? Evren nasıl oluştu
Dünya, ağaç, böcek, hayvanlar vs
Yazabilir misiniz
Dünya, ağaç, böcek, hayvanlar vs
Yazabilir misiniz
Mantıklı düşünürsek hepsi zaten yaratanın olduğu ortadadır.
Mesela dünya nasıl oluştu? Mantıklı düşünürsek durduk yere bir gezegen oluşmaz kendi kendine.
Güneş gibi bir şey nasıl oluştu?
Yıldızlar?
Denizler kara parçaları?
İnsanlar, hayvanlar ve diğer tüm canlılar. Mesela Elma ağacı diyelim mantıken bu ağacın oluşması için tohum gerekli çekirdek gerekli öyleyse şunu sorgulamak lazım yaratan eliyle böyle bir şey verilmezse elma gibi bir meyve nasıl oluşabilir? Sonuçta kendi kendine oluşamaz.
Balıklar mesela ilk balık nasıl oluştu evet zamanla çiftleşip çoğaldılar ancak şunu sormak gerekli hani insan evrimleşti gibi absürt teoriler üretiliyor ancak balık olsun diğer canlılar olsun nasıl oluştu? İlk balıklar nasıl geldi yani mantıken kendi kendine gelemez. Bilim yönüyle bakarsak çiftleşme sonucu gereklidir ancak bizim yaratanın varlığına inanmamız için sebep ise zaten ilk olanların var olmasıdır. Etrafımıza baktığımızda bile bir çok meyve ve sebze görüyoruz bunlar kendi kendine oluşamaz yani ilk olanlar için diyorum. Yaratan eliyle oluşturulmuş sonradan insanlar tarafından çoğaltılmıştır üretim yapılmıştır.
Her şey büyük patlama ile başladı. Zamanla evrende ilk yıldızlar oluşmaya başladı. Gezegenler ve ilkel karadelikler oluştu. Evren iyice genişlemeye başladı ki bu öyle bir hızla oldu ki ışık hızından kat be kat fazlaydı. Sonra güneş sistemimize gelirsek, yıldızımız olan Güneş etrafında gezegenleri oluşturacak maddeler toplanarak kütle kazandı. Dünya'mız oluştu. İlkel zamanlarda Dünya bir lav gezegeninden ibaretti. Hatta Mars'a benzer bir gezegen Dünya'ya çarparak Ay'ın oluşmasını sağladı. Dünya hem kendi hem de Güneş etrafında dönerek zamanla soğudu. Meteorlar ile Dünya'ya sular geldi ki zaten Dünya üzerindeki su güneş sistemimizden bile eskidir. Sonra ilkel hayat suda başladı. İlk organizmalar oluştu. İlk tek hücreli canlılar. Sonra evrilerek çok hücreli canlılara geçiş yaptılar. Balıklara evrildik, ve balıklar karaya çıkma adaptasyonu kazanarak artık canlıların karaya çıkabilirsini sağladı. Bitkiler, böcekler, memeliler evrildi. Bazı canlılar ise karadan tekrar suya doğru evrildi. Evrimin kanıtı için çamur zıpzıpı ve ornitorenk gibi canlılara bakabilirsin. Ondan sonra memeliler evrilmeye devam etti ve primat atalarımıza kadar geldi. Zaman geçtikte yeni yeteneklere sahip olduk. Bir sürü ara form arasında gidip geldik. Ve en sonunda günümüz düşünen insanına evrildik.
Rica ederim. 💜🙂
büyük patlama nasıl oluştu? kendiliğinden mi
@Laviva_melissa Ben ateist değilim, teistte değilim. Büyük patlamanın nasıl oluştuğu konusunda henüz bilgi ve teknoloji birikimimiz yeterli değil. Bu konu hakkında detaylı araştırma yapabilirsiniz.
Evren tek bir noktada başladı. Madde ve enerji yoğunlaşarak büyük patlamanın oluşmasını sağladı. Bu öyle bir hızla oluştu ki ışık hızının katlarca fazlasaydı.
büyük patlamanın nasıl oluştuğu bilinemediği için ben ilahi güce bağlıyorum
@Laviva_melissa Büyük patlamanın sadece sebebi bilinmiyor. İlahi güce de bağlayabilirsin, materyalist nedenlere de. Bu bilimsel sonuçlarla kanıtlanana kadar sana kalmış.
Cevap
5Cevap
Büyük patlama olmuş o patlama sonucunda canlılar ve evren oluşmuş bak bak tesadüfe bak 😀
Yaratıcı tek başına nasıl varoldu peki
evrim ile
Big bong
aynen ilginc
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?