- Çocuk & Ebeveyn konusunda 581 cevap paylaştı.
+1 yılAçıklama yapacakdim ancak yaptığınız güncelleme de yazacaklarımi satırı satırına yazmışsınız. Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Ana babalarimizda bu mevcut. Onların gözümüzde sayginliklari azaldığında bu tecrübelerden daha az istifade ederiz. Daha çok hataya duseriz. birde toplumların yaşam şekli vardır. Genetik kodlanması vardır. Şimdi bir balık karada yaşayamaz. Bir kara hayvanı suda yaşayamaz. At oy yer it et yer. Siz alışkanlıkları değiştirirseniz bu onu çarpar. Avrupa'da bu olabilir. O toplum o mihmal üzere yetişmisdir. O yönde evrilmesi ve verimli olabilmesi binlerce yıl sürmüştür. Biz bizi güçlü yapan zamanlardaki alışkanlıklarımızı devam ettirmeliyiz. Mesela fatihi ele alalım neden güçlü . Bilim ve eğitim. Mesela yavuz. neden güçlü çünkü taktik strateji kararlılık. Ne olmuş. Osmanlı da özünü yitirmiş. Araplasmis. Yobazlasmis. Hüneri imanda sanmış. Fatih'in mühendisliği unutulmuş. Yavuz'un savaş stratejisi unutulmuş. Asimile olmuş. Peki son zafere bakalım Çanakkale. Birlik beraberlik duygusu. Vatan sevdası ve yine Mustafa Kemal in savaş zekası şehadet in kutsallığı. Seni zafere götüren zafer kazandıran huylarını bırakırsan sen başka yönde evrilene kadar bakın Avrupa yanlıştır demiyorum. Nasıl onlar evrimini tamamlayana değin Osmanlı onları ezdiyse Müslümanlar da Avrupai toplumların özelliklerine evrilene kadar Avrupa bizi ezer. Evrilmek yüzlerce yıl sürer özüne dönmek 5 yıl. Özümuzde ana babaya saygı ve itaat var. Unutmayalım
08 Yorumla
Soran+1 yıl"Araplaşmış, yobazlaşmış, hüneri imanda sanmış." Derken?
- +1 yıl
Hazerfen in sürgünü. Matbaanın geç gelişi. Okur yazar oranının azalması. Vs.
Soran+1 yılHüneri imanda sanmak size göre yanlış mı?
- +1 yıl
Sen fatih in ne denli profesör niteliğinde bir insan olduğunu biliyor musun. Onunla deli ibrahim olarak anılan padişah bir mi. Başarının arkasında zeka olmazsa olmazdır. Resûlullah in katıldığı savaşlarda kaybettiği savaşta neden kaybetmiş. Çünkü okculara tepeyi terk etmeyin diyor. Stratejik bir tepe. Okçular ganimet kovalamak için tepeyi terk ediyor. Ne oluyor kazanılan savaş ani bir düşman kontraatagiyla kaybediliyor. Oysa hata nerde stratejiye uyulmamis. Herşey imanla olsa Allah Resulü tüm gayrimüslim neslini orantısız güçle yok ederdi. Demek zeka ile zafer kazanmış. İman ile değil. Hendek savaşında yine hendek kazarak düşman a uzun menzilli silahlarla saldirmislar. Sonuç düşman yenilmiş. Bizde iman var çak tokadı sana mızrak işlemez. Allah bizimle beraber dememiş. Zekasını kullanmış. Zekânı kullanırsan ilerlersin kullanmazsan kaybedersin
Soran+1 yılE herhalde zekâ strateji olmadan olmaz ancak imandan ayıramayız, bu dünyada kaybetsek diğer dünyada kazandırır.
- +1 yıl
Daha örnekler sayabilirim. Kuru imanla olmaz. Çaba emek zeka bunlar gerekir zafer için. Mehteran neden var. ya da bazı savaşlarda padişahlar demiş her asker üç ateş yaksın. Orduyu kalabalık gösterip düşmana korku salmak için. ya da ön tarafa göstermelik bir ordu kurup esas taaruzu sakladığı askerlerle dağın arkasından askerleri tepeden üzerlerine indirrerek bir strateji kurmuşdur. Yavuz sultan selim yapıyor bunu. Zeka bilim ilim olmazsa yenilgi gelir.
- +1 yıl
İman yanlış değildir. Hüneri imanda sanmak yanlıştır.
Soran+1 yılAllah da öyle diyor zaten:) insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır.
En İyi Cevaplar
+1 yılSelamım aleyküm
anne baba kutsaldır cennet anne ayağı altındadır. Baba da bambaşka bir sahiplenme bakma sahip çıkmanın kendisidir. Anne ve Baba ya ismi ile hitap etmek bence yakışı kalmaz kendi kültürümce saygısızlıktır. Anne baba diye hitap etmek hem daha anlamlı hem saha saygılı bir ifadedir. Anne baba kavramları belli bir saygınlık içeren verilen değeri gösteren çok anlamlı kelimelerdir.
2. husus kimse cinlerden korkmasın biz insan olarak Allah tarafından daha üstün olarak yaratılmışız. Allah’a dua edin birşey olmaz. Bize sürekli Avrupa’nın kötü kültürünü empoze etme çabası var. Diziler ile insanların beynini zehirlediler. Kültürü yok etmeye çalışıyorlar.
Türkiye kültürüne geleneklerine her zaman sahip çıkması gerekiyor. Bir an önce Türkiye kendi özüne kimliğine kültürüne bürünmek zorundadır.
Z kuşağı denilen kuşak kendi kültür ve tarihinden bir haber. Malesef beyinleri dizi tv internet gibi herşeye sürekli zehirleniyor. Bilinç altıları işleniyor.
Anne ve Babanın kıymetini değerini bilin gerekli saygıyı değeri verin ki ileri zaman da çocuklarınız size aynı saygıyı sevgiyi göstersin. Saygılar esen kalınız24 Yorumla
Soran+1 yıl😄😄güzel yorumunuz için teşekkürler🍃
- +1 yıl
Rica canom 😂
- +1 yıl
Teşekkür ederim efendim bu görüşe layık gördüğünüz için minnettarım 🤲🏻☘️☘️
Soran+1 yılEstağfurullah, rica ederim🍃
Genel olarak pek iyi bakmıyorum.
Ama aralarında olan ilişkiye bağlı ve hangi düçünceyle bunu yaptığına bağlı..
Saygısızlık yapmak maksadıyla, ismiyle hitap eden çocuklar gördüm.. 25 yaşı var. Hiç çalışmıyor. Girdiği işlerden 3 gün sonra ayrılıyor, "zor"diyerek. Ve her gün evin altını üstüne getiriyordu para bulmak için..
Annesine de çağırarak "Ayten! Para ver bana para" tarzı durmadan bağırıp ismiyle hitap ediyordu. Aldığı parayla da hemen sigara alıyordu pislik. Ama şunu da söyleyeyim. Annesi de pek melek kalpli değil. Yani kendi yetiştirdi o pisliyi. İşte böyle..
Tek üzüldüğüm, yarın bir gün o pislik biriyle evlenicek.. Acıyorum o kıza. Ve olucak çocuklara. Keşke böyle insanlar tükense..
Dışarıdan bakınca normal birine benziyor ayrıca.. Tüm gün de internetden kız arıyordu.. Böyle bir aşağılık işte..
Not:: Ayten ismi hayali bir İsim. Gerçek ismi yazmadım..13 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyleleri var ancak bu bildiğiniz bilinçli bir hareket çocuk o düşüncelere nasıl varıyor? Sosyal medyada neler dinliyor takip ediyor dikkat etmeliyiz ya
Soran+1 yılBilinçli ebeveynlerin artması ümidiyle...🍃
+1 yılBence edilmez çünkü çocuk anne ve babasına, anne babası gibi davranması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Ailesine arkadaşı, kankası gibi davranması hiç hoş ve etik değil. Bence saygısızca. Tamamen Avrupa özentisi oldu çıktı insanlar. Avrupada'da isimle hitap ediliyor çünkü.
36 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle detayda belirtmek istemedim çünkü yorumlar önyargılı oluyor 😏
- +1 yıl
Hayır, içinden geleni yazmalısın kendi postlarında insanlar hep önyargılı fütursuzca konuşuyorlar. Takma öyle insanları, içinden geleni yorumlarına dök çünkü gerçek hayatımızda olan şeyler ütopik dünyada yaşamıyoruz.
Soran+1 yılBöyle daha iyi galiba gerçeği kendileri söylüyorlar fikirlerim görüşlerimde sabittir, sorularda buna öncelik tanımalıyım:) teşekkürler 🍃
- +1 yıl
Öyle de güzel😄 ne demek hayatım rica ederim.
- +1 yıl
Teşekkür ederim eig için
Soran+1 yılRica ederiim🍃
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
+1 yılAnne-babaya saygı çok önemli...
Esas olan Annene: Anne ya da Anneciğim,
Babana: Baba ya da Babacığım denmesi...
Hem adab hem de en uygun olanı. Hatta;
Ebu Hureyre (r. a) bir rivayetinde Peygamber Efendimiz (s. a. v):
''İki adam gördü ve birine bu kimdir? diye sordu.
O da: Babam dedi.
Dedi ki: Babana ismiyle hitap etme, önünde yürüme, ondan önce de oturma''. diye nakledilen bir hadis var...
Fakat bazı din adamları şöyle diyorlar; " Esas olan anne-baba demen. Fakat onlara ismiyle hitap ettin ve bundan da rahatsız olmuyorlarsa sakıncası olmaz" diyorlar...
Kısacası onlara saygı da kusur etmemek ve Yine onları kırmamak, üzmemek...22 Yorumla
Soran+1 yılDeğerli yorumunuz için teşekkür ederim 🍃
- +1 yıl
Rica ederim. Ben teşekkür ederim...
Çok yanlıştır. İnsan herkesin konumunu ve saygı seviyesini küçüklüğünden öğrenmelidir. Yurt dışında teyze/amca/dayı/hala yerine hep isim kullanılır ve ben bunu da hiç doğru bulmuyorum. Yabancı arkadaşlarıma da hep "annen böyle dedi" gibi konuşurum ama onlar birbirlerinin ebeveynleri hakkında isim kullanarak konuşuyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılBu bize göre değil, Avrupa nın birçok kabullerini toplumları bozmak için kullanılırken bizimkiler nasıl kabul eder aklım almıyor.
+1 yılBen bazen anneme ismi+hanım diye seslenirim.. Hoşuma gidiyor..
Ama hiç ismiyle hitap etmedim..
O annem sonuçta ve dışardaki herhangi birinden farkı olmalı..
Anne demeyi/denilmeyi hak etmiştir..
Kimsenin bana yapmayacağını fedakarlığı yapmış birisi, herhangi birinden farklı olmak zorunda..
#Vesselam30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 651 cevap paylaştı.
+1 yılBen onları isimleriyle değil anne baba olarak benimsedim galiba, anneme veya babama ismiyle seslenme düşüncesi bile rahatsız hissetmeme sebep oluyor. Nedendir bilmem, sanki doğru değilmiş gibi geliyor bana. Onların yeri kalbimde ve bilinçaltımda ayrı olduğu için sanırım.
30 Yorumla
+1 yılÇok yanlış bir uygulama, buna izin veren ebeveyler de çok hatalılar. Sanırım çocuğumuzla arkadaş gibiyiz imajı için yapılıyor ama yani çocuklarınızın çok arkadaşı olur ama anne ve babası bir tane olacak. Neden bu hakkı ellerinden alıyorlar ki anlamış değilim soğrusu
20 Yorumla
+1 yılBen hoş bulmuyorum. Ama Eniştem çocuklarını öyle alıştırdi şimdi boyu kadar çocukları ismiyle sesleniyorlar kimse kimseyi ciddiye alamiyo. Enistem çocuklara bir sey diyo çocuklarda donup babasina ahmet diyo ne kadar doğru
11 Yorumla
Soran+1 yılAa kötü olmuş:/ tamam arkadaş olunabilir şakalaşılabilir ancak her şeyin sınırı olmalı ya
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bu asla kabul edilebilir bir davranış biçimi değildir efendim... Bizdeki davranışla diğer ülkelerde ki davranış biçiminin aynı olması imkansız.. Çünkü onlarda edep kavramı yoktur... Bizde ise edebin dışına çıkmamak vardır... Onlarda 18 yaşına gelince özgür olma vardır.. Bizde ise koruyup kollama ve muhafaza etme duygusu vardır... Kısaca dış mihraklar ile Müslüman olan insanların karakteristik yapısı kısaca mayası aynı olmaz asla...
10 Yorumla
+1 yılEvin bereketi kaçar benim bildiğim hoşta değil zaten saygısızlık
32 Yorumla
Soran+1 yılYani.. ben kardeşime bile bana ismimle hitap edince abla de derim arkadaşça konuşabiliriz tabii ama zamanla isim de gider üslup çirkinleşir.
- +1 yıl
Kesinlikle kuzum
+1 yılHiç sanmıyorum. Anne, baba ve kardeş yani aile kavramını bitirmek için yapılan çalışmalardan olduğunu düşünüyorum. Türkiye kadar hiçbir millet aile konusunda güçlü değil. Bence kendimden büyük -özellikle ailemdeki- kişilere ismiyle seslenmeyi tercih etmem.
-----------------------
#gülümse📸12 Yorumla
Soran+1 yılGü-lüm-se çe-ki-yo-rum😁💐
- +1 yıl
🤣📸 çektiim
Çocukken kuzenle şaka amaçlı babama ismi ile seslendim. Ağzımın ortasına terliği yedim 😅
35 Yorumla
Soran+1 yıl😄😄
Soran+1 yılYetiştirilme tarzı
Anneme 'validem' derim.. Babama ki hayatta değil canım babam derdim..
İsmiyle hitap çok büyük saygısızlıktır.12 Yorumla
Soran+1 yılBaşınız sağ olsun🍃
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏻
+1 yılBenim kızım da bana ismimle sesleniyor küçük diye sorun etmiyorum ama büyüyünce de yaparsa cinnet geçiririm😂
18 Yorumla
Soran+1 yılBence şimdiden öğretin, ilerde sorun yaşamayın☺
- +1 yıl
Sürekli söylüyorum anne demen gerekiyor diye ama evdeki herkes ismimle hitap ettiği için onun da kolayına ismim geliyor sanırım:)
Soran+1 yıl😄😄mümkün, kaç yaşında?
- +1 yıl
4 yaşına girecek önümüzdeki ay:)
Soran+1 yılAa😄 Allah bağışlasın, belki daha özel şekilde aşılayabilirsiniz oyun yoluyla vs.
- +1 yıl
Cümlesini inşallah:) yavaş yavaş alışıyor bakalım arada sırada hatlar karışıyor tekrar ismimle sesleniyor ama olsun zamanla oturacak umarım😂
Soran+1 yılSevesim geldi gidip kardeşimi seveyim bari😂
- +1 yıl
Ahaha sev sev😂
Amerikalı mıyız biz isim ile hitap edilmez Anne Baba diyeceksin
27 Yorumla
Soran+1 yılAlıştırıyorlar abi
Soran+1 yıl😅temennimiz bozulmaması
Soran+1 yılAynen siteden de anlaşılıyor zaten %90 😑
Soran+1 yılAllah ıslah etsin :/
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 391 cevap paylaştı.
+1 yılBunun bi düşüncesi bence yoktur tamamen ahlak dışı olarak görüyorum saygısızlıktır tamamen toplum yıkıcı bir davranıştır çünkü anne ve babasına saygısı olmayan kişilerin hiç bir insana saygısı yoktur ve pekte güven teşkil etmezler.
10 Yorumla Cinler mi gelirmiş :)) ilk defa duyuyorum.. Yani kocaman adama memet napıyon denmez sanırım 😏
13 Yorumla
Soran+1 yılAh ah sana ne Memet! diyen nesil geliyor...
Soran+1 yılİnşAllah...
+1 yılSadece isimle çağırma Annenin kutsal rütbeliğini düşürür
Babaya denmesi yaşıtın gibi gösterir
Kısaca edepsiz ve sendeki ahlaksızlığı ortaya çıkarır20 YorumlaDoğru bir yaklaşım olmaz dinimizin gereği olarak da anne babaya saygılı olmak gerekir bu yüzden anne baba demek daha doğru olacaktır
20 Yorumla
+1 yılAnne ve babaya isim ile seslenmek, doğru değil diye biliyorum dinimizde.
Korkutmak yerine güzellikle söylemek daha doğru olur.20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBana göre saygı eksikliğidir.
Herşeye yakışan bir hitap olduğu gibi anne ve babalara da bunlar yakışır.10 Yorumla Olmaz çünkü kankası arkadaşı çok olur ama ana baba birkez ve tektir
20 YorumlaSaygısızlık olarak görmeyin çünkü ismleriyle hitap ettiğimde tepki vermiyorlar. Aramızda artık şakalaşma mı dersiniz, anlaşma yöntemi mi dersiniz, öyle bir şey.
09 Yorumla
Soran+1 yılSaygısızlık olarak görüyoruz bu sizin aranızda sorun değilse elbette diyebilirsiniz. Ancak kabul edilse de ben diyemem meselâ :) zaten sorun da o değil sorun küçük çocuğa anne baba dersen cinler gelir diyerek ismiyle hitap edilmesi gerektiğini aşılamak
Soran+1 yılSizi anladım ben de detaydan bahsediyorum😃 detaya bakabilirsiniz.
Soran+1 yılYok yok, 6. sınıf öğrencisi böyle söylemiş kendi anne babamıza ismiyle hitap etmezsek (anne baba diye hitap etmeyelim) cinler gelirmiş
Soran+1 yılAynen çocukların aklına bunları sokuyorlar ki anne baba yerine ismiyle hitap edebilsin
Soran+1 yılElbette ancak zamanla yayılabilir bunlar batılıların toplumu bozmak adına yürüttükleri çalışmalar, diğer yandan K-pop ile cinsyetsizliği normalleştirmeye çalışıyorlar aile kurumunu yıkmak için vs vs birçoj çalışma var😑
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 529 cevap paylaştı.
+1 yılAnneme ismiyle hitap etmek yanlıs bazen şaksina hitap ediyorum tuhaf
10 Yorumla
+1 yılİsimle hitap etmek saygısızlık olur onur kırıcı resmen herkes yerini bip ona göre davranmalı
10 Yorumla
+1 yıl16 17 yaşıma kadar anneme ismiyle hitap ediyordum sonra bıraktım
10 YorumlaTerbiyesizlik olur ama sevgi sözcükleri ile lakap olabilir.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır bu dinimizin de hoş görmediği bir durum... Zaten saygı açısından da olur şey değil...
10 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 4b cevap paylaştı. Bence yanlış. Annesine anne demeyecekse, babasına baba demeyecekse kime diyecek?
40 Yorumla
+1 yılanne baba diye seslenmem, annem anneciğim, babam babacığımdır..
20 Yorumla
+1 yılHayır. Ben de eski kültürden dolayı anneye cevap verilmez, babaya karşı çıkılmaz mantığını saçma buluyorum ama seni büyüten birine bu kadarı da yapılmaz bea
10 Yorumla
+1 yılAnnem takılmazda babam benim ağzıma biber sürer
24 Yorumla- +1 yıl
Sıç*ar yazmıştım🤦♀️😂
Soran+1 yıl😂😂😂çok iyi aferin KS
- +1 yıl
Jsjsjs
+1 yılYok artık. Anne baba kavramının amacı ne o zaman tamamen saygı ile alakalı
10 YorumlaBen ismiyle hitap etiğim zamanlar bana çok kızıyorlar terbiyesiz diyorlar
10 Yorumlaİnsandan insana değişir. Ben bazen isim ile hitap ediyorum.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 17,9b cevap paylaştı. Edilmez
40 YorumlaGavurlarca normal
Bizde değil30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılAğzına terlikle fururum
25 Yorumla- +1 yıl
@Faruk2059 ben iyi bir anneyim. Şakadan söyledim fururum dedim hatta şaka olduğu belli olsun diye..
+1 yılBence anne baba diye hitap etmek daha doğrudur.
10 Yorumla
+1 yılBence edilmez edilmemeli
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılŞakasına arada takılırım ama yalnızken
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılBen bazen bayan karı hanım diyorum 😂😂
10 Yorumla
+1 yılBen dad mum diyordum söcmmx
10 YorumlaEdilmemeli ya. Büyük saygısızlık bence
10 Yorumla
+1 yılBence edilmemeli diye düşünüyorum
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yanlış bir ifade tarzı.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır tabii ki çok saygısızca
10 Yorumla Zehirlenmeye müsait bir çağda yaşıyoruz
10 YorumlaAnneme bazen diyorum ama babama diyemem 😅
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBazen şaka maksatlı yaparım.
10 Yorumla
+1 yılben ara sıra söylüyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılAra sıra söylenmesi sizin aranızdaki bağa bağlıdır ancak küçük bir çocuğun bu şekilde düşünmesi bir genellemeye dahil olmaz mı?
Arkadaşlarına veya küçüklerine "annene anne deme cin gelir" dediğini düşünsenize:)
Hayir bence ekilmez ayip olur
10 Yorumla
+1 yılBen anneme ismi ile seslenirim.
00 Yorumla
+1 yılhayır tabiki
20 YorumlaEdilmez tabiki anne baba o adi ustunde
10 YorumlaSaygısızlık
10 Yorumla
+1 yılAyıp
10 Yorumla
+1 yılEdilir
10 Yorumla
+1 yılEdilmez saygı şart.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 6,4b cevap paylaştı. Tabiki hayır..
10 YorumlaSaygısızlık...
10 Yorumla
+1 yılHayır
10 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım