AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
326Cevap
adalet her an her saniye her yerde. kimi insan yokluk içinde, kimi insan sefa içinde yaşar. zaten sınavda bu işte. herkesin eşit hayatı olsaydı sınavı kim geçer kim kazanırdı? yanlış anlama ama saçmanın daniskası olmuş. desen ki inancım yok, eyvallah. ama neden eşitlik yok demek gerçekten komik :(
Dünya herkesin ihtiyacını karşılayacak kadar güçlüdür. Ama hırsını karşılayacak kadar diil. İşte bu yüzden dünya adaletsiz dir. Hırsı olan insanlar gözünü para bürüyenler bu dünyanın adalet terazisini bozarlar. Ve sonuç yaşanılmaz bir şekle doğru yol alır. Ama yinede güzel arkadaşım herşeye rağmen herkese inat nefes almak güzel.
Tebrikler ; kısa ve net.
Adalet hiç bir zaman olmaz insan nefisli bir varlıktır bu yüzden nefsine her seferinde engel olamaz ancak çok iradeli olmalı ki isteklerine gem vurabilmeli. En iyi musluman bile şu an dünya hakimi olsa kendini mutlaka kayırır adalet bekliyorsan ahiret gununu beklemelisin.
Bende fani dünyada adalet olmamasından çok şikayetçiyim. Herkes çalıp çırpar mutlu bir hayat sürerken parası olmayan insanlar hep zulüm çekiyor bu insanların gülmeye hiç mi hakkı yok.. Bir arap kralı oğluna altın kaplamalı porshe alırken diğer müslüman gazzede can veriyor.. Bunların hepsi umutsuzluğa itiyor insanı yavaş yavaş kıyamet geliyor. Sonumuz hayrolsun.
Bana göre herşeyin hesabı öteki tarafta sorulacak ama bu kul hakkı yiyenler o zaman ne yapacak bilemiyorum..
tanrı sadece iyi insanların yanında olur bence ama şöyle bir gerçekte var dünyada iyi insansan ezilmeye mahkumsun bunu sadece insanlara yapmıyorlar daha geçen gün bir adam yavru köpeği canlı canlı yaktı onun suçu neydi ki insana güvenmekti bu devirde kimseye güvenmeyeceksin tek yaşıyacaksın arkandan bıçaklayan en yakın dostun dahi olabilir
ne yazdım öyle b, r fikrim yok saçmaladım galiba
Ben hesabı öteki tarafa bırakmak istemiyorum, görülecekse bugün görelim. Onun dışında ruhani şeyleri bir kenara bırakırsak, gerçek hayattan tarihten beri güçlü olan kazanır. Yani değerli olana fazlasıyla sahip olan. Taş devrinde kalabalık güçlü erkekler topluluğuna sahip olan, günümüzde iktidara sahip olan. Her zaman kuralları da bunlar belirliyor, herkes için üstelik
Cümlelerinize dikkat edin. Allah'ın adaleti her zaman vardır. Biz bu dünyaya yiyip içmek eğlenmek için gelmedik imtihan için geldik herkesisn imtihanı farklı kiminin ailesidir imtihanı kiminin fakirliği kiminin engelli çocuğu bilemeyiz. Bu dünyada fakir olupta cennete giden insana eğer seni zengin olarak yolasaydık cehenneme gitmeyi kabul edermiydin sorusuna hayır diyebileceği gibidir adalet.
Açlık sınırı 1300 tl asgari ücret 850 tl. milletvekili maaşı 13000 + 6000 emeklilik parası. Yoksulluk sınırı 2000 tl en düşük memur maaşı 1800 tl. Bakan maaşı 16350 tl. Bu dünyanın her yerinde böyle. bugüne kadar adalet yoktu ki bu dünya da bugün de yok bugün de yok bundan sonra da olmayacak. Karnın doyuyorsa sesini çıkarma otur :)))
insanlarda vicdan yok ki adalet olsun
vicdanı kendine göre ayarlayan insanlar var
hep dogru söyledigini sanan insanlar var
adaleti kendi için yanlış da olsa kafasına göre yapan insanlar var
dogru soru adalet neden yok degil dogru soru "adalet olacak mı?" olmalı
insan olduğundan dolayı. güç sahibi olan ve güç sahibi olmayı hedefleyenler olarak ikiye ayrılıyoruz. aslında her fırsatta biz deadeletsizlik yapıyoruz. yazı yazdığın defterin kağıdı bir zamanlar bir sincabın yuvasıydı. adeletsizlik dünyada değil insandadır bence.
cenabi rabbül aleminde sorun olamazda yarattıklarını yarm yaratmış bilerek işte eglence çıksın dıye :) herkesi düzgün yaratsaymış kimsede hile hurda çıkmasaydı sence yapılan işlemin hiç bir anlamı olurmuydu bir anlam olsun dıye insanları birbirine kırdırarak imtihan ediyo bu kadar yeter saygılar :)
Allah tek kanun koyucu odur sen allahın hakkında elestırı yağacak gucu kendınde bulduguna göre inancsızsın aslında cevap vermemek lazım senın gıbılere kor ve sagırsınız ama genede vereyım senın anayasa dedıgın seyle yonetılır allahın kanunu yerıne kanun koyarsanız dahada kotu günler yakında
dünya yaşama yeri değil hala bunu kafanıza koyamadınız ya yarın öleceğin bir yerde ne adaletinden bahsediyorsun en basiti yaşam süreleri sanki herkesin aynı:D diğer dünya için çabalarsın karşılığını en küçük zerresine kadar alırsın orayı dert etmelisin
Neden olabilir? Burası bir imtihan dünyası yani şu anda biz bir sınavdan geçiyoruz; sıkıntılara karşı sabırlı olursak ve kurallara uyarsak mükafatını görücez, eğer sıkıntılara karşı sabırsız olursak ve de kurallara uymazsak da cezasını çekicez, yaptığımız her şeyin bir karşılığı olucak...
İmtihan dunyasindayiz, burasi icin degil ebedi dunya icin yasamaliyiz. allah sevdigi kullarindan alirmis istedigi seyi dua etsin diye. bence boyle seyler dusunmeye basladiginda biraz tasavvuf kitaplari oku her seyin bos oldugunu ogrenmenin ic huzuru cok guzel
mutlak eşitlik olmadığına ve mutlak eşitlik olmasının da bence saçma olduğunu düşünerek (eşitlik demiyorum, mutlak eşitlik diyorum dikkat !!! ) :
bence üzerinde düşünülmesi gereken konu neden adaletin olmadığı değil, kendi yeteneklerini insanların nasıl kullanması gerektiği !
yani zengin olamayabilirsindir ama güzel/yakışıklısındır.
güzel değilsindir ama zekisindir
zeki değilsindir ama müzik konusunda çok yeteneklisindir vs. vs.
Herkesin kendine göre yaşanmışlıkları var. Yukardaki her şeyi bilip dengeler. Parası olmayan insanın parası olsaydı ne olurdu mesela? Belki büyük bir terör örgütü kuracak ve parasini silahlara yatiracakti... Parası olan insanın hayatı o kadar kötü ki belki de, parası da olmasaydı intihar ederdi... Hayatın adaleti, herkese karşı adaletsiz oluşudur. Sistem böyledir.
Gecmisini unutma hastaligi.
Yuzde 1 bile olmayan bir topluluk pastanin yarisini yerken kalan kesim bolusmeye calisiyor ' aadaletsizce ' bir yaris halinde.. ha kimin payi artsa altindakini unutup ustundekine odaklaniyor, belki ayagi kayar da payi bana duser unuduyla..
aynen benimde kafama takılıyo şu sıralar hele ki Allahın dünyayı çok güzel çok düzenli olarak var ettiğini düşününce veya namaza başladıktan bir süre sonra hayatımdaki en kötü anlarını geçirdiğimi falan düşünüyorum neyse konu nereye geldi ya :D dünyada adalet yok işte malesef.
Sen koyun musun? Başında çoban olsun... ALLAH insanlara beyin vermiş ve her yaratılan kendi seçimlerine göre yön veriyor. Dersine çok çalışıp Odtü yü kazanıp ceo olan gariban insan da var. Çok zengin olup okumayan da. Hayatın temeli seçilenleri yaşamaktır. Kişilerin şahsa karşı, şahsın direnrmeyeceği zorluklar hariç (ki bu da gücü fazla olanın "kötülük" tercihi) her insan tercihleri ile hayatına yön veriyor. Burada sorun nerede?
Adalet dediğin sadece 6 harften oluşmuş içi boş bir kelime de ibaret değildir. Eğer var olan düzen ya da durum çıkarlarına ters düşerse adalet yok olur ama ters düşmezse o zaman adaletten bahsedilir. Yani işine gelene adalet vardır işine gelmeyene adalet yoktur.
Hiç kimse aynaya bakmıyor herkes birilerine suç atıyor. İnsan aç gözlü olduğu sürece bu dünyada adalet olmaz. Allah herkese özgür irade vermiştir. Allahı suçlamak doğru değildir. Bu dünyada ipler bizim elimizde. Adaleti önce kendi içinde besle sonra başkalarında ara...
bak bu soruda cevabın var aslında? ınancını kaybetme bugun boyle olabılır ama daha ıyı de olabılır? daha kotude olabılır? bızler bırer sınavdayız? bızlerde aynı yasıyoruz? kımılerı varlıkla kımılerı yoklukla ımtıhan olur? hem zengınlıgın aslında cok olmasıyla degıl paylaşılmayla olacagını bılmemız gerekıyor?
Dunya bu iste. Sebepsiz. Serefsiz olan kazaniyor bir suru can yakan olduren kazaniyor bu kadar basit. İnsan haklarini kuruyayim diyen insanlara yardimci olayim diyen de kaybediyor. 4-5 yasinda cocuklarin insanlari tartarak ailesini gecindirmeye calistigi ve zengin genclerin milyon dolarlik arabalarla milleti sollayip hava bastigi bir evrende hicbir denetleyicinin olabilecegine inanmiyorum. Eger varsa da cok cok derin bir uykuda olsa gerek.
adalet mi? o da neymiş... valla dunyayı bılmem ama bızım TÜRKİYE de adalet yıllar önce zaten ATAmızı kaybettıgımız gun bıtmıstı.. sımdıkılerde gelenek gıbı surduruyorlar... dogru söyleyenı dokuz köyden kovamasınlar dıye..
Çünkü artık kimse kimseyi düşünmüyor. Herkes nankörleşmiş, kendini düşünüyor. Kendi çıkarları için hiçkimseyi, hiçbir şeyi düşünmüyor, bütün kuralları bertaraf ediyorlar. Dünya adaletsiz bir yer ve benim umudum, bir gün inşallah adalet yerine gelip düzen oturacak.
dünyada adalet olsaydı havva armudu yemzdi ya da çikitayı ademde o etti sen etme madem o yanlış yaptı benide onla gönder demezdi bizlerde bizim ne suçumuz ne haltı yiyen onlar derdik... bizdi burada bunları konuşuyor olmazdık bir elimiz yagda bir elimiz balda takılırdık yani ama malesef portakal zararlı yemiyceksin arkadaş :D
Su sorunun cevabi da yok adamin biri en iyi imkanlarda dogup cok iyi bir insan oluyor digeri bok gibi bir yer de dogup pislik bisey oluyor surekli fakirlik dayak anne baba yok oyle kaybolup gidiyor halbuki diger tarafta dogsaydi o da normal biri olabilirdi ee insanlar zaten 0 adaletle gelip nasil diger tarafta hesap verecek? sukrediyorum valla iyiki oyle bir yerde dogmadim icin bir yandan da uzuluyorum boyle sanssiz doganlar icin
Adalet dünyada yaşama sistemi tamamen paraya dayandığı ve bazı abuk sabuk insanların gereğinden çok daha fazla para kazandığı için yok. Mesela sanatçı dahi olmayan bazı insanlara ilgi duyulduğundan bu insanlar çok büyük paralar kazanıyor. Senin de dediğin gibi dünyada pek çok insan 3 kuruşun hesabını yaparken bu tip çakma sanatçılar para içinde yüzüyor.
Ben seni öldürüyorsam suç benimmi Allahin mi?
Bireysel olarak düşünüldügunde aslında her insan kendince adaletli olsa hile hurda yapmasa isinde dünya o zaman adaletli olur.
Ama malesef biz pislik mahluklar kendi suçlarımizi uzerimizden atmak için saçma sapan nedenler buluruz.
Başarılı olunca biz yaptık deriz, ama kaybedince Allah yüzünden diyoruz.
https://i.capsspot.com/s/16/6/431644.jpg https://www.capsomat.com/media/created/g4xbs6.jpg adalet olaydı iyidi :)
Bahşiş için adam öldürülüyor , insanların karakterleri değişiyor iki yüzlü çıkarcı alayı , Hiç bir canlının hayatına değer vermiyorlar , Fakirlerin zenginler karşısında hic bir hakkı yok , güclü olan gücsüzü tavuk gibi kesiyor daha neler neler şimdi adalet niye mi yok nasıl olsun ki adalet imkansız geliyor
bu bir yarış maratonu kimi önde gider kimi hala ne olacak bu yarışın sonu die saga sola sataşır sen kavanoz dibli dünyanın bı toz parçacısın cnım o yuzden akışına bırak karışma başkasına karışmasınlar sana o yuzde akarına bırak derim ;)
Adalet kavram olarak başka uygulama olarak başkadır.
Kavram olarak vardır ancak adalet diye uygulanan şey bir sistemdir.
Kavramlar sisteme büründüğünde içine ideoloji kaçar.
İçine şeytan kaçmış eşek gibi manasızca zıplar hoplar.
insanlar artık doymak nedir bilmiyor kazandıkça daha fazla daha fazla kazanmak istiyorlar bütün dünyayı versen doymazlar ve buda maalesef onları acımasızlaştırıyor yani böyle bir ortamda da adaletten söz edilemez ne yazık ki...
Hukuk ve devletin nasıl doğduğuna bakarsanız, cevapları net görürsünüz. "Adalet" kavramının bir ilüzyon olduğunu mesela. Artık bu sitede uzun uzun yazıp da hakaret yemek istemiyorum. Kapıyı gösteririm, girmesi size kalır
Gerçekten kalbiyle inanlar az olduğu için adalet yok. Ve senin tanrı benim Allah dediğim dünyayı bize bırakmış yaptıklarımızın karşılığını yakında verecek. Eğer her yaptığımıza karışsaydı ne anlamı olurdu.
Insanlarda edalet olmaz zorlasirsa valla anani satarlar allah bile istedigini almanin pesinde ama insandan daha sefkatli olur lakin sirkkosarsan bu gecerli naparsan yap ama sirkosma valla surundurur beni surundurdu ondan biliyorum
Adaletin olması için insanların sadece kendisini değil bir bütün olarak tüm insanlar için genel düşünmesi lazım
bunun için insanların ilk önce aç olmaması lazım, sağlıklı olması lazım işte bunlar oldugu zaman adalet olur.
adaleti kapitalizm çaldı. hiçbir zaman da geri vermeyecek. dünya üzerinde kağıtla satın alınan şeyler oldukça, insan hayatı da buna dahil, adalet olmayacaktır.
sadece başlığa bakarak cevap verdim.
Ah kardeş ah. Bu konuları konuşmak yazmayla olmuyo işte :) çook çook uzun meseleler. Adalet yok doğru, ama Bunun Allah'la bir işi yok. Her adaletsizliği Allah düzeltecek olsaydı bu dünyanın amacı olmazdı
Kim zerre kadar şer işlemişse karşılığını görür, kim zerre kadar hayır işlemişse karşılığını görür. Hadis-i şerif. Dünyada adaleti bulamazsın bu yüzden cennet cehennem var mesela düşün hitler 6 i milyon insani katletmiş adaleti sağlamak için hitleri 6 milyon kerr öldürmen lazım bu mümkünmü sence. Herkesim hesaba cekilecegi azalarinin bile konusup sahitlit yapacagi gun adalet olucak Allah hakkında böyle düşünme ne olur biraz islami araştır
Sen etme RECEP TAYYİP ERDOĞAN olduğu surece adalet sağlanacak. Bunların hepsini yapan chp mhp ve Fethullah gulendir. Hepsi temizlenecek merak etme.
Buyur kendini bilmez bir siyasetçi daha.
İnsan gibi konuş hayvan.
Ee hani bu Tanrı, kendi yarattıklarından münezzehti?
https://vocaroo.com/i/s11JqH7IpHaf
Herkesin kaderi , kişiliği ve hayatı farklı belkide bu yüzden adalet yok.. herşey insan eline bakıyor dünyada ve adaletin olmamasının en büyük nedeni bu. Rabbimin adaletidir adalet denmeyi hakeden..
Adaleti sağlamak insanın görevidir yani bu görevi insana Allah vermiştir Allah'tan adalet beklemek insanın işini Allah'tan beklemek olur adalet için mücadele etmek bizim görevimiz.
Toplum, tanrısal niteliklerinin farkında olmayan bir tanrıdır bence. Tanrıyı kendisinin dışında aradıkça, gerçek ve baki olan yaşam alanlarını da cennet ve cehennem gibi algıladıkça, içinde yaşadığı dünyayı mahveder.
Tek bir cümle ile özetleyim mi?
Çünkü herkes bencil olduğu için, herkes paylaşımcı ve yanındakini de düşünmüş olsaydı bugün işsiz, güçsüz dilenci olmazdı veya en önemlisi savaş olmazdı.
var olmadığını düşünmemelisin. var bence. ama şöyle kimi cezasında burada çekiyor kimi öbür tarafta. öbür tarafa giden gelen anlatan da yokki. inanç meselesi.
Ne güzel acıklamıssın işte.. dünya adaletsiz degil dünya yine dönüyor günes doguyor mevsimler geciyor demi.. adaletsiz olan dünyada yaşayanlardır... herkes hakettiğini yasar
tabiki sınıf farkı kimimize dünya doğuştan beri adeletli geliyo vali paşa çocukları tabiki bunlar kimimizde kendi kendimize adelet hakkımızı sağlamak zorundayız oda para pul şöhrötten geçiyo :)
Adil olan yerin olduğunu görmemiz için adalet yok. Adalet olsaydi insanlar dünyadan başka hesap yerinin varolmadigina inanirdi bu ahiretin varligina kanittir.
Yaptığın, söylediğin hesabı sorulacak kimsenin kimse de en ufak bir hakkı bile kalmayacak, Adaletten bahsediyorsun, yoksulluktan.
Peki sorarım, biz o susuz, aç, kimsesiz, durumu olmayan yetim için ne yaptık?
Biz elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz evdeki eşyaların yarısını verdik durumu olmayanlara. Para vardıda bizmi vermedik sanki.
Bu çok güzel bir şey, imrendim açıkçası haklı sebeplerden diğer insanların bu konuda adaletsiz davrandıklarını düşünüyorsun, dubai'de zenginlik içinde yüzen bazı müslümanlar bile senin kadar hassas değil.
Allah'ta bu hususta şöyle diyor: Sadakalarınızı, kendilerini Allah yoluna adamış olan fakirlere veriniz. Onlar yeryüzünde gezip dolaşmaya güç yetiremezler. Utangaç olduklarından dolayı, bilmeyenler, onları zengin sanırlar. Oysa sen onları yüzlerinden tanırsın. Yüzsüzlük yapıp kimseden birşey de isteyemezler. Ne türden bir iyilik yaparsanız, şüphe yok ki, Allah onu bilir. (2:273)
güzel cevap , güzel yorumlar... daha geniş açılardan bakarsak , adaleti yeryüzünde beklemek , sonsuz hayattan vazgeçmek anlamına gelmezmiydi, o zaman neden sabır büyük bir erdem? kurandaki , mallarınız ve evlatlarınızın çokluğuyla hesap vereceksiniz ne anlama geliyor? konu çok geniş... inanmak ya da inanmamak, diyorum..
Kendi kurduğu şirketi bırakıp afrikada ki açların bir ekmek daha fazla yemesi için çalışan bill gates in hrsitiyan diye "gavur herif zaten cehennemde yanacak şerefsiz" olarak bahsedildiği dünyada adalet olur mu?
👍👍 Böyle güzel tespitlere de denk gelmek lazım
Sadece izle
https://m.youtube.com/watch?v=mnECapQWrdgcok anlamli bir video kardes Allah razi olsun, tavsiem beyin felci gecirmis olanlar izlesin ozelikle izlesinlerki utansinlar halinden utansinlar kin. kan kusan mikrop dolu dillerinden. ne kadar aciz ve zavalli oldugumuzu unutmayalim.
Aynen :))
Adalet arıyorsan kendini öldür çünkü şu dünyada adaletli olan tek şey ölüm. Zengini fakiri siyahı beyazı hastası sağlıklısı hepsi bir gün ölümü tadacak.
İnsanlar kadar mide bulandırıcı bir canlı türü yok. Aslında insan kelimesine yakışmayan tek canlı bizleriz. Kim çıkartmış layn insan olduğumuzu.
işin içine menfaat hırs girdimi pek adalette kalmıyor!!!
dünya üzerindeki adaletlere pek inancım yok.. tek inandığım adalet İLAHİ ADALETTİR.
Çok kazanıp hesapsız harcayan allahın azdırıp cehenneme göndermek istedikleridir, Tanrı bizi elinde elma şekeriyle gülerek izleyen küçük bir çocuk gibi fakat izledikleri çok kazanıp çok harcayanlardır, sabır! Adaletsiz olan allah değil insanlardır.
Adaleti fazla arama kendine haksızlık yapmış olursun, dünyada adalat sadece zengin iş adamları tarafından kendilerini meşru çıkarmak amaçlı kullanılabilinir, milyonları götürürsün serbest kalırsın, ekmek çalarsın 20 yıl yersin.