Maalesef boşanmalarda yine hep olan çocuklara oluyor.
Çocuk her fırsatta babayı görmek istemesine rağmen babanın kendi keyfine göre çocukla görüşmesi hem çocuğu derinden üzüyor hem de evladının bu halini gören anneyi üzüyor.Böyle bir durumda babaya "Ya çocuk her istediğinde görüş ya da tamamen iletişimi kes!" demek annenin bencilliği midir?
Annenin öncelikle böyle bir şey yapmaya hakkı yok... Çünkü çocuk anne ve baba ile ayrı ayrı ilişki sürdürüyor artık. O hayalkırıklığını ona baba yaşatıyorsa, zamanla herkes ektiğini biçecektir, zaten... Sabırlı olmak gerekli. Eski eş e çocuk gözünden duygu ile değil. Baba görev ve sorumluluğu olarak bakılmalı sadece... Evlat elbette, anneyi duygusal anlam da etkiler. Ama sağduyu elden bırakılmamalı... Çocuklar zaten büyüyor ve her şeyin farkına varıyorlar... Sabır tavsiye edilebilir...
Sağlıcakla...
. . #Neşeliadam '' Hayat ciddiye almak için çok kısa... '' .
Geçen gün bir soruda karşılaştım yine. Adam çocuğunu çok boşluyormuş. Yani eşinden boşanmış. Çocuk ise babasını çok özlüyor tabi ki. Hep söz veriyor geleceğim diye ama hiç gelmiyor. Hep oyalıyormuş. Ya ben okurken böyle içim cız etti. Bir insan evladını özlemez mi? Görmek istemez mi? Nasıl bir duygudur bu. İnsanlar illa ki boşanabilir bu dünyanın en doğal durumlardan biridir fakat çocuklara cidden çok üzülüyorum.
İkisinin arasında ki ilişkiye annenin müdahale etmesi ileride olumsuz sonuçlar doğurabilir. Çocuk şu an bu olanların bir kısmını unutur ama baba özlemiyle yaşamasının asıl sebebinin anne olduğunu öğrenirse düşman bile olabilir.
Sanırım böyle anlarda baba ile iletişime geçmek gerek daha mantıklı... Boşanmalar her ne kadar kötü olsa da Çocuk için anne baba bir araya gelip aklı başında bir karar almaları gerek. Sırf karşı tarafa cez vermek için Çocuk bu oyuna alet edilmemeli.
Annenin bencilliği değil bu durum çocuğu için almış olduğu gard. Fakat ben yanlış buluyorum. evet baba sorumsuz olabilir ama atlanılmaması gereken bişey var oda çocuğun babaya olan ihtiyacı... Hiç olmamasındansa az olması çocuğun psikolojisi açısından iyidir diye düşünüyorum ben. Azda olsa kaliteli geçirelicek zaman dilimi çoçukta en azından travma yaratacak olumsuzlukların önüne geçecektir.
Bende karar bana bırakılmıştı. Ben kendim istemedim görüşmeyi. Güven kaybı cidden travmatik bir duygu ruh hâli. Bir insan bende güven sağlayamazsa kim olursa olsun bir daha yüzyüze gelmenin hayali bile beni çok korkutuyor.❣️❣️
Öncesinde babaya babalık görevini hatırlatmak gerek. Tabi ki bunu anne yapmamalı. Eğer babanın samimi arkadaşlarından biri ile görüşüyorsa ya da bunu için görüşebilirse, aklı başında bir arkadaşına bu durum izah edilmeli, o kişi baba ile görüşmeli. Herşeye rağmen odunluğa devam ederse psikolog eşliğinde çocuğa durum izah edilmeli
Baba sürekli müsait olmayabilir veya cidden keyfine göre de görüşüyor olabilir ama bence görüşmesini kesmek doğru değil çünkü evladın ne olursa olsun babaya ihtiyacı var.
Annenin bencilliği değil babanın karektersizliği Sonra çocuğu dolduruyorlar diye dedikodu yapiyorlar orda burda hepimizim cevresinde yasaniyor bu olaylar.
Muhtemelen bosanmadan önce de baba aynı davranislar icerisindeydi. Söyleyince babanın tutumunu değişeceğini veya tamam görmeyeyim o zaman diyebileceğini sanmıyorum. Hangi baba bunu yapabilir ki. Belli sorunları var ama çözümü bu değil.
Olayı akışına bırakmak en güzeli. Çocuğa babaya ihtiyaç duymadan da ayakta durabileceği anne tarafından öğretilmeli. Babayla konuşmak olayların büyümesi demektir.
Hiç bir annenin, çocuğun babasına böyle bir şey demeye hakkı yoktur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlilik için nasıl ki kanunlar önünde rüştünü ispat etmek zorundasın, yine evlilik için tam teşekküllü ruh sağlığı raporu istenmeli. Bazıları Ne çift olabiliyorlar, ne de anne baba..