Eşim halıları sermedim diye bana küfür etti, bu adamı bu huylarından nasıl vazgeçirebilirim?

Eşim çok iyi birisi kalbi temiz biri istediğim birsey olur hemen alır bugün olmaz demez ama bi huyu var ve ben o huydan sebep nefret ediyorum ondan örneğin benimle gündüz vakti birlikte olur cok iyi davranıyor muhabbet eder konuşuruz aradan bi iki saat. Geçer sevmediği istemediği birsey olsun adam başka birisine dönüşüyor hemen mesela dün inçe yollu halılarım var kaldır dedi kalın halılar var onları ser dedi bende çok sıcak var halılar da temiz evi bir Hayfa’ya boyatacak birde halısız ev hiç sevmez düşünün parke bile görünsün istemiyor bana her yeri doldur diyor bende kızdım saçmalama evi abuk subuk yaptırmak istiyor bende snra sererim bakarım dedim ağızda hemen küfür sabahleyin bile kınana küfür ederek kalktı senin ölmüşünü ananı evin sii... halıları sermezsen ağzına geleni saydı birde ufacık Birseyde hemen elini kaldırmayı seviyor nasıl vazgeçer bu pis huyundan geri cevap bile vermiyorum
Eşim halıları sermedim diye bana küfür etti, bu adamı bu huylarından nasıl vazgeçirebilirim?