Allah’ın dininin de böyle zavallı ve aciz insanlara asla ihtiyacı yoktur.
Elhamdulillah-î Rabbûl Mûbîn, Sâdakallahûlâzim şüphesiz ki Allah nurunu tamamlayacaktır...
Bu yazıyı bizimle paylaşan değerli site üyesine teşekkürler 🤗
Ateistler neden çoğalıyor? 😔
Çünkü dinlere inanmıyorum ama her dine saygım var bunu söyleyeyim baştan. Tanrı var mıdır sorusunun cevabı pek açık net "bilmiyoruz"dur. Bu soruya farklı cevaplar veriliyor olabilir ama ne "var" diyenler, ne de "yok" diyenler bu cevaplarını, tüm dünya insanlarının hemfikir olduğu bir ikna edicilikte verememişlerdir. Bu nedenle, bugün için cevap "bilmiyoruz"dur. Ancak herhangi bir iddianın gerçekliğini, hipotezi öne süren tarafın ispatlaması gerekir. Herhangi bir şeyin yokluğu ispatlanamaz ve zaten ispat da gerektirmez. Bu anlamda eğer bir insan, bir yaratıcının var olduğunu iddia ediyor ise iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür. Ve bildiğimiz kadarı ile bir yaratıcının varlığını iddia eden kişi ya da gruplardan hiç biri, tanrının varlığı konusunda herhangi bir bilimsel kanıt sunamamıştır. Hiç bir bilimsel otoritenin, bir yaratıcının varlığını kabul ettiği
Söylediklerin bana göre yanlış. Açıklamasını yapardım ama uzun uzun yazmayı sevmiyorum. Ama teşekkür ediyorum saygılı bir biçimde dile getirdiğin için. Müslümanlar yüzünden vs vs gibi saygısızca ve s**kca bir cevap vermedin bazıları gibi. Dedigim gibi fikrini kabul etmiyorum ama saygı duyuyorum, saygılı cevabına 😊
Teşekkür ederim ne demek :) önemli olan saygı duymak.
😊 Kesinlikle
Çünkü modernizmle beraber dinleri yıkma operasyonu başlattı kureselciler dünyada medya ve sosyal medya eliyle ve araştırmayan cahiller ve dinin emirlerini yerine getirmek istemeyen hazcılar koyun gibi düşüp buna ateist oldular. Şimdi kureselciler post- modernizmle dünyada tek din oluşturma hareketine başladı fetönun dinler arası diyalog fikri gibi herşeyden bir şey alıp ve kendilerine itaati de ekleyip ateist deist agnostik putperest insnclara sahip kuşlara hadi buraya gelin diyecekler onlarda gidecek ve ölünce büyük bir pişmanlık yaşacaklar. İnanmayan 1871 de Albertin italyan Manezzi'ye yazdığı mektubu arastirsin
Ki o yüzden Alman filozof Niçe Batı Medeniyeti tanrıyı öldürdü yani tanrı inancını, hakikati bitirdi ve bilimi kutsallastirip din katına yükseltti böylece insanlığı yok oluşun ucurumuna surekledi diyor
Çünkü insanlar araştırıyor.
Ayrıca din kisvesi altında yapılan her türlü iğrençlikler insanları adım adım dinden soğutuyor. En son Diyanet, depremde ailesini kaybetmiş çocukları evlat edinenlerin onlarla evlenebileceğine dair fetva verdiler.
İnsanlar böyle böyle uzaklasıyor
Diyanet işleri başkanı peygamber değil...
Sen sebep sordun ben söyledim.
Benim konuşmamın neresinde Diyanet, peygamberdir diyor?
Ben de sana demek istiyorum ki, diyanetin başındaki adam yüzünden dinden neden soğuyorsun? Peygamber değil ki o, Allah seçmemis ki onu? O adama bakaran dinin kötü olduğu sonucuna varılmaz.
Ateistlerden daha çok üç kağıtçı çıkıyor ama onlara sen yapabilirsin inancsizsin diye saçma bir hoşgörü var
Peki sana bir soru.
Kuran'ı Türkçe okuyup araştırdın mı hiç hayatında
Elbette araştırdım
Ben okudum araştırdım doğru din islamdır
@cadıavlayan 👏🏻
@asiprens2905 Bu iddianın kanıtı nedir?
Ayrıca bu ülkede depremde yıkılan evlenlerin çoğunluğunu hatta büyük oranını da sözde müslümanlar yaptı unutma. Malzemeden çala çala.
@cadıavlayan Aha vatanhaini de geldi tam oldu. Sen en son vatanı satıyordun Araplar'la. Neyi araştırdın da o kanıta vardın :D
Araplara mi satıyordum tam bir embesilsin yazma bana cevap vermeyecem aklın olsa darwine inanmazdım zaten 😂😂
Senin gibi cehenneme odun olamam, ve vatan da satmıyordum boş konuşma
@asiprens2905 Seni etiketlememişim bile. Sen niye üstüne alındın?
Evrimi 21. yüzyılda reddetmek. Ne diyeyim.
@cadıavlayan Hee o yüzden din vatandan önce gelir diyordun
Müslümanlık vatan önce gelir diyorum, bu vatanı satmak değil.
@cadıavlayan Sana dinin mi vatanın mı dese, sen vatanını arkada bırakmaktan bahsediyorsun. He he
Yurtdışında özelliklede Fransada Islam hızla yayılıyor. Turkiyede neden çoğalmaya başladı? Çünkü baştaki malum kişiler bir konu üzerinden fetva (yani yanıt, cevap...) verdikleri zaman insanlara delilsiz sunuyorlar. Bu da insanları kuşkuya düşürüyor. Ve bunu okumayan (ki Allah'ın ilk emri "Oku'dur") sorgulamayan bir millete verilen fetva açıklamadan sunulunca ve insanların işinede arastirmamak sorgulamamak daha kolay geldigi için ateist, deist... gibi tanrısız dinlere yönelerek işin kolayına kaçıyorlar. Tabiki her görüşe saygım var. Herkes kendi öz iradesine uygun olan dini seçer ve yaşar.
Cevap
15Cevap
-Maalesef ki bunun en büyük sebeplerinden biri, dinlerden bîhaber olduğu hâlde dinler hakkında asılsız hüküm uyarlayan ve tamamı ile mesnetsiz, uydurulmuş vaazlarda bulunan insanlardır.
-İnsanların îstîkamet-î kutsîyet’e bağlığı belirli kesimler tarafından suistimal edilmektedir ve toplum iradesi üzerinde ideolojik silah olarak kullanılmaktadır.
-Bazı insanların ise vicdan, mantıksal sorgulayıcılık ve bilgelikten uzak bir şekilde, ilgi çekmek, özentilik, menfaat ve çıkar elde etmek, şahsi ideallerini ve görüşlerini daha rahat bir şekilde savunmak ve paylaşmak için kullandığı en etkili silahtır.
Allah’ı ve Allah’ın kanununu tanımayan insanlara, ancak hakikati îdrak edemeyen, sahih bir şekilde düşünemeyen veya nefs-î emmare dediğimiz zihin ve vicdanın en düşük kademesine memur olan zavallı ve aciz insanlar diyebiliriz.
Allah’ın dininin de böyle zavallı ve aciz insanlara asla ihtiyacı yoktur.
Elhamdulillah-î Rabbûl Mûbîn, Sâdakallahûlâzim şüphesiz ki Allah nurunu tamamlayacaktır... 🌹
Rica etsem son yazdığımı kopyalayıp günceller misiniz?
Okusunlar ve kim olduklarını bilsinler. :)
Elbette, seve seve 🤗
Teşekkür ederim :)
Rica ederim, ben de teşekkür ederim
🌹
🌹
Önceden müslüman bir insandım bazı şeyler bana saçma gelmeye başlamıştı ve insanlara müslümanlık çok farklı şekilde öğretiliyor. Din adı altında bir çok şeyler yapılıyor insanları dinden uzaklaştırıyorlar. Müslümanım diyip bir çok ahlaksızlık yapanlarıda çok gördüm. Müslümanlıktan soğutlar. Böyle devam ederse çoğalmayada devam eder
Kötü bir zengin paradan soğutamazken, kötü bir müslüman dinden soğutuyorsa kusura bakma da bayağı bir bahane. Kocaman bahane hem de.
Ne alaka ya ahahhahahwhah
O kadar alaka ki ;) Düşünebilirsen eğer anlarsın ;) İşinize gelmeyen şeylere ne de güzel bahane buluyorsunuz
Sorgulamaya hakları var ama islam dini derki sorgulayamazsın. Vardır ve birdir der susarsın. Sorguluyorlar diye onlarada ateist denildi
Cunku elhamdülillah müslümanım diyenlerin halini görüp
Zenginlerin içlerinde kötü olan binlercesi var, paradan da soğudun mu?
Hayır bak ben çok dindar biri değilim ama insanım ahlakıma ve insani degerlere saygı gösteriyorum
siyasal islam bunun başını çeker turkiye için konuşmak gerekirse.
moda oldu bi 20 sene sonra müslüman olmak moda olur rahat ol
Ateizm öldü. En çok deizm ve diğer dinler yayılmaya başladı artık .
düşünebilen insan sayısı artıyor işte. buna da üzülmen senin için üzücü durum alsında.
Aksine düşünemiyorlar
düşünen insan inanmaz. "inanç" adı ğstğnde inanmaktır, düşünmek değildir.
Düşünseler inanırlar zaten.
şu beyinle sana laf anlatılmaz. daha kurduğu cümlenin çeliştiğini kavrayamıyor.
Cehenneme odun lazım çünkü
Ateist değilim ama İslam akla ve mantığa uygun bir değil maalesef
Hadi bana bir tane söyle 🙂
Bazı konularda haklısın 👍
Mevcut hükümet insanları dinden soğuttu
Bahane... Beni soğutamadı..
Alamet...
Çünkü Allah yok, bilgi çağı falan...
Gerçdk er yads gdç gun yuzune çıkar ondan
Gerçek ateizm mi 😂😂
@asiprens2905 din mi
Hele bana ateizm safsasatasinin iddia ettiği yarı kuş yarı balık fosilini göster 😂😂 ateizme artık atom altı parcacik fizikçileri gülüyor ama demode şeye inanlarda var😂
@asiprens2905 ohoo bu manyıkla bende sana tanrıyı göster derim ! Bu nasıl analiz ya
Yarı kuş yatı balık ? Evrim teoriainden mi bahsediyorsun
Allah kuantum fiziğiyle kanıtlandı artık cerndeki deneyde bile tanrı parçacığı aranıyor Darwin parçacığı değil biraz oku araştır 😂
@asiprens2905 vaovvv cern deneyi başarılı olursa tanrının varlıgı mı kanıtlanmış olacak yani
Atom altı parçacık fizigiyle kanıtlandı zaten matematik hesaplarıyla da bu sayilar en olası şekilde konulmuş çok küçük bir eksik veya fazla kainatın oluşmasını engellerdi diye neyse kanka sana Kur'an'ın cümlesiyle cevap vereyim onlar kördürler dilsizlerdir sagirlardir anlamazlar. Senin dinin sana benim dinim bana iyi geceler
@asiprens2905 parçacık fizigiyle tanrının varlığı nasıl kanıtlandı ben onu anlamadım.
Sence? etrafına ve televizyona bak anlarsın.
Natocu medyaya mi. Labaratuvarda virüs üretip insanları öldüren kurselcilerin medyasına mi 🙂 bunlar IŞİD denilen bir yapıda kurmuştu Allahu Ekber diyip müslümanları kesen müslüman olmayan teröristleri ki danold Trump işidi Obama el kaideyi Bush kurdu dedi sende yedin mi😂😂
Çoğu kendini havalı sanan ergen
Allaha sukur muslumaniZ
Nerde çokluk orada bkluk
Bilim ve mantık
Alman filozof Niçe nin dediği gibi bazıları bilim kilisesinin rahipleri olmuş 🙂 bilim sizin kutsal ineginiz mi labaratuvarda virüs üretip insanları öldüren bilim 😂😂
Her meyvesinin getirdiğinin yanında götürdüğü de var gdo yersin kanser olursun 1960 da bir muzdan aldığın vitamini almak için 166 tane muz yemen gerekir. Allah'ın yarattigini bozmasın bilim başka ihsan istemez
Aynen iyi geceler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?