Nefes aldığımız gezegenimizde taşlar, volkanik dağlar, bitkiler, çeşitli hayvanlar ve iyi ve kötü bin bir huya sahip insanlar var. Kaotik bir düzen.
Ben bir dünya yaratsaydım içine sadece çocukları ve kedileri koyardım. Doğanın tüm güzelliklerinin yanında çocuklar en fazla 12 yaşında olup masumiyetleri baki kalsa da zekâları olgun insanlar kadar olurdu.
Pek, ya siz, tüm kanunları sizin belirleyeceğiniz bir dünya inşa etseydiniz nasıl bir dünya tasarlardınız?
Öncelikli yaratmak kelimesini insanlar için veya diğer canlılar için kullanmak hiçbir şekilde uygun değildir. Yoktan yaratmak var etmek sadece Allahu teala'ya mahsustur, ama Allah'ın yarattığı bir dünyayı düzeltme imkanım olsaydı Adalet hak hukuk olan bir dünya isterdim. Bazen diyorum içimizdeki hainler olmasaydı ve Osmanlı devleti halen devam etseydi çok güzel olurdu bugün bizleri Osmanlı Devleti'nin her zaman için padişahın çocuklarını katlettiği ya da kadınların özgür yaşamadığı bir durum olarak anlatılıyor. Siz Cumhuriyet döneminde kadınların çok fazla özgür olduğunu mu sanıyorsunuz sadece yasal olarak özgürlükleri görünüyor aile içinde ve eşlerinin yanında birçok kadın hala eziliyor bunu sadece kadın olarak değil ele almıyorum ama genel olarak baktığınız zaman insanların özgürlük düşüncesi ahlaksızlıktan ileri geldi.
Örnek dünya modeli içine 5-6 çocuk at bir ikide yavru hayvan bitti gitti. Tabi dünya yaratmak haddime olmadığı için, her şeyi ilmek ilmek işleyecek ve yapboz parçası gibi yapamayacağım için, çıkan bu.
Sanırım ben tüm hayvanları (ama böcekleri değil), tabii ki doğayı ve tüm arkadaşlarımı koyardım. Sonra da üremeyi yasaklardım 😂 sonuçta kurallar benim elimde. Böylece yaşadığımız süre boyunca mutlu ve sakin bir hayat sürüp sevdiklerimizin yanında ölürdük.
Çok zor bir soru ya. Ben bu dünyadan tek farkının tüm temel ihtiyaçların karşılanması olarak değişiklik yapardım sonrası aynı olurdu. Ben acıyı, yalanı, kaosu seven birisiyim. Bana daha gerçekçi geliyor.
Dünyadan kötülük kelimesini kaldırmak isterdim.. Çünkü her şeyin başlıca nedeni kötülük, kötü yaşam tarzı, yanlış bir düzen, iyilerin harcanılmaya çalışılması. İyiliğin bile artık yadırganması.. İyi bir dünya dilerdim.
Sadece iyilerin olduğu bir dünya kirlenmemiş doğa temiz oksijen ağaçlar ormanlar Faturaların olmadığı yüksek katlı binaların olmadığı sadece mutlu insanların olduğu bi dünya
Üstün bir amacım yoksa terazinin kefeleri hassasiyetinde dünya tasarlardım. Bir kefesinde yilikler diğerinde karanlık ve kötülükler. Kendi kaderlerini kendileri belirlediler.