Hanımlar sizin gideceğiniz yere erkeklerin bırakmasını ister misiniz?

Ülkenin hali ortada.
Akşam saatlerinde değil gündüz bile başımıza ne geleceğini düşünerek, binbir türlü önlemler alarak çıkıyoruz evden.
Tacize mi uğrayacağız, tecavüze ni maruz kalacağız, tanımadığımız biri tarafından öldürelecek miyiz, bindiğimiz dolmuş taksi de, geçtiğimiz sokakta, alışveriş yaptığımız dükkanda başımıza bişey gelecek mi, bir kadının bir çoçuğun başına bişey gelecek mi diye düşünmeden önlem almadan edemiyoruz.
Yalnız kendimiz için değil artık, başka çoçuklar başka kadınlar içinde aynı korkuyu yaşayıp endişe ediyoruz, sokakta yalnız yürüyen bir kadın görünce sessizce ardından dua edip, gideceğin yere eşlik edelim mi diye sormaktan alı koyamıyorum kendimi, sokakta bir çoçuk zorla çekiştiriliyorsa bir sorun mu var diye sormaktan alı koyamıyorum kendimi.
Bütün bunları bize yaşatan, bu korkuyu yüreğimize salanlar yansın iki cihanda'da.
Bizi bir yere bırakacak bir erkeğe ihtiyacımız yok.
Bizim bütün bunları düşünmeden önlem almadan, başkası için endişelenmeden rahatça sokakta dolaşmaya ihtiyacımız var.
Bizim özgürlüğe güvenliğe ihtiyacımız var.
Şahsen hiç bıraktırmadım ama düşünceli bir davranış. Öyle bir dönemdeyiz ki metroda görüyor sapık evine kadar takip ediyor. bu yüzden yalnız olunmamalı. Yapanları takdir etmek gerekir. Üzücü ama gerçek.. ortalık yalnız gezmek için güvenli değil, hele ki akşam..
Gecenin ilerleyen saatleri olmuşsa ve bulunulan yere birlikte gidilmişse, eşlik etme teklifi oldukça kibar ve hoş bir davranış olabilir.. Ancak şart mı.. Tartışılır benim için referans değil 🤷♀️
Hayır gerekmiyor ama kadın bunu isterse erkek reddetmemeli. Sonuçta Türkiye'de bir erkek bile belirli saatten sonra bazı yerlerden rahat rahat geçemiyor. Kadın korkuyor veya rahatsız hissediyorsa erkek direkt bırakmaya koyulmalıdır.
Cevap
47Cevap
Ben bırakır ben alırım tabi. Dışarıya güvenim olmaz o saatlerde. İtiraz ederse daha çok itiraz ederim. 😀
Eminim yaparsın 😀😀
İnatçılığımın üstüne yok kardeşim. 😀
Sevdiğim insanlara zarar gelmesini sevmiyorum. Bir şey olduğunda hastalıkta olsa üstlerine titreyen insan tipiyim.
Olması gereken o tabi
Aynen öyle... 😊
Böyle bir mecburiyet yok, her birey kendi evinin yolunu bulabilir. Kadın isterse reddedilmez. Ama artık durakta minibüs bekleyen x hıyarının belinden satır çıkartıp topuklu ayakkabı giydiği gerekçesiyle yalnız gördüğü kadının üstüne koşup koşmayacağını kestiremediğimizden en sağlıklısı evine varana kadar yanında olmak.
Türkiye'de kadının yalnız gezmesi maalesef tehlikeli. Haberlerde duyuyoruz tecavüz kaçırılma ne bileyim sonra öldürüp gömüyorlar. Ben Almanya'da yaşıyorum. Türkiye harbiden bu kadar kötü bi yer mi oldu arkadaşlar?
Sadece akşam saatlerinde değil günün tüm saatlerinde uygunsam ben bırakmak isterim. Mesele güven meselesi değil nezakettir bana göre.
Günümüz yaşantısında erkeğin bile hayatı gece tehlikeli bir hal almışken kadının tek başına gitmesi gideceği yere doğru olmaz nezaketedende olsa kadını gideceği yere kadar bırakmalı erkek
Sohbet muhabbet bırakması lazım neden daha çok vakit geçirmek için yalnız birakmamak için iti var kopugu var ama adamın işi vardır o ayrı ben bırakırdım ama bırakacak sevgilim yok ne yazikki 🤣
Düşünceli bir davranış. Hem de birlikte daha çok vakit geçirmek için de güzel. Yani konu kadın özgürlüğü vs değil. Sadece nezaket ve vakit geçirmek
Kadın erkek fark etmez. Gece dışarı çıkmak tehlikeli. Gaspçısı var, sapığı var...
Yok eskiden olsa dikkat ederdim. Ama gene de picler laf atmasın diye yanında olmak isterim. Ama vay efendim sen nasıl tek gidersin diye sorun yapmam
Gönül isterdi gideceğim yere rahatlıkla gideyim ama olanlar gözümüzün önünde görüyoruz anlatmaya gerek yok
Elbette. Gerekiyorsa arabası da varsa alır bırakır. Aracı Yoksa en azından en yakın yere kadar eşlik eder. Basit bir görgü kuralıdır.
Valla eskiden usul öyleydi ama şimdi ne gündüz ne akşam kadın güvende değil kimle olursa olsun güvende değil...
Cok riskli. Cok yasli olmasi lazim. Yardima muhtac. Oburbturlu beklenti olusabilir.
Yerim gelir tek giderim yeri gelir eşimle... Duruma göre değişir.
O sadece korumak için değil ki incelik olsun diye yapılıyor aynı zamanda.
Ben kendim gitsem daha güzel olur özgür olmak kadar güzel birşey olamaz.
İstemem ama arabadan insem bile 2 dakikalık yolu bitirene kadar bekliyorlar 😐
Ben bırakmam, özgürler ya. Birakmak istesen feminist tavırlarla bi dünya tatava yapcaklar gerek yok.
Kendim giderim demeyi çok isterdim ama bugünün Türkiye'sinde pek güvenli değil.
Evet müşteri lerine kendi arabamla bırakıp iş bitimi aldırmış tır çok kadın
Yani gece ise.. ve tehlikeli bir yer ise neden olmasın...
Bırakırım elbette. Ama illa ki ben kendim giderim diye ısrar ederse de zorlamam.
Korurum tabi ki. Ama yalnız gitmek istiyorsa yalnız gönderirim.
Korkuyorsa eslik ederim tabiki de arabam olsa onunla direk bırakırım zaten
Ben kendim birakirim kimseye guvenmiyorum ibnenin birisi geliyo ne bk oldugu belli degil ben esimi. dostumu kimseye yem etmem
Bence birakilmasi gerekiyor da benim su yasima kadar hep kiskanc erkekler geldi gece disari izin vermiyorlardi bende zaten cikmam bu donemde gece disari cikilmaz
Aman ne bana ne Kadınlardan ne yaparsa yapsınlar maço seven Kadınla zerre acımam
Kadınlar özgür olmalı onlar kimseye muhtaç değiller
Normal şartlarda herkes her saatte istediği yere kendi gidebilir ama bizim ülkemizde bu biraz tehlikeli malesef.
çoğu buna kızar ama ben bu görüşü desteklerim zaman kötü
Bıraksa iyi. olur cidden her yer artik çakal dolu :(
Nezaket olarak bırakılır. Bir de ortamın ne kadar kötü olduğu ortada. Kimseye güven olmuyor.
Sadece aksam saatlerinde değil her zaman da bırakırım
Erkekler adam olsun kadın istediği saatte dışarı çıksın.
Eğer İstanbul gibi yerde erkeğin bırakması daha doğru çünkü her sokakta içkici sapık çıkıyor
Bırakırım erkek kadın farketmez sonucta sırtımda tasımıyorum.
Bıraksa iyi hissederim... Kendi gitsin diyen bir öküzse ilişkiyi gözden geçiririm...
Saat geç, etraf karanlıksa bırakmalı bence. Geldiğimiz noktada şart diye düşünüyorum.
Bıraksın bence, yalnızken üşür. (fotodaki üşüyo)
Tenha bir yerden geçecekse evet.
keşke gerekmese ama olması en güvenlisi.
Bence de bırakmak lazım. Ortalık it kopuk dolu.
Mümkünse erkeğin birakmasi daha uygun
Ben bırakırım evet ortalık it köpek dolu
Kendisi de uygun görürse ben bırakırım
Bırakırım sevdiğim kızı
Ben gideceğim yere giderim kimseye ihtiyacım yok..
Paternalist bir bakış açısı. Ama sokaklarda da bir sürü insan müsveddesi var ya
Bizim ülkede bu zorunlu bir şey maalesef.
Evet iyi olur, daha güvenli ve kafa rahat olur...
Ben bırakırım geç olduysa
Böyle bir zamanda en iyisi diye düşünüyorum 🙄
Ben istemem çok geç saate de kalmam bir yerde.
Yani eşlik etmek isterim ortam kötü
kesinlikle öyle olmalı..
Türkiye de ise kesinlikle
Getirir götürürüm ☺️
Bırakırız
Bırakmasına gerek yok ya
hayir kendi gidebilri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?