Zaza kökenli bir aileye mensubum. Akrabalarımda yine benzer bir çok kişi var. Annem ilkokul terk. Peder ortaokul mezunu. İnanılmaz cahiller. Ciddi anlamda aşırı cahiller. Ve bu cahillikleri evde sorunlara neden oluyor. Bir kadın düşünün ki bıçakla dişini karıştırsın. Bir yeri 3 saatte siliyor. Temizlik takıntısı var. Bu takıntısı günlük hayata da yansıyor. Her konuda aşırı baskıcı biri. Küçüklüğümden beri baskı uyguluyor. Yemekleri zorla yedirirdi. Yemezsem ya aşağılardı, ya küçük düşürürdü. Kediler bile senden hızlı yer, mıncıkladın kalktın vs derdi. Çoğu zaman daha da sertti. İştahım da kapalıydı o şeytan yüzünden. Rüyalarıma giriyordu bile. Yemek yemediğim için psikolojik ve bazen de fiziksel şiddet görüyordum. Yemek baskısı hiç bitmedi. Halen daha devam ediyor. O mutfakta iken girmiyorum mutfağa. O mutfakta değilken alıyorum yemeğimi ve odaya geçiyorum. Yemin ediyorum sadece yemek baskısı konusunda bile kafayı yedirdi bana. Hiç huzurlu bir şekilde yemek yiyemiyorum. Yemeği benim için adeta cehenneme, zulme dönüştürdü. Ve bu durum bende reflü yaptı. Kendisinde de reflü yok. Bende IBS huzursuz barsak sendromu var. Onda o da yok. Genetik olan hastalıkların bile dışına çıktım stresten. Bende ekstra hastalıklar çıkarttı. Lisede de hemoroid olmuştum yine ebeveynlerim yüzünden.
Şimdi ben öğrenciyim. Üniversite okuyorum. 2 yılım kaldı. Bu süreçte de çok sıkıntılar yaşadım. İstemediğim bölümü zorla seçtirdiler. Hayatımı bie kabusa çevirdiler. Bölüm değiştirdim. Şu anda kendi istediğim bölümde okuyorum. 2 en geç 3 sene sonra evden çıkıcam allahın izniyle.
Anneme bir şey sorsam. Bazen cevap vermiyor. Bekliyorum yine cevap yok. Sonra tekrar soruyorum. Bu sefer ters bir üslup ve ses tonu ile trip atarak cevap veriyor. Bu durum psikolojime zarar veriyor ve endişeli hissettiriyor. Ben de onunla gerekmedikçe hiçbir şey konuşmamaya ve sadece o bana bir şey sorarsa cevap vermeye karar verdim. Hatta ben de aynı şeyi ona yapıp empati yaptırmaya çalışıyorum ama kalın kafalı olduğu için unutuyor kendi yaptığını ve anlamıyor bağlantıyı. Sürekli negatif konuşur. Pozitif söylediğiniz her şeyi negatife çevirir. Tam bir huzursuzluk perisi. Onunla birlikte yaşayanda zerre huzur kalmaz.
Şimdi benim sorum şu. Ben gün içinde dışarda oluyorum. Sokakta çalışıyorum ve kendi işim. Anketörlük tarzı bir şey. Ekonomimiz kötü olduğu için yemeyi dışarda yemek istemiyorum. Ve buna param da yetişmiyor. Yetiyor tabi ki ama geriye bir şey kalmıyor. Bir öğlen bir akşam tabldot yesem 36 tl para gidiyor. Ee bir de dışarda susuyorum. 4 tl de suya gidiyor. 40 tl ye çıkıyor. Ben de lavaş aldım ve evden getiriyorum. Ama yine bir sorunum var. Bu kadının çenesi durmuyor. Ve yine yemek baskısı yapıyor. İnanın yaşamayan bilmez. Tahammülüm kalmadı bu baskılara. Bazen onun kafasını yemek tenceresinin içine sokup küfürler edesim geliyor. Zorla ona tabaklarca, kusturana kadar yemek yediresim geliyor. Empati yaşatmak için. Ama uğraşmak istemiyorum apt alca saçma şeylerle. Ben huzur istiyorum.
Şimdi ben öğrenciyim. Üniversite okuyorum. 2 yılım kaldı. Bu süreçte de çok sıkıntılar yaşadım. İstemediğim bölümü zorla seçtirdiler. Hayatımı bie kabusa çevirdiler. Bölüm değiştirdim. Şu anda kendi istediğim bölümde okuyorum. 2 en geç 3 sene sonra evden çıkıcam allahın izniyle.
Anneme bir şey sorsam. Bazen cevap vermiyor. Bekliyorum yine cevap yok. Sonra tekrar soruyorum. Bu sefer ters bir üslup ve ses tonu ile trip atarak cevap veriyor. Bu durum psikolojime zarar veriyor ve endişeli hissettiriyor. Ben de onunla gerekmedikçe hiçbir şey konuşmamaya ve sadece o bana bir şey sorarsa cevap vermeye karar verdim. Hatta ben de aynı şeyi ona yapıp empati yaptırmaya çalışıyorum ama kalın kafalı olduğu için unutuyor kendi yaptığını ve anlamıyor bağlantıyı. Sürekli negatif konuşur. Pozitif söylediğiniz her şeyi negatife çevirir. Tam bir huzursuzluk perisi. Onunla birlikte yaşayanda zerre huzur kalmaz.
Şimdi benim sorum şu. Ben gün içinde dışarda oluyorum. Sokakta çalışıyorum ve kendi işim. Anketörlük tarzı bir şey. Ekonomimiz kötü olduğu için yemeyi dışarda yemek istemiyorum. Ve buna param da yetişmiyor. Yetiyor tabi ki ama geriye bir şey kalmıyor. Bir öğlen bir akşam tabldot yesem 36 tl para gidiyor. Ee bir de dışarda susuyorum. 4 tl de suya gidiyor. 40 tl ye çıkıyor. Ben de lavaş aldım ve evden getiriyorum. Ama yine bir sorunum var. Bu kadının çenesi durmuyor. Ve yine yemek baskısı yapıyor. İnanın yaşamayan bilmez. Tahammülüm kalmadı bu baskılara. Bazen onun kafasını yemek tenceresinin içine sokup küfürler edesim geliyor. Zorla ona tabaklarca, kusturana kadar yemek yediresim geliyor. Empati yaşatmak için. Ama uğraşmak istemiyorum apt alca saçma şeylerle. Ben huzur istiyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Belki iyi öneriler, benim düşünemediğim güzel öneriler gelebilir diye soruyorum. Gün içinde yiyebileceğim yüksek kalorili, sağlıklı ve lavaş arasına koyabileceğim. Dışarda bozulmayacak yiyecekler olmalı ve tabi çantamın içine koyuyorum. Bir de annem gün içinde genelde hep mutfakta oluyor. Onunla karşılaşmadan nasıl kendime yemek hazırlarım ve dışarıda yerim. 6 ile 8 arasında uyanık oluyorum ben erken kalktığım için. O ise uyuyor. Bunları da hesap edin.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer