22 yaşındaki kız üniv bitirince babasının sigortasından düşer mi
lütfen xper kasmak için bilmesenizde cevaplamayınız
lütfen xper kasmak için bilmesenizde cevaplamayınız
Sigortalı olanların hem çocukları hem de anne-babalarının tamamı bakmakla yükümlü olunan kişiler kapsamında değildir. Bakmakla yükümlü olunmak için çocukların 18 yaşını doldurmamış ya da orta öğrenim görüyorlarsa 20 yaşını doldurmamış veya üniversite öğrenimi görüyorlarsa da 25 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Kız çocukları evlenmemiş, sigortalı bir işte çalışmayıp, kendi çalışmasından dolayı da SGK dan gelir veya aylık almıyorsa yukarıdaki yaş sınırlarına bakılmaksızın anne ve baba dan sağlık hizmeti alırlar. Mevcut Kanunun yürürlük tarihinden sonra ilk defa bakmakla yükümlü olunan kız çocukları tahsil durumlarına göre değişmekle birlikte 25 yaşını doldurmaları halinde anne ve baba üzerinden sağlık hizmeti alma haklarını kaybederler. Özürlü erkek çocukları da evli olmamak kaydıyla yaşlarına bakılmaksızın bakmakla yükümlü olunan çocuklar kapsamındadır. Anne-babalarda çocukları üzerinden sağlık yardımı alabilmeleri için geçimlerinin çocukları tarafından sağlandığının tespit edilmesi gerekmektedir.
KANUN DEĞİŞMEDİYSE
Arkadaşların yazdıkları dışında, tüm vatandaşlar için zorunlu sigortalılık sistemi var... Sigortası olmayanlar otomatik olarak SGK ya borçlanmış oluyorlar... Tabi bu sizin için şimdilik geçerli değil.. Babanızın sigortası halen devam ediyor çünkü.. SGK borcunuzu resmi sayfasında öğrenebilirsiniz..
borç derken anlamadım
Birkaç yıl önce çıkan bir yasayla, tüm vatandaşlar sağlık sigortası kapsamına alındı. Yani şu an Türkiye de devlet hastanelerinden sigorta kapsamında yararlanamayacak vatandaş yok. Ancak şu anda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar aylık olarak borçlandırılıyor.. Bu borç SGK ya ödendiği takdirde Geçmişte sigortalı olarak çalışmış iseniz emekliliğinize de sayılıyor...
evlenene kadar yararlanbilir sen daha önceden ögrencı olarak yararlanmıssın anladığım kadarıyla şimdi ise evlenmemiş kız cocuğu uzerinden yararlanmak istıyorum de sgkya git güncellesinler o zaman kaç yaşında olursan ol yararlanırsın
düşer
ama hemen düşmüyor sanırım
ben gittim hastaneye bugün sorun olmadı
durumum senle aynı
sizde mi 22 yaşında okumuyorsunuz
denemekistiyorum adlı nick sahibi kişi yukarıda açıklamış
Cevap
25Cevap
Düşmez..
Kız ne zaman çalışmaya başlar sigortası işler, o zaman düşer!!!
kız evleninceye kadar baba SGK sından faydalanır, yani şimdilik öyle hani olur ya şu günlerde kanun falan değişmezse
Hayir. Bis ise girene kadar veya evlenene kadar babasinin sigortasi uzerindedir.
Kız çocuğu kendi parasını kazanana kadar babasının sigortasından yararlanabilir. Çalışmayacaksa evlenene kadar, tabi bununda bir yaş sınırı var.
Sosyal Güvenlik Kurumunda üst düzey bir memurum. Yaş şartı aranmaksızın Babanın sigortasından yararlanabilirsin. Bana ulaşırsan yardımcı olabilirim.
ne konuda yardım
aşağıda biri şunu yazmış bunu anlayamadım
Birkaç yıl önce çıkan bir yasayla, tüm vatandaşlar sağlık sigortası kapsamına alındı. Yani şu an Türkiye de devlet hastanelerinden sigorta kapsamında yararlanamayacak vatandaş yok. Ancak şu anda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar aylık olarak borçlandırılıyor.. Bu borç SGK ya ödendiği takdirde Geçmişte sigortalı olarak çalışmış iseniz emekliliğinize de sayılıyor..
O dediğiniz genel sağlık sigortası oluyor :) Yani babanızdan yararlanmasanız bile herkes zorunlu olarak güvence altına alındı. Gelir testi yaptıranlar aylık 45 tl ödüyor yaptırmayanlar ise 200 tl fakat siz babanızdan faydalanırsınız 60c ye gerek yok
anladığım kadarıyla sorun yok o zaman
yanlış anlamazsanız nasıl oldunuz üst düzey memur kpss de kaç aldınız vs :D
Mesleğim nickim :) 2 lisans bitirmiştim kpss kurum sınavı mülakat vs... türkiyede 624. oldum. Yardımcı olabilirim.
ya aşağıda güncelleştir bakarlar diyor siz nerede yaşıyorsunuz
Hepsi benim emrim altında :P
nerde yaşıyorsunuz ve güncelleştirmem gerekir mi
PM at tcni bir bakalım
Güncelleme şart
Babası memursa kızda eger sıgortalı bı ıse gırmemısse 24 yasına kadar babasının saglık sıgortasıyla bakılır.
çünkü benim öyle :)
peki ben
memurla ne alaka memurlar ssk dan ayrı mı
herkes erkekte direk düşüyor yazmış
kç yaşındasın
okuyormusun
hayır düşmez kız evlenene kadar babasına bağlı erkeklerde okul bitti an direk düşer
Kızlarda evlenmediği erkeklerde 25 yaşını doldurmadığı sürece devam eder...
kız asla düşmez evlenene kadar babana baglı sigortasından veya emeklılıgınden yararlanabılırsın
kız düşmezde benim düştü üni bitti şu an :D paralı giderim gidersem bide eşitlik derler adalet derler hıııa... nerde bu eşitlik adalet.
öyle demeyin ya evlenemem aday yok işte yok ne yapıyım ben
Çalış, madem uni mezunusun.
iş arıyorum ama yok kpss düşük geldi diğer işlerde saat belli olmadığı için kaldıramam
eee neden bu soruyu gizli sordun ki :S
olsun gizlenmek iydir sen niye gizlisin :D
sen özel mesaj atma diye :P sonra kısmetin yokmuş kısmetin olarak beni ayartırsın felan ahahaha :)))
Kiz babasindan dusmesi icin nikah olmasi lazim baska hic bir sekilde dusmez
erkekler 1 ay sonra düşer ama kızlar babadan kopana kadar düşmez heralde.
Aman kizim duserse biyerini kirar
l*n ne espiri yaptim vay amuk ahdhahahahaha :D
Ogrenci olmam durjmunda 25 yasina kadr ailene tabisin sonrasinda onlardan duser sigortalik durumun
evlenene kadar babasının sigortası üzerinde olur diye biliyorum
Kizlar evlenene kadar babasina baglidir erkeklerde 25 yasa kadar o da okuyosa
düşmüyorsun muayene oluyorsun babanın üzerinden
yukarıda düşüyor demişler
yaş kaç peki
teşekkürler yardımınız için :)
İş veya evlilik durumunda düşer diye biliyorum
benim bildigim evlenmedigi sürece düşmüyor
kızın düşmez erkeğin düşer
Evlenmeyene kadar düşmez
Evlenince duser SGK sayfasina bak
evet
nereden biliyorsunuz
pardon 1. ocak.2012 değişmiş. buyrun
Kız çocuklarında ise önemli bir değişiklik meydana geldi. 1 Ekim 2008 öncesi bakmakla yükümlü olunan kişi olarak sağlık yardımlarından faydalanmayan kız çocukları; erkek çocukları gibi yaş ve eğitim durumlarına göre anne veya babasının sağlık sigortasından yararlandırılacak. 1 Ekim 2008 öncesi bakmakla yükümlü olunan kişi olarak sağlık yardımlarından faydalanan kız çocukları ise kazanılmış hakları olduğu için 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren de sağlık yardımlarından, daha önce olduğu gibi sigortalı veya evli olmadığı sürece yaş şartı aranmaksızın faydalandırılacaktır. Boşanmış ya da işten ayrılmış kız çocukları 01.10.2008 tarihi öncesi bakmakla yükümlü olunan kişi olarak sağlık yardımlarından faydalanan kız çocukları, sağlık yardımlarından eskisi gibi yaş şartı aranmaksızın Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurarak yeniden anne veya babasının sigortasından yararlanma hakkını elde edecek.
1 Ocak 2012 tarihinden itibaren de sağlık yardımlarından, daha önce olduğu gibi sigortalı veya evli olmadığı sürece yaş şartı aranmaksızın faydalandırılacaktır.
bu duruma göre sorun yok değil mi
evet ölene kadar sigortalısın... bizde son yaş 25
evlenene kadar düşmez diye biliyorum
Dusmez
kızlar için evlenene kadar diye biliyorum
düşüyor evet
düşer...
Evlenmeden düşmez.
düşer :D
Garanti.
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?