Kız, İstanbul'da oturuyor, gitmiş ta Eskişehir'in bilmem ne ilçesinde 2 yıllık dandirik bölüm okuyor. ... Kız Mersin'de oturuyor, 2 yıllık uyduruk bir bölüm için İstanbul'u yazıyor. ... Hayırdır sizce bu kızların amacı nedir? ......
Şu saçma düşünceler yüzünden gelişemiyoruz. Bakın illa meslek edinmek için bir bölüm okunmaz. Kendini bir konu hakkında geliştirmek de istiyor olabilirsin. Bu boş bölüm mevzusu saçmalık. Ben ilk tercih yaptığımda seçtiğim bölüm çıkmamıştı çünkü herkes sağlık alanına hücum etmişti. Sonrasında sinirlenip bölüm araştırıp yazdım ve yerel yönetimler okudum evden de uzaklaşmış oldum biraz kafamı dinledim. Kendi başıma ne yapıp he yapamam onu gördüm. O sırada ticarete atıldım kendimi geçindirmek için ve şuanda bunun üzerinden para kazanıyorum. Bölümü devam ettirmedim yapmam gereken tek şey torpildi ama ben bunu istemedim. Herkes tutturmuş boşa mı okudun? Neden boşa olsun? En basiti siyaset, devlet, hukuk, belediyecilik... Birçok konuda bilgi sahibi oldum ayrıca işletmecilikle alakalı bazı şeyleri oradan öğrendim benim çok işime yaradı bunlar. şu an işletme okuyorum açıktan (örgün istemedim yollarda zaman harcamamak için) bir yandan işimle ilgileniyorum neler yapabilirim ona bakıyorum. Ona da boş diyorlar. Ama benim işime yarayacak bunu anlatmak zor... Bir bölüm size boş geliyor diye başkaları için de öuşe olacak diye birley yok. Kaldı ki üniversite mezunlığu bile artık hiçbirşeye yetmiyor her zmaan kendimizi geliştirme peşinde olmak zorundayız...
Ben yaşadığım şehirde bilerek tercih bile seçmedim. İnsanların hayatlarını bu kadar basit bir şekilde yargılama. Artı olarak uzakta okumak bir yönden güzel eğer hayatın farkındaysan o dönemde ilk defa tek başına hayatın zorluklarla başa çıkıyorsun. Kendinin bir birey olduğunu ne yapıp ne yapamayacağını anlıyorsun. Bunu yorumumdada yazmıştım ama anlayamamışsın. Ayrıca kız ya da erkek fark etmez neden böyle bir ayrım yaptın onuda anlamadım
Okuduğunu mu anlamıyorsun? Bak aç görüşü baştan oku para gönderme mevzusu ağzımdan çıkmış mı. Tekrar anlatamayacağım. Ben sizin gibilere taş çıkartırım rahat ol 18 yaşına kadar aldığım tek para otobüs akbil parası. Sonrası da aynı şekilde.
Ben ilkokuldan beri harçlığımı kendim çıkardım üniversitede paramı kendi işimi yaparak kazanmaya başladım. Sadece kendimin değil 2 kardeşimin de ihtiyaç sayılabilecek şeylerini ben alıyorum + olarak bir sürü de hayvan besliyorum. Senin gibi erkeğim diye övüne övüne bitiremeyen errrrkeklere taş çıkartırım emin olabilirsin. Sen bu kadar cinsiyetçi olmasaydın böyle bir cevap vermezdim ya neyse
İlkokul çocuğunun ne harcaması olacak sinir ediyorsun beni? O zamanlar 2 3 liram varsa mutluydum bu yani. Ama hiçbir zaman harçlık verilmedi ancak yok parası yemek evden. Çocuk da baktım, birşeyler yapıp da sattım, ders de verdim... Ayrıca hayır dünyaya gelmesem daha iyiydi
Tırıvırı dediğin belki onun istediği bölümdür. Ben turizm i cok istiyordum aydında okuycaktm malesef kayda kendim gitmem gerekiyormuş babam gitmişti öyle kaldı. Yani amacım istediğim bölümü kendime uygun bir şehirde okumaktı. Akrabalarm vardı. Sen ne düşünüyorsun bilmiyorummm
Yani bana vaadettiğini düşünüyodum. Yabancı dilim iyiydi. Ve cabuk öğreniyorum yabancı dili. Bu yönden ilerletebileceğimi düşünüyodum ama aksilik oldu snraki sene sınava girmedim sonra babamı kaybettim falan. Vazgectim artk
Yok işte turizme gidecektim. Kayda benim gitmem gerekiyormuş babam gitti. Yaptıramadı kaydımı. Kaldı sonraki sene de sınava giremedim sonraki sene de babam vefat etti. Gidemedim lise mezunuyum şu an. Senin düşündüğün gbi kimseyle fingirdemeye gitmiyoruz:) biz kadınların da böyle istediği şehirde istediği bölümü okumak gibi hayalleri olabilir :) çok dar görüşlüsün. Sen saol kardeşim
@pumpik üstte verdiğin bilgilere değin erkeklerde bunu yapıyorlar. Kadınları ezmek yermek üzerine fırsat kollayan bir insan kitlesi de var. Sadece kızlar değil de arkadaşlar ya da insanlar diyebilirdin
@İstanbulluKızce Günlük hayatımda herkes herşeyimi bilir hatta ben gururla anlatırım bizzat. Ama bu site yani ne biliyim pehh yani anlatamadım ama anladın sen onu😅