Türkiye gibi dinin sadece bir gelenek olarak yaşandığı ülkelerde dinin gerçek yüzünü görmek için ateizm propagandalarına değil aksine dini propaganlara ihtiyaç var. Avrupa'da Amerika'da millet popüler bilim, evrim vs. okuyup ateist olur, bizde ateizme giriş kitabı Kuran ve hadis kitaplarıdır. Gerçekten de ortalama bir Türk İslam'ı öğrendikçe ya radikalleşir ya da tamamen soğur.
Bence Diyanet İşleri Başkanlığı başı çekiyor. Kafasına göre her şeye fetva verirse olacağı buydu.
Bir de şey var "İslamın Güncellenmesi Gerekiyor!" diyenler. İslamı kendine göre güncellersen, kendine uygun bulamayanlar farklı yollar aramaya başlar. 🙂🙂🙂
Dünya üzerindeki cemaatlerin yarıdan fazlasını İngilizlerin fonladığı ile ilgili bir bilgi var. Eğer bu doğruysa cemaatler insanları dine yakınlaştırmak yerine, kaçmalarını sağlıyor uygulamaları ile..
Yani yobazların anlatımıyla mı diyorsun anlamadım. Neden gerçek haliyle sunulmuyor ki? O zaman seven yine sevsin doprusu bu değil mi? Ben severim, gerçekten bir kurtuluş savaşı vermiş ülkesini kurtarmaya çalışmış bir kahraman.
Ülkemizde de Dünyaya paralel olarak devam ediyor. Okudukça araştırdıkca sorguladikca insanlar dinden uzaklaşıyor. Dincilerin insanlığa hizmet edecek hiç bir buluşunun olmaması, toplumları sömürmeleri gün gibi ortada.
tam tersi sorun insanlarda değil, dinde. Sorun insanlarda olsaydı bu kadar farklı kültürden bunca farklı insan aynı dine inanıp da dünyanın en yaşanmaz toplumlarını oluşturmazdı. Artık suçu insanlara atmayı bırakıp gerçeklerle yüzleşmek lazım, mızrak çuvala sığmıyor.
@Yasamak34 Herkesin görüşü kendine dir.. insanlara birşeyi söylediğinde işine nasıl gelirse onu yapar.. örneğim adam oğluna namaz kılmayı oruç tutmayı öğretir.. ama hirsizlik hak yemek vs gibi konuları öğretmez.. aradaki fark burda..
Kurandaki şeyleri bu kadar evirip çeviren uyduran bir kişi daha görmedim geçen bir videosunu izledim adam ayeti öyle bir yorumladı ki ayetin onun dediğiyle alakası yok tabi bu araştırmayı bilmeyen cahiller de öyle olduğunu sanıyolar bilgisi çok yarım geçen de lut kavmini anlatıyordu asıl önemli noktaları anlatmadan geçti yine evirip çevirip kendi istediği noktaya getirdi celal şengör de öyle ayette dağları depremi engellesin diye yarattık diyor adam diyor ki yanlış kuran dağların olduğu yerde deprem olmadığını söylüyor diyor , ama orda allah dağların yaratılış amacından bahsetmiş yani depremi engellemek depremin olduğu yerde deprem olmaz dememiş ki nitekim ortaya da dağların depremleri engellediği çıktı bunların gözleri kör olmuş artık göremiyorlar
Bir gün hz. Ömer cahiliye döneminde olanları anlatıyormuş demiş ki şuna çok gülerim helvadan put yapardık ona tapardık medet umardık acıkınca da yerdik ordakilerden biri de hz. Ömere seslenmiş ey ömer aklınız yok muydu demiş hz. Ömer de demişki aklımız vardı da hidayetimiz yoktu o hesap bunların akılları var ama allah hidayet vermemiş