Insan’ın 100.000 km damar uzunluğu olması evrim denen Allah’ı inkar etmek için kendi kafalarında uydurdukları inancı yerle bir ediyor ama bunlar kendilerini akıllı zanneder aslında akılsızlar kuranda sayısız mucize gösterdim yine inkar yine inkar

Insan’ın 100.000 km damar uzunluğu olması evrim denen Allah’ı inkar etmek için kendi kafalarında uydurdukları inancı yerle bir ediyor ama bunlar kendilerini akıllı zanneder aslında akılsızlar kuranda sayısız mucize gösterdim yine inkar yine inkar

Nuh peygamber bile kavmini doğru yola getirememiş, oğlunu da orada bırakıp gemiye binmiş gitmiş. Kalanlar helak olmuşlar. boş ver dinlemiyorsa cezasını çekecek cehenneminde dolması lazım
Bu tür konular büyük tartışmalara yol açabiliyor, o yüzden anlayışlı olmak önemli. Evrim, bilimsel bir teori ve canlıların zamanla nasıl değiştiğini açıklayan bir sistem. İnanç veya inançsızlık ise insanın kişisel yolculuğu. Bunlar birbirinden farklı konular; herkesin fikrini saygıyla dinlemek gerekiyor. Bu arada, damar sistemimizin uzunluğu gerçekten inanılmaz bir detay! İnsan vücudu bir harika diyarı gibi. 😊
Cevap
4Cevap
Ya islam dediğin sümerlerden, babillerden ve antik mısırdan derlenmiş bir din. Gidip sümer tarihini bile araştırsan neyin ne olduğu ortaya çıkıyor
Her kavme peygamber geldi
124.000 peygamber geldi kuranda bulunan sayısız mucizeyi buraya attım kuran gibi mucizelerle dolu bir kitabın Sümerler’den alıntılandı demek sadece komik başka bir şey değil
damar uzunluğuyla evrimin ne gibi bir çıkmazı olabilir
Bunu ben de soracaktım. Bunu bir mucize olarak görmek isteyince imkansız bir şeymiş gibi düşünüyorlar ancak bazı damarların kısa bir yok yerine daha uzun bir yolu izlemesi bile aslında evrimi ispatlıyor
@AphroditeVurgun örnek olarak vücudumuzdaki proteinlerin en fazla bilinenlerinden biri olan hemoglobini ele alalım. bilindiği gibi hemoglobin kan hücrelerinde oksijen taşıma vazifesini görür. bir insanda 60 octillion (60.000.000.000.000.000.000) civarında hemoglobin proteini bulunur. hemoglobin 574 tane amino asidin arka arkaya gelmesi sonucunda oluşur. insan vücudunda 20 tane farklı amino asit kullanılır. bu amino asitlerin herbiri tam doğru yerde olmalıdır. örneğin orak hücre kansızlığı denen öldürücü hastalık, hemoglobin proteininin sadece tek bir amino asidinin doğru yerde olmamasından kaynaklanmaktadır. bir hemoglobin proteinin sırf amino asitlerinin belli bir dizilimde olmasının olasılığını şöyle gösterebiliriz:
bir amino asidin doğru yerde olma olasılığı: 1/20
iki amino asidin doğru dizilme olasılığı: 1/20 x 1/20
üç amino asidin doğru dizilme olasılığı: 1/20 x 1/20 x 1/20
574 amino asidin (hemoglobin) doğru dizilme olasılığı: 1/20 üzeri 574
@AphroditeVurgun matematik evrim yok diyor ha siz bu olasılıkları hiç hesaba katmadan yaratılışa karşı tek alternatif evrim olduğu için evrimcisiniz orası ayrı DNA evrim ile oluşamaz orası çok çok ayrı
bunun neresi evrimle uyuşmuyor ki yani evrimde bunu reddeden bi kaynak mı var? kanıtlanabilir olmayan mucizelere inanıp da kanıtlanabilir olan evrime inanmamak biraz akıl tutulması gibi sanki
Evrim kanıtlanmadı evrim ağacını izleyip gelme çünkü saman adam safsatası yapıyor çünkü içinde 3.5 milyar genetik kod bulunan Dna evrim ve doğal seleksiyon ile asla oluşamaz asıl sizinkisi akıl tutulması bir protein’in kendiliğinden oluşması imkansız diyorum kaynak atıyorum ama cevap hala aynı
biyolog steven rose, basit bir proteini amino asit dizilimleri açısından ele almakta ve bu proteinin amino asit uzunluğunda 10 üzeri 300 olası form olabileceğini, bu olası formlar gerçekten var olsalardı ağırlıklarının 10 üzeri 280 gram olacağını; oysa evrendeki tüm maddenin tahmini ağırlığının 10 üzeri 55 gram olduğunu söyler.[#] bu da belirli bir proteinin formunun tesadüfen elde edilmesinin ne kadar imkânsız olduğunu değişik bir yaklaşımla göstermektedir.
[#] steven rose, lifelines, oxford university press, oxford (1998), s. 255.
Kuranda tonlarca bilimsel mucize var bunların hepsini bu siteyede attım o kadar mucize varda
Hz Muhammed’in yazması şokansız
tamamdır arkadaşım herkes bir bk biliyor sen iki bk biliyorsun herkes kendi doğrusuyla yaşasın bende sana laf anlatacak sabır bulunmuyor.

Ne üfledin lan yine gece gece?
Daha yaşın küçük, öyle kendini paralama, inanç akıl ile olmaz. Adı üstünde inanmak yâda inanmamak
Damar uzunluğunun evrime tezatlığı nerde Hamdullah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?