Arkadaşlar 26 yaşındayım annem küçüklüğümden beri hep erkeklere ve cinselliğe karşı yasak ayıp kötü diyerek büyüttü. Normal erkek arkadaşlarım bile olsa suçlayıcı ve kötü davrandı hep korkuttu. Normalde çevremiz gayet modern kendi arkadaşları filan çok rahat hepsi kızlarının sevgilileriyle kanka hatta aynı evde kalır tatile bile giderler. Ama benimki namus bekçisi. Hani böyle hem evlenmeyip iyi sevgilim olsun istiyor hem de aman onu eve çağırma aman ona gitme aman onunla akşam buluşma aman o çirkin aman o parasız aman o şöyle diye kime selam versem kafamı sikiyorp resmen. Sonra bu durumu konuşmaya çalıştığımda da aman ben çok iyiyim hiç karışmıyorum bi şey demiyorum çok modernim triplerine giriyor. Normal kız arkadaşımla tatile gidecek olsam bile bin tane gerginlik ve sorun çıkarıyor. Çok boğucu bir kadın. Psikiyatrik ilaç kullanıyor rahatlamak için ona rağmen böyle. Çok gergin stresli ve beni de geriyor her konuda. Pandemide de 2 yıl eve kimseyi sokmadı kimseyle görüşmedi. Beni bile zorla aldı eve resmen.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİsteyerek yapmıyor psikiyatrist ilacı kullanıyorsa anksiyete ya da bipolarsa ne dediğinin ne yaptığının farkında değildir. Her anne kızının iyi mutlu olmasını ister beynindeki düşünceler büyüyor kafaya çok takıyor ve ağır depresyon yaşıyorsa yaptıgi şeyler normal ilac tedavisi görüyorsa 2 3 ay sakin pozitif kalabilir gene aynı olur böyle bir şey varsa her zaman annenin yanın da ol ve onunla konusmaya calis ne kadar konusmaya calissanda hep kendi bildiğini okucak hastalığı yüzünden ama biraz da olsa iyi hissettirir geçmiş olsun
16 Yorumla- +1 yıl
Evet tam da böyle. Kadın hep her şeyin en kötü ihtimalini düşünüyor. Hiç yaşamdan keyif alıp eğlenmiyor hep gergin korkuyor ediyor. Dedim ya evden çıkmıyor virüs kapacağım diye kafayı yedi. Ama çık dediğimde de kavga ediyor yani. Bipolar mı bilmiyorum da eskiden böyle ağlarken gülme krizlerine filan girerdi cidden öyle manyaklıkları çok var.
- +1 yıl
Yani sürekli kötüyü düşünüyor hissediyor her düşündüğünü olucak zannediyor korkuyor bu bir hastalık maalesef ve tam tedaviside yok ilaçlarla anca 1 2 ay pozitif mutlu kalır dahada yok düşünceleri hissettikleri intihara kadar bile gider maalesef Allah tüm o hastalığı olanlara şifa versin geçmiş olsun
- +1 yıl
Teşekkürler. İntihar etmez bence ama cidden çok fazla panik oluyor en küçük olaya bile ondan hiçbir şeyi konuşamıyorum. Atıyorum uçak iptal oldu desem dünyalar başına yıkılıyor. Ya da atıyorum dışarı çıkıyoruz evde bir şey unutsak deliriyor filan böyle gündelik şeylerde bile krizlere giriyor çoğu insanın okey diyip geçtiği şeylere. Bana anlatma bana söyleme ben stres oluyorum diyor. Hiçbir bok konuşamıyorum zaten. Hani normal anne olsa ağlarsın paylaşırsın. Bu kadına hiçbir şey anlatamıyorum.
- +1 yıl
Mesela o kötü şeyler olmasa her şey iyi gitse bile yine gergin yine suratsız ve mutsuz asla sevinmeyi rahatlamayı beceremiyor kadın. Kalkıp dans etmiyor pasta kesmiyor dışarı çıkıp güzel giyinmiyor. Hiç yaşama sevinci yok. Evde yıllarca oturup sigara içip kötü haberleri izleyip şikayet ediyor.
- +1 yıl
Lütfen anneni anlamaya çalış ve hastalığı çok ciddi biraz uzak dur yalnız kaldığında daha iyi oluyor ve az da olsa kendine geliyor sen ne dersen de ne yaparsan yap hep kendi bildiğini okucak maalesef
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yıl:)
atsan , atılmaz
satsan satılmaz.
korumacı güdü boğmuş. genelde ulkede aileler tek senın degıl boyle.
evden cıkıkncaya kadar idare edecen.
iyi şanslar.
not: annene validol damla öneririm içeceğine suyuna yemegıne 10 damla ilave et . hem sakınlesır hemde sana bulasmaz. deneyımlenıp test edılmıstır. ilaç bıtkısel. eczanelerde var.110 Yorumla- +1 yıl
denemenı tavsıye ederım , yan etkı yok .
- +1 yıl
prozac yan etkıler var bırakmada , baslamada dahada delı ederler senı evde.
validol daha etkılı anlık , yan etkı az yedırme dısında baska bırsey yok.
https://eksisozluk.com/validol--1637393
https://www.ilactr.com/ilac/validol.html
www.psikofarma.info/.../
linkleri attım incelersin , tesekkur edersın sonra. - +1 yıl
seker tansıyon ve kalp rahatsızlıkları olan kısılerınn bırebır ıctıgı bır damla . ıcın rahat olsun .
velev ki otistik ve spastik bebek ve cocuklarla kolik bebeklerde bile doktor bu damlayı verıyor.
anlayacagın ilaç kullanım ile etkileşimi ya da troid ile ilgili ( bu arada troid acayip sinir yapar insana annenin o yuzdende destekleyici alması şart) sıkıntı yaşamazsın. - +1 yıl
Tamamdır teşekkürler. Oha tiroid sinir mi yapıyormuş. Abi o kadar doğru ki kadında 10 yıldır filan bar be onlardan sinirli gergin ki anlamsız bir şekilde herkes onu diyor zaten niye böyle gergin streslisin diye çünkğ hiçbir mantıklı neden yok tüm gün konfor rahat içinde evde oturuyor yemek temizlik bile yapmıyor kadın görsen dünya bankasının başında borsa bakıyor sanırsın. Öyle gergin agresif.
- +1 yıl
maalesef troid sinir sistemini etkılemekte hormonlar bozuldugu ıcın buda ankisiyeteye kadar gıtmekte , birde menapoz evresi var ise kaçman lazım o evden :)
sağlıklar dilerim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnelerin kızları konusunda tedbirli olması gayet olağan bir durum adının farklı anılmasını istemiyor yoksa yasaklar sunup hiç konuşturma sadece eleme yapıyor düzgün biri olsun diye bence
23 Yorumla- +1 yıl
Doğru evet kızını sakınması doğal ama kimseyi de beğenmiyor yani. Ayrıca adım niye farklı anılsın ki insanlarla tanışıyorum arkadaş oluyorum diye. Selam verince seks mi yapmış oluyoruz. Konuşmadan nasıl tanıyım insanları.
Cevap sahibi+1 yılTanışma faslını söylemiyorum zaten evine gelmesi gibi durumlarda böyle bir düşünce olabilir
- +1 yıl
Yok ya çay içmeye geliyorlar arkadaşım olarak
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
22Cevap
+1 yılvalla yıllar geçiyor gençlik göz açıp kapayıncaya kadar geçer sen birileriyle tanışmaya bak annene takılma yoksa yalnız yaşlanırsın
21 Yorumla
+1 yılSende Kadın olan biriyle sevgili ol. Illa erkek olcak diye birşey yok.
24 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle 😉
- +1 yıl
Hoşlantı değilde sevdiğim kadınlar var
Kendi hayatını kazanıp ayrı eve çık, başka türlü hayatını zindan edersin
11 YorumlaValla çok değişik annem varmış ne diyim işin zor 👍
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Her yaptigini annenin bilmesi gerekmiyor. Hayatina birini alip ciddi bir asamaya geldiginde annene soylersin
12 Yorumlaama sevgili yapsan cinselliği de tanıyacaksın biliyorsun değil mi. belki bunu yaşaman için erken olduğunu düşünüyorlardır.
014 Yorumla- +1 yıl
Ya hayır libido yavan yapmıyor. Avrupa’da herkes çok rahat çok rahat seks yaşıyor çoğu ilk buluşmada vs Türkiye gibi çevre baskısı yok. Herkes herkesle yatıyor yani. Ondan. Ve zaten önceleri çok karışıyor kavga ediyordu yurtdışına gitmeme ama babam yardım etti. Babam modern o destekliyor beni yoksa annem bırakmazdı.
+1 yılNe demiş ibni haydun 600 yıl önce coğrafya kaderdir keşke doğmasaydık bu topraklarda
11 YorumlaGayet haklı kadın şu zamanı bildiği için seni koruyor
10 YorumlaAma söylemeden yapıyormuşsun. Yurtdışında da yaşamışsın. Duyan da yapmıyor sanacak.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnneni önce tatile sonra psikoloğa gönder
Belli ki asamadiği durumlar ile boğuşuyor ve farkında değil01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılAnladik azginliktan çaldiriyorsun. Ya ver kurtul ya da evlen bir an once
10 Yorumla
+1 yılBende kızlarla sevgili olma kafasindayim artık
00 Yorumla
+1 yıl26 yaşındasın sana tavsiyem minimum seviyede görüş annenle. yeterince bok etmiş hayatı zaten.
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik deli senin annen kusura bakma ama
00 Yorumla
+1 yılAhh şu baskılar ne demek istediğini iyi anlıyorum.
00 Yorumla
+1 yılyani 26 yaşında illaki insan cinsellik ister.
00 Yorumla
+1 yılbenimkilerde öyle biktim yeminle
00 Yorumla
+1 yılGecmis olsun diycemde geçmez işte
00 Yorumla
+1 yılBilgi her yerde, biraz kendini geliştirebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılBir gün senin çocuklarla senden bakacak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 432 cevap paylaştı.
+1 yılDinleyeceksin. 🥳 Annen.
00 Yorumla
+1 yıleski kafa bi ihtiyar işte ne bekliyon moruk
00 Yorumla
+1 yılAllah yardım etsin
10 YorumlaKendi isteklerini yapacak yastasin..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılSen çalışıyor musun
12 Yorumla- +1 yıl
Ayrı eve çık
+1 yıl26 yaşında neden hala onlarlasın ki
11 Yorumlapsikolojik sorunlarından dolayi olabilir mi
112 Yorumla- +1 yıl
Çok çok rahatsız değilim işte babam ayrı evde yaşıyor. Bi onda bi bunda kalıyorum. İkisinde de mutsuzum ama çünkü ikisi de çok boğucu tipler çok taciz ediyorlar. Her şeye karışıp yorum yapıyorlar. Hiç böyle normal ev gibi rahat edemiyorsun. Ama tek yaşamak da çok masraf tüm paramı eve vermem gerekir onu da istemiyorum. Ayrıca güvensiz ayrıca temizlik yemek vs her şey bana kalır. O da zor.
- +1 yıl
şu an öyle bir sevgilim yok hani flört ettiğim vs insanlar oluyor da hiç öyle ciddi sevdiğim birlikte yaşamak istediğim biri yok. Hatta son sevgililerinle biraz yakınlaşır ev hallerini filan gördükten sonra deli gibi soğudum bitirdim. Evde berbat pis agresif bencil iğtenç insanlar çıktılar hiç dışarda öyle değillerdi. Ondan hiç evlenmek filan istemiyorum bir erkekle. Çok daha beterler annemden.
- +1 yıl
Ya aldatma olayını geçtim direk zaten profilleri çok kötü. Hani dürüst olan yok. Ya da benciller saygısızlar işte şımarıklar. Cimri çoğu bi de eskisi gibi kadına sahip çıkma ısmarlama kalmadı. Hepsi aman kadın ödesin derdinde. Ya da kadına ödedi diye direk kadın benim malım her istediğimi yapsın modunda ayıya bağlıyorlar. Ve evet ilgileri çok çabuk dağılıyor. Tek kadını uzun ve sürekli seven ben de çok az gördüm. Annemle de konuşuyorum evet o zaman diyor kızım sen istediğini yap yaşa et diye. İzin veriyor bırakıyor gibi ama hep geriyor işte huzursuz ediyor diğer insanların annesi gibi değil asla. Diğer herkesin annesi destek böyle arkadaş gibi yani diyorum ya sevgilileriyle güzel araları birlikte tatile bile gidiyorlar filan. Benim annem asla öyle olmaz. Yani inanılmaz iyi bir damat profili olması lazım ancak.
Evlen
02 Yorumla
+1 yılEvlen kurtul
00 Yorumla
+1 yılannen baban haklı. ilerde anlarsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCamdaki kız…
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÜzüldüm hani insanın ailesi olunca bu durumu değiştirmek ve uzaklaşmak söylenen kadar kolay olmuyor bence umarım düzelir ya da değişir Allah yardımcın olsun.
- +1 yıl
teşekkür ederim. yok yani ben ailemin şöyle olmasını isterdim. rahatça arkadaş sevgili neyim varsa konuşabilidiğim. hani rahatça ben ahmette kalacağım bugün diyebildiğim. çünkü bunlar tabu ayıp gibi gözükünce kadın tek başına gizli saklı yaşamak ve sorunları halletmek zorunda kalıyor ve dışardaki erkekler de bunu kadına tehdit ve şiddet şeyi olarak kullanıyor. yok babana annene söylerim yok adını çıkarırım vs vs gibi. halbuki aile bu doğal tabii cinsellik yaşayacaksın tabii erkek arkadaşın flörtün olacak dese kız zaten sen ne diyorsun be diye erkeğe karşı da sert durur zaten erkek göze alamaz öyle davranmayı. ama kızları ezik korkak çekingen görünce erkekler şiddet taciz tecavüz hepsine yelteniyor. çünkü kız niye evine gitmiş kız niye konuşmuş kız niye işte etek giymiş samimi davranmış diye her bokta ilk kız suçlanıyor. ondan kız tacize uğradığında bile korkuyor konuşmaya insanlar bana saldırcak diye. halbuki bi adam deli manyak tacizci bir kadınla karşılaşsa rahatça bunu konuşup anlatabiliyor. bir gram bile bir çekince ve utanma duymuyor. ulan bi karıyla yattık başıma bela oldu kurtulamıyorum diye anlatabiliyor hatta hav atıyor bunla ama bir kadın böyle asla anlatamıyor. yardım bile isteyemiyor rahat. ya da kadının deneyimli olması yargılanırken erkek deneyimiyle böbürleniyor ego yapıyor. ya da kadın deneyimsiz olduğunda da erkek malı gibi sadece ona ait bir eşya gibi davranıp sen bilmezsin sen anlamazsın diye üzerinde baskı kurmaya çalışyor mesela. yani kadın olup mutlu olmak imkansız gerçekten. her türlü eziliyorsunuz. güzel olsanız da çirkin olsanız da. cinsellik yaşasanız da yaşamasanız da.
Cevap sahibi+1 yılSanırım konunun özeti bu kadın olmak zor … gerçekten
- +1 yıl
bak şöyle örnek vereyim benim abim tipsiz ezik salak biriydi sonra ergenliğe girdi babam erkeksin hey oğlum hadi kızlarla flört et diye gazladı durdu bu ilk sevgililerinden hep darbeler yedi ağladı zırladı yatak döşek oldu ama sonra güven geldi piçin teki oldu. ben de tamtersi çok özgüvenli güzel başarılı biridim ama ne zaman erkeklere yanaşsam annem ağzıma sıçtı basit kız mı olcan bacım musun otur ders çalış ay onu giyme buraya gitme o erkekle görüşme dedi. beni ezdi bastırdı. ben güzelliğimi özgüvenimi hiç yaşamadım erkeklerde. sonra yaşım ilerleyince üniversitede bile flört yaptığımda utana sıkıla korka korka yapıyordum. ŞU ADALETSİZLİĞİNİ AĞZINA SIÇIYIM.
ayrıl artıko evden
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. Hayatını yaşa
00 YorumlaSona guldük
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende inadina yap
01 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Annem ve babam çok baskıcı. Bıktım artık, ne yapmam gerekiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler