1 yılAnadolunun ufak bir şehrinde büyümüş, 18 19 yaşına kadar mahallesinin bile dışına tek başına çıkmamış, ekmek almaya gitmemiş, herhangi bir ortamda bulunamamış, kötülemek için söylemiyorum ama hayat tarzı böyle olan bir ortamda yetişmiş kızların tek başlarına koca koca metropollerde üniversite okumaya gittiği zaman genellikle ilk yaptıkları şey, önce kendilerini çekmek oluyor aman ayıptır, millet görürse ne der edaları devam ediyor, bir süre sonra yalnızlaşıyorlar ve arkadaş olmak, birileriyle sohbet etmek, dertleşmek istiyorlar bunun da yegane şartı üniversitelerde toplu olarak yapılan etkinliklere katılmak olduğunu fark ediyorlar, kızlı erkekli, karışık ortamlarda daha önce bulunmadıklarından dolayı çekinerek de olsa yavaş yavaş giriyorlar ortama, önce çok sessiz sadece dinleyici modunda olan bu kızlarımız sonraları yavaş yavaş açılıyor, önce kelime kelime cevap veriyorlar, sonra yavaşça tebessümler, sonra hoşlantılar, duygu değişimleri, sonra gülüşmeler, makyajlar vs derken kahkaha atan başörtülü yaftası yapıştırılıyor kıza, bundan doğal olarak içten içe rahatsız olduğunu biliyorum hiç olmaması gerekirken, kimseyi zerre kadar ilgilendirmemesine rağmen içindeki o ufak beldenin hanımcık kızı rahat bırakmıyor kendisini sonuç olarak, hamur uyuşmuyor, en sonunda üniversite biterken, ya da bittikten sonra tamamen hayat görüşü değişmiş, bence daha doğru, daha analitik düşünebilen birisi olduğunda kendi kararıyla ya da özentiden kaynaklı bir hevesle başını açıyor, hayatına böylece devam ediyor, çok saygım var, herkesin kendi hayatı başı açık olmak kötü bir şey değil sonuçta, kızlı erkekli ortamlarda herkesin olgunlaşabilmesi, fikrini belirtebilmesi için, vizyon sahibi olabilmek için gerekli ortamlar bence ama işte bunu çok çok sonra keşfedince, belki normalde yapmayacağı bir şeyi yapmış oluyor, hayat onun saç onun, ne diyelim hayatta başarılar...
14 Yorumla- 1 yıl
Bizim nesil mahallede oyun oynayarak büyüdü. Bana benim başım açık olmasına rağmen “Ne kadar çok gülüyorsun? Ben, hayatımda bu kadar çok gülmedim.”diyen flört ettiğim biri olmuştu. Annem de “Hayatı boyu ağlamış mı?”demişti.😂😂Yani ne yapayım? Somurtup somurtup durayım mı? Şu gülüşe laf etmek çok saçma.
- 1 yıl
Hulasai kelam şudur ki, insanların hayatları sadece kendilerini ilgilendiriyor. Dışarıdan birilerinin yorum yapması, yargılaması hem gereksiz, hem saçma, hemde hadsizliktir. Senin gülüşünle güzelsin, ben gülüşümle güzelim, herkes nasıl mutluysa öyle daha güzel, hayat daha güzel o şekilde... Gülüşlerin eksilmesin, flörtün nalını toplar anca.
- 1 yıl
Eskide kaldı zaten
- 1 yıl
Orada da kalsın, hortlamasın aman...
En İyi Cevaplar
insanlar kendi olmayana nedense daha heveskar olur. kapalılar açılmaya açıklar kapanmaya merak salar. burada fark ne istediğini bilmek ve bilerek isteyerek özentiden değil hakikatten birşeyleri yapmaktır. açıkçası başı kapalı içi açık olduktan sonra açılması daha iyidir. en azından olduğu gibi görünmüş olur.
00 Yorumla
1 yılNiye kapandın niye açıldın diye bir soru saçma olur. İnsanların fikirleri değişebilir ve radikal karar almak isteyebilir kime ne yani anlamadım fkfk benim de arkadaşlarım açıldı ama destek verdim her daim.
06 Yorumla- 1 yıl
Aile , eş baskısıyla kapanana lafım yok. Onları anlıyorum ama kendi kararı ile kapanıp açılmak tuhaf geliyor.
- 1 yıl
Oyuncak mı baş örtüsü?
- 1 yıl
Kapanmak başlı başına çok zor bir karar. Takıp da bunun ağırlığını ve baskısına katlanacağına açılması daha kolayına geliyordur. Dışarıdaki insanlar artık kötü gözle bakıyor nedense bu da bir moda gibi açılma furyasına döndü herkes teker teker yapıyor. İkisi de zor bir karar o yüzden destekleyip heveslerini kırmıyorum. Zaten açılanlar çok güzel oluyor ya ahaha
- 1 yıl
Ben de bir ara kapanmayı düşündüm ama dediğin gibi çok zor bir karar. Sonra duyduğum bazı sözler kapansam ne fark edecek ki diye düşünmeye beni sevk etti. Yani yanımda bir erkek “Arap kadınları bana çok gizemli geliyor. Bir de peçeleri var. Çarşafının altındaki güzellikleri merak ediyorum.”demişti. Örtünmenin amacı dikkat çekmemekse e onlar da bu durumda dikkat çekiyor. Ne anladım bu işten derken kendimi buldum. Evde süslük olarak duruyor baş örtülerim.
- 1 yıl
İnan bana biz açık olunca da lafı yiyiyoruz kapalı olunca da yiyiyoruz. Herkesin fantazisine göre değişiyor yorumları o yüzden kadınlar olarak bence bu ayrıştırıcı lafları susturmamız gerekiyor. Bize açık diye bakmayan oluyorsa öbürüne de kapalı diye yüz çeviren vardır tercih meselesi işte. Sen de çok güzelsin umarım gönlündeki doğru karara ulaşırsın.
- 1 yıl
Teşekkür ederim. Kapalı kızlar için denilen yorumun birini söyledim. Ben de açıkken (Gerçi ben hâlâ açığım.) üniversite okurken okumuş olduğum şehirde ilk yıl bilhassa laf duydum. Adam, otobüsü durdurup beni dikizlemiş ardımdan. Arkadaşlar demişti. Tam diz hizamda kep töreninde giymek için bir etek alıp giydiğimde yurttaki abla ve kızı yırtmaç kısmına laf etmişti. Dediğine geliyor laf. Kapalı da olsak açık da olsak bir laf yiyoruz demek.
Ne derler: Arkadaş ortamı seni de etkiler. Arkadaş ortamından ötürü fikirleri değişmiştir, onlar gibi olmak istemiştir. Çoğu tesettürlü o bulunduğu ortamdan sonra açılmayı tercih ediyor.
31 Yorumla- 1 yıl
Ya ilk yıl benim giydiğim pantolon taytı eleştirmişti kapalı olup okurken açılan arkadaşın biri. 😂Yani üniversitenin ilk yılı kapalıydı. İkinci sene açıldı. Açıkken yorum yapmıştı. Kendi şu an kısacık etekler giyiyor. İnsan, bir düşünüyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye.😂😂Ben, en azından neysem o şekilde devam ettim. Üstelik giydiğim pantolon taytın üstüne de kısa belli bir şey giymedim. İlk yıl tayt da giyiyordum ama onun da üstüne belimi örten bir şey giyiyordum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Diğer konusunda 457 cevap paylaştı.
u 1 yılZaman içinde insanlarin fikirleri düşünceleri değişebilir. Bu yadırganacak, yargılanacak veya tuhaf bir şey degil. İnsanlar başını örtebilir ve sonra açabilir veya açıkken daha sonra kapatabilir.
İnsanlar özgür hür ve canları ne isterse onu yapar. Hiç kimseye eleştirme hakkı düşmez. İsteyen mini etek giyer sonra çarşaf giyer kime ne? Hayat ve tercihler sadece kişiyi bağlar. Yargılamak kınamak kimsenin haddine değil.
27 Yorumla- 1 yıl
Yargılayan cümlem hangisi?
- 1 yıl
Tuhaf pekâlâ gelir. Herkesin dikkatini çeker. Çünkü bu kişiyi dışarıdan bakıca kararsız biri yapar. Örtü oyuncak mı? Ha yorumlarda aile baskısı diyen olmuş. Bunu bir tık anlarım. Çünkü öyle olan iki tanıdığım var. Biri açıldı sonradan. Diğeri hâlâ kapalı ama farklı şeyler var bana bu soruyu sorduran da neyse…
- 1 yıl
Ben siz yargıladız demedim, sorunuza genel bir cevap verdim.
Cevabımı yazdım. Bu insanı kararsız yapmaz. İnsanların fikirleri düşünceleri değişir. Hayata bakışları değişir bu insanları kararsız yapmaz. Hee başını bir acar imi kapar bunu süreklilik haline getiren kişi kararsız ve ne istediğini bilmeyen olur.
Kaldı ki insanlar istediğini yapmakta özgürdür. Bize ne kime ne?
Dünya da o kadar problem varken bu küçük şeylere kafa yormaya gerek yok.
Bak bugün bir soru sordum 13 yaşında erkek çocuğa tecavüz edilmiş. Bence bunlar daha mühim konular.
Ama biz burada vakit geçirmeye kafa dağıtmaya ve eğlenmeye geliyoruz.
Kısaca bu küçük şeyler o kadar mühim değil.
Önce biz insanlar kendi kapımızın önünü temizleyelim. Dört dörtlük olalım gerisi düzelir
Bu yazdıklarım genel isteyen üstüne alabilir.
Sizinle polemik yaşamak derdinde değilim.
- 1 yıl
E sizin sorunuz da kafa dağıtmalık değil , aksine üzücü bir durum.
- 1 yıl
Ben, çoğunluk olarak herkes yorumda bir yargılamak lafı edince öyle mi yaptım fark etmeden diye düşündüm. Ondan sordum.🙂
- 1 yıl
Hayır yargıladınız denedim ve öyle düşünmedim. Genel cevap verdim.
7 yıldır KS deyim bugün çok üzüldüm okuduğum bu habere ve ilk defa böyle bir soru sordum. Cidden bu olay vahşet ve bunların sonu gelmiyor. Cevabından da yazdım tartışılacak bir konu varsa bunlar tartışılmalı anlamında, yoksa ülke sorunları hayat mücadelesi sıkıntılar filan bitmiyor. - 1 yıl
Tamam o zaman , pardon. Ben alınganlık etmişim.🙂Hep olan şeyler tecavüz. Yani ara ara bu haberler hep çıkıyor. Çok diyecek bir şey de bulamıyorum. Allah ıslah etsin.
1 yılKapalının açılması açık olanın da kapanması yargı konusu değil, olmamalı. O zamana kadar yapabilmiş demekki artık zor gelmeye başlamış. Veya o zamana kadar yapmamış iradesini yeni toparlamış
İstemeyerek kapanan sayısı azımsanamayacak kadar fazla maalesef keşke olmasa bende istemem ama vaziyet bu bize bişey demek düşmez
26 Yorumla- 1 yıl
Güncelden kasıt bensem öyle bişey düşünmüyorum 😅 sadece düşüncem :))
- 1 yıl
Yok, sana değildi.”Sana mı hesap verecekler? Sana ne?”diyen iki kişiye idi. Sen, normal yorumunu yapmışsın. İkisi de aynı şeyi yazmış olduğuna göre acaba iki hesabı mı var?
- 1 yıl
Zannetmiyorum kavga yok engel yok birinden çok ötekine gir uğraşmaz
- 1 yıl
Ben engelledim , sonra aynı yorumu başkası yazmış.
- 1 yıl
Ondan ben öyle düşündüm.
- 1 yıl
İncelensin :))
- Diğer konusunda 964 cevap paylaştı.
1 yılBirkaç sebebi var bence.
1- Aile baskısını yenecek özgüveni aşmak
2- Ortamlara daha rahat girip sevgili bulabilmek
3- Yaşın ilerlemesi ile birlikte hiç sorgulamadığı başörtüsünü sorgulamak
4- İnsanlar kapalıların üzerinde söz sahibi olduğunu sandığı için sürekli eleştirmesinden bıkmak
Vs...22 Yorumla- 1 yıl
İnsanlar açıklar için de söz sahibi olduğunu düşünüyor. Ağzı olan konuşuyor.
- 1 yıl
Konuşabilir tabi İfade özgürlüğü var sonuçta. Ama ifade özgürlüğünden öte bir baskılama durumu haline getiriyorlar
1 yılÇünkü çoğu gerçekten Allah'ın rızasına uygun kapanmanın ne demek olduğunu bilmiyor ya da arkadaş çevresine aldanıyor ama hem boş ver canım kafanı aç ne olacak hangi devirde yaşıyoruz daha yaşın genç ileride kapanırsın sanki ölüm de sadece yaşlılara var.
20 Yorumla
1 yılKapalıyken açılmış açıkken kapanmış.. bunun zerre değeri yok nazarımda.. inanmak usluptur.. inanmak zerafettir nezakettir gülümsemektir.. inanmak namertlik yapmamak.. vatanını sevmektir.. sonra sevdiğini adam gibi sevmektir.. oturuşun kalkışın konuşman bakışların.. yaşayışındir sonra.. alışkanlıklarındir.. annelik babalık hakkını gözetmektir sonra.. örtünmek tek ve nice.. seni sen yapan bir kriter olmamalı.. tüm yaşayışın inanmaktır..
00 Yorumla
1 yılBizdeki din anlayışı farklı o yüzden dolayı biz dinin kurallarını tam uygulamıyoruz bizde laik, seküler bir anlayış var dinin tam kurallarının uygulandığı ülkelere bakın vücuda alkol almak bile yasak.
01 Yorumla- 1 yıl
Kimse mükemmel değildir.
- Diğer konusunda 3b cevap paylaştı.
u 1 yılAile baskısı ve ya kendi isteğiyle kapanıp pişman olanlar bir yana, benim aklıma çoğunlukla örgüt evleri geliyor. Katıldıkları örgütler yüzünden zorunlu bir kapanma yaşıyor olabilirler.
01 Yorumla- 1 yıl
Ben hiç onu düşünmemiştim bak 🙄🙄
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılAile baskısından olduğunu düşünüyorum. Üniversite sonrası evlenince veya kendi kazançlarını sağlayınca artık açık-kapalı kendi kararlarını veriyorlardır.
10 Yorumla
1 yılKimsenin günahını almak istemem ancak gördüğüm kadarıyla bazı kızlar erkeklerle rahat takılmaya başlıyor sonra da ailesi o kadar baskıcı değilse açılıyor böyle gördüm.
10 YorumlaDiğer konusunda 5b cevap paylaştı. açılmaya karar veriyorlar. bence ilk gösteriş olsn diye kapaniyolar
11 Yorumla- 1 yıl
Gelip kıyafetime laf edip şu an kendi mini mini etekleri giyen bir arkadaşı görünce yani bazısı için ben de öyle olduğunu düşünmeden edemiyorum açıkçası.😂
Saçma sapan aile adetleri olduğu için daha ufak yaşta çocuklara kendi fikirlerini sormadan kapattıkları için kızlar böyle davranmak durumunda kalıyor
00 YorumlaYeni trend olabilir. Hiçbir fikrim yok. Sürü psikolojisi. Biri bişey yapınca diğerleri de onu takip ediyor genelde.
10 Yorumla
1 yıl“Ozgurlestik” dedigine gore belki de kendi karari ile kapanmamisti.
01 Yorumla- 1 yıl
O kızı tanımam. O yüzden bir fikrim yok.
1 yılBu sıra cidden çok açılan var bazılarından daha kapalıyım bile diyebilirim. Üzücü
20 Yorumla
1 yılKendi seçimleri açılıp veya kapanmak.. bize bir şey düşmez
10 Yorumla
1 yılAile baskısından kapanıyor sonra özgürlügünü eline alınca açılıyor
00 YorumlaHerkesin kendi kararı tabii. Belki de isteyerek örtünmedikleri için açılıyorlar bilemeyiz.
00 YorumlaCoğu kız çocuğu aile baskısı sebebi ile kapanıyor. Artık üniversite hayatı onlara kısmi olarak kendi ayaklarının üzerinde durma ve kendi karar verme yetisini tetiklediği için gönlünden geçen tercihi uyguluyor.
02 Yorumla- 1 yıl
Üniversitede açılsa öyle düşünürüm de bittikten sonra açılan dediğim. Bazıları kapalı da değildi. Üniversitede kapandı.
- 1 yıl
O yaş grubundaki bireyler tam olarak karar verebilecek düzeyde olgunlaşmamış kesim. Düşünce olarak karar verebilecek yetkinliklere sahip olduğunu düşünen genç insanlar tabiki de istediği zaman kapanıp, açılabilecek kararı kendilerinde hak görebilir. Yaklaşın 4 yıllık bir süreden bahsediyoruz ve bu süre zarfında insanların kararı tabiki de değişebilir.
1 yılAile baskısıyla kapanıyorlar ve baskı kalkınca ideal hallerine dönmek istiyorlar.
00 Yorumla
1 yılAile baskısıyla kapanıyorlar sonra açılıyorlar herkesin kendi kararı
00 YorumlaNeyin ne olduğunu anladıklarını düşünmüyorum doğrusu
00 Yorumla
1 yılCanı öyle istemiştir. Herkesin kendi kararı beni ilgilendirmez..
00 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. zorlamı kapanmıştı acaba ya da ünv. de kapalılara sıkıntı çıkarılsın diye göstermek içndir
00 Yorumla
1 yılBu şey gibi Akp milletvekili olunca sakal uzat ve kapan görevi bitince sakalı kes geri acıl😀😀
00 Yorumla
1 yılDayatma ile kapanırlar yaş ilerledikçe dayatmadan kurtulurlar bu sefer kabak çiçegi gibi açılırlar
00 YorumlaDiğer konusunda 10,4b cevap paylaştı. Benim kapalı arkadaşlarım da üniversiteden sonra hatta bitmeden açılmışlardı :D
01 Yorumla- 1 yıl
İki kişi okurken açıldı. Diğerleri bittiğinde açıldı.
1 yılaile baskısı nedeniyle kapananlar yaş aldıkca kendi hür düşüncelerine daha bir önem veriyor eyleme geçiyor falan ama istiyerek kapananlarda tekrardan açılanı görmedim çok nadirdir belki 🤷🏽♂️
00 YorumlaBen 2. sınıfta açtım
Çok bunalmıştım
Yeni bitti 2. sınıf15 Yorumla- 1 yıl
Kapanırken ne düşünerek kapanmıştın?
- 1 yıl
Okulunda okuduğum için anlıyorum
- 1 yıl
İstemediğin sürece yine takmazdın diye düşünüyorum. Bize de namaz kıldırıyorlardı, Allah’ın isimlerini öğretiyorlardı, tesbîhat yaptırıyorlardı, duaları öğretiyorlardı. Rehberlik derslerinde peygamber hayatları izlettiriyorlardı. Başını kapat demedi ama hiçbir hocam. Sadece bir arkadaşım “Sana ailen namaz kılmayı öğretmiyor mu?”demişti. Ben öğret demedim ki.
- Diğer konusunda 4,6b cevap paylaştı.
1 yılEğitim alınca meselenin başı örtmek olmadığını anlıyorlar kalplerde örtü olmalı şeklen değil
00 Yorumla
1 yılBaskıyla kapanıyorlar çünkü. Gelirler şimdi 10 yaşında ama isteğiyle kapandı diyenler
07 Yorumla- 1 yıl
O sonradan açılsa çocukluğuna verilir mesela.
- 1 yıl
Kimseyi ilgilendirmez ister açılır ister kapanır.
- 1 yıl
İsteyen açılsın, isteyen kapansın ama çocuk oyuncağı mı bu yani? Canım sıkıldı , kapanayım. Canım sıkıldı, kapanayım.
- 1 yıl
Sana mı kaldıııııı lan?
- 1 yıl
İstediğini yaşar SEN KİMSİN?
- 1 yıl
Bi bitmediniz yobazlar yaaa
- 1 yıl
Sen kimsin peki? Sen kimsin de oyuncak ediyorsun? Asıl sen ve senin gibiler bitmediler. Bana yobaz diyene bak. Daha kendi ne istediğini bilmeyen kişileri savunuyor Allah’ın aptalı !
1 yılçünkü açılıp saçılınca özgür olduğunu sanıyorlar özgürlüğün açılmak olduğu zihniyeti
00 YorumlaDemek ki aile baskısı yüzünden kapandı
10 YorumlaTercih meselesi istersen sen çarşaf giy
03 Yorumla- 1 yıl
İsteseydim giyerdim.
- 1 yıl
E o hâlde niye kapandı? Oyuncak mı bu örtü?
1 yılsana hesap mı verecekler sanane
01 Yorumla- 1 yıl
Kaç tane hesabın var?😂Sa*lak mıdır? Nedir? Gelip papağan gibi aynı şeyi yazıp duruyor.😂
1 yılZoekdkwkdkesk sana mı verecekler bunun hesabını?
02 Yorumla- 1 yıl
Öyle mi demişim?😂😂
- 1 yıl
Ayrıca kapalı iken onlar milletin giyimine laf ediyorken oluyor da ben sorunca mı sıkıntı oldu? 🙄Benim sorumdan sana ne? Biraz haddini bil !
1 yılYazmış zaten açiklamaya
04 Yorumla- 1 yıl
Hadi bitiğinde herkes ekonomik özgürlüğüne direkt kavuşsa aile baskısı diyeceğim ama bitiğinde kürkçü dükkanına dönüyoruz.
- 1 yıl
Belki de o kavuştu herkes dediğin gibi bir değil
- 1 yıl
Tek başına özel sektörde geçinecek kadar para kazanabilecek mi sanki herkes? O evin bir sürü ıvır zıvırı ve kendi masrafları olacak. Zor o iş.
- 1 yıl
Çok doğru da yapanlar var
1 yıliyi ki açmış kapanmaya karşıyım
10 Yorumla
1 yılKapalı hali daha güzelmiş
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen seversiniz 14 yaşında kapalı kızları
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılSaglam gidip bozuk cikiyorlar ondan 😂😂
01 Yorumla- 1 yıl
Ya kadinlari kandirmak cidden kolay. Birqz boy birqz tip birde para ile o kapkapali dediklerini donuna kadara acabiliyorsun bu bi gercek
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılKendi tercihleri bence yadirgamamak gerek
00 Yorumla
1 yılAile zoruyla kapatılmıştır belki
00 Yorumla- Diğer konusunda 692 cevap paylaştı.
1 yılAile baskısıyla kapandiklari için
00 Yorumla
1 yılİnsanların tercihleri değişebilir
00 YorumlaDiğer konusunda 510 cevap paylaştı. Tercih meselesi kurcalamamak lazım
00 YorumlaDiğer konusunda 6,3b cevap paylaştı. Toplumsal baskıyla kapatiyorlar
00 Yorumla
1 yılözgür olduk diye
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılIstemiyordur dine inancı da kalmamış ola bilir
00 Yorumla - Diğer konusunda 302 cevap paylaştı.
1 yılDinin ne olduğunu daha iyi kavramaya başlıyorlar
00 Yorumla - Diğer konusunda 495 cevap paylaştı.
1 yılVurdura vurdura açılıyor knka
00 Yorumla Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı. Düşünce değişikliği denebilir.
00 YorumlaSana mı kaldı ırıspı
03 Yorumla- 1 yıl
bacım sen ve sülalen belli ki. Yoksa herkesi kendinle karıştırıp durmanın başka manası olamaz.😂😂 Sen de mi onlardan birisin de bu kadar alındın? Yani senin gibi Konya Ovası olmaktansa yobaz olmak iyidir. Bu tavır ne ayrıca? Düşünüp cevap vermeye beynin olmadığı için mi kuduz itler gibi saldırman?
- 1 yıl
Irıspı*
1 yılBize ne? Fikrine saygı duy geç
04 Yorumla- 1 yıl
Merak
- 1 yıl
Fazla merak,,, diye devam etmeyeceğim :D
- 1 yıl
Meraklar olmadan buluşlar olmazdı.😂
- 1 yıl
Ben ikna oldum teşekkürler:)
1 yılDeğişik bir vaka.