Ülkemizde veya Dünyada insan popülasyonun yani nüfusunun azaltılması gerektiğini düşünüyor musunuz?

Kesinlikle azalmalı ki dünya biz yapmasak bile bir şekilde azaltma yapacaktır.
her ülke beyni gelişmemiş tipleri kısırlastırmalı. Bunun için evlilik öncesi testlere iq testi de eklenmeli ve belirli seviyenin altı kısırlastırılıp dünyaya faydadan fazla zararlı olacak tiplerin doğması engellenmeli.
nüfus ztn avrupa ve diğer gelişmiş bölgelerde düşme eğiliminde. doğum oranı düşük olursa (her haneye çocuksuz, veya 1 max=2 çocuk) nüfus artmaz ya statik kalır ya da düşer. örn:ukrayna nüfusu eskiden daha fazlaymış şimdi düşüyor, nüfus şu an cahil ve geri kalmış toplumlar yüzünden artıyor.
Kontrolsüz bir artış var. Tüm dünya ülkelerinde nüfus İnsanı yöntemlerle kontrol altına alınmalı, belirli bir seviyede tutulmalıdır.
Kontrolsüz nüfus artışı tüm insanlığın sonunu getireceği unutulmamalıdır.
Tabi ki hayır çünkü her doğan bebeğe Allah rızkını verir. Ama insanoğlu bizler harekete geçip gelecekte onlara eğitim, konut, yemek ve iş imkanlarını sağlamalıyız.
Cevap
38Cevap
Nüfusun azaltılması veya artırılması değil ki konu, konu nitelikli insan yetiştirme konusu. Azaltılmalı tabi ki ama düşünsene bu kalite ile bir de nüfus düşerse ne olacak onu da düşünmek lazım, yani nüfusun azalması otomatik olarak kalite getirmez, ciddi plan ve uluslararası bazda anlaşmalar ile insan eğitim ve düşünce kalitesinin artırılması ile daha verimli insanlar sonucunda otomatik olarak nüfus azalacaktır, zaten bir bak eğitimli insan cocuk yapmıyor bunun nedeni para da değil, çünkü eğitimli insan direkt içgüdüleri ile hareket etmez glecek ve geçmişi düşünür. Yani özetle sen insanları eğit zaten göreceksin nüfus tüm dünyada otomatik azalmaya başlar, üremek bir mezüyet değil bunu anlatmak lazım.
yani bi evde 8 cocuk olmamalı
ama bi insanın (her insan degil) en fazla 4 cocuk isteme hakkı olmalı, cünkü dünyaya bi kere geliyoruz ve bazı insanlar kalabalık aile sevebiliyor. eğer çocuğa normal bi hayat sunabileceklerse insanların elinden bu hak alınmamalı ama cogu insanın maddi manevi kapasitesi en fazla 2 cocuk bakmaya müsait bence.
kesinlikle
artık çocuk yasakları mı geliyor ne oluyorsa olsun yarınlar yokmuşçasına çocuk yapanlar var çünkü
hayır bakamayacaksın da o çocuğa niye doğuruyorsun
zevk alıyorlar demek ki doğurmaktan
zaten korona da nüfus azaltma için çıkmadı mı?
baktılar tam tersine arttı nüfus şimdi de aşı çıktı sdkfmsdkf
Yani azalmalı derken doğumlar kontrol altına alınmalı. Dünya nüfusu gittikçe bilinçsiz ve cehalet içindeki toplumlar tarafından gittikçe çoğaltılıyor. Kimse bugün doğru düzgün aile eğitimi veremez hale geldi. Özellikle alt tabaka ve mülteciler ülkemizde örnek. "Saldım çayıra mevlam çayıra" mantığı iyice oturdu toplumda. Sıkı önlemler alınmalı. Ürünlerde gittikçe artan GDO ve senede bir mahsulden üç dört ürün alma, plastik sanayi iyice çoğalması da bunun göstergesidir.
Evet fakat bunu canice yapmak yerine bir kıyımdan ziyade çocuk yapma sınırı getirilmeli her aile her yerde en fazla 1 çocuk hemen peşine kısırlaştırılmalılar bu sayede düzgünce sayı azalır zaten insanlar neden çoğalırsa onuda anlamış değilim soyları devam etsinmiş sanki çok önemlilerde neyse azalması gerek tüm Dünyada.
shsbdb cok haklisin ama yasli nufus da sikinti ileride o tek cocuklar bunca yasliya nasil bakacak
@babygirllol O zaman huzurevleri artar profesyonel olarak bakım görür insanlar zaten eğer yaşlanınca bana bakacak birisi olsun diyerek çocuk yapan varsa bakmaması daha iyidir.
Az nüfus=Nitelikte+
ya tam bunu dememistim vergi veriyoruz onlrla emeklilerin maaslari odeniyo olene kadar artik ise yaramiyorlar falan ya ortalama yasam suresi de teknolojiyle uzuyor hani onu demeye calistim
Evet bence. Kadın nüfusu çok fazla. O yüzden 40 yaş üstü kadınlar. Hastanelerde kontrollü şekilde uyutulmali. Kanser hastası olan engelli yatağa cihaza bağlı olanlar için harcanan sağlık giderlerininde kesilmesi için onlarında uyutmalsi doğru olur bence
Muhatabım degilsin @Ahuuben
Evet azaltılmalı dünya taşıyamıyor artık bu kadar nüfusu. Herkes çocuk yapmamalı şartları olmalı beya bilinçlendirilmeli bu konuda bir sınır olmalı. Önceden insanlar 50 60 yaşlarına yaşıyordu. şimdi 80 90 yaşına kadar yaşıyorlar dengesizlik oluyor.
50 60 mi tersi iyi arastir gecmiste insanlar kac yil yasamis lup peygamber zamanin da 600 sene yasayan insanlar varmis ve fosilleride bulundu aciklandi
@ronaldinho_0707 İyi araştır demiş bi de ya 😒
arastirin tabi kaynak kitaplar ve hadisler var tabi Allah ve resulune inanmayan dinimize inanmiyor saygi duysun ben inanmiyor diye zorlamam kim neye inaniyorsa inanir
ben kendi gorusumu yaptim sadece gorus den ziyade, hz. nuh 950 sene yasamis bir peygamberdir.
Zarar vererek azaltılması gerektiğini düşünmüyorum. Başka alternatif çözüm lazım, ama nasıl? 🤔 ya zaten insanlar artık çok çocuk yapmak istemiyor. Çoğu hiç istemiyor. Doğal yoldan olsun, ne olacaksa da.
kesinlikle kontrolsüz bir artış var ve önüne geçilmesi gereken yerler bana göre nüfusun küçük bir yerde büyük topluluklar halinde yaşadığı yerler için uygulanmalı
nüfusun kontrollü olarak artması gerekiyor. %1,7den fazla olması şart. hatta bizim gibi ülkelerde 2% normali. Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesi insanlarımızın da çoğalmayı düşünmesi lazım.
evet ülkeye gelen mülteciler çok doguruyor doguma geldiklerinde de ebeler kötü davraniyor neden kendilerine bu aciyi yasatiyolar anlamiyorum heŕşey dogurmak degil
Dünya nüfusu artıyor ama Su kaynakları hep aynı kalıyor.
Gelişmiş ülkeler çocuk yapmıyor ama geri kalmış ülkeler habire çocuk yapiyor
Zaten nufusumuzu her gecen gun nasıl azaltırız diye plan yapıyorlar serefsizler, bizde nufusu cogaltmalıyız
Dünya nüfusu kaldıramıyor deniyor. Bence doğru değil, eşit ve hakça bir paylaşım ile dünya herkese yeter fakat nüfus planlaması kesinlikle şart.
Kamuoyuna yeni iş kolları açılırsa, nüfus azalması gibi bir probleme gerek yok. Aksi takdirde, bu vaziyet gerçekten düşündürücü
Evlilik dışı ya da yasak aşktan çocuk yapmak isteyen kadın varsa görüşebiliriz dm açık mesaj yazabilir en azından benim gibi uzun boylu olur 😊😊
Bunu siyonistler düşünüp planlıyor
Ama Allah'in da bir planı..
Elbette O"nunki cari, kadim ve makbuldür...
Gezegen artık bu yükü kaldıramıyor. Kaynaklar hızla tükeniyor. Tarım alanları hızla yok oluyor. Endişe etmemek elde değil..
Evet cunku dunya uzerindeki besinler insanogluna yetmiyor artık. Bu yüzden yapay besin çok fazla.
Düşünüyorum herkes köpek gibi ürüyor bakamayacakları halde hatta korona dünya nüfusu azalsın diyr çıktı bariz belli ama aksine insanlar daha çok üredi yasaklarda
Bencede azalmali ne kadar mikrop insan varsa gebermeli
gerekliliee olur gereksizler yasar en iyisini doga bilir
Eğitimin artması gerektiğimi düşünüyorum tiktokta görülenleri yapıyolar suyu içmeden dökmek gibi
Ya sistem kalabalığı kaldırabilecek kapasiteye erişecek ki imkansıza yakın ya da nüfus azalacak
Ehliyet alırken nasıl sınava giriyoruz çocuk yaparken de belli şartlar ve sınavlar olmalı.
Bunu nasıl planlayacaklar böyle bir şey mümkün değil.
Azalması gerektiğini söyleyenlerin çoğu, aşırı tüketimden dolayı üretimin yetersiz kalacağı kanaaatinde fakat bilmedikleri bişey varki
RIZKI VEREN ALLAHTIR VE RIZKA KEFİLDİR
Bizim düşünmenize gerek yok birileri düşünüp azaltıyor
Kaynak yetersizliğinden dolayı azalması şart ama tabiki insan eliyle bir azaltma olmamalı daha öok nüfus kontrolü doğum kontrolü yapılmalı
Kaynakların yetersizliğinden dolayı nufusun azaltılması şart. Her kes bir yanda iki çocuk yaparsa yeterli olur.
Malesef evet ama bu sekilde savas ya da yapay hastaliklarla degilde dogal seleksiyonu tercih ederdim
Kafasına çay fırlatılanlardan başlayalım
Hint ve Çinliler uçkurlarına sahip çıksın artık
Hayır, böyle bir şeye gerek yok.
Evet fazlasıyla düsunüyorum.
Düşmanlarım bu görevi üstlensin.❣️❣️
bilmem bana zararı yok nifusun
Dinen ve vicdanen hayır
Türkiye için düşünüyorum
iki çocuk yeterli bence..
Evet derhal dünya nüfusu 100 milyona düşürülmeli
Hayir cok sukur kaybedenlere allah sabir versin
Evet olmalı