Selam..🌸Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayınlanan “Dur Bi Dinle” programına konuk olan Deniz Akkaya, dikkat çeken açıklamalar yapmış. Akkaya, iki yıl önce yaptığı “Şişmanlar ve çirkinlerle görüşmek istemiyorum” açıklamasını yinelemiş. Sebep olarak ta 'çocuğum etkileniyor' demiş..
Fiziki ayrımcılığa sonuna kadar karşı biri olarak Deniz Akkaya'ya gerçekten büyük bir antipati duydum. İnsanlar ne için kilo alıyor, ilaç kullanan var, maddi koşulları yüzünden düzensiz beslenen var. Hormonel durumlar var. Bir çok sebebi var yani. Ee birde 'KENDİ TERCİHİ' olduğu için kilo alan var.. Çirkinlik konusuna girmiyorum bile..
Deniz Akkaya şişmanlarla görüşmüyorum “çocuğum olumsuz etkileniyor” demiş. Vallahi haklı kadın, herkesle görüşülmez, ben de çocuğum olumsuz etkilenmesin diye Deniz Akkaya gibi insanları fiziksel görünüşleriyle kategorize eden insanlarla görüşmüyorum.— Avukat Ergün KAZANIR (@avukatergunn) August 13, 2021
Son zamanlarda duyduğum en itici beyanat olarak en tepeye koyup sözü size bırakıyorum?
Haklılık payı var mı?
Yoksa tamamen saçma bir düşünce olarak mı bakıyorsun?
İnsanların yorumları onların kişiliğini ele veriyor. Ne boş bir yorum, ne saçma, gereksiz bir yorum. Bende kendisine şu an inanılmaz bir şekilde antipati duydum. Bayağı da büyük konuşmuş, bir gün sağlık problemi olursa kendisi kilo alırsa bu sözlerini hatırlayacak mı acaba? Kilo takıntısı olabilir, bunu anlarım. Eşi olacağı kişinin kilo problemi olmasını istemez, bunu da anlarım.. Ama ne hakla şişman/obez kişileri ötekileştiriyor. Çocuğu etkileniyormuş, bak sen.. Bu yorumu yapan ve bunu savunan kişiler tamamen vitrine, şekle önem veren kişilerdir.. Bence insanın yüreği, bakış açısı önemli vücudundan, fiziksel hatalarından ziyade.. Bir insan dünyanın en guzeli, en yakışıklısı da olsa negatif ve fesatsa ben o kişiden etkilenmem.. Önemli olan kalp güzelliği ve niyettir. Şekli, vitrini güzel olan ama niyeti pis, kalbi irin olan kişiler acaba Deniz Hanım'ın çocuğunun ruh sağlığını nasıl etkiler? Keşke şekle vitrine önem vermeyip, niyete önem verse !! Aslında ben kendisine üzülüyorum böyle bir bakış açısına sahip olduğu için, böyle bir düşünceye sahip olduğu için Yazık
Bu kadın kendini ne sanıyor?Çirkinlerle şişmanlarla görüşmüyor, kapalılardan nefret ediyor. Bizde kendisine bayılmıyoruz gereksiz oksijen israfı yaratık. Yaptığı botokslarla estetiklerle güzel olduğunu zannetmeside acınası. İnsanları dış görünüşüne, inancına göre kategorize eden insanlardan nefret ediyorum.
Deniz hanım bu tip garip çıkışları pek çok sefer yapmış olan birisi.. Yanımda çirkin insan gezdirmem tarzı incileri de vardı.. Oysa ki kendisi seri estetik operasyonlardan önce , şu an beğenmediği insan tipinde biriydi.. önceden fakirken, sonradan zengin olan birinin ben fakirleri sevmiyorum , yanımda fakir insan istemem demesiyle aynı şeydir bu.. Gereksiz bir kibir.. İnsanın kendi geçmişini unutması garip. Şişmanlarla görüşmez, çirkinlerle görüşmez , fakirlerle görüşmez. Kendisini kaf dağında görüyor veya tam tersine, kendi eski halinden nefret ediyor.. Sırada ne var acaba? Yarın diyecek ki belki ; Çocuğuma engellileri göstermiyorum olumsuz etkileniyor , çocuğuma türbanlı göstermiyorum olumsuz etkileniyor.. Çocuğunu bu şekilde yetiştirirse, çocuk kendisine benzemeyen herkesten nefret eder hale gelecek bu gidişle..
Bu şekilde ayrımcılık yapmasını doğru bulmuyorum tabii ki sevmeyi bilir görüşmek istemeyebilir ama bunu açık açık toplum içinde dile getirmesi bu durumda olan insanların özgüven problemi yaşamasına daha fazla neden olacaktır. Her kilolu olan insan sadece yediği için değil metabolizması düşük olduğu için de bu durumla karşı karşıya kalabilir aynı zamanda insanların çeşitli fiziksel eksiklikleri olabilir kimisi bedensel engelli dünyaya gelir kimisi istemsiz olarak kilo alıyor. İnsanları bu şekilde ayrımı içine sokmak doğru değildir
Çok eskiden bir savunma sanatına yazılmak istemiştim araştırma yapıyordum ve birisi bana şunu demişti "bu tiple sen ne yapıcan savunma sanatını"
Yani anlam veremedim bir spor dalı ve tip arasında ki bağı kurucak zeka seviyesine nasıl ulaştı acaba?
Evet yürüdüğüm zaman milletin dönüp tekrar bakacağı derecede yakışıklı bir tipim yok ama çirkinim de diyemem ancak bu bakış açısını hiç unutmadım.
Deniz akkayaya gelirsek bunlar yeri geldiğinde eşitlikten insan sevgisinden vs dem vuran kişiler. Ünlü sınıfını sevmememde nekadar haklı olduğumu birkez daha görmüş bulunuyorum.
Sen çok güzelsin sanki. Gerçekten herkesin çocuğu kıymetli bi senin çocuğun değil. Ayrıca" ben de desem ki estetik üstüne estetik yapan biriyle arkadaşlık etmem" arkadaş. Ek olarak "Şişmanlar ve çirkinlerle görüşmek istemiyorum!" demiş şişmanlık sadece yemek yemekten oluşmuyor ve kendiside çok güzel sanki :
Çok güzel bir söz var, Kimsenin hikayesine gülme! Yol uzun;Daha senin hikayen bitmedi... Deniz hanım ileride belki de kendisi de sismanlayacak veyahutta yaşı ilerliyor ister istemez güzelligi gidecek, bunları düşünmeye akıl erdiremiyor sanırım ki ileride böyle olmasa bile bu denli çirkin bir laf söylemesi hiç hoş değil bide kılıf olarak da çocuğunu bahane etmiş yersennn re-state://background_color_rgb (255, 255, 255), font_color_rgb (15, 20, 25), justifyLeft
Bende ünlü kisvesi altında topluma böyle şahısları tanıtmalarından rahatsız oluyorum. Mesela bu kadının vasfı ne? Bize katkısı ne? Ünlü ama nerenin ünlüsü? Bilmem kaç yaşına gelmiş hâlâ toplumda yaşayan insanlara saygı duyulması gerektiğinden bi haber. Kişileri dış görünüşlerine göre kategorize edecek olursak Deniz Hanım bu işin içinden çıkamaz zira dipler de.
Çocuğu cam fanus içinde büyütmek ona iyilik yapmak değildir. Çocuk bundan kötü etkilenecekse yarın dünyadaki gerçek kötülükler ve çirkinliklere karşı ne yapacak? Anne babaya karışılmaz ve onlar en iyisini bilir fikrine de hiç katılmıyorum. Bilinçsiz anne babalar çocuğa zarar verebilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çok saçmalamış gündeme gelme çabaları beyinleriyle konuşsalar keşke.. ben okudum ve mana veremedim. Guya kilolu insanlar intihar edebilirmis, intiharda gunahmis. Keske biraz yemek yesenizde beyniniz çalışa böyle saçma cümleler kurmazdınız. Hayatımda böyle salak bir laf duymadım 😂 magazin haberlerine de kızıyorum bunları önümüze servis ettikleri için..
Ben bilinçli olarak kurulmuş bu kadar saçma bir cümle için Deniz Akkaya'yı kiniyorum; insanları otekilestirmekten başka bir şey değil, çirkin insanları da arkadaş edinmesinler madem.
Başkalarından etkilenen biri demek ki diye düşünüyorum. Düşünsene o kadar zayıf psikolojide ki uzaktan bile ilgilendirmeyen birisinin kiloları onu etkiliyor. Kendisi kilo alsa intihar edecek demek ki 😄
Insanoğlunun bu kadar suursuzca konuşmasına tahammül edemiyorum hadi kendinden geçtin kizin var yarın öbürgün başına bir hastalık geldi be şişmanladı ne yapacaksin? Böyle kendini zeki zaten ağzı ile beyni arasında boşluk olan insanların bir insan/birey yetiştirmesi de ayrı sınır ve toplumsal sorun.
hsdbhabdhajsd şaka gibi ya bunlarda ünlü işte paranın olduğu insanlara bak keşke beyin nakli gerçek olsa hiç değilse parası olan akıllı da olurdu da bu halde olmazdık
Deniz Akkaya'nın açıklamasını okuduktan sonra aklıma bu tabir geldi.. Allah boy vermiş gerisini koyvermiş. Boyuyla değil aklıyla düşünmüş olsa idi kendisi de yaptırdığı estetikleri unutmazdı.
insanları fiziksel görünüşleri ile yargılarsan gün gelir bu senin bir şekilde yaralar:) şimdi kilolu bir iş vereni olsa koşa koşa gider iki yüzlülük bu sanki biraz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şişman gormeye bende tahammül edemiyorum görünce ben 😳 ama çirkinlik biraz saçma olmuş çünkü ülke olarak genelde zaten çok çok güzel bir ırk değiliz ama çok çirkin de tek tük çıkar, foyasko bir açıklama olmuş hele her yeri estetik olan bininin bunu söylemesi gülünç. Ayrıca bunu kim alıp da çocuk yapmış bundan orası da ayrı
Bana göre dediği yanlış ama rasyonel bakarsak dediğinde bir hakaret yok ve kendi tercihi bunu açıkça dile de getirebilir, bu şey gibi aynı tweetteki gibi
Asıl kendisi ekranlara çıkmasın benimde çocuğum olumsuz etkilenir. Böyle saçma, gereksiz kişiler zaten niye ekranda tutuluyor anlamıyorum ki? Instagram hesabında çıplak fotoğraflarını paylaşırken çocuğunun psikolojisi olumsuz etkilenmiyor herhalde..
Bence ukalaca bir konuşma tarzı ne yani obozite ya da rahatsızlığı olanlar ne yapsın diyelim ben hamile olduğum için kilo aldım ruhsal hastalığım mı var egoist bir kadın
Bizde deniz akkayayi gormek istemiyoruz. Olumsuz etkiliyor. Emekli olamiyor mu bu itici unluler yaaa! Estetik yamugu ( guzeli diyemiyorum agzi gozu kaydigi icin) cikmis insanlari elestiriyo. Bi kaybol artik
Şişman insanları küçümsüyor kendi aklınca. Hiç kimse görünüşünden dolayı hakir görülemez. Kendisinin her hangi bir hastalıktan, kullandığı ilaçlardan dolayı şişmanlamayacağının garantisi var mı?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bunu her tarafı estetikli, estetiksiz hali hiç bir şeye benzemeyen kadın mı söylemiş...