Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü kimisi maddi olarak iyi durumda kimisi kötü durumda. Haketmediği halde maddi olarak iyi durumda olanlar var. Kötü durumdakiler bunu düşünüp bizde iyi durumda olabiliriz diyorlar. En kolay yolu ise haksız kazanç onlarda hırsızlık, dolandırıcılık, iş yerinde haksızlıklar, birisnin omzuna basarak yükselme gibi şeylere başvuruyorlar. Herkes birbirini kıskanıyor ve aynı düzeye gelmek için her yola başvuruyor. Çalıştığım bir iş yerinde eleman oruçlu olmadığı halde oruçluyum diyerek ramazan aynı daha rahat, az iş yaparak,1 saat az çalışarak geçirirdi. En masum örnek bu belki. Bilinmeyen malzemelerden ketçap yapanlar, sahte ilaç üretenler vs. çok daha kötü örnekleri var. Allah herkesi eşit yaratmıyor. İnsanlarda her zaman bir üst seviyedekini görüp kendi aldtını ve dengini eziyor. Parasızlıktan evlenemeyenler, fiziksel olarak eksik doğanlar, çirkin doğanlar hep aşağılanırlar. Türkiye' de dezavantajlı doğanları yaşamları çok zor hal alabiliyor. Kızlar maddi şeylere önem vermediğini söyleyip en zenginlerle ilişki yaşıyor , erkekler kadınları fiziklerinden dolayı eleştiriyor. Böyle gelmiş böyle geçer demek ya da en azından bireysel olarak bir şeyler yapmak bizim elimizde.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 666 cevap paylaştı. Aslına bakarsak adalet kadın ismi olarak kalmış. Onun haricinde ülkemizden gem vurursak eğer adaletin zerresi yok. Mesela ; O sokakdaki çocuklar sokakda yaşamayı hakediyorlar mı?
Nazım hikmet şöyle söyler bir dörtlüğünde ;
" ürkek bir serçe gibi eğme başını.
kaldır başını ve dimdik dur.
bu senin değil, ülkemin ayıbı.
hırpalanmış yerlerinden öperim çocuk. "
diyor. Bu bizim ayıbımız başkasının değil daha bir çok şey var...01 Yorumla
Soran+1 yılaynen katılıyorum
+1 yılçunku kapitalizm var dunyada zenginler daha zengin oldukca rekabet ettikce fakirler cogaliyor adaletsizligin en buyuk nedene paradir ve farkindamisiniz paraya gozumuz doymuyor gittikce daha fazlasini istiyoruz yonetilis sistemimizde adaleti saglamiyor ulkenin yarisi tayyibi istemiyor yarisi istiyor tayyip erdogan bizim egitim hakkimizi elimizden aliyor mesela su son olaylari bilmeyen yoktur heralde egitim olmadigi icin cahil insan yetisiyo gittikce ve cahil insan sormadan sorusturmadan tayyibe vericek kole gi. i adalet icin iyi bir egitim lazim duzgun bir sistem lazim bence komunizm guzel olurdu herkesin esit haklara sahip oldugu esit para kazandigi bir dunya eger boyle olsaydi adaletsizlik olmazdi karl marx kapitalizmin kebdi kendini yok edecegini soyliyor fakirler haksizliga ugruyanlar cogalivak zenginler cogaldikca ve herkes ayaklanicak. fakirler isciler haksizliga ugrayan herkes ve iste o gun tecavuze ugrayan kadinlar zorla evlendirilen minik kadinlarimiz olen insanlar. yani adaletsizlik olmuycak
20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 621 cevap paylaştı.
+1 yıldaleti ve duzeni bozan insanlar. Zekat fitre kavramlarini unuttular.
Zengin dedigmz kesim sadece kendine diil topluma yatirm yapsaydi hem kendisi kazanicakti hemde fakir dedklerimz.
Bu duzen boyle devam edicek. Zenginler servetlerine servet katmaya fakirler ise yoksullasmaya mahkumlar
Kahrolasi doymak bilmeyn ac gozlu insanlar..13 Yorumla
Soran+1 yılTamda anlatmak istediğimi söyledin
- +1 yıl
Maalesf
- +1 yıl
Mobiline tukuriym su ks nin bu arada
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
324Cevap
+1 yılAdalet bu Dünya içinde var ama sonuçta gül gibi yaşamak bu dünyalık bir olay değil. Herkesin hayatında her zaman sorunları olacak. Kimisi zenginlikten delirecek, kimisi yiyecek tek lokma bulamayacak. Kimisi savaşın ortasında daha çocukluğunu yaşayamadan ölecek, kimisi 70 yaşında hastalıktan acı çekerek ölecek. Her insan farklı farklı yaşayıp ölecek gördüğü gibi... Eğer Allah bize karışsaydı bu yaptığımız hatalarda bu seçtiğimiz yollarda o zaman biz mi yaşardık yoksa yaşatılır mıydık? Robottan farkımız olmazdı. Şu an bu dünya bu haldeyse yine insanın bencilliği yüzündendir. Ama adalet demişsin... Evet adalet vardır. Kimi zaman burada verilir insanların cezaları... Kimi zaman Mahkeme-i Kübra'ya bırakılır. Sonsuz adalet sahibi bir Allah nasıl olur da zalimlerin cezasını verip zorda kalanları ödüllendirmesin? Ama senin dediğin bu 3 kuruşa muhtaç olma ve zenginlik durumu adalet ile alakalı değildir. İnsanın hayatında yaptığı seçimlerden doğmuştur. Kaderidir. Kader ise kısaca açıklamak gerekirse ben bu yolu seçtim burada yürüyorum diye diye seçtiğin o dönemeçli sokaklardır. Allah ne olacağımızı bildiği halde bizi dünyaya yolluyor. Hani ben kulumu biliyorum... Seçeceği yolları biliyorum.. Ama yine de dünyayı bir yaşasın. Sence bizi bildiği için direk Cennet-Cehennem'e koysaydı, asıl adaletsizlik bu demez miydik?
10 Yorumla
+1 yıl"Allâh'ın rızkından yiyin, için ve yeryüzün-de bozgunculuk yaparak başkalarına sal-dırmayın."
"Allâh'ın nimetlerini hatırlayın da yer-yüzünde bozgunculuk yapıp karışıklık çıkar-mayın."
"Ölçüyü ve tartıyı tam dengeli yapın, in-sanların eşyasını eksik vermeyin ve yeryüzün-de bozgunculuk yaparak kötülük etmeyin!"
"Ölçüyü tam yapın, eksiltenlerden olma-yın. Doğru terazi ile tartın. İnsanların hakla-rını kısmayın. Yeryüzünde bozgunculuk yapa-rak karışıklık çıkarmayın."
"Allah'a kulluk edin, âhiret gününe ina-nın, yeryüzünde karışıklık çıkarıp bozguncu-luk yapmayın!"
"Eğer bunları yapmazsanız, yeryüzünde fitne ve büyük bir kargaşa olur."
"İnsanların elleriyle kazandıkları günah-lar yüzünden, karada ve denizde fesat çıktı. Belki dönerler diye, Allâh onlara, yaptıkları-nın bir kısmını tattırıyor."
İnsanların elleriyle kazandıkları sebebiyle karada ve denizde fesat zuhur etti (ortaya çıktı), yaptıklarının bir kısmının onlara tattırılması için. Umulur ki böylece onlar, (Allah'a) dönerler (yönelirler).
Aslında ayeti kerimeler açıklamış tam olarak. Eskiden insanlar ölçüde eksiklik yaptıkları için bile helak olmuşlardır. demekki düzenin parçaları tam olarak korunmalıdır. ama insanlar önce bir hastalık icat ederler sonra çaresini bulduklarını iddia ederler, mesela afrika'nın altından su nehirleri geçer ama diğer insanlar onları öyle bir köleleştirmiş ki çıkaramazlar o suyu.. Bir topluluk kendi durumunu değiştirmedikçe Allah da onların durumunu değiştirmez..30 Yorumlasen bilmez misin ki boynuzlu koyun boznuzsuz koyundan hakkını alacak. Çok primitif düşünüyorsun. Çünkü her insan elinde olduğu imkanlar veya elinde olmayan imkanlar nispetinde sorumludur. Güzel güzelliği ile imtihan halinde, çirkin çirkinliği ile imtihan halinde. Hepsinin karşılığı ona göre. Zengin parasını nasıl kullandığından sorumlu, fakir parasızlığa ne derece sabrettiğinden sorumlu. Dünya hayatı 100 milyarda 1 birim. 100 milyar birim hayatında 1 birim hayatın zengin-fakir, güzel-çirkin olmasının sanıldığı kadar çok bir önemi yok. Ama buradaki yoksunlukların karşılığı sonsuz yaşamda kat be kat karşılanacaktır (isyan etmeyip, sabredersen). Öte yandan şu dünyadaki en büyük nimet imandır, imanın yarsa zaten zenginsin. İkinci büyük nimet sağlıktır. Gözlerin görüyor mu? Yediğin bir meyvenin tadını alıyor musun? Su içebiliyor musun? daha ne istiyorsun? Gözleri görmeyen, yürüyemeyen, kendi ihtiyaçlarını bile gideremeyen insanlar var. Bir tanıdığım var: bir ömür boyu yemek-içmek ve hatta tuvalet ihtiyacı için bile başkasına muhtaç (hem de sıfır yaşından beri). Hem bakan, hem de bakılan isyan etmezken sen neyin kafasındasın?
16 Yorumla- +1 yıl
seni tebrik ederim.
- +1 yıl
Harika yazmışsın tamda bu işte.
- +1 yıl
Hepsi fukara düzmecesi.
+1 yılKonuyu dinsel açıdan değerlendirmeyin çünkü dinler yoktur ; bir güç vardır onunda ne istediği belli değildir. Din konusunda düşünmemiz gereken : Bir Allah ve onun kurallarını ifade eden dinler varsa şayet iyi olan insanlar ödüllendirilecek , kötüler cezalandırılacak diye düşünmeliyiz yalın bir şekilde düşünmemiz bu hayatı anlamlandırmamız için yeterlidir. Yoksa nerden geldiği belli olmayan ifadelerin , kuralların , kaidelerin evrenin her zerresini yaratıcısı olduğu söylenen güç tarafından gönderildiğini iddia etmek aptallıktan başka bir şey değildir ; insanlar sadece bu dinlere inanabilir ama buda toplum düzenini bozmayacak şekilde olmalıdır. Bugün baktığımızda maalesef toplumun sorunlarını çözme , daha yaşanabilir bir dünya inşa etme ve hayatın gizemlerini çözme motivasyonunu baltalayan en büyük faktör konumuna gelmiştir dinler özellikle de İslamiyet. Dinin çıkış noktasına girmeyeceğim yazı daha fazla uzamasın. İnsanoğlu hayatı anlamlandırmaya çalıştığı din arayışı gibi tüm insanlar herhangi bir konudaki diğer insanlara karşı olan eşitsizliğinin ama insani ama ilahi adalet düzeni ile telafi edilmesini ister , bekler. Bu kişinin üzerindeki hayat mücadelesi , hayatta kalma , genlerini geleceğe aktarma mücadelesini kolaylaştırma çabasıdır , arayışıdır. Demek istediğim gibi mutlak adalet hiçbir zaman yoktur ve de olmayacaktır. Mutlak olmasa da bizleri rahatlatacak kısmi insani adalet düzenini , daha geniş bakacak olursak huzuru , herkes için en mutlu olacağı kişi ile izdivaç kurmasını sağlayarak aşkı , yüksek güvenli yaşamı , dünya üzerindeki en yüksek akıl düzeyine sahip biz insanlar inşa edebiliriz. Bunun için de başta dünyanın önde gelen liderlerinin sonrasında tüm liderlerin , yöneticilerin ve tüm insanların doğruluk ve dürüstlük erdemi etrafında toplanması gerekiyor. Bu iki erdem dünyayı her sorundan kurtaracak çok mühim özelliklerdir ; doğruluk ve dürüstlük. İşte dünyada insanların ve ileri gelenlerin büyük çoğunluğunda bu iki özelliğin olmamasından
04 Yorumla- +1 yıl
dolayı bugüne kadar insanı kısmi adalet düzeni büyük çaplara çıkarılamamıştır hep ve insanlar hep adaletsiz dünyadan bahsedip bunun üstüne kendini edebiyatla , şiirle , isyanlarla ifade etmeye çalışmıştır.
- +1 yıl
İnsani adalet düzeninin de olması gereken düşünce temelini ifade edecek olursak : Herkese hak ettiği kadar yaşam ve herkese kaldırabileceği kadar yük.
BU SORUYA EN DOĞRU CEVABİ VERİCEK OLAN BENİM SANIRIM.. ALLAHu tala sabrediyor kefs süresinin 105 ayeti onlar dünya hayatıyla tatmın olurlar onlar dünya hayatıyla doyuma ulaşirlar onların kazandiklari yer itibariyle gidecekleri yer ateştir allahu tala neden sabrediyor nedeni şu bu dünya adalet üzrine kurulmuştuur adaleti sağlayan her devirde allah dostlarıdır diğer hüzranda deralette kalan insanlar adaleti bozan şeytana hizmet eden insanlardr savaşlar oluyor bir yerde bir yerde suçsuz insanlar öldürüluyor allahu tala sabrediyor ki bu dünyada adaleti bulmayan diğer dünyada bulucak yani demek istediğim şudur ki bu kayınat adelet üzerien kurulmuştur eğer bu dünyada gerçekleşmezse adalet yerini bulmazsa diğer dünyada allahu tala o adaleti sağlicak allahu tala söz veriyor kimsenin hakkını kimseye birakmiyacağina dayir öldürülen bebekler var onlar aslında o kafir insanalra ders veriyor onların ağlamasi allah dıyor o savaşlarin sona ermesi için onlar kalben allah demeleri lazım allah demedikleri sürece o savaşlar asla bitmez.
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Bu konu çok uzun bir yazı dizisi ile anlatılabilecek bir konu değil. Öncelikle bu dünya ya gelmemiz her inanışa göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden ben kendi dinimden örnek gösterirsem buraya gelme amacımız sınav irade ibadet ve konunun uzmanı olmadığım için bir çok sebepler yanlış söylememek için uzun tutmadım amacı. Eskiden insanlar helal yollada zenginliğe ulaşabiliyorlardı neticede takas usulü olan dönemlerde ne ekersen onu biçersin mantığı ile ne kadar çalışırsan o kadar kazanırsındı daha sonradan paralar çıkınca işler ticarete dönüştü ve kim bu ticarette saygınlığı dürüstlüğü kazanmış ise onlar kazandı yine zenginlik helal yollardan olabiliyordu yani ne kadar dürüst ne kadar çalışırsan o kadar çok kazanabiliyordun
Gel zaman git zaman ticaretler gelişti teknoloji gelişti insanlar değişti artık para kazanmak emeğinin karşılığı değil kimde çok para varsa onun kazandığı döneme kadar geldik. Artık para kazanmak eskisi gibi didinerek olmuyordu illaki bir haksızlık olmalıydı kara para olmalıydı ki parana para katasın bunlar nasıl oldu yolsuzluklar rüşvetler vergilerin ödenmemesi vergilerin kaçırılması insanların durumlarından yararlanarak ucuz işçi çalıştırılması işçinin hakkı yenmesi hep az parası olanın üzerine yüklenilmesi fakirden kuruşu kuruşuna kadar vergi alınıp zenginlerin vergilerine göz yumulması gibi bir dünya şeyler çıktı dünyada artık eskisi gibi insanların içinde iman ibadet Allah korkusu kalmadı ve dünyalık yaşamaya başladılar ve dünyaya gelme amacımızı unuttuk anlık yaşamaya başladı insanlar hiç ölmeyecekmiş gibi bu yüzden dinin imanın Allah korkusunun olmadığı bu dönemlerde hala inancını kaybetmeyen insanların dünyada ki çektiği çilelere dönüştü bu durumu bizi yaratan Allah istemedi bu hale gelmesini insanların doyumsuzlukları getirdi
yazımın ilk başında dediğim gibi yazmak ile olacak iş değil çok uzun hikayesi var burada ki harf karakteride yetmiyor umarım az buçuk anlatabilmişimdir.00 Yorumla
+1 yılyaratıcı düzeni kurarken şartlarını kurallarını koydu.. ve dediki böyle yaşarsan ve yaşatırsan dünyada da hesap gününde de iflah olursun.. kuralları çiğnersen hem bu dünyada hezeyan hem öbürdünyada hezeyan yaşarsın.. isyan edesin diye değil kabul edesin diye derdini de tasasını da beraberinde getirdi.. bize çok acı gelen bir şey aslında hiç önemli değil.. biz insani meziyetimiz olan duygularımız güdülerimiz reflekslerimiz bizim zaafımız olduğu için küçük dünyamızı kocaman görürüz.. dünyanın çok büyük olmadığını ölünce insanoğlu anlar..
elma şekeri senin hayal dünyanın bir ürünü..:D
seyri sülük ne demek bilir misin?
maddenin aslında madde olmadığı
varacağımız son durağın aslında o kadar uzakta olmadığı
gördüklerimizin aslında yanlış görmekten ibaret olduğu bir yolculuğunun ipuçlarıdır..
arınıyorsun
paklanıyorsun
kendinle yüzleşiyorsun..
ve reflekslerin zayıflıyor..
birisi sana tekme atsa ellerin karşı korumaya müdafaya geçer hani..
işte o kaybolur.. biter.. gerek duymazsın.. sadece durursun..
o duyguyu anlamak için yaşamak lazım..
anlatabileceklerim bu kadar..
hayal dünyanı bırak ve seyri sülük yolculuğuna çık ki beni anlayasın..
yoksa hep teoride kalır bunlar..10 Yorumla
+1 yılbak canım işte bu yüzden ateistlere acıyorum bu şekilde bakınca adalet yok ama biz ahirete inananlar orda adaletin sağlanacağını bildiğimiz için kafamız rahat ha gelgelelim Allah senin benim gibi karınca parkı yapıp lolipop yalarken o ona şöyle yapmış diyecek bir varlık değil sen bu zamana bakıyorsun ama bir de şöyle bak sen bu zamana bakarken Allah gelmiş geçmiş gelecek hepsinde aynı anda dengeyi sağlıyor yani aslında sana dengesiz gelecek şey geçmiştekini gelecektekini dengeleyen bir şey olabilir nitekim şöyle bir şey anlatılır
birgün bir adam namaz kılıyormuş sonra atlı durup ordaki çeşmeden su içmiş atına su vermiş o sırada bir çocuk adam su içerken attan kesesini çalıp kaçmış adam ata binmiş gitmişsonra kesenin yokluğunu farkedip dönmüş adama keseyi sormuş adam namazdaolduğundan cevap vermemiş adam sinirle sormuş hırsızsın ver altınlarımı demiş ama adam hala namaza devam etmiş atlı kılıcını çekip adamı öldürmüş şimdi bu şekilde namaz kılan adam haksız yere öldü atlı soyuldu çocuk hırsız oldu ama bir de şöyle bir tarafı var namaz kılan adam atlının babasını namaz da öldürmüş atlıda çocuğun babasından bir kese altın çalmış yani aslında sana haksızlık olarak görünen şey geçmişin temizliği00 YorumlaBir gün bir peygamber çöl sıcağında çeşmeden su içmiş ve çeşmeye yakın bir ağacın gölgesine oturmuş. Biraz sonra ilerden atılya bir savaşçının geldiğini görmüş. Savaşçı peygamberi görmemiş, boynunda ki torbayı çeşmenin kenarına koyup su içmiş ve torbayı unutup gitmiş.
Ardından küçük bir çocuk gelmiş, çeşmeden su içecekken torbayı görmüş, hemen açıp bakmış içi altın dolu. Torbayı alıp kaçmış. Ardından yaşlı bir adam gelmiş, su içmeye başlamış. Bu esnada savaşçı çeşmeye ger idönmüş torbayı aramış yok, hemen ihtiyara sormuş. "Torba nerede?"
Adam bilmediğini görmediğini falan söylemiş, savaşçıda çok sinirlenip kılıcını çekip adamı öldürmüş..
Bunları gören Peygamber şöyle söylemiş; Allahım bu nasıl adalettir o yaşlı adamın ne suçu vardı...
Allah peygambere: Ben size akıl verdim ancak benim adaletimi anlayacak aklı vermedim der. O yaşlı adam zamanında birini öldürmüş, öldürdüğü kişi savaşçının babasıymış.
Savaşçı o altınları bir köyü yağmalayıp almış, altınları aldığı kişiyse o çocuğun babasıymış... ve bu şekilde adalet yerini bulmuş.
Not: Arkadaşlar olayı tam anlatamadım yalnız aklımda kaldığı kadarıyla anlattım...11 Yorumla- +1 yıl
Vesvese başka bir şey değil.
Gizli Üye(36-45)+1 yılDünyayı bilmem de bizim ülkemizde adalet olacağını düşünmüyorum adaletsizliği yapanları, hırsızlığın alasını yapanları, benim adamım, benim öğrencim, benim memurum, benim sendikam, benim işçim, benim partilim, benim mezhebim, benim cemaatim (bura biraz karıştı ama)... anlayışından olanları bu millet bağrına basarsa bu ülkede adalet olmaz.
Bir şehir kendi ilindeki millet vekillerini tanımıyorsa, bu millet vekilleri bir gün mecliste kürsüye çıkıp şehrinin sorunlarını anlatmıyorsa ve hala o şehrin halkı bu vekillere (!) %75 oy veriyorsa bu memlekette adalet olmz.
Dinimize göre ülkendeki savaştan kaçmak günah olduğu halde 20-25 yaşındaki delikanlıları savaştan kaçan Suriyeliler bu memlekette hırsızlık yapıp, adam öldürüyorsa, kişi başı gıda yardımı, maaş, ücretsiz ekmek, hastanelerde öncelik hakkına sahip oluyorsa... Bu ülkeye vergi veren, askerlik yapan, bu ülkenin vatandaşı olan insanlar asgari ücrete mahkum edilmişse,700 TL emekli maaşına mahkum edilmişse, bunun yanında kendi ülkesinde 2. sınıf insan muamelesi görüyorsa, bazen anasını alıp gidiyor, bazen takla attırılıyor, bazen a... koyuluyorsa, bakarayla makarayla kandırılıyorsa, aynı anda gariban bir Anadolu çocuğu sınırda çatışma halindeyken hayatını sıfırlarken birileri paraları sıfırlıyorsa bu ülkede adalet olmaz...30 Yorumla
+1 yılkizin soruyu sorma seklinde bak sizin verdiginiz cevaplara bak Rabbimiz diye baslayanlar kusura bakmasin da din nasip isidir kuranda oyle yazar istedigine nasip eder istemedigine etmez benim bir cok arkadasim oldu musluman olmayan kendileri bile ciddi manada kendi dinlerine inanmadiklari halde var olan gercegin gercek oldugunu bildikleri halde degilmis gibi kabul etmeyi nefislerine kolay geliyor
sana cevap vermeyecekdim ama iki kelimede sana soylim madem 18 bin alemin rabbi olan Allah i elma sekerli cocuk diye edebiyat yapiyormus hissiyatiyla alay konusu eden; ki bu elma sekerli cocuk tabiri sana zaten ait degil, su icinde yasadigin dunyayi az biraz idrak edebilsen ne kadar komplex bir yapiya sahip oldugunu degil anlamak az bisey ucundan hissedebilsen hadi onuda gectim Allah a saygisizca yakistirma yapman ayri bir terbiyesizlik olmasiyla birlikte O'na ve onun dinine inananlarin inancina da ayri bir saygisizliktir bu inanmiyor olsan bile bu sekilde hitap etmek terbiyesizliktir. ayrica dunya adaletsiz degil insanlar adaletsizdir mesela sen adaletsizsin yukarida belirttigim sebeplerden dolayi benim Allah inancima ve tum Allah inanci olan insanlara karsi cok buyuk bir adaletsizlik yapiyorsun ve kalkmis adaletsiz dunya eger bir sihirli degnegim olsaydi dunyaya baris huzur getirirdim edasiyla ya neyse41 Yorumlatöbeden gel allah c. c kimseye benzetemessin allah c. c isteyene imanı istediğime zenginliği veririm buyurmuştur biz bu geçici dünyada misafiriz allah'ın emir ve yasaklarını yerine getirmekle mükellefiz zenginler bu fani dünyada cenneti yaşayanlar bizse yokluk ve sefalette olsa en iyi şekilde allah'ın c. c ayetlerini yerine getirmeye çalışıyoruz biz hep şöyle deriz ah bir zengin olsamda görevlerimi daha iyi şartlar altında yapsam yardım etsem hayır yapsam ama herkez yerini bilecek biz öldüğümüzde yokluk ve sefalet içinde imanımızdan vaz geçmediğimiz için zenginlerden önde tutulacaz onlarsa elinde her türlü imkanı olupsa yapmaktan kaçtıkları için yanacaklar ben size her türlü zenginliği verdiğim halde bana iman etmediniz haram olanı yaptınız içki içtiniz zina yaptınız saçma sapan şeylere taptınız diye suhal edilecekler ve asla affedilmeyecekler sakın birdaha allah'ı c. c kimseye benzetme ve isyan etme herşeye rağmen şükretmeyi bil biz cenneti kazanabilmek için bu dünyada sınavdayız zenginlik nam şöhret hepsi boş şükret ve imanını en iyi şekilde yerine getir gerçek zenginliği cennette yaşıyasın
03 Yorumla- +1 yıl
Güzel yazmışsında sınav ne alaka şimdi
- +1 yıl
islamın ve imanın şartlarını tam anlamıyla yerine getirebilmek için burdayız bir tek hz. peygamberimiz ben burada neysem dünyadada o olucam deyip gelmiş ve bunu başarmıştır o yüzden peygamberimiz daha doğmadan cennetin kapısında ismi yazıyor müslümanız diye geçiniyoruz ama alakamız bile yok yazık bizlere
+1 yılFarkındaysan genelde kötü insanlar iyi şartlarda yaşıyor, ya da çok iyi insanlar. Çünkü Allah kötülerin seslerini işitmemek için onların istediğini hemen verirmiş. Ahirette ''ben şunu istemiştim, sen vermedin'' demesinler diye bu dünyada istediklerini verirmiş rabbim. Çok temiz, allahın ismini çok zikreden insanlara da geç verirmiş ki biraz daha dua etsin, sesini dinleyeyim diye. ve eninde sonunda çok dua edene verirmiş. öbür dünya için iste, burası geçici ama burada iyi yaşayamayan insanlar öteki dünyada rahat edecek :))
20 Yorumla
+1 yılİşe din boyutundan bakacak olursak eğerki;islamiyet bize aç insanları doyurmayı onlara yardım etmeyi bir çok ayette ve hadis-i şerifte emreder. bu yüzden kurban keseriz ve etimizin bir kısmını yoksullarla paylaşırız aynı şekilde zekaat ve sadakımızıda onlarla paylaşırız. islamiyet bize yoksulların elinden tut der onları anlamak için her yıl 1 ay boyunca oruç tutun der. eğer dünya allahın adeleti ile yönetilse dünyada ne açlık kalır nede haksızlık. şuanki dünya düzeni tamamen insan adeletinin temelleri üzerine kurulu olduğu için açlık yoksulluk adeletsizlik gayet normal. dünyanın en zengin kaynaklarına sahip olan afrika kıtasının bütün zenginliklerini beyaz adamlar sömürmekte batıdaki insanlar yemeğini beğenmeyip çöpe atıp beğenmezken afrikadaki insanlar çoğu gece aç yatmakta. dinimize göre israf haramdır zaten.. bu yüzden tanrıya suç atmak yerine kendimize çeki düzen vermemiz gerekir diyorum ve herkese hayırlı cumalar diliyorum ve noktayı koyuyorum.
21 Yorumlaburada konuşulan tüm konuları kapsayan bir konu neden böyleyim neden o değil de ben onun yerinde keşke ben olsaydım keşke piyango bana çıksa açıkçası neden böyle olduğunu bende pek izah edemedim bu yaşıma kadar:) ama sadece şunu biliyorum bu yazıyı yazarken bir yerlerde zevk sefa mutluluk varken diğer tarafta hastanede kemoterapi alan ve tek amacı hayatta kalmak olan ve acısının dinmesi için dua eden insanlar var bir şeklide bu dünyada yaşıyoruz muazzam bir sonsuzluğun içinde dibimizdeki mars gezegeninde gece -70 gündüz belki de + 80 derece yaşam imkansız dünyanın özel olarak oluşturulduğu belli ama bunun sırrını bilecek kadar zekam yok
10 YorumlaHala daha öteki dünyaya inanıldığı sürece adalet gelmeyecek. Herkes nasılsa öteki dünyada kralım mantığıyla yaşadığı için, çoğunluk hesap sormuyor, hesap sorana da anarşit gözüyle bakılıyor.
Hiç farkettin mi dini kurumlar asla vergi ödemezler, sürekli bağış toplarlar, mesela bizim hükümet, CERN'den ayrılıd yıllık 90 milyon TL vermemek için ama DİYANAYE YILLIK 5 MİLYAR TL harcanıyor.
Yöneticiler ve iş adamları din kavramını güçlü tutup, insanların hesap sormasının önüne geçiyorlar. İnsanlar da yiyor.
İnsanlar böyle mal olduğu sürece adalet falan olmayacak.11 YorumlaDünya nın adaletsiz oldugunu düşünmüyorum. Adaletsizligin sebebi insanlar. Keyfi yerinde olanın adaletle bir derdi olmadıgı gibi, adaletli bir dünya da yaşamak istemez. Benim param var ben adam bile öldürsem ilk celsede yırtarım. Sen açlıktan ölürken bakkaldan ekmek çalarsın 3-6 ay arası hapis yatarsın en az. Durum bu olunca Sende zengin olsan sende adaleti filan takmaz, dünyanın halinden memnun olurdun.
Zenginin malı zügürdün çenesini yorarmış, Boş ver adaleti işine bak. Herkes bir şekilde göçücek bu diyardan, Önemli olan öbür dünyada işimize yarayacak şeylerden bolca toplamak ;) Bırakalım günahlarıda zenginler toplasın, cehenneme vip bileti garantilesinler, diyip zügürt teselliside yapayım size :)00 Yorumla
+1 yılaç gözlüler var. bir de korkaklar...
bunların en kötüsü de hem açgözlü olup hem de korkak olanlar var.
açgözlülerden kastettiklerim, hiç bir şeyle yetinmeyip hep daha fazlasını isteyenler. kendileri hiçbir şey yapmazlar ama çok şey yapıyormuş gibi gösterirler. bir sürü insanın emeğini alınterini sömürürler.
korkaklardan kastettiklerim ise üç kuruş için gece gündüz çalışırlar ve sürekli adaletsizlikten yakınırlar. günde 12 saat asgari ücrette çalışıp kendilerini açgözlülerin kölesi yaparlar. hak ve hukuklarını arayacak cesaretleri yoktur. hesap soramazlar, içinde bulundukları durumun kader olduğunu söyleyip kendilerini avuturlar. işte bu yüzden adalet yok00 Yorumla
+1 yılyaşam mücadelesi verenler obür tarafta harcadığınn hesabını tutamayanlardan daha şanslı olacak kişilerdir. dünyada bence adalet var bizim ülkemizde yok. bunun bir çok örneğini verebiilirim. bu ülkede insana saygı yok sen yaya geçidine geliyorsun şerefsizlerin sana yol vermseini bekliyosun ya da koşarak karşıya geçiyorsun. bir ayakabıya bin tl veren bir insan bir çalıanına 900 tl yi çok görüyor. git yurt dışına bak bakalım saygı adalet ne derecede orada. götün yiyosa beslediğin hayvana bakma yiyosa sokağa at, bir yaya yola çıktığında yiyorsa yol verme bırak diğer ülkeleri kendi ülkene bak önce.. 800 tl maaş verip kiranın 700 600 tl olduğu bir ülkede geçinmeyi becermek midir? yoksa sabahtan akşama kadar kavga edip 15-20 bin tl alıp 800 tl çok onlara diyenbir ülkenin önde gidenlerimidir adalet? yemişim ben bu ülkenin sistemini adaletini hukkuğunu.
00 Yorumla
+1 yılöncelikle adalet eşitlik değildir ki bunun söylemeye bile gerek duymuyorum
dünya adil olsaydı yaşamaya gerek kalmazdı diye düşünüyorum şöyle ki
insanların buraya sınanmak üzere yollandığı bir gerçek iyiyi kötüden vs. ayırmak için
o zaman dünyanın adil olduğunu varsayalım
bu durumda kimsenin bazı olumsuzlukları yaratmak için bir sebebi olmayacaktı en basitinden ekonomik olarak herkese adil davranılmış olsaydı para için kendini satan insanlar, soygunlar kapkaç vb. olmazdı kısaca kötülük olmazdı bu durumda herkes yalnızca dini inancı açısından değerlendirilirdi ama bana göre bu da yeterince adil görünmüyor00 Yorumlauzun süredir bende aynı şeyi düşünüyorum. dünyada adalet yok çünkü insanlar her zaman iyinin de iyisini istiyor. mesela bir iddaa oynuyosun, bir kere kazandın ve yüklü para aldın. daha sonra hep daha iyisini istersin, daha yüksek oyniyim artsın.. derken birden bire elindeki her şey gider. hayatta böyle. mesela televizyonlarda izliyosundur, nasıl zengin yaşayanlar var. o kadar varlık içinde yokluğu bilmiyolar. ama dünyanın öbür tarafında bir yudum su için can verenler para ne bilmeyenler. peki o kadar parası olan insanlar napıyo bu duruma? bir tane daha bugatti aliyim, susuzluktan ölenler mi? abi şaka mısınız ya bu olay çok eskimedi mi? neyse instagrama yediğim makarnanın resmi koyiyim... şeklinde. insanlar uyuyor farkında değiller. benden bu kadar
00 YorumlaEğer dünyanın bir imtihan olduğun farkında olsan bunu söylemezdin. Eğer kusursuz bir yer olsa sınavın ne anlamı kalırdı? Dünyanın adaleti tarafından sınaniyosun zaten. Seni gören Allahin bu adaletsizlige nasıl tepki vereceksin diye soruyor sana. Eğer doğru yolu seçersen adalet adına bir tuğla koyup sende kusursuz adalet duvarına destek olacaksın. Ama böyle isyan edersen gerçek adalet karşısinda işin çok zor. Sen ahlaki değerlerine sahip çıkıp ilahi gücün yolunu seçersen yaratıcın seni adaletle ödüllendirir. Benliğine sahip çık yaratıcına kulak ver , oku düşün anla. Dünya basit aslında iyiler ve kötüler..
00 Yorumla
+1 yılAdalet var ama kısmen dünyada. Aslında şunları düşünmek daha doğru. Bir haksızlık karşısında amannnn boşver bu kadardan bişe olmaz dersen sonrasında bu durum daha büyük adaletsizliklere sebep olunca ettim buldum demek daha doğru elbette dha büyük bir adaletsizlikle karşılaşmış olursun ama sebebini kendimizde aramak daha doğrudur. Adaletin bir kısmı dunyada tecelli bulurken bir kısmı ahirette tecelli bulacaktır. En azından buna inanmak gerek. Neden gerek dersen aksi halde güç yetiremediğin haksızlıklar karşısında kalınca
'' Kula Bela Gelmez, Hak Yazmayınca... Hak Bela Yazmaz, Kul Azmayınca ...''
Adaletsizliğin sebebini ve hak arama konusunda daha bilinçli olursak bu düzelir aksi halde mantık düzelmedikçe bu devam edecektir. Kısaca hamlıktan pişmiş bir kişiliğe sahip olmadıkça haksızlğa sürekli müzdarip kalacaktır insan taki dersini iyi öğrenene kadar.00 Yorumla
+1 yıl''herşey zıddı ile varlığını ispatlar''.. bu yaşamın varoluşun temel özelliğidir. adalet karşısında adaletsizliği görünce daha sıkı sarılırız adalete. yaşamımızın merkezine oturturuz hakkı hukuğu ama ne zaman ki egolarımıza yenik düşeriz işte o zaman tüm çarklar bizim için dönsün isteriz.
Tanrı herşeyi zıddı ile yarattı ki evrenin en üst, en son gelişmiş modeli olan insanın tüm bunların farkına varıp tercihini egolarından değilde doğrudan haktan yana kullanması için.. işte bu noktada sınavı başlar ve yaşamı kaderi tercihlerine göre şekillenir.00 YorumlaÇünkü adalet kavramı toplumdan topluma degisebilen bir kavram oluvermiş durumda. Ve bu acınası durumu ki senin düzeltmeye niyeti yok. El altindan el üstü den fark etmeksizin rüşvetler havada uçuşurken. Kimse kimsenin hakkına önem vermez olmuş. Sokaktaki bir hayvanın hakkını kaçımız biliyoruz? Onu geçtim kendi haklarimizi kaçımız biliyoruz.. biz bu haklarimizi ogrenmedigimiz sürece bu adaletsizlik devam edicek. Matematiği bilmeyen bir öğrenciye bir harf gösterip bu 20 dersem inanır. Ama merak edip araştırırsa onun aslinda bir sayi olmadığını ve bir harf olduğunu öğrenir. Ogrenirse doğru yolda gider.. değil mi? Adalet kavramini sorgulamak icin öncelikle toplum haklari hakki da bilinclendirilmeli..
00 Yorumla
+1 yılBencil olduğumuz için. Toplumların tüm bireyleri yalnızca kendi çıkarını düşündüğü için. Empati kuramadığımız için. Hayatı flu gösteren gözlükler taktigimiz için. Aç gözlü olduğumuz için. Kendimize dev aynasinda baktigimiz için. Sürü psikolojisine sahip olduğumuz için. Tembel olduğumuz için. Hep bir kurtariciya, kahramana ihtiyaç duyduğumuz için. Hayattan ne istediğimizi bilmediğimiz için.
Beynimizi hep uyku modunda tuttuğumuz için.
Kısaca insan olduğumuz için. Çünkü insan doğası böyle. Silkinmedigi sürece her gün yozlasmalarin bin bir türlüsü üzerine yağar, toz zerreleri gibi.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdaleti bu şekilde aramak yanlış. Tanrılara suç atma ile olmaz bu işler.
Onun dışında neden adalet yok? Çünkü ezilen de ezmek istiyor. Ortak ideal insanlık deniyor, lakin biraz fırsat sahibi olan da kendi astını ezmek istiyor. Haliyle mutlak adalet, mutlak mutluluk filan da olmuyor. Sen gidersin eşcinsellerin hakkını savunursun misal, ama onlar biraz güçlense ''Dinler bizi mahvetti, yok olmalı.'' diye bik bik öterler. Ya da gider seks işçisinin mesleğini taciz edilmeden yapabilmesini savunursun misal, o ise biraz sesini çıkarmaya başlayınca ''Evlilik köleliktir.'' diye karşıtını yok etmeye çalışır. Vs vs. Haliyle herkes kendisini dayatmaya ve kendisinden olmayanı yok etmeye odaklanınca, adalet de olmaz.25 Yorumla- +1 yıl
Açıklama ve misaller müthiş olmuş..
- +1 yıl
Beğenmeyen de kesin eşcinseldir yarasına dokundun.:D ama tespitin gerçekten güzel. okumuş ve idrak etmiş olmanın örneğisin.
Cevap sahibi+1 yıl@fundamentalist
Teşekkür ederim. Farklılıkları kabullenmek olmalı, "ölçülü" olduğu müddetçe.
Cevap sahibi+1 yılBen eşcinsel bireylere değil, ezilmiş özel gereksinimli bu bireylerin bile duyarsız olabildiğine dokundurmuştum aslında. Bilemeyeceğim, eksiler de memnun edici^^
- +1 yıl
Genel manada bahsettiğin aşikar da şahsi algılayan olabiliyor. yapacak bişey yok ^^
+1 yılRabbimiz Kuranda ''O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır''.(mülk suresi 2. ayette) buyurmuştur. Bu dünya imtihan yeridir insan iyilikte ve kötülükte serbest bırakılmıştır. Fakat insana akıl vicdan verilmiştir. Mantıken düşünürsen mesela kötülük yapıp insanları öldürenler zevk sefa sürüp hiç karşılık görmeden ölebiliyolar veya iyilik yapıp güzel yaşayanlar çile çekip sıkıntılarla karşılaşabiliyo sonrada ölüyorlar. Bunların cezasız veya mükafatsız kalmamasını benim mantığım almıyor. Elbetteki dinimize göre mahşer günü bütün herkes hakkını alıcak herkes hesaba çekilcektir. Bizi yaratan Allah orada herkesin hakkını verecektir. Kısacası öldükten sonra insan yok olmuyo ölüm sonrada hayat var.
Saçı sakallı bir adam berbere gitmiyo diye berber mi suçlu insanlarda Allah ı hatırlamayıp onu dinlemeyip ondan yardım dilemeyip de niye yaratanı suçlarlar. Acaba kimde kabahat?20 Yorumla
+1 yıldünyanın en mutlu insanları okyanusta herşeyden mahrum bir şekilde yaşayan bir adanın sakinleriymiş diye bir yerde okumuştum... yani mutlu ya da daha iyi olabilmek için çok fazla paraya ihtiyacımız yok, herkes aynı kazansaydı zaten zenginlik ya da fakirlik olmayacaktı ya da herkes aynı fiziksel özellikte olsaydı güzellik ya da çirkinlik olmayacaktı, ya da herkes aynı tende olsaydı kumrallık esmerlik siyahilik olmayacaktı ya da herkes aynı dilde konuşsaydı ırklar olmayacaktı...
yani adaletsiz olan tanrı değil, tanrının verdiğiyle memnun kalamayan insanlar bence...00 YorumlaAdalet her zaman var mühim olan onu keşfetmek... Zenginin sınavı kendine göredir yoksulun sınavı kendine göredir. Zengin parasıyla sapıtmışsa Allah ona daha çok verir o sapıttıkça daha da çok ister Allah daha da çok verir ahiret zamanı amel defteri açıldığında bak sen istedin ben verdim sen daha da istedin ben daha da verdim eee benim için ne yaptın dendiğinde diyecek bişesi kalmaz. Yoksula gelelim yoktur ama yarım ekmek buluyorsa şukur etmeli eğer o durumda şükür edebiliyorsa Allaha inancı tamdır mükafatını alır. Ancak yarım ekmeğe şükür etmeyip te isyan ediyorsa durumu zordur. Ha zengin içinde aynısı adamlar kazanıyor yoksulu doyurup düşmüşe yardım ediyorsa o insan ne güzel bir insan.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle adalet dediğin kavram kime göre adalet neye göre adalet? kavramların referansına göre yorum yapabiliriz. hayvanlar aleminde bir aslan bir ceylanı yediğinde diğer ceylanlar bize neden bu kötülüğü yapıyorsun diye haksızlıga ugradıklarını düşünür mü? Adalet kavramı içinde yaşadığınız kültürün cografyanın inancın şekillendirmesiyle ortaya çıkar. İyi ve kötü gibi kavramı maddenin dogasında ya da beş duyu organında arıyorsan sokakların çıkmaza çıkacaktır. Düşünki hiç kullanılmamış bir lazımlıktan yemek yiyebilir misin? yiyemezsin neden? sen aklın kabul etse ruhun reddeder lazımlıktan yemeyi.
00 Yorumla
+1 yılşeriat ne istemiş, komşun aç iken önce onu doyur, biri yardıma muhtaç iken önce ona yardım et, insanlara hoş görülü ve mütevazi güler yüzlü ol, sana kötülük yapana sen iyilik etki kötülük bulsun, içkiyi yasaklamışki insanlar birbirleriyle kavga etmesin cinayet işlemesin, içip içip karısını dövmesin, örtünmeyi istemişki kimse birbirinin namahrem yerini görüpde nefsi uyanıp şehvete kapılmasın, kurban bayramı olmuşki et yemeyen kalmasın, suçlular cezalandırılmışki bir başkası aynı suçu işlmesin, işte adalet budur, ama şeriatla olur
20 YorumlaÇok güzel bir konu açmış sınız. Öncelikle tesekkur ederim, bu adalet denilen kavramı son zamanlarda değil, 60 seneden beridir nesilden nesilde düşünülüp bir sonuca varilmamasinin sebebi bu sistemi savunanların maddi kaynağı olmasındandır arkadaşım,
Ne yapmalıyız bana kalsa bir şeyler üretip çok büyük paralarla oynaya bilirim bu yeterli mi değil, neden
Ne kadar paraya sahip olursan ol her zaman borcun olur bunu unutma.
Ve bu duzen i eleştirmek yerine köle olmayı 1 somon ekmek için patronlarinin kölesi olup evdeki AC çocuklarına bakıyor olmaları zenginlerin setinde olmaz biz olmazsak onlarda olmaz kapitalizmon çökmesi çalışanlara bağlıdır. Sorgulamak yerine köle olmayı emrediyorlar saçma emekli olunca maaş yaşıyormuş çalışmadan peki çalışırken o kadar yiprandiktan geçeni gün ettikten sonra o kambur sırtı ve geride kalan hayallerini duzelte bilecek mi hayır
Kusura bakma çok doluyum
Bayağı yazdım
Birileri oturup kıç büyütsün diye aci cekiyoruz sebebi bu.00 Yorumlayardıma muhtaç olanlara el uzatılmalı ben demek yerine biz denmeli akrabalar ilşkileri aile fertleri bile birbirini görmez olmuş
hayat çok pahalılaştı insanlar çok çalışarak standart geçinebiliyor kendini geliştiremiyor karakter körleşiyor
daha kendimize bile adaletimiz yok başkasına nasıl olsun ki kendimizi bile anlamıyoruz daha
insan sevmeyi bile bilemiyor ki burada çok gördüm foto koyupta yakışıyoruz mu ya da sizce nasıl giyinmeliyim diye
insan başkalarının düşüncelerini alır emir gibi yaşamamalı biri ne yapsın herkeste bir özentilik başlıyor
herkes kendi karakterini yaşamalı özenti karakterlerle bir şey değişmez00 YorumlaŞimdi evden çıkıp otobüse binsen, bindiğin otobüsün kaza yapıp yapmayacağını biliyorsan sen haklısın yoksa ne adalet olup olmadığını bilmiyorsun.. Steve Jobs havadan gelen parayla mı Apple ve benzeri bir çok şirketin sahibi oldu.. Sakıp Sabancı çok zengindi de noldu oğluna bir çift ayakkabı giydiremedi.. Nick Vujicic kol ve bacakları olmadığı halde çok başarılı bir kişi.. Velhasıl örnekler çok.. İnsanalr tv de zap yapacağına internette surf yapacağına birazcık da okuyup anlamaya, anladığını sorgulamaya, sorguladığını tartışmaya çalışsa çok şey değişir.. En başta insan kendisini geliştirir; sonra yakınlarını; sonra sonra sonra belki de dünyayı değiştirir..
00 YorumlaYıllardır düşünüyorum bunu ama bir cevap bulamadım bulamayacağımda galiba. Adalet yok evet bir tarafta açlıktan ölen çocuklar varken diğer tarafta ailelerin her türlü imkanı sunduğu (sunabildiği) istediği her şey gerçekleşen (gerçekleştirilen) çocuklar var. Açlıktan ölenlerin yoksulluk sefalet çekenlerin günahı ne? ne yaptılar da bu durum onlara reva görüldü? Ya da istediği her şeye sahip olabilen varlıklı ailelere mensup çocukların artısı ne? onlar neye göre seçildi ya da belirlendi? Cevap yok yokk !
00 Yorumla“Sana tanrı hakkında bir iki sır vereyim. Tanrı seyretmeyi sever. O bir oyunbazdır. Bir düşünsene, insana içgüdüler verir sana bu olağanüstü yetiyi verir, sonra ne yapar dersin? Sırf kendi eğlencesi için, kendi özel kozmik komedi filmi için tam zıttı kurallar koyar. Gelmiş geçmiş en büyük ahmak. Bak, ama dokunma. Dokun, ama tatma. Tat, ama yutma. Ve sen sekip dururken, o ne yapar? Hasta, kahrolası kıçıyla güler! Hasisin tekidir! sadisttir! görevi başında bulunmayan bir derebeyidir! buna tapmak mı? asla! ” John Milton
Şeytanın Avukatından bir replik00 Yorumlane kadar garip degilmi. kimisi adaleti norlmayışının suçunu dünyaya yüklüyor kimisi dine. Adleti dünya saglamıyor adaleti adil olduklarını düşünenler sagladıklarını düşünüyorlar. adam dine inanmıyor ama saldırıyor. kendi adalet anlayışımızı degilde dinin emrettiği adalet anlayışını herkes hakkıyla uygulasaydı. dünyada ne fakir kalırdı nede zengin olurdu. çünkü din bir lokma ekmegi bile paylaşmayı tavsiye etmiş.
22 YorumlaDemissin ya tanrı çocuk mu diye. Aslında hersey orada saklı. İnsanlar dine yatirim yaptigi kadar insanliga yatirim yapsa dünya böyle olmaz. Ama dinler uydurularak insanlara yön veriliyor ve birilerinin cebi dolarken birileri kendini cennete gidecek sanıyor. Dogar dogmaz bir yarisin icine itiliyoruz önce okul sonra kariyer pesinde koşuyoruz ve bunlari elde edemezsek "ADAM olamadi" oluyoruz. Hersey cocukluktan itibaren asilaniyor insanlara acimasiz olmak umursamaz olmak öğretiliyor. Çünkü öyle olmazsak paramiz olmaz. Her kötülüğün başı paradir. Ben bunu bilir bunu soylerim.
00 Yorumlainsanın oldugu yerde adalet kavramı herzaman degısır doganın adaletını bıle bozan bir türüz sonucta ve en dogru adalet neye ve kıme gore sorularını sorarız bir katile göre insan öldürmek son derece normal bir ihtiyactır ama hapisle cezalandırılır. kimilerine fikirlerini savunmak ve onları yasamak normaldır ama daha güçlü insanlaın fikirleriyle catıstınmı sende kaybeden adalette olursun peki bu soruyu soruyosun ya senın adalet anlayısın var mı ve bu adalet anlayısını her sekılde uygulaya bılcek bırı olduguna ınanıyormusun ben elhamdülillah müslümanım benim dinim bana derki ALLAH bizleri yarattı ve bize dogru yolu gosteren elçiler gönderdi ama insanlara karışılmıycagınında haberını yolladı sunalan dogruları secenlerı cennetle müjdeledi uymuyanlarıda cehennemle
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhala isi siyas boyuta cekip bilmem su soyle bu boyle diyenler var bu memleketin bir akillisi sizsiniz zaten bu egonuz yuzunden Türkiye geri kaldi namaz kilanlara yobaz dediniz ama gercek yobazin siz oldugunuz bugun gun yüzüne cikti vatanseveriz dediniz esas vatana ihanet edenlerin siz oldugunuz ortaya cikti simdi bunlara taviz vermeyen bir ADAM cikti korkunuzdan yusuf yusuf etmeye basladiniz siz kısaltmak istedikce o ADAM uzadı ve bu vatana gercek hizmet ettikçe sizin hazimsizliginiz artti milletvekilini tanimayanlar diyorsunuz internette bir arastirma yapin esas cahil topluluğunun esas kus beyinli kendiniz oldugunuzu farkedeceksiniz sizin dostunuz yalakalariniz o zamanlar bu milletin basinda iken siz onun ismini dahi bilmiyordunuz şimdi akilli oldugunuzu zannediyorsunuz. ama su bir gercekki bu dunyayi kurtarsa siz yine musluman oldugu icin sevmeyeceksinjz cunku siz hazimsizsiniz ve bu hazimsizliginiz ne yazikki sizle beraber bir ömür yaninizda olacak.
22 Yorumla- +1 yıl
Sen ne yazıyorsun denyo. Soran arkadaş siyaset mi yaptı da burada siyaset yapıyorsunuz. Din ile iman ile ne güzel kandırıldığınızı burada gösteriyorsunuz. Din odaklı politikalar üreten hiçbir devlet uzun soluklu gücünü koruyamaz , insanlarına refah sağlayamaz.
Cevap sahibi+1 yılhitabina dikkat et dingil kimsin sen bana hakaret ediyorsun siz isin icinden cikamadiginiz zaman aynen sende goruldugu gibi yapiyorsunuz işte mal ortada daha ne diyim ben. sizin laikliginiz sayesinde geri kaldik din ile yonetilen hicbir millet geri kalmadi kalmazda senin kafan buna basmaz cunku sen dinde insanlari kesiyorlar dersin ama bisey oldumu dinin yasakladigi mafyayi kul hakkini gozetmeden kullanirsin adamlar gayri mesru kovalar sende saksakciligini yaparsin unutma firavunlarada kalmadi bu dunya son nefesinde iman etse bile... nen soruyu siyasete cekmedim siyasete cekenlere cevap olsun diye yazdim yarasi olan gocunur
Aile & Toplum konusunda 876 cevap paylaştı. Cevap olarak
ilk üyeliğimde yayınladığım yazımı paylaşıyorum :
www.kizlarsoruyor.com/.../a4896-ying-yang-seni-reddediyorum10 Yorumladünyada adalet değil, kurallar vardır. yaratıcının adaleti dünya için değil, ahiret içindir. hesap kitap oradadır. burada herkes iyilik yapmakta ve kötülük yapmakta özgürdür. herkes kendi seçimlerinden sorumludur. seçimlerin ödülü veyahut cezası (ki adalet de işte tam budur) ahirette verilecektir. dünyada adalet yaratıcının adaletini aramayın lütfen. dünyada adaleti insanlar sağlamalı.
10 YorumlaDüşünsene adalet var herkez hakkını alıyo ve dünya da kimse sıkıntı çekmiyo buda yaşanılmaz bir yer olurdu tamam hep güçsüzün hakkı yeniyo ama neden diye sormak yerine ben bir birey olarak ne yapabilirim denebilir ve bunun için mücadele verilmesi lazım gelir fikirlerime göre.
10 Yorumla
+1 yılBu insanlar içinde geçerili: hz. Muhammed sav demiş ki:
Kime iyilik yaptımda, "kötülük gõrüyorun." Bazen iyi olursun ve iyiliğinden hayata dayir kaybedersin, bazen kötü olursun ve kazandım sanarsın ama eninde sonunda; hak ettiğin yere vararsın cünki imtihandır ve sen bilmezsin.
Soruna geliyorum oda imtihan: Allah cc buyuruyor ki: komşun aç iken ekmeğini bölmeden yatma..
Onların imtihanı başta zor helal ve haramı ayrı tutmak için ve bizlerin onlara tutumumz için.10 Yorumla
+1 yılAhh kardeşim ahh hem insanlar bu dünyada imtihan olduklarını bilirler... Ondan sonra ufacık bir sıkıntı olduğunda bu niye böyle niye şöyle derler...
İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar?
Andolsun ki, biz onlardan öncekileri de imtihandan geçirmişizdir. Elbette Allah, doğruları ortaya çıkaracak, yalancıları da mutlaka ortaya koyacaktır.
Ankebut Suresi 2ve3. Ayet30 YorumlaBunu soyleyenler bir takim bunalimda olabilir. Mutlu olmak icin paraya ihtiyacin yok cok sevdigin ve seninle ayni fikirde olan insanla kum yiyerek bile yasayabilirsin gayet mutlu olursun adalete gelince herkes ayni maddi durum icerisinde yaratilmadi ancak zengine parani nerede harcadin fakire her seye ragmen sukrettin mi sorulacak unutma dunya bir sinav asil dusunmemiz gereken diger dunya bence. istersen daha detayli konusabiliriz hem kafandaki sorularada yol vermis olursun
00 Yorumlaadalet var o da Allahın adaleti onu da kimse tartışamaz.. eğer insanlar arasında adalet olsaydı günahlar azalırdı insan beynine kalbine nefsine hakim olmalı.. boşuna mı demişler en büyük adalet vicdandır.. o yüzden pek tartışılacak bir konu değil bnce bu benim fikrim tabi ki..
00 YorumlaAdaletin; iyilik ve kötülüğün, güçlülük ve zayıflıktan daha önemli olduğu bir ortamda geçerli olması beklenebilir anca. Güçlünün hayatta kaldığı, güçsüzün yok olduğu darwinizm felsefesine göre adaletten söz edilemez. Zincirin güçsüz halkaları her zaman teker teker elenir fakat zincir asla kopmaz, güçlü olanlarla devam eder. Dolayısıyla böyle bir ortamda adalet mümkün değildir. İnsanlar hakettiklerini alabilmek için ölümden sonra hayat düşüncesiyle kendilerini avuturlar bu dünyada.
00 Yorumla
+1 yılHititler ve Mısırlılar yüzünden bence. Sen git MÖ. 1274 yılında hiç gereği yokken dünya tarihinin ilk savaşını çıkar topraktı yoldu diye sonra senin tarafın benim tarafım derken zamanla adalet madalet kalmamış hiç tabi. Yeni değil adeletin olmayışı tee milattan öncesine dayanıyor.
00 YorumlaHerkes bir yolla sınanıyor. Zenginler parası olup bağış yapıp yapmayacaklar mı, insanlara yardım edecek mi etmeyecek mi diye.
Fakirler ise o yoklukta hırsızlık yapacak mı, kötü yollara başvuracak mı diye sınanıyorlar.
Zenginsen elindekini almaya çalışıyorlar hayat boyu zenginler bunu elde tutmak için uğraşırlar.
Fakirler fakirliği küçük yaşta tadıp zorluğunu görüp iyi yerlere gelirler.00 Yorumla
+1 yılMesela en sıradan bakış açısı olarak ele alırsak kimse dünyada neden adalet yok? diye sormuyorlar kendilerine zaten kendilerine bu soruyu sorup en azından kendilerinden başlayarak adalet duygusunu yaysalar durumlar düzelir. Ama iyi insanlar olduğu gibi zalim, çıkarcılar da var. Bu hep böyle devam edecek sanırım.
00 Yorumla
+1 yılŞöyle bir şey: Dedikleri doğru. Adelet uygulayacak kişiler yok. O kişiler olması için ilk önce bazılarının insanlığı ve dürüstlüğü öğrenmesi lazım.
Ve as üs ilişkisi illa olacak, şöyle ki adalet ve eşitlik aynı şey değildir. Birinin zengin birinin fakir yaşaması adalet değil düzendir. Bu zaten olacak. Sadece çok fakir çok zengin dengesizliği var.
Ama senin dediğin eşitlik. Adalet dediğin tecavüzcülerin hırsızların hala dışarıda elini kolunu salaya sallaya gezmesi.. Buna cidden çare lazım.00 Yorumla
+1 yılaslında adalet var ama biz insanoğlu kendi elimizle bu adeleti bozuyoruz hep daha çok kazanma hırsı ile insanları kırıp döküyoruz sonra aradan yıllar geçip başımıza bir hal gelince anlıyoruz ki orada ben yanlış yaptım diye
kırılıp dökülen insanda karşısında kinin başına ne geldiğini bilmediği için adaletin olmadığını düşünüyor
dünyada o kadar güzel bir adalet var ki aslında bazen biz göremiyoruz bazende biz kendimiz bunu bozuyoruz00 YorumlaDünyada ilahi adalet yok evet bu çok doğru sürekli imtihan sınav derler kimisinin imtihanı ağır derler ama buda bir noktada yayar sakat doğan biriyle sağlam doğanın imtihanı eşit olmaz ya da zenginle fakirin ben başka bir ilahi düzen olduğunu düşünüyorum mevcut dinler bunu açıklayamıyor çelişkilerle dolu
00 Yorumlaevet Dünya'da ciddi anlamda adalet yok.. adalet terazisi varsa da bunun ispatı yok.. inancımızı zorlayan olaylar, gördüğümüz yaşadığımız her şey ise bu konuda bizi tereddüt etmeye yöneltiyor.. bilmiyorum bazen ilahi adalet dedikleri şey var aslında, çoğu kez denk geliyorum.. ama genel anlamda adalet yok.. belki de düzen böyledir.. belki de her şey olması gerektiği gibidir. bilemiyorum..
00 Yorumla
+1 yılÇok eskiden insanlar bu sekilde ayrilmis zaten. Yani var olusun basindan beri, guclu olanin soyu zengin devam etmis. Savaslarda, yasam mucadelerinde basarili olan kazaniyor ve onun ulkesi on plana geciyor. Hayat bir yaris. Simdi de tum duzenler yeniden oturtulsa yine guclu olan one gecerdi. Yani bence hepsi gecmise dayaniyor.
00 YorumlaBu boyledir iste. Degistiremegiz istesekte. Disarda cocuk mendil satiyor, su satiyor sadece babasi onu dovmesin veya uç bes kurus kazanip ekmek alabilsinler diye. bir tarafta zengin zuppeler, zengin kiz cocuklari annesinin yemeklerini begenmeyip hemen kendine siparis verirler ve daha neler neler. Bu boyledir iste.
Adaletini yiyeyim dunya. Imtihandir belki. Kaderde olabilir. Alin yazisi. Dunya pek adeletli degil. İnsan pek de vefalı bir varlık değil.00 Yorumla
+1 yılEger bu dunyayla bitseydi hersey evet adalet yok derdik. Ama bitmiyor asil hayat öldükten sonra baslar. Benimde kafama takildi. Ama bu dunya imtihan dunyasi kimi parasyla imtihn oluyor mesela zekat sadaka verecek mi vermyecek mi? Kimisi fakrlikle imthan oluyor isyn edecek mi etmyecek mi? Kisi guzellikle.. kimisi cirkinlikle.. bu konuda soyle dusun ne zamn kendinden yuksek birisini gorursen birde kendinden assagidaki birine bak. Obur dunyada herseyin hesabı verilecek zaten. Ayrca eger zenginler zekatlarini tam verselerdi dunyada boyle bir fakrlik gorulmezdi.. is yine dinsizlige dayaniyor. Sende kafani cok yorma dinden cikma
00 Yorumla
+1 yılaslında dünyada adalet var ama biz o adaleti yok ediyoruz her şeyi ettiğimiz gibi o yüzden bunu elma şekeri veya karıncaya benzetmene gerek yok sadece bir tek ilah var Allah o da bizi bu dünyada yarrattı ademden ve havvadan beri biz süre geliyoruz habil ile kabili bilirsin o zmn yoksa şimdi olmasını nasıl bekleriz ki bunun için çabalayan insan sayısı çok az sadece biz burada yazıyoruz icraat 0 bende dahil..
00 Yorumla- Devamını Gör (391)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat