Eziyet ediliyormu ki Şimdi yanlış anlayam değişik düşünen çıkacak Eziyetten kastınız nedir biri veya bir kaçını çevresi kabul etmemiş dışlamış diyelim bu hepsine yapılmış değil ki Bu ülkede gökkuşağı derneği var arkadaşlar Lbgt olan kişiler profiline sağa sola yazabiliyor kimse bişey demiyor bir kaç kişi dışlayabiliyor ama toplumsal olarak yadırganamaz
Diğer taraftan bakarsanız küpe takan erkek, kısa saç kesen kadın mini etek ya da şort giyen kızlar, gece eve yürürken tedirgin olan kadınlarımız yapmayın Bence burada eziyet yok Saygı duyan var ve saygı duymayan var ve bu iki tarafın kararınada saygı duymak veya duymamak kişinin kendi iradesidir
Bir gay olana ya da lezbiyen olan kadına sokak ortasında dayak atan görmedik ama Sokak ortasında kadın ölümlerini çok gördük malesef Olayları farklı yere çekmeyin ve toplumu suçlu göstermemenizi rica ediyroum
Eziyet etmek elbette bir yanlıştır ama Lgbt Bireyleri Avrupada ki gibi davranırsa kimse eziyet etmez bizim ülkemizdekiler nedense Sürekli bir yılışık oluyorlar yani her şeye bir kulp bulurcasına saçma sapan hareketler iğrençlikler ben 6 avrupa ülkesi gezdim ama en iğrenç Lgbt bireyleri bizde emin olun
Kime ne ya milletin cinsel yöneliminden.. Yaşayan kendi verecek hesabı varsa kime ne..! Ben de buna ayar oluyorum ya.. Birileri heteroseksüel diye kendisini kimseden üstün tutamaz bilmem anlatabildim mi.. Benim bir çok arkadaşım var cinsel yönelimi farklı farklı olan.. Zerre umurumda değil.. Ulan biri de çıkıp demiyor ki katiller tecavüzcüler heteroseksüel de ne oluyor diye.. Birinin kiminle yatakta ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez bu bir ! İkincisi hetersoseksüel diye kimse kimseden daha fazla insan değildr net ! Herkes önüne baksın kendi kokuşmuş siciline baksın.. Keyifli günler..
Ne eziyeti yapılıyor acaba asıl eziyeti onlar yapıyor... Kendilerine eziyet ediyorlar hadi o umrumda olmaz... Sonra topluma eziyet ediyorlar... Kendi özel hayatlarını kendi özel alanlarında yaşamak varken cıkıp saga sola duyuruyorlar arkadaş reklam etmek zorunda değilsin... Toplanmışlar onur! yürüyüşü diye bir yürüyüş yapıyorlar ellerinde imam hatipler kapansın diye pankart varsa burada başka bir esele vardır...
Ne eziyeti iyice şımarmışlar...
Git kendi özel aleminde özel hayatını nasıl yaşarsan yaşa kiminle istersen onunla oynaş bize ne ben çıkıp bağırıyor muyum benim tercihim bu diye... Üstelik lgbt derneklerinin yabancı kaynaklardan finanse edildiğinide biliyoruz
Hiç kusura bakmasınlar eziyeti onlar ediyor toplum olarak ya sabır cekiyoruz
@Kfkdksf dostum dostum daha hiçbir bilmeyen minicik bir bebeksi eminim bilseydin şu an burda bu yorumu yapmazdın bana git bi araştır bakalım LGbT şimdilerde moda haline getirilmeye çalışılıyor ama sağlam kaynaktan bak o zaman seninle iyi anlaşacagimi düşünüyorum
Değil, en basiti insan haklarna gasp etmektir Madem farklı cinsel yönelimleri olanları sapıklık olarak görüyorsanız neden gerçek sapkınlıklara karşı sesiniz, tepkiniz çıkmıyor? Başta olmak üzere, kadın cinayetleri, pedofili, taciz, tecavüz, zoofili, cinayetler, çocuk gelinler, doğaya ve hayvanlara zulüm... Göz göre göre çocuk gelinlere razı gelen, propogandasını yapanlar, iki erkek birbirine aşık olunca *bne yaftası yapıştıran... Allah bilir ben heteroyum diye eşlerine neler yaptıran erkekler... Gerçekten kınanıcak, tepki gösterilip harekete geçirilecek şeylere kılını bile kıpırdatmayan halkımız, iktidarımız onur yürüyüşüne etten duvar ördüren, tazyikli suyla, biber gazıyla saldırtan safsataya kaosa aşık halkımızın iktidarı var...
Katillere, tecavüzcülere, çoluk çocuğu istismar edenlere, sokakta ve evde kadını kızı dövenlere, hayvanları katledenlere, zevk için acı çektirenlere, Allah/din/iman diyerek yapmadığı halt kalmayan hacılara, hocalara, yolsuzluk ile sülalesini doyuran siyasetçilere, birilerinin hakkını gasp edenlere, atanmayı bekleyenlerin önüne geçen torpilcilere, o torpili kullanarak hakkı olmayan mevki makama gelen şerefsizlere, maçlarda holiganlık yapanlara, düğünde havaya sıkanlara, teröristlere, ekmeğini yediği ülkeyi kurtaran adama sövenlere ve birilerinin umudunu sömürerek dolandıran her insan kırıntısına eziyet etmemiz gerekirken; kalkıp cinsel tercihini hür iradesiyle seçen, vergilerini veren insanlara bence çok şey yaptığımız da bir gerçek. Dünya değişiyor, zaman değişiyor ve insanlığın cinsel tercihini kafaya takma alışkanlığından kurtulmamız lazım.
Türkiye LGBT bireylerine karşı homofobik bir ülke ve gerçekten çoğu LGBT bireyi saklı ilişkiler yaşıyor. Burası özgür bir ülke. Herkes istediği gibi yaşar, istediği kıyafeti giyer. Ayrıca ilgimi çeken diğer bir durum homoseksüel insanların ‘sadece’ cinsel anlamda hemcinslerine ilgi duyduklarını düşünen insanların cahilliği. 🏳️🌈🏳️🌈🏳️🌈
Lgbt düşmanı değilim ama sempatizanı da değilim. Eziyet kısmına gelince... insan olan, kişiye eziyet yapmaz zaten. Kimse kimsenin Hayat tarzlarına, düşüncelerine karışamaz. Karışırsa insanlıktan söz edilemez burada. Bazı davranış biçimlerini tasvip etmiyorum bu arada ama sırf bu yüzden de eziyete maruz kalmaları vahşice bir hareket olur.
Bir lgbt bireyi olarak hiç eziyete uğramadım çünkü kimseye söylemedim böyle konularda işlerine gelince herkes bir anda Müslüman kesiliyor ama bir suç işlendiği zaman gözlerini kapatmayı da iyi bilirler her haltı yiyenler söz konusu lgbt olunca ahkam kesmeyi kendinde hak görüyor öyle tiplerle karşılaşmayı hiç istemem
Herkes saygı duymak zorunda tasvip edip etmemek kişinin kararına kalmış birşey ama saygı herkesin zorunluluğu. Eziyete gelirsek hayatımızda birçok zorluk var bu kişiye göre değişir lgbtli bir birey olmadığım için ya da eziyeti görmediğim için çok bir bilgim yok.
Bunlar hep ağlayıp sızlıyor … hep bir ajitasyon … Burask Özgür bir ülke olabilir.. ama herşeyden önce %70 i müslüman bir ülke. Kimsenin neyi nasıl yaşadığı beni ilgilendirmez.. ama özgürüm deyipte insanların hassasiyetleriyle de oynananında gereği yok … Ona bakarsan herkes özgür.. ama özgür olmak herkesin gözünün içine baka baka her haltı yemek anlamına gelmez..
Değil bence onlarda insan sonucta onlarında özgür yaşamaya hakkı var ama biz milletimiz onlara farklı bir gözle baktığı için aşağlıyorlar kötü davranıyorlar bence bu çok kötü bir davranış o yüzden bu dunyada herkes eşit olmalı diye düşünüyorum.
Hayır tabiki bi insani yönelimi yüzünden suçlanamaz. İşın dini boyutunu karıstıranlar günah olanın öyle hissetmek değil iliskiye girmek olduğunu bimiyorlar ve kimsenin günahı kimeyi ilgilendirmez, mağdem dinlerine çok bağlılar dinimizde insaları sınıflandırmakda günah bu kimsenin umrunda değil ama...
LGBT'yi kati surette desteklemiyorum ama onlardan nefrette ediyorum, onlar için üzülüyorum, onları seviyorum. Benim elimden bu kadar geliyor. Bizim travestilere bi derdimiz yok, lubunyalarka bi alıp veremediğimiz yok, homofobiklerin anaslnı sikey¡m
LGBTİ bireylere, kadınlara, çocuklara, azınlıklara, yani kendinden olmayanı dışlayan o toxic kesime bu kesimlere yaptığı işkencenin en az 30 katı yapılmalı şerefsizler
Kimse kimseye eziyet etmemeli. Başkasının hayatına müdahele edilmediği sürece herkes özgürdür. Herkesin doğrusu bir değildir. Yüz kızartıcı ve diğer suçlar konuya dahil olmadığı sürece insanlar hayatını istediği gibi yaşamalı.
Beni eski eşimin şiddetin sen bir trans ⚧ kadın kurtardı erkeğim diye geçinenler 3 maymun 🙊 du o sebeb ten lgbt ile sorunum yok şiddet uygulayan da o ç gudur
İnancım gereği her zaman karşı oldum ve olacağım! Bunu yobazlık olarak görenlere de sözüm şudur; dini İslam olmayan, başka inanç sistemlerine inanan çok fazla ülke karşıdır lgbt mevzusuna!..
"Dinde zorlama yoktur" Kimseyi müslüman olmaya zorlamak yoktur. :) Günah işleyene dur denir, farzları yerine getirmeyene getirmesi gerektiği söylenir. Allah-u Teâlânin lanetlediği bir şeye saygı duymak, desteklemek ve bunu Müslümanim diye kişinin yapması... Bence inancını ölçüp tartmasi gerek. :)
eşcinsel ilişki hemen her dönemde ve her toplumda cinsî bir sapkınlık olarak görülmüş ve kınanmış, dinlerin de ortaklaşa mücadele ettiği çirkin bir davranış olmuştur.
Tevrat’ta, Sodom halkının rabbe karşı günahkâr olduğu ve orada her türlü ahlâksızlığın, özellikle cinsî sapıklığın yaygınlaştığı ifade edilir (Tekvîn, 13/13; 18/20). Yahudilik’te çirkin bir davranış olarak kabul edilen erkekler arası eşcinsel ilişkiler yasaklanmış ve bu tür ilişkide bulunanların cezalarının ölüm olduğu belirtilmiştir (Levililer, 18/22; 20/13). Yeni Ahid’de de eşcinsel ilişkide bulunanlar şiddetle kınanan kimseler arasında zikredilir (Romalılar’a Mektup, 1/27; Korintoslular’a Birinci Mektup, 6/9).
Hz. Peygamber’in hadislerinde de livâta kınanmış ve bu fiili işleyen kimseye Allah’ın rahmet nazarıyla bakmayacağı bildirilerek (Tirmizî, “Raḍâʿ”, 12) livâta yapanların lânetlendiği ifade edilmiştir (Müsned, I, 317). Resûl-i Ekrem ayrıca, “Ümmetim hakkında en çok korktuğum şey Lût kavminin davranışıdır” demiş (İbn Mâce, “Ḥudûd”, 12; Tirmizî, “Ḥudûd”, 24) ve erkeğin eşiyle anal ilişkide bulunmasını da “küçük livâta” şeklinde nitelendirerek yasaklamıştır (İbn Mâce, “Nikâḥ”, 29; Ebû Dâvûd, “Nikâḥ”, 45; Tirmizî, “Ṭahâret”, 102).
Kur’an ve Sünnet’te cinsî hayata ilişkin olarak birçok ayrıntılı düzenleme ve hüküm yer almıştır. Bunlardan biri de livâtanın İslâm’da şiddetle kınanıp büyük günahlardan sayılması olmuştur. İslâm literatüründe konu ferdî ve içtimaî ahlâk, cinsiyet ahlâkı ve eğitimi gibi açılardan ele alınıp fert ve toplumların böyle bir sapkınlıktan korunması, fertlerin bu tür davranış ve eğilimlerini önleyici ve tedavi edici tedbirlerin alınması üzerinde durulmuş, fıkıh literatüründe ise daha çok hukukî açıdan bu gruba giren fiillerin suç teşkil etmesinin şartları ve bu fiili işleyenlere uygulanacak ceza yönüyle incelenmiştir
Livâtanın gerek din ve ahlâk gerekse hukuk düzeni açısından günah, çirkin ve suç teşkil eden bir fiil olmasının yanı sıra tıp otoriteleri de anal ilişkinin zedelenmeye ve yaralara yol açtığını, özellikle AIDS hastalığını meydana getiren virüsün eşcinsel ilişkiler yoluyla açılan yaralardan kolayca girmek suretiyle hızlıca ürediğini ifade etmektedir. Eşcinsel ilişki, modern refah toplumlarında çeşitli sebeplerle belli bir yaygınlaşma eğilimi gösterip bireysel özgürlük kapsamında telakki edilerek sınırlı ölçüde hukuken korunsa ve tabii karşılansa bile, dinî ve ahlâkî öğretilerin yanı sıra günümüzde insanlığın ortak sağduyusu ve kamuoyu onu insanî değerlere ve insan haysiyetine aykırı çirkin bir davranış olarak görmeye devam etmekte, onunla mücadelede en etkili çare olarak da karşı cinsler arası tabii ve meşrû ilişki önerilmektedir. Eşcinsellik eğilim ve davranışı biyolojik ve psikolojik bozukluğun bir ürünü olması durumunda ise tedavi edilmesi gereken bir hastalık sayılmaktadır.
Kur’an’da Lût kavminin çirkin davranışlarının onları büyük bir felâkete sürüklediği belirtilerek şiddetle kınanması, Hz. Peygamber’in hadislerinde livâta ve sevicilik gibi çirkin fiilleri işleyen kimseler hakkında kullanılan ağır ifadeler, İslâmî öğretide eşcinselliğin fıtrata ve insanlık onuruna aykırı bir davranış olduğunun ısrarla vurgulanması ve zinaya denk bir suç olarak görülüp cezaî müeyyidelerle önlenmeye çalışılması İslâm toplumlarında bu konuda ortak bir bilinç oluşturmuş, bu tür fiillerin toplumda yaygınlaşmasını önlemiş veya en alt düzeyde kalmasını sağlamıştır.
sen İslam dinine inanıyorsan ve inanmayan diğer insanların, sana saygı duymasını istersin değil mi?
Belki o başka dine inanıyor, senin doğrun bu. onun doğrusu bu. Sen neden insanların inandıklarına saygı duymuyorsun? Ve zaten günahsız kul yoktur, kimin ne olacağını belli olmaz. Bir hikaye kısaca anlatayım, bir kadın ömrü boyunca Hristiyan dinine inanmış ve bir gün öldüğünde büyük bir alim cenazesine gelmiş ve herkes tabii ki şaşırmış. neden geldin diye sormuşlar, bu Müslüman bile değildi demişler. hoca da şöyle demiş; bir keresinde bir köpeğe ayakkabısıyla su içirdi, bana bildirdiler, son nefesinde melekler tarafından şehadet getirildi ve tüm günahları affedilerek cennete gitti. Yani demek istediğim kimin ne olup olacağını belli olmaz. Sen de eşcinsel olabilirdin ve emin ol böyle düşünmezdin o zaman.
Bir saniye lütfen, konular karışmasın. Mevzu inanç değil, kimse kimsenin inancına dinine karışmıyor veya bunun için yargılamiyor zaten. Kimse kimsenin günahını sevabına da bakmıyor. Benimde bir sürü günahım, kabahatim var Allah bütün müslümanları affeylesin.
Bizim konumuz, Eş cinsellik ve bunun dinle veya başka bir şeyle alakası yok. Eş cinsellik, İslam da ve inanç sistemlerin de sapıklık olarak geçiyor ve kesinlikle kabul görmüyor. Yorumlar da açıkça yazıyor zaten, oku tekrar görüşünü yazarsın. :)
kopyalayıp yapıştırdığın şeyleri biliyorum zaten. ben burada dinde böyle bir şey yok demiyorum, konu karışmasın 🙂 kısacası herkesin günahı var, namaz kılmak islamın şartlarına var ve bunu çoğu Müslüman yapmıyor. ki bu da çok büyük bir günah. Ve de son olarak eşcinsellik doğuştan gelen bir şey. iyi geceler
@Kfkdksf Ben dindarim demedim, dindarlığımi gösterecek herhangi bir cümle kurmadım. :) Bu konu hakkında Müslümanın duruşu nasıl olmalı onu gösterdim. Sadece Müslümanın da değil, hristiyan, Yahudi v. s de dâhil. :) Sözler, hükümler neyse onu söyledim. Son olarak; İnsanlığın en güzel örneğini Allah'a kul olanlar da, olmaya gayret edenler de gördüm. :)
Gelmişsin kopyala yapıştır ayet atmışsın kendini bir halt belliyorsun. Bunu özenti, sapkınlık olarak gören sen bir kere hayatı anlayamamışsın ki ben ne diyebilirim ki sana? Eşcinsel hisler kişinin iradesine bağlı değildir ve epigenetiktir. Ancak kişi bunu eyleme geçirip geçirmeyeceğinden sorumludur. Şu kopyala yapıştır ayet atmaktan vazgeçip biraz aklını mı kullansan acaba?
Ayrıca senin 3 kuruşluk saygına da muhtaç değiliz. Laik bir ülkede yaşıyorsak kimsenin inancına, yaşam tarzına karışmayacaksın. Ha daha da olmaz diyorsan bak İran, afganistan gibi altetnatifler var. Hadi bays
Burada benim aklım söz konusu değil ki :) söz konusu olan İslam'ın hükümleri. Eee bunları söylerken de kendi aklimla değil, neyse onu yazmam gerek. :) Yani kopyala yapıştır yapmam veya elimle yazmam sonucu hükümleri değiştirmiyor.
Hadi bays dedin ya, Burası Türkiye. Benim ejdadimin toprağı. Kimi nereden kovuyorsun acaba? :) Benim devletim izin vermiyor. Memnun olmayanlar için hadi bays tâbii kabul edecek ülke bulabilirlerse. 😄😄
İki tarafta sınırını aşıyor diye düşünüyorum. Lgbt bireyleri hep tik tokta islama ve Türkiye'ye laf atıyorlar. Homofobikler ise onları yakalım diyorlar. Cıvık hareketler...
Lgbt yi gram sevmem destekleyenlerin de cahil oldugunu ileride ensesti (coktan basladi) ve subyanciligi da normallestirecekleri goremiyorlar. Gram sevmesemde dovmeye sovmeye karisiyim. Illa bir ceza uygulanacaksa bunu devlet uygular vatandas degil.
Sana ters olabilir, doğru bulmayabilirsin ama bu linçleme izni vermiyor kimseye. İnsanlar birbirlerine saygı duymayı bir türlü öğrenemediler. Herkes kendinden sorumludur bunu kafalarına sokmaları lazım
Asla doğru değil. Onlar da bir birey toplumdan soyutlamak vs oldukça insanlığa aykırı. Ben üzülüyorum apılan davranışlara.. onları seviyorum ve saygı duyuyorum.
Bu seçilebilir bir şey değil, insanlığın en başında da vardı sonuna kadar da olacak. Sonuçta kimseye bi zararı yok. Toplumda kim haksızlığa uğruyorsa adalet olması için "pozitif ayrımcılık" yapılmalıdır o yüzden lgbt yi destekliyorum. Kimin destekleyip desteklemediğine karar veremem ama eziyet hiçbir bireye yapılmamalı.
Lgbt yi doğru bulmuyorum ama kavga dövüş ve eziyetle de insanların neye ulaşmaya çalıştığını anlamıyorum. Bence kimse kimseyi kendini unutarak yargılamamalı kimse günahsız değil
Allah'ın lânetlediği bir sapkınlığı normalmiş gibi göstermeye çalışmak normal değil ayrıca bize o piçleri savunmayın onlar Müslümanlara düşman lgtb bireylerini masum gibi göstermekten vazgeçin. Lgbt bireylerine özenmekte ne bilim...
Hanımefendi lütfen İslam adına konuşmayız, konuşacaksaniz kendi adınıza konuşun! Allah-u Teâlânın lanetlediği bir durum var ortada. Mevzu eziyet konusu ise, hiç birine eziyet edilmiyor sadece toplum kabul etmiyor ve dışlıyor.
Simdi o siktigim güzel kardeşim totoslarini. Ne karisan var ne eden. İki tane geysa. Vardi. ya oglu kerimcanmidir. Ne bacisini siktigimse gayet rahat tv lere cikip vur bama. Diodu. Biri harbiden vurdu galina ki bayadir pldu gormuyomm. Totosun
Eziyet yapılmıyor onara, onlar mağduru oynayıp kendilerini ön plana çıkartmaya bayılıyorlar yalanlarla. Ki bence yaşamaları bile onlara büyük mükafat. Kıymetini bilip otursunlar.
@FelFire Haşa... Allah bile bu sebepten Lut kavmini bu sebepten helak etmişken ben Allah'tan daha merhametli değilim ki onlara bu hakkı vereyim. Eğer onlara hoşgörü gösterirsem o zaman kendimi Allah'tan üstün tutmuş olurum ki haşa böyle bir iddiadan Allah beni korusun.
Eziyet edilmesi doğru olamaz ama böyle bir derneği görüşü de meşrulaştırmamak Türk örf adet ve dini yapısına uygun değil. İsteyen tercih edebilir ama saklı kalmalı aşikar olmamalı.