıza çıkan insanlar ya imtihanımız ya da hayatımız olur.
kadere inanıyorum..
ve doğal olarak bir sebep var..
Bence bu karşılaşmalar tesadüf deyil tevafük yani tesadüf diye bişey yok Allah karıncayı bile karşımıza sebepsizce çıkarmaz elbet vardır bir sebebi
Kesinlikle bir sebebi var, belki ödül belki ceza belki imtihan belki başka bir şey fakat mutlak bir sebebi vardır..
kesinlikle vardır herkesin bizim yaşamımızda büyük ya da küçük bi etkisinin olduğunu düşünüyorum
Kimisi iyikimiz olur kimisi keşkemiz
Var bence hep inanirim buna
Hepsi sınav diye düşünüyorum...
Kesinlikle
Anlam düşüncede yaşar
Bilmem yoktur
Var bence
Yok keşke çıkmasalar üzecek olanlar
Öyle derler
İllaki vardir
İlla ki..
Hayır