Şöyle ki; birilerinin ya da birinin hayatımıza dahil olması ve dahi birileriyle tanışmamız bir nedene mi bağlı? Yoksa her yeni insan, her karşılaştığımız insan tesadüfen mi denk gelmiştir. Biraz karışık oldu ama kısaca neden aramak lazım mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEvet, hayatımızda çıkan her insan, bize bir şeyler öğretir.
Kötü insanlar bile, bize tecrübe katar. Ve o insanın bile karşımıza çıkacağı, taa en baştan kaderimizde yazılı.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvet, bir nedeni vardır.
Hiç kimse nedensiz girmez hayatımıza.
Bazıları imtihanımızdır, bazıları ceza, bazıları ise bize verilmiş en güzel hediye gibidirler ama önemli olan bunu görebilmek.
O zaman insan, hayata daha anlamlı bakıyor.
Hayatımızdan çıkan insanlar için de yine aynı gözle bakmak gerekli.
Allah bizim ihtiyacımız olan insanları hayatımızda tutar, bizim istediklerimizi değil.
Bu farkındalıkları görebilmek içinde biraz tecrübe gerekli.11 Yorumla- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim. :)
- Aile & Toplum konusunda 714 cevap paylaştı.
+1 yılevet herkesin hayatımızda bir rolü var herşeyin bir sebebi var durduk yere kimse girmiyor hayatımıza kimi imtihan kimi armağan oluyor ama şu var ki insanların hayatımıza girmeleri ne kadar kaderse onları hayatımızda tutmak veya tutmamak bizim seçimimiz
10 Yorumla
+1 yılAçıkçası mucizelere inanırım ama ancak hayattaki önemli insanların mucizelerle karşılaşabileceğini düşünüyorum. Tanrı mucizeleri gerçekleştirir ve biz ondan önce sadece tanrının belirlediği yolları kendi irademizle seçeriz. Eğer bir mucize olacak ise tanrı bize o yolu seçtirir. Mucizeler görecek kadar önemli insanlar mıyız? Orasını bilemiyorum.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
10Cevap
Önünde bir çizgi düşün ama görünmez. Sen eline kalemi alıp o çizginin üstünden geçiyorsun. Aslında tüm yapacakların belli. Hayat sana zorla ya da kendi isteğinle o çizginin üstünden geçirtiyor. Hiç bir şey tesadüf değildir kısaca. Zaman geçtikçe olayların üstünden geçersin sadece.
41 Yorumla- +1 yıl
Bak bu daha açıklayıcı oldu gibi eyvallah
Karşına çıkan her insanın nedeni yok. Hiko baba karşına çıksa aydınlanacak mısın. Ha şöyle demek doğru olabilir. Biriyle tanışmanın bir nedeni yok ama tanıştığın herkes sana bir şeyler katacaktır. Saçma sapan bi insan olsa bile sana tecrübe kazandırır en azından.
23 Yorumla- +1 yıl
Tam olarak buna benzer bir şey kastettiğim. Bu ilahi güç tarafından mı bizlerin karşısına denk geliyor, yoksa tesadüfler silsilesi üzerine mi?
- +1 yıl
Anladım teşekkürler
+1 yılBen hayatımıza giren her insanın bir görevi olduğunu düşünüyorum. Ve bu düşüncemden dolayı bazen şizofren olarak algılanıyorum 😅 Neden sonuç ilişkisi kurduğumda o an bana çok kötü gelen bir insanın aslında benliğim için ne kadar gerekli olduğunu sonradan anlıyorum.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılTesadüfe inanmam ama herkese veya her şeye de mânâ yüklemem.
Mânâ yüklenecek insan var, yüklenmeyecek insan var.
Bazı şeyler Rahmani, bazıları ise şeytanidir. Bunları okuyup sadece Rahmani olana mânâ yüklenmeli.24 Yorumla- +1 yıl
Mânâ yüklenmeyecek kişi ve kişiler işe karşılaştığında adına ne diyorsun kader mi, tesadüf mü?
- +1 yıl
Tesadüfe inanmadığımı en başta söylemiştim.. İnancım gereği her şeyin kaderimde yazılı olduğuna inanıyorum.
Yani uyurken yorganın üzerimizden düşüp düşmeyeceğini bile Allah önceden biliyor. Buna da kader deniliyor zaten.
Bahsettiğim şey, gece uyurken yorganın üzerimden düşmesi ne kadar manidar ise, herhangi bir insanla karşılaşmak da o kadar manidar. - +1 yıl
Hımm tamamdır teşekkürler muallime
- +1 yıl
Ricalar beyefendi.
+1 yılKarşımıza çıkan insanlar ya hayatımıza sıçyor ya da güzelleştiriyor. İyi veya kötü herkes davranış ve düşüncelerimizi etkiliyor ister istemez. Bu da tecrübe olmasını sağlıyor. Nedeni olmasa bile bedeli mutlaka oluyor
33 Yorumla- +1 yıl
Kader değil yani öyle mi bacanak
- +1 yıl
Bence kader. Ama bazen insan kendi kaderini kendi yazabiliyor yaptığı seçimlerle birlikte. En geniş örnek olarak baktığımızda kaderinde amerikada doğmak olsaydı karşına çıkan insanlar daha farklı olucaktı. Ben sadece bazı şeylerde neden aramıyorum artık
- +1 yıl
Anladım bacanak eyvallah
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bana göre öyle. Hayatımıza giren her insan bize bir şeyler öğretir. Biz de çok büyük yaralar açmış insanlar bile bize bir şeyler öğretiyor. Kimisi güvenmemeyi, kimisi sevmeyi, kimisi aşkı vs. O yüzden hayatıma giren herkes iyi ki de hayatıma girmiş. Onlar olmasaydı şu anki ben olmazdı.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 36,2b cevap paylaştı. Karşına çıkan kişiler her kimse, doğru kişilerdir”. Bunun anlamı şudur, hayatımızda kimse tesadüfen karşımıza çıkmaz. Karşımıza çıkan, etrafımızda olan herkesin bir nedeni vardır, ya bizi bir yere götürürler ya da bize bir şey öğretirler.
13 Yorumla- +1 yıl
Peki bu ilahi güç ya da kader adı altında mı oluyor yoksa nedensiz sebepsiz bulunduğumuz konum ve dahi ortamın yarattığı tesadüf eseri mi?
- +1 yıl
Ben sana sormuştum hocam ama bakarım müsait olunca, eyvallah
Bazen tesadüf diyorum bazen de bu tecrübeyi edinmen gerekiyormuş diyorum kendimce. Karşımıza çıkan her insana bu kadar anlam yüklemeli miyiz senin dediğin gibi? Sanmıyorum.
15 Yorumla- +1 yıl
Bir yerde okudum da sorayım dedim. Düşündürücü bir konu. Neden karşıma çıktı, neden bu kişi, neden bilmem ne vesaire
- +1 yıl
Bu özel bir kişi olmasına gerek yok bence. Alalade bir ortamda tanıştığımız birine ne gibi anlam yükleyebiliriz ki? Asıl soru o kişi ilahi bir güç tarafından kader adı altında mı karşımıza çıktı yoksa çıkmasının nedeni mi var ya da tamamen tesadüfen mi?
- +1 yıl
Anladım, teşekkür ederim
+1 yılVardır. O insandan öğrenmen, alman gereken dersler vardır. Bazılarımız o dersleri okur öğrenir, bazılarımız ise dersleri tecrübe ederek öğrenir.🤗
24 Yorumla- +1 yıl
Özeti bu yani
- +1 yıl
Budur ☺️
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim beyfendi ☺️
+1 yılBazınızı bazinizla imtihan edecez der ayeti kerime/Enâm 53
Nedense soruyu okuyunca bu ayet geldi aklima315 Yorumla- +1 yıl
Hafız mısın?
- +1 yıl
Değilimde aklima bu ayet geldi
- +1 yıl
O zaman tesadüf yok kader var öyle mi?
- +1 yıl
Tesadüf diye birşey yoktur. Tevafuk vardır. Tesadüf kendi kendine olan demektir, tevafuk ise Allah (cc.) tarafından olan demektir.
Allah o'nu senin karşına çıkardıysa,
Bunun mutlaka bir sebebi vardır - +1 yıl
O zaman sebebi kişilerde değil, onu çıkaranda mı aramalı?
- +1 yıl
Gerisi senin iradene kalmış bir yere kadar müdahale var sonra senin aklın ve iraden girer sen istersin Allah yaratır...
- +1 yıl
İşte o müdahale nereye kadar, nereden sonda iradeye nefise bırakılıyor?
Neyse kafanı şişirmim başka araştırmalar yapmak lazım. Teşekkürler - +1 yıl
şu an bende senin karşına ciktim ... senin de aklın var benimde aklım var... kötülük de elimizde iyilikte ... Şu an biz kendi irademizle Allahin ilmini konuşuyoruz... ams kötü şeylerde konuşabilirdik... iradem bende... ben bu yazıyı yazmak istedim ... Allah yaratti... kadere iman meselesi cok geniş bir konu... kafamı sisirmedin... yazılan bir yazi var... hepimiz onu yaşıyoruz
- +1 yıl
Anladım teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim 🌸keşke her görüşümüzde böyle konulardan bahsetsek
- +1 yıl
Şahsi mi söyledin, genel bir dilek miydi? 😄
- +1 yıl
Site içi genel dedim 😀 sende üzerine alin kdkdkd
- +1 yıl
Ben hep bu ve türevi sorular görüşler içerisindeyim. Başkasını bilmem kendimden başka 😄
- +1 yıl
Seni yeni ekledim duvarın kapali pek denk gelemedim bundan sonra sahalarda gör benii😎
- +1 yıl
İnşallah diyelim 😄
Karşımıza çıkan her insan bizde bir etki bırakır. Hayatımıza giren her insan da bize çok şey katabilir. Aynı zamanda eksiltebilir.
Karşımıza çıkmalarının bir nedeni yoktur belki ama ben boş geçtiğini görmedim hiç.20 Yorumla
+1 yılBence tüm karşılaşmaların bir sebebi var. Biz bunu bazen göremiyor olsakta hayatımıza girip çıkan kişiler bize bir şey katıyor ya da bizden bir şey alıyor. Bunu doğrudan yapmasa bile dolaylı olarak yapıyordur bence. Kelebek etkisi gibi yani.
20 YorumlaEvet, vardır. Benim karşıma çıkan her bir insan için "kesin belamı vermeye geldi" diye düşünürüm.
26 Yorumla- +1 yıl
Nedensiz olmaz diyorsun yani?
- +1 yıl
Alâlade karşımıza çıkan kişi veya kişiler tesadüften ibaret o zaman kısmen. Yani bizim ve onun orda bulunması soyut veya somut neden fark etmeksizin, tesadüf diyebilir miyiz?
- +1 yıl
Benim için öyle. Ne gibi bir nedeni olabilir ki? Dünya üzerinde onca insan var. Birilerinden birileri birbirine denk gelebilir. O kişilerin seçili kişiler olduğunu zannetmiyorum. Hâttâ bu kişileri hayatımıza seçen de bizleriz. Bir nedeni olsa bile hayatımıza dahil etmedikten sonra neye yarar o neden? Çok derin bir konu aslında. Ne söylesem havada kalır.
- +1 yıl
Hıığ yani bir nevi öyle, teşekkür ederim.
+1 yılTesadüflere inanmıyorum. Her şeyin bir sebebi olduğunu düşünüyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
Herkes için geçerli midir sence merviş
- +1 yıl
Evett
Tesadüfe inanmıyorum kimse tesadüfen hayatımıza girip çıkmaz nedeni vardır her şeyin.
14 Yorumla- +1 yıl
Mesala bir ortamda ilk defa görüp ve ilk defa tanıştığımız biri veyahut birileri olunca nedeni mi oluyor tesadüf mü?
- +1 yıl
Hımm teşekkürler
+1 yılHer şeyin bir nedeni vardır, karşımıza çıkan insanların da öyle kartalcan 😒
14 Yorumla- +1 yıl
Tesadüf ya da kader değil öyle mi azercan
- +1 yıl
Değil bence 😒
- +1 yıl
Hımm teşekkürler yan bakışlı
- +1 yıl
Yan bakışlı iyiymiş, tişikkürler ricalar 😒
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Tesadüf diye birşey yoktur.. tevafuk vardır o insandan öğrenmen gereken şeyler var demekki
14 Yorumla- +1 yıl
Hımm ilahi bir şey mi
- +1 yıl
Hımm teşekkür ederim rüyacan
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Karşılaştığımız her insan veya olayın bir nedeni bağlanması bence mümkün olamaz. Bazen sadece olur, sadece tanırız, sadece gelişmeler olur başka hiçbir sebebi ya da amacı yoktur.
20 Yorumla
+1 yıl- Evet, karşımıza çıkan her insanın bir nedeni vardır. Hiçbir şey nedensiz değil ki...
- Hayır, değil. Çoğunlukla bulamayacağımızdan, karşılaşmalarımızda neden aramamıza gerek yok.10 Yorumla
+1 yılTesadüf yok tevafuk var sadece
21 Yorumla- +1 yıl
Öyleymiş
Gizli Üye(18-24)+1 yılHola,
Bence öyle 1 2 yıl önce anlam veremediğim insanların Şu an bana ne gibi şeyler kattığının farkına varıyorum.
Insanlar kitaplar gibi bitince anladığını sanıyorsun fakat kattıklarını yaşayarak görüyorsun.10 Yorumla
+1 yılVardır bazı insanin hayatımıza girme nedeni bize şifa olmaktır dağ olmaktır. Bazısı imtihan olmak için girmiştir hayatımıza..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 367 cevap paylaştı. Kesinlikle. Hayatıma giren insanların bana hep bir katkısı olmuştur. Ya iyiliklerle ya kötülükleriyle. Ben buna çok inanıyorum.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 776 cevap paylaştı.
+1 yılHer insan bize birşeyler katmak için çıkıyor bence karşımıza, kimi iyi, kimi kötü...
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılBelkide vardır. Ama karşıma çıkanı o şansı vermedim hiç
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 864 cevap paylaştı. Yani insanlar karşıma tesadüfen çıkarlar ve hayatıma tesadüfen girerler.
10 Yorumla
+1 yılBence vardır çünkü her gidenden bir şey öğreniyoruz.
10 Yorumla
+1 yılBazı nedenler acı tecrübe oluyor. Bu yüzden keşke herkes çıkmasa
gereksiz10 Yorumla
+1 yıltesadüfe inanmam ben tevafuk’a inanırım
tabii ki herkesin hayatımıza girme sebebi var bazen öyle kötü insanlar tanıyorsun ki iyilerin kıymetini anlıyorsun mesela00 Yorumla
+1 yılHiçbir insan boşuna karşımıza çıkmaz, kaderimizde vardır. Ya bize bir şey katmak için gelir ya da biz ona bir şey katarız. Bazen de birbirimizin imtihanı oluruz.
00 Yorumla
+1 yılBir neden aramamak lazım. Milyonlarca insan var ve eğer dışarıdaysak her gün muhtemelen yeni bir kişiyle diyalog içerisinde olacağız. Onlar sorgulasın efenm boşverin biz keyfimize bakalım. :)
00 YorumlaKendinde birşeyleri farkediyosun aslında o yüzden nedeni var
14 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani?
- +1 yıl
Hıığ tamamdır teşekkürler
+1 yılTesadüf olmadığına inanıyorum. Her karşılaştığımız insanda bir hikmet vardır. Sebepsiz yere diken bile batmaz...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHepsinin bir nedeni vardır umarım, en azından sadece böyle bir anlamı olsun bazılarının.
10 YorumlaEvet bence karşımıza çıkan her insanın bir nedeni vardır hepsinden bir şeyler öğreniriz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılAzınlık olandır tesadüf. Ama en güzeli de budur. Bilinmezlik. :)
00 Yorumla
+1 yılTesadüflere inanmam bu yüzden kesinlikle evet
12 Yorumla- +1 yıl
Oo kimler kimler
- +1 yıl
Şjdkşjdkşjdkşjdkş 😅
+1 yılBence tesadüften ibaret değiliz sadece
12 Yorumla- +1 yıl
Sen diyorsan konuyu kapattım sadişş
- +1 yıl
Yiaaaaaa
+1 yılHerseyin bi nedeni yoktur
11 Yorumla- +1 yıl
Sence açılımı nedir?
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Belki de bir nedeni vardır
16 Yorumla- +1 yıl
Senin için bu nedenler nedir?
- +1 yıl
O zaman kısaca nedensiz değil?
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Tesadüflere inanmam, bence bir nedeni var..
13 Yorumla- +1 yıl
Nedensiz kimse olmaz diyorsun yani madmasel
- +1 yıl
Teşekkür ederimmm
+1 yılkimisi armağan kimisi imtihan
11 Yorumla- +1 yıl
Orası okey ama bu kişi veya kişiler ilahi güç ya da kader adı altında mı karşımıza çıkıyor yoksa tesadüfler üzerine mi?
+1 yılTesadüf bide en yüksek ihtimal hayatımızda istediğimiz için girer o kişi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 37b cevap paylaştı. Benim için sadece kader.
12 Yorumla- +1 yıl
Gerisini kurcalama diyon yani kral
+1 yılEvet kimse sebepsiz çıkmaz
10 YorumlaEvet, tesadüften ibaret olduğunu düşünmüyorum
10 Yorumla
+1 yılBir sebebi vardır diye düşünüyorum.
10 YorumlaVarsa eğer ne biçim nedenler varmış öğrenmem gereken
00 YorumlaBence var kötü bir insan dahi olsa bizim hayatımıza bir şey bırakıyor
00 Yorumla
+1 yılYalanı insanlar güvenme aşık olma kimseyle kavga etme
00 YorumlaTesadüf
11 Yorumla- +1 yıl
Olması gerekiyordu oldu gibi mi?
+1 yılkader kısmet bu işler :)
10 YorumlaTesadüf diye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yıltesaduflere inanmam vardir bi sebebi
00 Yorumla